C2 500 m - rozjížďky a čtvrtfinále (ženy) (kon.) | C1 1000 m - rozjížďky a čtvrtfinále (muži) (kon.)
K4 500 m - rozjížďky (ženy) (kon.) | K4 500 m - rozjazdy (muži) sk (kon.)
koniec udalosti
K4 500 m - rozjazdy (muži)

Piatok 06.08.2021, 03:44Olympijské hry - rýchlostná kanoistika
     
    Slovenská štvorica Baláž, Botek, Vlček a Myšák dnes bola celkovo druhá najrýchlejšia, nič na tom nezmenilo ani štvrťfinále, preto dúfajme, že sa podobná jazda podarí aj zajtra a slovenský štvorkajak prelomí semifinálové prekliatie, pretože cez túto fázu v Tokiu neprešiel Gelle v individuálnych pretekoch a následne Botek s Balážom v K2. Pre túto chvíľu sa s vami lúčim a pozývam vás na zajtrajšie semifinálové a finálové jazdy, ktoré tiež prinesieme v online prenose! (09:16:48)
     
    Výsledok štvrťfinále:
    1. Maďarsko 1:23,727 min
    2. Bielorusko +0,121 s
    3. Čína +0,309
    4. Portugalsko +0,598
    5. Kanada +1,252
    6. ROC +1,837
    7. Japonsko +4,484
     
    cieľ
    Máme za sebou štvrťfinále, v ktorom vypadáva iba jedna loď a na smolu domácich fanúšikov je to práve Japonsko, ktoré neprekvapilo a skončilo posledné s odtupom takmer troch sekúnd na ruskú loď. Z víťazstva sa teší sa maďarský štvorkajak tesne pred bieloruskou a čínskou loďou, za nimi si postup vybojovali Portugalci a Kanaďania.
     
    Nenecháme si ujsť ani štvrťfinále, ktoré by sa malo ísť o 5:12 a zabojujú v ňom štvorkajaky Japonska, Maďarska, Číny, Kanady, Bieloruska, Ruska a Portugalska o zvyšné semifinálové miesta. Dovtedy vám ďakujem za pozornosť.
     
    Výsledky:

    Prvá rozjazda
    1. Nemecko 1:21,890 min
    2. Austrália +0,772 s
    3. Bielorusko +1,006
    4. Čína +2,374
    5. Portugalsko +3,625
    6. Japonsko +10,405

    Druhá rozjazda
    1. Španielsko 1:21,658 min
    2. Slovensko +0,149 s
    3. Kanada +5,166
    4. ROC +9,105
    5. Maďarsko +12,616
     
    Istými semifinalistami sú tak štyri lode: nemecká, austrálska, španielska a tá z nášho pohľadu najdôležitejšia slovenská!
     
    Bol to od slovenských kajakárov výborný výkon, čo dokazuje finálny čas, ktorý je v porovnaní na diaľku lepší od Nemcov, takže s týmto časom by dokázali vyhrať prvú rozjazdu! To je veľmi pozitívnou správou pred zajtrajším semifinále, ale bude potrebné nadviazať na dnešnú rozjazdu, čo nie je vždy jednoduché.
     
    cieľ
    Španielska loď víťazí s časom 1:21:658 a slovenská loď prišla do cieľa na druhom mieste s časom 1:21:807, takže slovenskému štvorkajaku ušlo víťazstvo len tesne! Kanadská loď stratila z tretieho miesta na prvú dvojicu až päť sekúnd, štvrtá skončila ruská loď a prekvapivo až posledný prišla do cieľa maďarská posádka. Cieľ je tak splnený, slovenský štvorkajak postupuje z druhého miesta priamo do semifinále a vyhol sa štvrťfinále!
     
    250 m
    Španieli sú na prvom mieste a Slovensko sa dostalo na druhé miesto tesne pred Maďarsko!
     
    Už sa ale koncentrujme na druhú rozjazdu a slovenský štvorkajak, ktorý sa predstaví vo štvrtej dráhe a pôjde medzi Španielmi a Maďarmi.
     
    cieľ
    Nemecká loď potvrdila úlohu favorita a zvíťazila s časom 1:21:890! Druhé miesto uhájila austrálska posádka iba o dve desatiny pred bieloruskou loďou. Číne sa dokonca podarilo predbehnúť Portugalcov a na poslednom mieste s väčším odstupom končia domáci Japonci. Do semifinále teda postupuje nemecká a austrálska loď.
     
    250 m
    Nemci sa ujali vedenia a o druhé miesto sa zrejme pobijú Bielorusi s Austrálčanmi, pretože portugalská loď už má väčšiu stratu. Číňania a Japonci zrejme neprekvapia.
     
    Prvá rozjazda je už na spadnutie, takže uvidíme, či nemecký štvorkajak naplní papierové predpoklady.
     
    V prvom semifinále by si postup nemali nechať ujsť Nemci a o druhé semifinálové miesto by sa mohla pobiť portugalská loď s austrálskym štvorkajakom, odpisovať však nemožno ani Bielorusov.
     
    Dnes nás čakajú dve rozjazdy, v ktorých získajú postup do semifinále najrýchlejšie dve lode z každej z nich a zvyšok zabojuje o svoju šancu vo štvrťfinále. Dobré by teda bolo vyhnúť sa štvrťfinále, na to však slovenský štvorkajak potrebuje v druhej rozjazde poraziť aspoň tri lode. Najväčšími favoritmi na zlato je nemecká loď a tesne za nimi španielska posádka, ktorá bude súperom slovenských kajakárov. Môžeme teda očakávať, že Slovensko sa bude biť o postup do semifinále hlavne s ruskou a maďarskou loďou.
     
    Štartovná listina:

    Prvá rozjazda

    1. Austrália
    2. Portugalsko
    3. Bielorusko
    4. Nemecko
    5. Japonsko
    6. Čína

    Druhá rozjazda

    1. Kanada
    2. Maďarsko
    3. Slovensko
    4. Španielsko
    5. ROC
     
    Olympijské hry v Tokiu sa pomaly blížia k svojmu koncu a jednou z posledných možností zabojovať o cenný kov pre Slovensko ponúkne K4 mužov na 500 metrov v rýchlostnej kanoistike. Slovenská posádka v zložení Samuel Baláž, Adam Botek, Erik Vlček a Denis Myšák sa pokúsi napodobniť výkon z Ria, keď slovenský štvorkajak vybojoval striebro. Zmenou je oproti Riu skrátenie trate z jedného kilometra na 500 metrov okrem toho, že namiesto Boteka s Balážom boli vtedy súčasťou slovenského tímu Tarr s Linkom,
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 03:44.

    Filip Kosnáč