Cagliari – Spezia 2:2 (kon.) | Sampdoria – AC Miláno 0:1 (kon.)
koniec
Sampdoria Janov
0:1 (0:1)
AC Miláno
cz Pondelok 23.08.2021, 20:45 • Stadio Luigi Ferraris, Janov • Talianska Seria A • 1. kolo
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (22:56:14)
    AC Milán zahájil nový ligový ročník vítězstvím
     
    Italský vicemistr zahájil nový ligový ročník vítězně, Sampdorii porazil na jejím vlastním stadiónu 1:0.

    Jediný gól střetnutí padl už v 9. minutě, kdy skóroval střelou po zemi Brahim Díaz. Audero si na míč sáhl, ale nezvládl ho vyrazit mimo tři tyče. Domácí měli příležitosti brzy vyrovnat, ale Maignan udržel čisté konto. Nejprve vyrazil střelu Gabbiadiniho z přímého kopu na břevno, následně předvedl francouzský gólman parádní dvojzákrok. Druhý poločas již tak atraktivní nebyl. Za zmínku stojí snad jen křižný projektil Gabbiadiniho, který Maignan vyrazil ke spoluhráči Kjaerovi.

    AC Milán, pokud budeme počítat i ligová utkání z minulé sezóny, udržel čisté konto pošesté v řadě. Dnešní zápas ukázal, že Mike Maignan by mohl být více než adekvátní náhradou za Gianluigiho Donnarummu, který odešel zadarmo do PSG.
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 4:4. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 16:14.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Pojistku na milánské vítězství mohl dát Ante Rebič, technickou střelu ovšem poslal těsně vedle pravé tyče. Nevyužité příležitosti ale Chorvat zřejmě litovat nebude, neboť ubíhají poslední vteřiny utkání.
     
    90+3
    Žlutý kartónek pro Bartosze Bereszynského. Polák odvážným tvrdým skluzem netrefil balón, faulovaný Hernández si ho totiž zvládl nadhodit přes něj.
     
    90+2
    Nová akvizice v červeno-černém dresu, Alessandro Florenzi, zabrala příliš pozdě. Italovi zkřížil cestu Omar Colley a pomohl si malou domů.
     
    90+1
    Adrien Silva přenesl hru doprava na Antonia Candrevu. Tomuto hráči centr vůbec nevyšel, poslal míč nad hlavami všech přítomných spoluhráčů ve vápně.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.
     
    89
    Druhá žlutá karta v krátkém časovém sledu, tentokráte do domácích řad. Nicola Murru zasáhl ve skluzu jenom kotníky protihráče Kruniće, nikoliv míč.
     
    88
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Davide Calabria, přichází Alessio Romagnoli.
     
    88
    Ofenzivu podpořil po levé lajně Nicola Murru. Přetažený míč poslal na Candrevu, jehož střílený centr nedokázal Verre usměrnit mezi tři tyče.
     
    87
    Morten Thorsby v osobním souboji nepřetlačil Ismaëla Binnásira a nakonec ho fauloval. Hosté zase mohou pošetřit pár cenných vteřin.
     
    86
    Kartu žluté barvy si pěkně zblízka prohlédl Simon Kjaer. Na polovině hřiště zezadu sestřelil Verreho, trest přijal bez jakýchkoliv výmluv.
     
    86
    Střídání v týmu UC Sampdoria: ze hřiště odchází Albin Ekdal, přichází Adrien Silva.
     
    85
    Ve vlastním pokutovém území úřadoval Olivier Giroud. Centr od rohového praporku pohlídal, kulatý nesmysl poslal mimo pokutové území.
     
    84
    Chybnou rozehrávku milánských málem potrestal Valerio Verre. Viděl na hranici šestnáctky volného Ekdala, ve skluzu před Švédem skvěle zakročil Tonali.
     
    83
    Olivier Giroud zůstal ležet na trávníku, ale byl to právě on, kdo fauloval, když šlapákem trefil nohu odkopávajícího Colleyho.
     
    82
    Poprvé o sobě dal výrazněji vědět Ante Rebić. Centroval z levé strany, Ismaël Binnásir na hrací předmět těsně nedoskočil.
     
    81
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Alexis Saelemaekers, přichází Alessandro Florenzi.
     
    80
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Svěřenci kouče Pioliho udržují jednobrankové vedení, zisku tří bodů jsou každým momentem blíž a blíž.
     
    79
    Slibný protiútok janovského celku zhatila nahrávka Valeria Verreho do jasného ofsajdu. Fabio Quagliarella očekával pas daleko dříve.
     
    78
    Před bráni si nabíhal Olivier Giroud. Francouzského útočníka výborně odcouval Bartosz Bereszynski, kulatý nesmysl zvedl nad jeho hlavu.
     
    77
    Hvizd rozhodčího zastavil akci Sampdorie. Arbitr Guida odpískal nedovolený zákrok Thorsbymu, ten naletěl do brankáře.
     
    76
    Rohový kop vybojoval Antonio Candreva. Po tlakem zvládl nastřelit Tonaliho, od středopolaře se míč odrazil do zámezí.
     
    75
    Nově příchozí Valerio Verre vymyslel dokonalou průnikovou nahrávku na Fabia Quagliarellu. Tomu zkřížil cestu Kjaer, jenž ztlumil míč ideálně pro gólmana.
     
    74
    Mimo hrací plochu pokračuje ošetřování Manola Gabbiadiniho. Zkušený italský forvard schovává hlavu do ramene fyzioterapeuta.
     
    73
    Alexis Saelemaekers při pokusu o potažení se před Ekdala soka fauloval. Diví se rozhodnutí sudího, ale určitě jej nezmění.
     
    72
    Hosté kontrolují hru. Vyměňují si balón kolem poloviny hřiště a domácí nechávají vysilovat bez míče, což zatím funguje.
     
    71
    Střídání v týmu UC Sampdoria: ze hřiště odchází Tommaso Augello, přichází Nicola Murru.
    Střídání v týmu UC Sampdoria: ze hřiště odchází Manolo Gabbiadini, přichází Valerio Verre.
     
    70
    Hostující defenziva zdvojila Albina Ekdala, Švéd po ztrátě míče jen bezmocně rozhodil rukama. Moc toho udělat nemohl.
     
    69
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Rafael Leão, přichází Ante Rebić.
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Brahim Díaz, přichází Ismaël Binnásir.
     
    68
    Z úctyhodné vzdálenosti vyskočil pozornost gólmana Brahim Díaz. Před Auderem míč ještě skočil, přesto ho italský brankář chytil napoprvé.
     
    67
    Opět centr domácích, pro změnu zprava. Nebezpečí zažehnal Mike Maignan, balón bez větších problémů udržel v rukavicích.
     
    66
    Tommaso Augello neváhal ani vteřinu a od levé lajny vyslal zajímavý cent o pokutového území. Těsně před Quagliarellou míč zvedl Tomori.
     
    65
    Hodně dlouho otálel se zakončením Manolo Gabbiadini. Nakonec se k němu stáhl Davide Calabria, hostující kapitán ránu zblokoval.
     
    64
    Dánský mladík Mikkel Damsgaard ukázal technické dovednosti, na malém prostoru vyšachoval jak Calabriu, tak Tonaliho. Poté však poslal centr přímo do rukavic brankáře.
     
    63
    Candrevu viditelně zradil terén, míč od trávu odskočil hodně nečekaně. Doletěl až do zámezí, zpátky do hry ho znovu uvede Hernández autovým vhazováním.
     
    62
    Mezi dvěma protihráči hledal prostor k centru Alexis Saelemaekers, leč nenašel. Nahrál na střed Calabriovi, tvrdá střela těsně za velkým vápnem proletěla těsně nad.
     
    61
    Přílišným otálením se Theo Hernández sám dostal do úzkých. Ovšem poradil si, když mezi dvěma protihráči propasíroval míč ke Krunićovi, toho vzápětí podrazil Thorsby.
     
    60
    Hodina střetnutí je minulostí, do konce základní hrací doby zbývá posledních třicet minut. Milánské AC stále drží těsné vedení, vítězství nemá jisté ani zdaleka.
     
    59
    Mizerné zpracování předvedl Fabio Quagliarella, jemuž výrazně ztížil situaci dotírající Tonali. Od pravačky forvarda se kulatý nesmysl odrazil ke Calabriovi.
     
    58
    Zajímavý volný přímý kop z pravé strany rozehrával Sandro Tonali. Povedeným centrem našel hlavu Kjaera, ten však poslal balón výrazně vedle brány.
     
    57
    Mike Maignan působí mezi třemi tyčemi velmi spolehlivým dojmem. Výborně přečetl úmysl Ekdala, míč zalehl před Quagliarellou.
     
    56
    Ne úplně ideálně si Rafael Leão poradil se zpracováním hrudí. Míč poslal k Augellovi, jenž zkušeně poslal míč hlavou ke gólmanovi.
     
    55
    Čitelnou Quagliarellevovu přihrávku zastavil před Candrevou bosenský středopolař Rade Krunić. Na míči tak pokračují hosté.
     
    54
    Brahim Díaz nastartoval za obranu Oliviera Girouda. Proti němu výborně vystartoval Emil Audero, před Francouzem schoval míč do rukavic.
    53. Gabbiadini na Maignana nevyzrál
     
    53
    Skvělý Mike Maignan! Proti střele z pravé strany šel na zem včas, střelu Gabbiadiniho za záda nepustil! Posléze míč odkopl do bezpečí Kjaer.
     
    52
    Útočným faulem se provinil Fabio Quagliarella. Zprvu to vypadalo, že naopak jeho nedovoleně zasáhl Tonali, ale byl to útočník, kdo spadl soupeři na levou nohu.
     
    51
    Po faulu na Ekdala domácí rozehrávali volný přímý kop z velmi dobré palebné pozice. Mikkel Damsgaard ovšem nezvládl míč zvednout nad početnou zeď.
     
    50
    Dlouho netrvalo a hosté získali balón zpět do své moci. Z osmnácti metrů vypálil tvrdou střelu Sandro Tonali, trefil pouze spoluhráče Leaa.
     
    49
    Belgičan Alexis Saelemaekers to myslel dobře, jenže Rafael Leão Rafael Leão a Olivier Giroud se od sebe rozutekli, přičemž míč šel přesně mezi ně, kde stál Augello.
     
    48
    Antonio Candreva vyslal nechytatelnou přihrávku na Fabia Quagliarellu. Italský forvard ani nezkoušel balón dostihnout, sebral ho Maignan.
     
    47
    Ani jeden z trenérů neudělal o poločasové přestávce žádnou změnu v sestavě. Oba celky tak pokračují v původním rozložení.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:51.
     
    AC Milán v úvodním zápase ligového ročníku italské Serie A vede po prvním poločase nad Sampdorií Janov nejtěsnějším možným rozdílem 1:0. Doposud jediný gól střetnutí vstřelil už v 9. minutě Brahim Díaz, jehož střelu z první Audero pouze ztlumil, míč se následně pomalým tempem dokutálel až za brankovou čáru. K vidění byly i další zajímavé šance, ale ty nepustily za svá záda gólmani. Maignan vyrazil střelu Gabbiadiniho na břevno, po následném rohovém kopu předvedl vynikající dvojzákrok. Na druhé straně jednou výborně zasáhl i Audero a dorážející Krunić pak trefil boční síť.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Aktivní Rafael Leão zamotal hlavu Augellovi a odcentroval do pokutového území. Těsně před Gioudem míč přizvedl Omar Colley.
     
    45+1
    Nedovolený zákrok předvedl Fabio Quagliarella. Špatně si balón zpracoval, nataženou levačkou pak jen šlápl na nohu Kjaerovi.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec prvního poločasu dvě minuty.
     
    44
    Candrevův centr hledal na přední tyči Fabia Quagliarellu. Odvrácený balón napálil z první Ekdal, jeho bombu zblokoval Rade Krunić hlavou.
     
    43
    Souboj tělo na tělo zvládl Sandro Tonali na jedničku, přetlačil útočícího Mortena Thorsbyho. Vzápětí fauloval Ekdal Kruniće.
     
    42
    Nyní se Olivier Giroud k míči dostal. Zpracoval si centr Saelemaekerse a vystřelil k levé tyči, ke byl připravený Audero, po dohrání akce pomezní odmával francouzskému útočníkovi ofsajd.
     
    41
    V akci znovu Rafael Leão. Udělal dlouhou kličku Bereszynskému, načež odcentroval do šestnáctky, Girouda přehlavičkoval Colley.
     
    40
    Antonio Candreva si narazil s Gabbiadinim, aby vzápětí odcentroval do vnitra pokutového území. Vyběhl Maignan, míč zachytil v rukavicích.
     
    39
    Rychlý protiútok rozjel středem hřiště Brahim Díaz. S nahrávkou na paty měl problémy Rafael Leão, rozběhnutému Hernándezovi nedokázal míč poslat přes Jošidu.
     
    38
    Fikayo Tomori ve spolupráci s Maignanem udrželi na uzdě Gabbiadiniho. Vysoký balón, směřující na jeho osobu, nechali doskákat mimo hrací plochu.
     
    37
    Za odvážným nákopem Sandra Tonaliho adresát Olivier Giroud Vůbec neběžel, nechal míč vyběhnuvšímu brankáři.
     
    36
    Tvrdý úder do levého ramene inkasoval Theo Hernández od Bartosze Bereszynského. Arbitr Guida odpískal útočný faul.
     
    35
    Na druhé straně musel do akce Mike Maignan. Francouzský gólman vyběhl včas, kulatý nesmysl odpálil do bezpečí před Damsgaardem.
     
    34
    Povedené kombinaci chyběla pouze gólová tečka. Dlouhou nahrávku Calabrii sklepl Giroud pro Díaze, jemuž v poslední chvíli zblokoval zakončení skluzující Jošida.
     
    33
    První žlutou kartu střetnutí obdržel domácí Manolo Gabbiadini. Útočník v defenzivní práci nezachytil pohyb protihráče, jehož cíleně zatáhl za dres.
     
    32
    Rafael Leão si už chystal míč ke střele, když se ozvala píšťalka hlavního rozhodčího. Brazilec přebíral balón v ofsajdovém postavení.
     
    31
    Dobře zabojoval Albin Ekdal. Švédský středopolař se středem protáhl mezi dvěma hráči, načež předal Thorsbymu, tomu pokus o narážečku vůbec nevyšel.
     
    30
    Pravý obránce Davide Calabria chtěl šajtlí oslovit Alexise Saelemaekerse, balón ovšem poslal mimo jeho dosah. Hraje Augello.
     
    29
    Rozehrávka nakrátko nevyšla. Centr zpracoval Quagliarella až mimo pokutový území. Krátce poté se k němu míč vrátil, technická střela z dvaceti metrů proletěla nad.
     
    28
    Dánský reprezentant Mikkel Damsgaard našel Fabia Quagliarellu, kolen něj se sběhli dva protihráči. Zkušený forvard si poradil výborně, vybojoval roh.
     
    27
    A další rána v hostujících řadách. Opět po neúspěšném centu, kdy se volný balón odrazil balón k Alexisovi Saelemaekersovi, který vystřelil vysoko nad.
    26. Audero zasáhl po střele Kjaera, Krunić dorážel do boční sítě
     
    26
    K navýšení náskoku moc nechybělo! Odražený balón napálil Simon Kjaer na bránu. Audero míč vyrazil k nohám Kruniće, ten z dobré pozice rozvlnil pouze boční síť.
     
    25
    Rychlá kombinace středem hřiště pomohla hostům k přiblížení se šestnáctce. ve finále akce Mikkel Damsgaard fauloval Díaze, budeme sledovat standardku.
     
    24
    Hodně odvážná rozehrávka v podání Mikea Maignana. Místo očekávaného nákopu Francouz rozehrál středem na volného Kruniće.
     
    23
    Těžký centr vyslal Olivier Giroud napříč šestnáctkou k Theu Hernándezovi. Francouz si nezpracoval míč ideálně, následně fauloval Gabbiadiniho.
     
    22
    Pohybem si řekl o balón Manolo Gabbiadini. Tommaso Augello se jej pokusil najít, Simon Kjaer ovšem úřadoval ve vzduchu.
     
    21
    Těžkou malou domů dostal Emil Audero. Poradil si na jedničku, po kličce Giroudovi odkopl míč na útočnou polovinu.
     
    20
    Hlavní rozhodčí nakonec po konzultaci odpískal ofsajd zřejmě zakončujícímu Colleymu. To ovšem nic nemění na tom, že Maignan předvedl dva výborné zákroky.
    19. Parádní Maignanův dvojzákrok
     
    19
    A další velká příležitost Sampdorie! Po rohovém kopu zakončoval Bartosz Bereszynski, jehož pokus gólman vyrazil, nicméně jen k protihráči Colleymu. Ten také neuspěl, v tomto případě Maignan míč chytil a nepustil!
    18. Maignan vyrazil střelu Gabbiadiniho na břevno
     
    18
    Nikoliv. Střílel Manolo Gabbiadini a vůbec ne zle! Mike Maignan jako by nepočítal s tak povedenou střelou, přesto ji vestoje zvládl vyrazit na břevno!
     
    17
    Zajímavou standardní situaci vybojoval Mikkel Damsgaard zhruba třiadvacet metrů od brány. Z podobné pozice, možná trochu blíže brány, vstřelil mladý Dán na mistrovství Evropy Anglii. Ujme se exekuce?
     
    16
    Tentokráte musel Leão zabojovat do defenzivy. Poradil si výborně, když rybičkou zabránil míči v cestě ke kopačkám Augella.
     
    15
    Rafael Leão nezazmatkoval a místo očekávané střely vyslal centr před bránu. Ale Giroud ani Saelemaekers na míč nedosáhli.
     
    14
    Z pokutového území vystartoval Mike Maignan, který si zahrával, ale nakonec pro něj vše dobře dopadlo, protože presující Fabio Quagliarella gólmana fauloval.
     
    13
    Na pravé lajně zapomenutý Antonio Candreva zvedl hlavu a stříleným centrem hledal nabíhajícího Damsgaarda. Dánskému mladíkovi chyběl kousek, aby ve skluzu poslal míč do poloodkryté brány.
     
    12
    Za obranou číhal Brahim Díaz. Už to vypadalo, že se k balónu dostane, ale Omar Colley v poslední chvíli zareagoval a hlavou odklidil míč do zámezí.
     
    11
    Jak domácí odpoví? Do utkání nevstoupili špatně, jenže po individuální chybě musí dotahovat jednobrankové manko. AC se navíc už se nemusí tolik tlačit dopředu.
    9. Brahim DÍAZ - 0:1
     
    9
    AC Milán právě vstřelil branku!
    Velké zaváhání Augella hosté přetavili ve vedoucí branku! Calabria beka předběhl a z pravé stany našel přízemním centrem pod sebe BRAHIMA DÍAZE, jehož nepříjemnou střelu z jedničky Audero sice ztlumil, avšak míč se pomalu dokutálel až za brankovou čáru.
     
    8
    Naštěstí to vypadá, že i dánský stoper bude moci pokračovat v utkání. Z důvodu ošetření však musí na pár vteřin opustit hrací plochu.
     
    7
    K nepříjemné srážce hlavami došlo mezi stopery obou celků Majou Jošidou a Simonem Kjaerem. Hůře na tom vypadá býti hráč AC.
     
    6
    Nahrávku na hranici velkého pokutového území dostal Rafael Leão. Poslednímu obránci udělal kličku na levou stranu, načež vypálil levačkou pod břevno, Audero vytáhl levou rukou míč nad horní tyčku.
     
    5
    Pěknou narážečku předvedl Manolo Gabbiadini společně s Damsgaardem. Centr prvního jmenovaného následně Tomori tečoval mimo dosah za zády číhajícího soka.
     
    4
    Útočným faulem se provinil Alexis Saelemaekers. V plné rychlosti narazil do zkušeného Albina Ekdala, jenž se skácel k zemi.
     
    3
    Mike Maignan dostal do úzkých Fikaya Tomoriho, jemuž nahrál mezi dvěma protihráči. Anglicý stoper z jedničky brankáři vrátil.
     
    2
    Domácí vstoupili do utkání v tradičních modrých dresech. Hostující a favorizovaný AC Milán pro první utkání nové ligové sezóny oblékl dresy černo-červené.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    UC Sampdoria: Audero – Bereszynski, Colley, Jošida, Augello – Thorsby, Ekdal – Candreva, Gabbiadini, Damsgaard – Quagliarella (C).
    Náhradníci: Falcone, N. Ravaglia – Askildsen, Depaoli, A. Ferrari, Chabot, Murru, Adrien Silva, Tonelli, Verre, Trimboli.

    AC Milán: Maignan – Calabria (C), Kjaer, Tomori, Hernández – Krunić, Tonali – Saelemaekers, B. Díaz, Leão – Giroud.
    Náhradníci: Tătăruşanu, Plizzari – Ballo-Touré, Binnásir, Castillejo, Gabbia, Kalulu, Maldini, Pobega, Rebić, A. Romagnoli, Florenzi.

    Rozhodčí: Guida – Ranghetti, Baccini.
     
    AC Milán

    AC Milán se konečně probojoval do skupinové fáze Ligy mistrů. V uplynulém ligovém ročníku skončili Rossoneri na druhém místě, o dvanáct bodů za městským rivalem Interem a o dva body před třetí Atalantou. Pioliho družina sehrála v přípravě hned pět zápasů. Po vítězství 5:0 nad Modenou a remíze 1:1 s Nice přišla porážka po penaltách s Valencií. Následovala bezbranková remíza s Realem Madrid a vítězství 2:1 nad řeckým Panathinaikosem.
     
    UC Sampdoria

    Fotbalisté Sampdorie Janov strávili minulý ročník v poklidném středu tabulky. Nakonec obsadili konečnou devátou příčku s desetibodovým odstupem na Sassuolo a sem bodů měli k dispozici na desátou Veronu. Svěřenci kouče D'Aversy odehráli v rámci předsezónní přípravy dva přípravné zápasy. Piacenzu porazili 2:0, Veronu 1:0. O gól zvítězili i ve druhém kole Coppa Italia, třetiligovou Alessandrii udolali 3:2.
     
    Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásný pondělní večer. Vítám vás při sledování 1. kola italské Serie A, u zápasu mezi Sampdorií Janov a milánským AC.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    Milan Huppert

    Góly: 9. B. Díaz (Calabria)

    Karty:   33. Gabbiadini (SMD), 89. Murru (SMD), 90+3. Bereszynski (SMD) – 86. Kjaer (ACM)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 4:4. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 16:14.
    Sampdoria Janov: Audero – Bereszynski, Colley, Jošida, Augello (71. Murru) – Thorsby, Ekdal (86. Adrien Silva) – Candreva, Gabbiadini (71. Verre), Damsgaard – Quagliarella (C).
    Náhradníci: Falcone, N. Ravaglia – Askildsen, Depaoli, A. Ferrari, Chabot, Murru, Adrien Silva, Tonelli, Verre, Trimboli.

    AC Miláno: Maignan – Calabria (C) (88. A. Romagnoli), Kjaer, Tomori, Hernández – Krunić, Tonali – Saelemaekers (81. Florenzi), B. Díaz (69. Binnásir), Leão (69. Rebić) – Giroud.
    Náhradníci: Tătăruşanu, Plizzari – Ballo-Touré, Binnásir, Castillejo, Gabbia, Kalulu, Maldini, Pobega, Rebić, A. Romagnoli, Florenzi.

    Rozhodca: Guida – Ranghetti, Baccini