K1 200 m - rozjížďky a čtvrtfinále (ženy) (kon.) | C2 1000 m - rozjížďky a čtvrtfinále (muži) (kon.)
K1 1000 m - rozjazdy a štvrťfinále (muži) sk (kon.) | K2 500 m - rozjížďky a čtvrtfinále (ženy) (kon.)
koniec udalosti
K1 1000 m - rozjazdy a štvrťfinále (muži)

Pondelok 02.08.2021, 03:21Olympijské hry - rýchlostná kanoistika
     
    cieľ
    Roman Anoškin končí už vo štvrťfinále, pretože neudržal náskok v závere pred Burgom, a tak do semifinále postupuje spolu s Petersom taliansky kajakár! Tak to je prekvapenie, o to viac, že Anoškin si držal postupové miesto po väčšinu času, ale neodhadol svoje sily. Peters zvíťazil s časom 3:45:712.
     
    Takže sme spoznali desať kajakárov, ktorí postúpili priamo do semifinále a výbornou správou je, že patrí medzi nich aj Peter Gelle! Okrem neho postúpili z prvej rozjazdy Jozef Dostál a Thomas Green, z druhej rozjazdy Bálint Kopász a Augustín Vernice, z tretej rozjazdy spoločne s Gellem postúpil Fernando Pimenta, zo štvrtej rozjady Aleh Yurenia a Bojan Zdelar a z poslednej rozjazdy Jacob Schopf a Ádám Varga.
     
    cieľ
    Je to tam, Peter Gelle je v semifinále! Do cieľa došiel napokon s veľkým náskokom na druhom mieste, keď sa už dokonca doťahoval na Pimentu, ale Portugalčan víťazí s časom 3:40:323 a Gelle má čas 3:42:131.
     
    500 m
    Gelle postupne zrýchľuje a po polovici je už na treťom mieste, ale bude musieť ešte zrýchliť, aby sa dostal na postupové druhé miesto cez Westhuyzena!
     
    Teraz sa však sústreďme, pretože Peter Gelle je pripravený na štarte!
     
    cieľ
    Kopász víťazí s časom 3:39:084, takže išiel ešte pomalšie ako Dostál, napriek tomu vyhral pred Vernicem o celú dĺžku lode, ale aj Argetínčan postupuje, pretože Hubert a Burgo už výrazne zaostali. Až posledný končí bronzový z Ria Anoškin, preto bude musieť ísť štvrťfinále.
     
    cieľ
    Dostál v pohodlnom tempe dopádloval na prvom mieste s veľkým náskokom a na druhom mieste je Green, pretože Peteres v závere odpadol a bude musieť ísť štvrťfinále.
     
    750 m
    Dostál je už prvý a o druhé miesto bude bojovať Peteres s Greenom, pričom mierne navrch má prvý menovaný.

    Filip Kosnáč