VC Štajerska Víťaz: MAX VERSTAPPEN(Red Bull) (kon.)
koniec zavodu
VC Štajerska

Víťaz: MAX VERSTAPPEN(Red Bull)

Nedeľa 27.06.2021, 15:00Formula 1
     
    Koniec závodu.
     
    71
    Druhý prichádza Hamilton a Bottas napokon uhájil tretie miesto pred Pérezom, aj keď to bolo veľmi tesné, stačilo možno len o jedno kolo viac a Mexičan mohol byť tretí!
     
    71
    Max Verstappen si môže užívať dojazd, pretože nemá nikoho za chrbtom a víťazí na domácej trati pre Red Bull!
     
    70
    Do boxov v predposlednom kole išiel Hamilton, ktorý sa pokúsi zabojovať o bonusový bod pre najrýchlejšie kolo. Rozdiel medzi Pérezom a Bottasom sú už iba dve sekundy.
     
    61
    Leclerc sa dostáva desať kôl pred koncom pred Strolla, takže v tejto chvíli je na siedmom mieste za tímovým kolegom Sainzom!
     
    56
    To je fantastický výkon od Leclerca, ktorý stále nemá dosť a dostáva sa aj cez Alonsa na ôsme miesto!
     
    55
    Ale v ďalšom kole to zvládol, keď sa po dlhej rovinke Leclercovi otvorila šanca na útok z vnútornej strany a teraz sa Tsunoda neubránil.
     
    54
    Leclerc to skúša aj na Tsunodu, lenže japonský pilot previedol veľmi dobrú obranu, takže Monačan to nedostane zadarmo.
     
    51
    Tak Leclerc ukazuje ako Sainz veľkú silu Ferrari, pretože predbehol aj Vetella podobne ako Räikkonena a Giovinazziho, takže je na desiatom mieste!
     
    45
    Výborná robota od Sainza, ktorý sa pustil odvážne do súboja so Strollom a je to pre španielskeho jazdca v drese Ferrari perfektné šieste miesto!
     
    42
    Zaujímavý súboj medzi Leclercom a Räikkonenom, ktorý napokon vyšiel Monačanovi a ten sa dostal cez fínskeho pilota z vonkajšej strany.
     
    39
    Pre Russella končí dobre rozbehnutá Veľká cena Štajerska, pretože jeho mechanici zlyhali a jeho trápenie sa ukončilo predčasne, dopadol podobne ako Gasly.
     
    28
    Mercedes ihneď zareagoval a Bottasova vynikajúca rýchla zastávka znamená, že sa na trať vrátil pred Péreza!
     
    27
    Pérez mal veľmi dlhú zastávku, ktorá ho môže stáť tretiu priečku, okrem neho to pokazili aj mechanici Russella.
     
    25
    Hamilton mal teraz problémy udržať kontrolu nad svojím Mercedesom, ale napokon nezišiel z trate, ale jeho strata na Verstappena sa určite zvýšila.
     
    13
    Norris je v tejto chvíli až na piatej priečke, takže ho pravdepodobne predbehol aj Bottas, aj keď sme zatiaľ ich súboj nevideli.
     
    10
    Menšia chyba Norrisa v druhej zákrute, ktorú Pérez využíva s pomocou DRS a z pravej strany sa dostáva pred britského jazdca, takže je na tretej priečke!
     
    1
    Prvú zákrutu zvládol najlepšie Verstappen, takže si podržal prvú pozíciu, ale Hamilton má veľké problémy s dobiedzajúcim Norrisom a Pérezom!
     
    Závod práve odštartoval.

    Filip Kosnáč