N. Zéland – Švédsko 0:2 (kon.) | USA – Austrália 0:0 (kon.) | Čile – Japonsko 0:1 (kon.)
Kanada – Veľká Británia 1:1 (kon.) | Holandsko – Čína 8:2 (kon.) | Brazília – Zambia 1:0 (kon.)
koniec
Čile
0:1 (0:0)
Japonsko
cz Utorok 27.07.2021, 13:00 • Miyagi Stadium, Rifu • Olympijské hry - ženy • Skupina E
Predzápasové kurzy
     
    90
    Žlutou kartu dostává Saki Kumagajová (Japonsko).
     
    87
    Další průnik do notně prořídlé obrany Chile má na svědomí taktéž střídající Kinošitaová, míč ovšem mířil do náručí Endlerové.
     
    85
    Tohle mohl být gól turnaje. Nádherná střela čerstvě střídající Nakadžimaové, která zpoza vápna umístila bombu pod břevno, ale Endlerová vytáhla její projektil do brankové konstrukce a drží naděje Chile.
     
    84
    Střídání v týmu Chile: ze hřiště odchází Yanara Aedová, přichází Yenny Acuñaová.
     
    83
    Střídání v týmu Japonsko: ze hřiště odchází Narumi Miuraová, přichází Emi Nakadžimaová.
    77. Mina TANAKAOVÁ - 0:1
     
    77
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Dlouhé čekání na gól prolamuje přibližně čtvrt hodiny před koncem utkání MINA TANAKAOVÁ. Krásná průniková přihrávka našla ve vápně Iwabučiovou, která stála zády k brance, ale dokázala se obtočit okolo bránící hráčky a přihrát do běhu střídající Tanakaové, která propálila Endlerovou.
     
    75
    Střídání v týmu Chile: ze hřiště odchází Daniela Pardová, přichází Francisca Mardonesová.
     
    75
    Neuvěřitelné, co vše dnes neskončí gólem. Zpětná přihrávka Iwabučiové hledala na malém vápně střídající Tanakovou, před kterou těsně zasáhla dnes vynikající Guerrerová.
     
    70
    Obrovská šance i na druhé straně, kde se obětavě vrhaly bránící hráčky do střel Japonek a nakonec Guerrerová vytáhla míč z malého vápna do bezpečí.
     
    54
    Střídání v týmu Japonsko: ze hřiště odchází Honoka Hajašiová, přichází Džun Endová.
     
    69
    Největší šance zápasu! Zamoraová nůžkama dostala míč na malé vápno, kde hlavičkovala Grezová z bezprostřední blízkosti. Dvakrát tečovaný míč se od břevna odrazil na čáru, kde ho sebrala Jamašitaová. Z bočního záběru to vypadalo, že míč spadl už na gólovou stranu, ale rozhodčí nechávají hru plynout. Tohle není gól!
     
    68
    Po přenesení hry se zpoza vápna dostala ke střele Sugitaová, jenže mířila příliš vysoko. Endlerová nemusela ani zasahovat.
     
    66
    Střídání v týmu Japonsko: ze hřiště odchází Juj Hasegawaová, přichází Momoka Kinošitaová.
     
    60
    Miuraová trefila soupeřku v souboji neúmyslně loktem, vidí správně žlutou kartu.
     
    59
    Hasegawaová se dostala ke střele z levé strany vápna a mířila jen o centrimetry mimo delší tyč. Velká škoda pro Japonky.
     
    58
    Nádherná kombinace domácích hráček! Tohle se jim povedlo, zbývalo jen, aby po centru z pravé strany Hajašiová trefila čistě volej, míč ovšem promáchla a Endlerová si oddechla.
     
    56
    Střídání v týmu Chile: ze hřiště odchází Daniela Zamoraová, přichází Javiera Grezová.
     
    46
    Střídání v týmu Japonsko: ze hřiště odchází Juika Sugasawaová, přichází Mina Tanakaová.
     
    46
    Střídání v týmu Chile: ze hřiště odchází Rosario Balmacedaová, přichází Javiera Torová.
     
    45+1
    Největší šance Japonek přišla v poslední chvíli. Nádherný míč našel za obranou Iwabučiovou, která ovšem váhala se střelou, kterou zablokovala Guerrerová. K dalšímu pokusu se dostala dobíhající Hajašiová, jenže i tu dokázala Endlerová vychytat. To jsou věci!
     
    36
    Tak to byla rána! Hasegawaová napřáhla k nečekané střele zpoza vápna a utažená rána k tyči minula branku jen o centimetry, tohle by Endlerová řešila jen velmi těžko. Další varování pro jihoamerický tým.
     
    33
    Iwabučiová vybojovala míč pro Miuraová, která jej měla nalitý proti noze na střelu, ale její utažená rána mířila těsně nad.
     
    28
    V poloprázdném hledišti to jen zahučelo, když se po průniku do vápna Iwabučiová poroučela k zemi. Z opakovaného záběru lze ale vidět, že vše proběhlo v souladu s pravidly.
     
    20
    Iwabučiová rozehrála roh velmi nízkým centrem, který si ve vápně našla Sugitaová, ale její pokus mířil z halfvoleje výrazně nad.
     
    18
    Sugitaová se dostala ke střele z hranice vápna levačkou a přízemní střelu dokázala Endlerová vykopnout špičkou nohy mimo branku. Tohle byla gólová příležitost, kterou měla na noze japonská křídelnice.

    Marek Janoš

    Góly: 77. Tanakaová (Iwabučiová)

    Karty:   60. Miuraová (JPN), 90. Kumagajová (JPN)


    Čile: Endlerová – Pardová (75. Mardonesová), Guerrerová, Sáezová – Balmacedaová (46. Torová), Arayaová, Y. Lópezová, Laraová – Aedová (84. Acuñaová) – Urrutiaová, Zamoraová (56. Grezová).
    Náhradníci: Camposová – Acuñaová, Grezová, Mardonesová, Ramírezová, Pinillaová, Torová.

    Japonsko: Jamašitaová – Šimizuová, Kumagajová, Takaradaová, Kitamuraová, Hasegawaová (66. Kinošitaová), Miuraová (83. Nakadžimaová), Hajašiová (54. Endová), Sugitaová, Iwabučiová, Sugasawaová (46. Tanakaová).

    Rozhodca: Borjas (HON) – Perello (HON), Blanco (COL)