Kanada – USA 5:16 (kon.) | Španělsko – Čína 11:7 (kon.)
Nizozemsko – Maďarsko 11:14 (kon.) | Austrálie – ROV 8:9 (kon.)
koniec udalosti
Španělsko – Čína

11:7

(5:2, 4:3, 2:1, 0:1)

cz Utorok 03.08.2021, 08:30Olympijské hry - vodné pólo - ženy • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
     
    25
    Čína v úvodu čtvrté části snižuje na rozdíl čtyř branek! Niou Kuan-nan se štěstím procedila míč za čáru, což muselo potvrdit i video!

    11:7
     
    23
    Čína se po dlouhé době prosazuje! Číňanky dostaly k dispozici penaltu, kterou proměnila Teng Ce-wen střelou k pravé tyči.

    11:6
     
    19
    Španělky kráčí za postupem do semifinále olympijského turnaje! Na rozdíl šesti branek zvýšila střelou pod břevno Arizaová.

    11:5
     
    17
    Španělsko rozjelo třetí část dnešního souboje ve velkém stylu! Do protipohybu čínské brankářky se prosadila Arizaová.

    10:5
     
    14
    Španělsko navyšuje svůj náskok na čtyři branky! Dělovkou z pravé strany uklidila míč ke vzdálenější tyči Arizaová.

    9:5
     
    13
    Jenže v obraně to dnes Číně moc nejde! Ortizová znovu dostala moře prostoru a bez váhání uklidila míč do protipohybu brankářky!

    8:5
     
    12
    Druhá část zatím přináší ofenzivní hody! Z pravé strany zakončila odrazem o hladinu vody Wang Chuan. Její pokus si našel cestu k tyči.

    7:5
     
    12
    Parádní kombinace Španělska! Ortizová dostala po rychlé akci přihrávku přímo před branku a s velkým přehledem prostřelila bezmocnou brankářku.

    7:4
     
    12
    Jenže i Číňanky se v útoku začínají rozehrávat k dobrému výkonu. Naznačením si udělala prostor Wang Chuan a napálila míč mimo dosah Ramosové.

    6:4
     
    11
    Jenže Španělky zatím hrají v naprosté pohodě. Na středu si našla prostor pro zakončení Arizaová a napálila míč přímo do horního rohu. Míč se v brance dokonce zasekl.

    6:3
     
    11
    Čína se dočkala branky a snižuje na rozdíl dvou gólů! Niou Kuan-nan napálila míč k levé tyči.

    5:3
     
    8
    Parádní výkon Španělska pokračuje. Proti soupeřce si udělala prostor Esparová Llaquetová a odrazem o břevno vsítila pátou španělskou branku.

    5:2
     
    7
    Po delší době se prosadila také Čína. Odražený míč si před Ramosovou našla Čang Tan-i a levačkou jej posunula do branky.

    4:2
     
    7
    Španělky v první čtvrtině potvrzují roli favorita. Příliš mnoho prostoru pro zakončení dostala Godoyová, která napálila míč do dolního rohu k zadní tyči.

    4:1
     
    6
    Po rychlém brejku navíc Španělsko odskakuje na rozdíl dvou branek! Z ostrého úhlu se prosadila Aymerichová.

    3:1
     
    5
    V polovině páté minuty si Španělsko bere zpět ztracené vedení! K odraženému míči se před brankou dostala Gonzálezová a dorazila jej do branky!

    2:1
     
    3
    Čína bleskově vyrovnává! Po přihrávce na pravou stranu zakončila Lu I-wen skákavou střelou kolem brankářky!

    1:1
     
    2
    Na konci druhé minuty se Španělsko dostává do vedení! Ortizová v poslední sekundě časového limitu otevřela skóre dělovkou pod břevno!

    1:0

    Tomáš Kubečka

    Sestavy
    Španělsko: Esterová Ramosová - Bachová, A. Esparová Llaquetová, Ortizová, Ruizová, Gonzálezová Lópezová, C. Esparová Llaquetová, Peňaová, Forcaová Arizaová, Tarragová Aymerichová, Garcíaová Godoyová, Leitonová Arronesová

    Čína: I-neng Šen - Mej Siao-chan, Niou Kuan-nan, Wang Chuan, Teng Ce-wen, Čchen Siao, Čang Ťing, Wang Sin-jen, Siung Tun-chan, Čaj Jing, Lu I-wen, Čang Tan-i