C2 500 m - semifinále a finále (ženy) Vítěz: Čína (kon.) | C1 1000 m - semifinále a finále (muži) Vítěz: I. Queiroz dos Santos (BRA) (kon.)
K4 500 m - semifinále a finále (ženy) Vítěz: Maďarsko (kon.) | K4 500 m - semifinále a finále (muži) sk Víťaz: Nemecko(Rendschmidt, Rauhe, Liebscher, Lemke) (kon.)
koniec udalosti
K4 500 m - semifinále a finále (muži)

Víťaz: Nemecko(Rendschmidt, Rauhe, Liebscher, Lemke)

Sobota 07.08.2021, 03:21Olympijské hry - rýchlostná kanoistika
     
    Striebro sa síce nepodarilo obhájiť, ale Nemci a Španieli boli väčší favoriti ako slovenský štvorkajak, čo dokázali potvrdiť vo finálovej jazde. Ale aj bronz je cenný kov a na záver olympijských hier v Tokiu prináša na Slovensko veľkú radosť! S konštatovaním, že slovenská účasť na letných olympijských hrách v Tokiu bola zakončená fantastickými bronzovými medailami, sa s vami lúčim a prajem vám ešte príjemné sobotné ráno! (05:53:53)
     
    Takže ešte raz konečné medailové poradie, pretože to znie fantasticky. Nemecká loď v zložení Rendschimdt, Rauhe, Liebscher a Lemke získala olympijské zlato! Striebro si vybojovala španielska posádka, ktorú tvorili Craviotto, Walz, Arévalo a Germade. No a posledná účasť slovenských reprezentantov na olympijských hrách v Tokiu je pretavená v bronz zásluhou Baláža, Boteka, Vlčeka a Myšáka v K4 na 500 metrov v rýchlostnej kanoistike! Slovensko tak k zlatej medaile Štefečekovej z trapu,
    strieborných Grigara v K1 vo vodnom slalome a Sabbatiniho v golfe pridáva bronzové medaily zásluhou štvorkajaku!
     
    Austrálčania sklamali, pretože skončili až šiesty za Bielorusmi a siedmy skončili Maďari, za ktorými nasledovali Portugalci.
     
    Slovenská štvorica skončila na bronzovej priečke s časom 1:23:534 a ruská loď na nich stratila iba 125 tisícin sekundy, takže to bolo mimoriadne tesné, ale my sa tešíme z cenného kovu a to je podstatné!
     
    cieľ
    Nemci potvrdili úlohu najväčších favoritov a v druhej polovici zdolali španielsku loď, takže došli si pre olympijské zlato s časom 1:22:219!
     
    cieľ
    Fantázia, máme bronzové medaily!
     
    250 m
    Po polovici je z toho pre našich bronzové miesto! O zlato bojuje Španielsko s Nemeckom!
     
    Všetko je pripravené, sledujeme tretiu dráhu, v ktorej pôjde slovenská štvorica medzi Maďarmi a Španielmi!
     
    Tak dokáže slovenský štvorkajak zabojovať o medailu? Podľa rozjazdy a semifinále by sme mohli povedať skôr áno, ale rozhodne jedna a zároveň najdôležitejšia jazda, pričom niet žiadnej opravy. Nevieme akú rezervu majú ďalší favoriti Nemci, Španieli alebo Austrálčania. My však veríme, že aj slovenskí reprezentanti majú schované eso v rukáve, ktoré im pomôže vo finále.
     
    Vo finále mužskej K4 na 500 metrov, ktoré má naplánovaný začiatok o 5:37 stredoeurópskeho času, sa teda predstavia posádky Nemecka, Slovenska, Bieloruska, Ruska, Španielska, Austrálie, Maďarska a Portugalska! Dovtedy vám ďakujem za pozornosť a krátko pred finále sa opäť prihlásime.
     
    Výsledky semifinále:

    1. Nemecko – 1:23,049
    2. Slovensko – 1:23,799
    3. Bielorusko – 1:24,206
    4. ROC – 1:24,340
    5. Čína – 1:24,653

    1. Španielsko – 1:24,355
    2. Austrália – 1:24,868
    3. Maďarsko – 1:24,918
    4. Portugalsko – 1:25,268
    5. Kanada – 1:25,581
     
    cieľ
    Do finále nepostupuje Kanada, pretože v súboji s portugalskou posádkou bola horšia o tri desatiny. Druhé semifinále vyhralo Španielsko pred Austrálčanmi a Maďarmi. Išlo sa však pomalšie ako v prvom semifinále, takže víťazný čas španielskej lode je iba 1:24:355, čo je v porovnaní s našimi reprezentantmi o dosť horšie a to nás samozrejme pred finále teší!
     
    250 m
    Po polovici druhého semifinále to vyzerá na boj o posledné postupové miesto medzi Kanadou a Portugalskom, pretože španielska, austrálska a maďarská loď si vybudovali väčší náskok.
     
    Finálny čas v cieli pre slovenských reprezentantov je 1:23:799 a môžeme konštatovať, že nemecká loď ich predstihla približne o sedem desatín, čo je celkom dosť, ale s tým sa dalo počítať.
     
    cieľ
    Veľmi dobrý záver pre slovenský štvorkajak, ktorý dokázal predbehnúť Bielorusov, a tak končí na výbornom druhom mieste za nemeckými favoritmi! Finále napokon tesne ušlo Číne, ktorá už nedokázala predbehnúť Rusov ani Bielorusov.
     
    250 m
    Slováci sú na treťom mieste, pred nimi sú Nemci a Bielorusi a za sebou držia Rusov s Číňanmi!
     
    Schyľuje sa k začiatku prvého semifinále a pozorne sledovať budeme štvrtú dráhu, v ktorej pôjdu slovenskí reprezentanti v zovretí medzi Nemcami a Bielorusmi. Tak chlapci, potešte nás postupom do finále!
     
    V druhom semifinále by si postup mali postrážiť španielska a austrálska loď, preto sa počíta s tým, že do finále neprenikne niektorá posádka z trojice Kanada, Maďarsko a Portugalsko. Ale možné je všetko a môžeme byť svedkami aj veľkého prekvapenia, len dúfajme, že sa nestane na úkor slovenského štvorkajaku, ktorého jasným cieľom je postup do finále.
     
    Do finále postúpia štyri lode z oboch semifinále, čo znamená, že slovenským kajakárom stačí zdolať jednu loď a bude medzi osmičkou najlepších. V prvom semifinále sú najväčší favoriti Nemci, ale slovenský štvorkajak by kľudne mohol skončiť aj na druhom mieste, pretože ruská, bieloruská a čínska loď by mali byť zdolateľné. Podstatné však bude neskončiť posledný, pretože to by znamenalo koniec akýmkoľvek nádejam na možný boj o medailu.

    Filip Kosnáč