Brazília – Ekvádor 1:1 (kon.) | Venezuela – Peru 0:1 (kon.)
koniec
Brazília
1:1 (1:0)
Ekvádor
cz Nedeľa 27.06.2021, 23:00 • Estadio Olimpico Pedro Ludovico, Goiânia • Copa América • Skupina B
Predzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (01:10:08)
    Ekvádor remizoval s domácí Brazílií 1:1 a zajistil si postup do čtvrtfinále
     
    Brazílie stoprocentní bilanci na domácím turnaji neudržela, v posledním skupinovém utkání pouze remizovala s Ekvádorem 1:1.

    Hosté od prvních minut ukazovali, že se favorita nebojí a udělají vše, aby také postoupili do další fáze turnaje. Jako první zahrozil Valencia, jehož dalekonosný nákop proletěl těsně nad bránou. Ekvádorským postupovým nadějím dal trhlinu Éder Militao, který ve 37. minutě hlavičkou ke vzdálenější tyči poslal do vedení kanárky. Svěřenci kouče Alfara ovšem nemuseli smutnit, protože v 53. minutě vystřelil remízový výsledek 1:1 střídající Ángel Mena. Tento stav vydržel až do závěrečného hvizdu, byť měl ještě velkou příležitost Vinícius Júnior, v pádu ale cílové zařízení minul.

    Titeho družina i navzdory remíze s velkým přehledem ovládla skupinu B. Soupeře pro čtvrtfinále ještě nezná, musí počkat na závěrečné zápasy druhé skupiny. Ekvádor se udržel na čtvrté příčce a v boji o semifinále zabojuje s vítězem "áčka," zatím to vypadá na Argentinu.
     
    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 2:4. Rohy: 4:7. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 5:12.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Zápas směřuje k remízovému výsledku. Zřejmě poslední útočnou akci podnikl Vinícius Júnior, sám proti dvěma však neuspěl.
     
    90+4
    Nedovolený zákrok na Ribeira sudí nepřehlédl, domácí kopali volný přímý kop. Centr faulovanému vůbec nevyšel, napálil prvního stojícího obránce.
     
    90+3
    Po ztrátě Marquinhose vystartoval do brejku Leonardo Campana. Příiš dlouho ovšem váhal s nahrávkou Menovi, aby nakonec trefil jenom nohy Militaa.
     
    90+2
    Brazílie měla možnost strhnout vedení znovu na svou stranu z rohového kopu. Éverton Ribeiro hledal nejspíše Richarlisona, Piero Hincapié ho pokryl na jedničku.
     
    90+1
    Po souboji mezi Richarlisonem a Estupiñánem chtěla Brazílie penaltu. Arbitr Tobar ještě zpětně celou situaci zkonzultoval s VARem, ten potvrdil, že šlo o čistý střet.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby pět minut.
     
    89
    Hráči ve žlutém ještě neřekli poslední slovo. Éverton Ribeiro mezi dvěma protihráči vyslal do příležitosti Viníciuse Júniora, jeho pokus až k brankáři neprošel.
     
    88
    Éder Militao nevyskočil v nejlepší dobu, hlavičkoval až těsně před dopadem zpátky na zem. Balón pouze prodloužil za sebe a měl velké štěstí, že ke kopačkám spoluhráče.
     
    87
    Střílený centr Maria Pineida nebezpečně proletěl pokutovým územím Brazilců až k levé tyči, kam nabíhal Leonardo Campana. Těsně před ním Marquinhos posunul míč do zámezí špičkou kopačky.
     
    86
    Pravý bek Emerson zahrál středem na Ribeira, jenž naznačil přihrávku, aby nakonec pokračoval na vlastní pěst. Jenže míč nechal za sebou, čehož využil bránící Franco.
     
    85
    Vinícius Júnior určitě mohl zkusit střílet z halfvoleje, nicméně ještě zkusil poslat balón na Richarlisona. Neuspěl, před útočníkem Hincapié hlavou poslal míč do rukavic Galíndeze.
     
    84
    Střídání v týmu Ekvádor: ze hřiště odchází Ayrton Preciado, přichází Mario Pineida.
     
    83
    Střídání v týmu Ekvádor: ze hřiště odchází Enner Valencia, přichází Leonardo Campana.
     
    83
    První žlutá karta přichází až v závěrečné desetiminutovce základní hrací doby. Vyfasoval ji Pervis Estupiñán za tvrdý šlapák proti Richarlisonovi.

    Milan Huppert

    Góly: 37. Militao (Everton) – 53. Mena (E. Valencia)

    Karty:   83. Estupiñán (ECU)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 2:4. Rohy: 4:7. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 5:12.
    Brazília: Alisson – Emerson, Marquinhos (C), Militao, Lodi (49. Danilo) – Douglas Luiz (63. Casemiro), Fabinho, Paquetá (78. Ribeiro) – Gabriel, Firmino (63. Vinícius Júnior), Everton (78. Richarlison).
    Náhradníci: Ederson, Weverton – Sandro, Casemiro, Danilo, Fred, Jesus, Vinícius Júnior, Neymar, Ribeiro, Richarlison, Silva.

    Ekvádor: Galíndez – An. Preciado, Arboleda, Palacios (72. Plata), Hincapié – M. Caicedo (17. Mena), Méndez, Franco, Estupiñán – Ay. Preciado (84. Pineida) – E. Valencia (C) (83. Campana).
    Náhradníci: A. Domínguez, P. Ortíz – Arreaga, J. Caicedo, Campana, Estrada, F. Martínez, Mena, Noboa, Pineida, Plata, F. Torres.

    Rozhodca: Tobar – Schiemann, Rios (CHI)