Trap - kvalifikácia (zmiešané tímy) sk (kon.) | Puška 50 m, 3 pozice - kvalifikace (ženy) Vítěz: J. Zykovová (ROC) (kon.)
Trap - finále (zmiešané tímy) sk Vítěz: Španělsko (kon.) | Puška 50 m, 3 pozice - finále (ženy) Vítěz: N. Christenová (SUI) (kon.)
koniec udalosti
Trap - kvalifikácia (zmiešané tímy)

Sobota 31.07.2021, 02:00Olympijské hry - streľba
     
    V konečnom zúčtovaní dosiahli finalisti zhodný počet bodov v kvalifikácii a to 148. To isté sa podarilo aj účastníkom boja o bronz, keďže Štefečeková s Vargom a Bernauová s Burrowsom nazbierali 146 bodov. Špotáková s Kovačócym končia so 144 bodmi presne v polovici, pretože obsadili ôsme miesto zo šestnástich. Ja vám pre túto chvíľu ďakujem za pozornosť, ale nezabudnite sledovať prenos Štefečekovej s Vargom zo súboja o bronz a potom aj následne vyvrcholenie v boji o zlato v disciplíne, ktorá je po prvýkrát súčasťou olympijských hier a Slovensko má šancu zapísať sa do jej histórie. Malé a veľké finále mixu v trape by malo začať približne o hodinu okolo 6:30. (05:22:41)
     
    Bernauová s Burrowsom ponúknutú šancu už zo svojich rúk nepustili, takže budú súpermi Štefečekovej s Vargom v boji o bronz!
     
    Bernauová s Burrowsom sú blízko k boji o bronz, ale nemôžu chybovať v záverečných ranách. Štefečeková s Vargom boj o tretie miesto majú istý, takže šanca na medailu je reálna!
     
    Nie to už sa nestane, v predstihu môžeme povedať, že v boji o zlato uvidíme španielsku dvojicu Galvéz a Fernandezová proti Perilliovej s Bertim zo San Marína!
     
    Na finále to už asi stačiť nebude pre Štefečekovú s Vargom, pretože to by museli v závere dvakrát netrafiť Galvéz a Fernandézová alebo Perilliová s Bertim, aby sa mohlo ísť aspoň do rozstrelu.
     
    Ale Smithová pridáva chybu a Štefečeková s Vargom majú istý súboj o bronz, vynikajúca správa!
     
    Nepresný je aj Grice, takže v tejto chvíli by to bol rozstrel troch dvojíc o dve miesta do boja o bronz!
     
    Áno, chyba prišla od Burrowsa a tak nebude mať americká dvojica viac ako 146 bodov, takže Štefečeková a Varga majú istý minimálne rozstrel!
     
    Zatiaľ nikto zo štyroch párov, ktoré napäto sledujeme nechybuje a nevyzerá to dobre pre Štefečekovú s Vargom.
     
    Smerujeme do veľmi napínavej koncovky, tak dúfajme, že Štefečekovej s Vargom súperi pomôžu chybami v tretej sérii, aby z toho bol boj o medailu.
     
    Špotáková s Kovačócym končia napokon so 144 bodmi a samozrejme, že už prakticky sú bez šance na postup. Škoda troch chýb od Špotákovej v krátkom slede, pretože dlho to vyzeralo tak, že prekvapivo skončia pred Štefečekovou s Vargom. Aj tak klobúk dole, pretože pri olympijskej premiére predviedli výborný výkon.
     
    Teda vlastne oni musia chybovať, inak by všetky tieto štyri páry skončili pred Štefečekovou s Vargom, takže by našej dvojici len veľmi tesne ušiel boj o bronz.
     
    Je to tam, tak teraz o chvíľu budeme veľmi pozorne sledovať vedúcu španielsku dvojicu Galvezovú s Fernandézom, ktorá mala po druhej sérii o dva body viac ako Štefečeková s Vargom. Perilliová s Bertim mali iba o bod viac a boli na druhom mieste. No a na rovnakej úrovni boli Burrows s Bernauovou a Smithová s Griceom, takže by bolo dobré, ak by obidva tieto páry urobili aspoň jednu chybu.
     
    Štefečeková s Vargom potrebujú ísť bod za bodom a pripísať si v tretej sérii 49 bodov, lebo o bod menej by už nemusel stačiť ani na boj o bronz. Samozrejme ani 146 bodov dokopy nie je žiadna istota, ale nádej by bola väčšia.
     
    Špotáková pridáva aj tretiu, takže teraz to naozaj Kovačócymu výrazne kazí a je slabým článkom v tretej sérii.
     
    A vzápätí druhá, takže šance Kovačócyho a Špotákovej sa znižujú, naopak Štefečeková a Varga sú na koni!
     
    Nepresnosť Špotákovej a späť v hre sú Štefečeková s Vargom!
     
    Celkovo piaty netrafený terč a tretí v tejto sérii pre Willetta so Scanlanovou ich posúva už asi do neriešiteľnej situácie!

    Filip Kosnáč