Česko – Taliansko 6:3 (kon.)
koniec udalosti
1 2 3 4 5 6 7 R H E
Taliansko
Taliansko
0
0
1
2
0
0
0
 
3
3
3
Česko
Česko
0
2
2
1
0
1
x
 
6
10
5
cz Sobota 24.07.2021, 17:30 • Svoboda Park, Praha • ME juniorek • Finále
     
    Vyslechneme si hymnu České republiky
     
    Za mohutného povzbuzování si jdou pro zlaté medaile hračky České republiky, arenou se nesou slova Češi, Češi...
     

    A je to tady, Češky slaví druhý titul... Všechno završila úspěšným zákrokem Róza Blažková, která odšpuntovala mistrovské oslavy. Italky se snažily prosadit, jenže přes tenhle obranný val to zkrátka nešlo.
     

    Amalie Chaloupková za bouřlivé kulisy diváků má strikeout a ti si přejí další...
     

    Amalie Chaloupková zažívá křest ohněm, protože je všechno na ní, ona musí podat výborný výkon na kopci. Clara Caratiová bojuje proti nepřízni osudu, jelikož má dva striky a ball. Následuje vysoký odpal, na kterém si smlsla Karolína Dvořáková.
     

    Všechno je zřejmé, Češky přidávají další bod a diváci jsou v extázi. Italky neskládají rukavice na antuku, naopak mají vše otevřené, i když nyní to bude moc obtížné.
     
    Beatrice Nannettiová, která na konci páté směny utrpěla šrám a byla posléze odnesena do šatny, pokračuje nadále ve hře, tak tohle je touha porvat se o titul mistra Evropy.
     

    Krásný odpal, ale ještě krásnější zákrok Rózy Blažkové, která elegantně chytila míček ze vzduchu. Druhá pálkařka je venku ze hry.
     

    Dramatické chvíle ve Svoboda Parku, když pálkařka trefila nadhazovačku do nohy. Nicméně se pokračovalo dál ve hře. Češky mohly navýšit vedení, jenže právě zraněná Beatrice Nannettiová zašlápla včas domácí metu.
     

    Diváci ženou své hráčky k dobrému odpalu, ale navrch má italská nadhazovačka. Jasanská potom odpálila daleký balon, ten ale pacifikuje Martina Colonnaová.
     

    Výborná hra Češek, které teď zvládly vyřadit běžkyni na druhé metě, klobouk dolů.
     

    Daleký odpal do pravého vnějšího pole, který pacifikuje Mariana Burkovičová.
     

    Atmosféra ve Svoboda Parku je famózní, oba tábory povzbuzují své hráčky, co to jde a ony se za to odvděčují perfektními výkony. Češky mají obsazené první dvě mety, výborná práce národního celku.
     

    Odpal, který nebyl daleký, ale i tak stačil na další bod. Češky opět odskakují ve finálové bitvě, i když za výrazné pomoci Italek, které měly menší problémy v obraně.
     

    Kristýna Horáčková propálila prostor u druhé mety a s přehledem si doběhla pro jedničku. Karolína Dvořáková ji bude chtít posunout, ovšem je tady úspěšná krádež, výborně.
     

    Finále, jak má být, jelikož rozdíl ve skóre je jen o bod. Italky využily úspěšný odpal plus chybu v defenzivě Češek. Soupeřky obsadily první metu.
     
    Amalie Chaloupková má dva bally a jeden strike. Navíc přichází i třetí špatný nadhoz a bod zdarma visí ve vzduchu...
     
    Je tady změna na kopci, když Kateřinu Kindermannovou střídá Amalie Chaloupková.
     

    Diváci povzbuzují své hráčky k lepšímu výkonu, ale je tady italská odpověď. Odpal opět do levého pole a je tady drama. Stav na metách je plný. Český kouč si bere poradu na kopci.
     

    Alessia Borracelliová má shodnou bilanci dvou striků a ballu. Následují dva bally za sebou, takže Italky mají metu zdarma.
     

    Náskok národního týmu roste, stejně tak, jako výkon publika, které je ve varu. To je ono zní celým Svoboda Parkem. Julie Smetanová se postarala o další daleký odpal, kterým stahuje čtvrtý bod. Pálkařka je na jedničce.
     

    MARINA BURKOVIČOVÁ odpálila raketu do levého zadního pole. Češky si berou své dvoubodové vedení zpět, a co víc, pálkařka má trojku.
     

    Výborně... Kateřina to dokázala a v další těžké zkoušce uspěla. Češky měly namále, ale všechno dobře dopadlo, výborně. Sledujeme vyrovnané finále.
     

    Martina Colonnaová se pokusí odpálit, nicméně má plno a je tady meta zdarma. Italky mají k dispozici další útok na body, jelikož všechny mety jsou obsazené.
     

    Fanoušci ženou českou nadhazovačku za úspěchem, a ten přichází, strikeout.
     

    Italky poprvé skórují, a jsou rázem jen o bod za svým soupeřem v boji o cenné zlato. Mladé Češky teď kupí chyby v obraně, je zřejmé že na ně dolehl tlak finále.
     

    Italská pálkařka nyní trefila rukavici české catcherky. Potom přišel skákavý odpal na druhou metu, kde je i zaváhání obrany. Italky mají první dvě mety obsazené.
     

    Je to tady... Češky berou dva body díky výbornému odpalu TAŤANY TOUŠKOVÉ, která propálila střed pole a stáhla domů své spoluhráčky. Svoboda Park je na nohou.
     
    Italský trenér šel uklidnit svoji nadhazovačku, která je teď v těžké pozici.
     

    Chyba Italek v obraně, která znamená euforii ve Svoboda Parku, neboť se Češky posunuly do skórující pozice. Národní tým obsadil druhou a třetí metu.
     

    Julie Smetanová se toho nebála a trefila přesně. Češka poslala přízemní balon do levého vnějšího pole a má dvojku, výborně.
     

    Pomalý nadhoz české jedničky srovnává stav na jeden strike a ball. Ovšem Italky se posouvají dál ve hře. Česká catcherka chtěla vyřadit běžkyni na trojce, ale to se ji nepovedlo.
     

    Je tady meta zdarma a Kateřina Kindermannová nezažívá povedený úvod finále. Italky mají obsazené první dvě mety!
     
    Rozhodčí se radili u první mety, zda vše bylo dle pravidel, a bylo, takže český protest vyšel vniveč.
     

    Ouuu tak Češky sice končí podruhé na pálce, ale teď co předvedla Kristýna Horáčková bylo excelentní. Česká juniorka se položila na antuku tak, aby dosáhla na metu. Češky mají obsazenou trojku.
     

    Češka byla teď trefena nadhozem, takže je tady meta zdarma. Do boxu se staví Aneta Molentová.
     

    Giulia Bancoraová má dva striky a publikum je ve varu. Je tady další prošvih italské pálkařky, což znamená konec první poloviny úvodního dějství. Češky vše zvládly bez doběhů.
     

    Linda Rampoldiová je teď ve výhodné pozici, jelikož má tři bally a dva striky. Co na to Kindermannová... Bohužel je tady meta zdarma. Italky mají plno a navíc šanci na body.
     

    Ani třetí pálkařka Itálie se neposunula ve hře, její odpal chytá Karolína Dvořáková.
     
    Finále začne přibližně o dvacet minut později, před chvíli totiž skončil zápas o bronz, ve kterém porazilo Nizozemsko Španělsko 7:3. Děkujeme za pochopení.

    Štěpán Ondráček

    Česko: 1. 34 Kristýna Horáčková – 2B
    2. 1 Aneta Molentová – CF
    3. 4 Karolína Dvořáková – SS
    4. 31 Marina Burkovičová – 1B
    5. 38 Julie Smetanová – DP
    6. 6 Štěpánka Boučková – C
    7. 17 Markéta Jasanská – RF
    8. 21 Róza Blažková – LF
    9. 30 Taťana Toušková – 3B
    10. 16 Kateřina Kindermannová – P (4. směna Amalie Chaloupková)

    Taliansko: 1. 45 Anita Bartoliová – SS
    2. 33 Sarah Bortolottiová – 2B
    3. 56 Clara Caratiová – C
    4. 35 Agnese Giacomettiová – DP
    5. 38 Linda Rampoldiová – 1B
    6. 53 Giulia Bancoraová – 3B
    7. 44 Martina Colonnaová – CF
    8. 34 Elena Cavaglieriová – LF
    9. 37 Alessia Barracelliová – RF
    10 41 Beatrice Nannettiová – P

    Rozhodca: Megan Hylton – HP, Jonas Kristensen – 1B, Britt Nielandt – 3B