Švajčiarsko – Kanada 0:5 (kon.) | Maďarsko – Japonsko 1:4 (kon.) | Rusko – Fínsko 0:4 (kon.)
koniec
Švajčiarsko
0:5 (0:0, 0:4, 0:1)
Kanada
cz Streda 25.08.2021, 00:00 • Winsport Arena, Calgary • MS žien • Skupina A
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (02:37:15)
     
    Kanaďanky před vzájemným zápasem dorovnaly v tabulce devítibodové Američanky. Švýcarsko zůstává ve skupině A bez bodu poslední.
     
    Střely na branku: 12 – 63 (5:21, 5:23, 2:19).
     
    Nejlepšími hráčkami zápasu byly vyhlášeny Lara Christenová (SUI) a Natalie Spoonerová (CAN).
     
    Druhé dnešní utkání bylo dost podobné tomu, které se v Calgary odehrálo před pár hodinami mezi USA a Ruskem. Vysoce favorizovaný zámořský výběr se v úvodu střelecky hledal, ale nakonec bere do tabulky všechny tři body za vysoké vítězství 5:0. Klíčová byla pasáž mezi 25. a 30. minutou, kdy Kanada utekla do třígólového vedení. Švýcarky rozhodně nebyly bez šancí alespoň na čestný úspěch, jenže nepotrestaly ani jedno z šesti kanadských vyloučení. Domácí reprezentace příliš jásat ale nemůže. Během třetí třetiny přišla o kapitánku Poulinovou, kterou trefil vystřelený puk do krku.
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Domácí hráčky se snažily o šestý gól doslova do poslední vteřiny. Tečované zakončení Thompsonové však Maurerovou neohrozilo.
     
    59:16
    Kanada v plném počtu.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:31
    Fillierová opět ukázala, jak dobře si rozumí s Daoustovou. Tu nyní našla přihrávkou z krátkého mantinelu, ale z jedničky vypálený puk se od tyčky odrazil k Maurerové, jež ho zasedla.
     
    58:03
    Nakonec tato přesilovka Švýcarek trvala jen krátce. Trochu frustrovaná Lara Stalderová se nechala vyloučit za nedovolené bránění.
     
    57:36
    Takováto nedisciplinovanost se Kanadě za dva dny proti Američankám vyplatit nemusí. Na druhou stranu je to dobrý trénink hry v početní nevýhodě.
     
    57:16
    Renata Fastová u střídaček poslala na mantinel Zimmermannovou. O menším trestu za nedovolenou hru tělem není sporu.
     
    57:02
    Dvougólová Spoonerová objela Sigristovou, jenže ve velké rychlosti už nezvládla zasunout puk za Saskii Maurerovou.
     
    56:49
    Johnstonová u levého hrazení přešla z jednoho souboje do druhého. Ten už byl nad její síly, Švýcarky se pro tento okamžik ubránily.
     
    56:05
    Bachová nedostala přihrávku skrz Hofstetterovou. Clarková byla o pár vteřin později volnější, ale s Turnbullovou se přesto nespojila.
     
    55:33
    Mezi Thompsonovou a Maurerovou byly hned tři Švýcarky, které srazily centrovaný kotouč mimo hrací plochu.
     
    55:01
    Na druhé straně si zakončení připravila s jedenáctkou hrající Saulnierová, ale vypálený puk skončil na zadním hrazení.
     
    54:36
    Stalderová je jedinou Švýcarkou, která je pravidelně vidět v útočném pásmu. Nyní však ztratila puk ve snaze o stahovačku.

    Michal Břuchanský

    Góly a asistencie: 26. Clarková (Turnbullová), 30. Bourbonnaisová (Rattrayová, Poulinová), 30. Spoonerová (Fastová, Daoustová), 37. Daoustová (Ambroseová, Fillierová), 42. Spoonerová (Sheltonová, Daoustová)


    Švajčiarsko: Brändliová (42. Maurerová) – Christenová, Leemannová, Hauserová, Vallariová, Sigristová, Wetliová, Forsterová, Hofstetterová – Stalderová (C), Ryhnerová, Martiová – Raselliová (A), Enzlerová, Rueggová – Ruediová, Zimmermannová, Stänzová – Quennecová (A), Ingoldová, Lutzová.
    Kanada: Maschmeyerová (Campbellová) – Larocqueová (A), Fastová, Ambroseová, Thompsonová, Sheltonová, Bellová, Bourbonnaisová – Poulinová (C), Rattrayová, Bachová – Fillierová, Daoustová, Spoonerová – Johnstonová, Clarková, Turnbullová (A) – Staceyová, Saulnierová, Nurseová – O´Neillová.

    Rozhodca: Cookeová (USA), Nurmiová (FIN) – Hammarová (SWE), Strongová (USA)