Ruský paralympijský tým – J. Kórea 7:0 (kon.) | Kanada – USA 1:5 (kon.)
koniec
Ruský paralympijský tým
7:0 (2:0, 3:0, 2:0)
Južná Kórea
cz Sobota 26.06.2021, 17:45 • Ostravar Arena • MS para hokej • O 3. miesto
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    MS v para hokeji nabídne zápas o třetí místo, ve kterém se proti sobě představí Ruský paralympijský tým a Jižní Korea.
     
    Jižní Korea

    Jihokorejci mají medailové ambice, ale nebudou to mít vůbec lehké. Bylo by velkým překvapením, pokud by postoupili skrze semifinále přes Ameriku, sehráli by souboj o třetí místo, s největší pravděpodobností proti ruskému výběru. Jižní Korea ve skupině porazila Česko 2:0, s Kanadou a se Spojenými státy americkými prohráli shodným výsledkem 0:8. Protože Jihokorejci skončili ve skupině třetí, tak museli podstoupit čtvrtfinálový souboj, v dramatické bitvě porazili Nory 2:1 až po prodloužení.
     
    Ruský paralympijský tým

    Rusové jsou jediným týmem, který postoupil do semifinále ze skupiny B. Avšak potvrdili, že kvalitou jsou někde jinde, než týmy jako Norsko, Slovensko nebo Itálie. Slováky na úvod porazili 7:0, Italy 9:0 a největší vítězství si připsali proti Norům, ty deklasovali 18:1. Ve čtvrtfinále jim nevystavil stopku ani domácí český výběr, ten se s turnajem rozloučil porážkou 0:7.
     
    Úvodní sestavy:

    Ruský paralympijský tým: Kasatkin (Plotnikov) – Volkov (A), Miachin, Galkin, Kuzněcov – Šikov, Sokolov, Terentěv, Lisov (C), Chamzin, Petrov (A), Maleckij, Popov, Ryčkov

    Jižní Korea: Yu (Choi) – Choi Kwang, Jang, Cho Young (A), Kim – Jung, Cho Byeong, Lee, Ryu, Choi Si, Jang, Lee, Kim, Park

    Rozhodčí: Espostio (USA) – Hermansen (NOR). Vaněk (CZE).
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo lépe pro Jižní Koreu, která ihned nahazovala kotouč za branku brankáře Kasatkina.
     
    00:50
    Vyloučení v týmu Jižní Korea (Seung Jung – 2 min, zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    01:37
    Kasatkin si nakonec připsal první úspěšný zákrok. Na opačnou stranu se pro změnu dostával Šikov, kterému se nepovedlo přesně předat na Sokolova.
     
    02:07
    Rusko nyní udrželo pásmo a mohlo tak kombinovat kousek od branky soupeře. Nakonec jsme sledovali střelu z dálky, se kterou si Yu dokázal poradit.
     
    03:33
    Pro puk si posléze sjel Šikov, který si u pravého kruhu sjížděl k zakončení. To ovšem nepřipustil jeden z protihráčů, Ruský paralympijský tým přesto stále tlačí.
     
    04:01
    Málem se do zakončení na druhé straně dostal Kim, kterému ovšem puk sjel z čepele. Na druhou stranu se tak prodral Petrov, který nemá moc prostoru.
     
    05:03
    Znovu musel zasahovat jihokorejský brankář, kterému se povedlo přerušit hru a je tu první komerční přestávka tohoto zápasu.
     
    05:40
    Ruský paralympijský tým právě vstřelil branku! Máme tady úvodní branku tohoto zápasu! Ruský paralympijský tým se prohnal do pásma soupeře, kde se rychlostně dostal za obranu DMITRIJ LISOV, kterému se v úniku povedlo puk zvednout pod horní brankovou konstrukci.
    05:40 LISOV - 1:0
     
    06:14
    Po levém křídle se prodíral vpřed Choi, který se nakonec dostal do zakončení z velké vzdálenosti. Kasatkin si připsal další jednoduchý zákrok do rukavice.
     
    07:22
    Nyní to na sebe vzal Terentěv, který nakonec ohrozil branku soupeře. Ruský paralympijský tým pokračoval v tlaku, další střela skončila pouze na protihráči.
     
    08:15
    Ruský paralympijský tým právě vstřelil branku! A v krátkém časovém sledu je tu další branka! DMITRIJ LISOV převzal nahrávku u levého kruhu a posléze to vzal na sebe. Jeho zakončení nakonec směřovalo přesně do pravé šibenice branky soupeře.
    08:15 LISOV - 2:0
     
    09:21
    Na levém křídle se Sokolov dostal k volnému puku, jenomže ukázkově ho napadal aktivně hrající Jung, který nakonec špičkou hole vypíchl hrací předmět.
     
    10:00
    Je za námi úvodní desetiminutovka tohoto zápasu, která nám zatím nabídla dva přesné zásahy, přičemž se dvakrát prosadil Ruský paralympijský tým.
     
    12:24
    Ruský paralympijský tým se znovu nadechl k náporu a brankář Yu byl v jeden okamžik hodně zmatený, přesto puk nakonec směřoval celým brankovištěm.
     
    14:11
    Již nám běží poslední minutka první třetiny. Jižní Korea se znovu pouze brání, tentokráte jsme sledovali zablokovanou střelu od modré čáry z hole Miačina.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou první třetinu, která nám nakonec nabídla dva přesné zásahy. O oba se postaral kapitán Dmitrij Lisov, který tak svůj celek výrazně přiblížil třetímu místu. Jižní Korea se většinu času pouze bránila, sama se dostala snad k jediné slušnější šanci.
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    15:10
    Úvodní vhazování druhé třetiny dopadlo lépe pro Jižní Koreu, která se jako první vydala do svého obranného pásma, kde se pod tlak dostal Choi Kwang.
     
    16:14
    Nahrávka na levou stranu směřovala mezi dva spoluhráče a k volnému puku se následně dostal Šikov, jehož zakončení nakonec putovalo vedle branky.
     
    17:01
    Na opačnou stranu se vydal Jung, který to zkoušel nahrávkou pod sebe. Tam se nacházel pouze jeden z protihráčů, který v úniku nevyzrál na Yu Mana.
     
    17:14
    Ruský paralympijský tým právě vstřelil branku! Vzápětí tu máme třetí přesný zásah! Ruský paralympijský tým se prohnal do pásma soupeře, kde po ráně od Petrova zůstal kotouč u brankové čáry, kam jako první dojel kapitán DMITRIJ LISOV.
    17:14 LISOV - 3:0
     
    18:14
    Po delší době si zákrok připsal také ruský brankář Kasatkin. Nejednalo se o nic dramaticky vážného, Kasatkin dokázal přízemní zakončení rychle odklidit.
     
    18:28
    Vyloučení v týmu Ruský paralympijský tým (2 min – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Šikov.
     
    19:21
    Yu Man se nyní pouze ohlédl za střeleckým pokusem, jenže směřoval vedle branky. Ruský paralympijský tým je i v oslabení o něco aktivnějším celkem.
     
    20:14
    Nyní se u brankoviště dostal k puku Terentěv, kterému se povedlo ohrozit branku soupeře. Yu Man si dokázal poradit a kotouč raději nechal pod sebou.
     
    21:23
    U své branky posléze operoval obránce Jang, který si troufl na poměrně riskantní nahrávku. Přesto se mu u levého kruhu povedlo najít osamoceného Choie.
     
    22:14
    Nyní se Jižní Korea málem střelecky dokázala prosadit, kotouč ovšem směřoval pouze do brankové konstrukce.
     
    23:37
    Do úniku se pokoušel natlačit Jung, který ovšem neměl potřebnou rychlost a rychle se tak k němu dostal jeden z protihráčů, který ho nepustil k zakončení.
     
    24:28
    Je tu další komerční přestávka tohoto zápasu.
     
    25:59
    Ruský paralympijský tým se znovu usadil v pásmu soupeře, kde u pravého kruhu objel protihráče Lisov. Po jeho nahrávce pálil kousek vedle branky Chamzin.
     
    26:27
    Posléze to na sebe zkoušel vzít Terentěv, který nakonec dokázal přeposlat nahrávku na kolegu Šikova, jenž ve vyložené šanci napálil brankáře.
     
    26:51
    Ruský paralympijský tým právě vstřelil branku! Je tu další branka RPC! Přes protihráče se před malým momentem dostal Maleckij, kterému se nádhernou nahrávkou povedlo najít na zadní tyči volného VLADIMIRA RYČKOVA, před kterým číhala prázdná branka. Regulérnost muselo potvrdit ještě video!
    26:51 RYČKOV - 4:0
     
    28:21
    Do protiútoku se následně vydal Lee, který nahazoval směrem na Kasatkina. Ten vyrážel před sebe, načež se mu před protihráčem povedlo rozehrát.
     
    29:12
    Již nám běží poslední minutka druhé třetiny. Jižní Korea se v závěru pokouší s výsledkem něco udělat, jenomže se sotva dostává k brankovišti.
     
    29:58
    Ruský paralympijský tým právě vstřelil branku! V závěru třetiny ještě jedna branka! ANDREJ SOKOLOV převzal nahrávku do volného prostoru, posléze si sjel k brankovišti, kde si položil brankáře a pohodlně zakončil do prázdné branky soupeře.
    29:58 SOKOLOV - 5:0
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ruský paralympijský tým zvládl také druhou třetinu, ve které rovněž přidal tři branky. Sledovali jsme poměrně dost šancí, nicméně prosadit se dokázal právě Ruský paralympijský tým, který tak v poklidu kráčí za třetím místem. Jižní Korea při své největší šanci nastřelila brankovou konstrukci.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    30:01
    Střídání v týmu Jižní Korea: ze hřiště odchází Man Yu, přichází Hyuk Choi.
     
    30:10
    Úvodní vhazování třetí třetiny tentokráte vyznělo pro Ruský paralympijský tým, který se okamžitě prohnal s pukem do pásma soupeře.
     
    31:15
    Nahrávka k modré lajně poté našla volného Galina, kterému se povedlo najít lépe postaveného Miačina, jenž z mezikruží pálil pouze do připraveného soupeře.
     
    32:07
    Krátce po vhazování se do zakončení dostal Park, který to zkoušel zakončením pod břevno. Kasatkin si dokázal poradit a vyrážel vysoko nad branku.
     
    32:26
    Vyloučení v týmu Ruský paralympijský tým (Jevgenin Petrov – 2 min, podrážení).
     
    33:37
    Nahrávka poté směřovala na rozjetého Chamzina, který místo zakončení ještě nahrával pod sebe na lépe postaveného Lisova, jenž pro změnu mířil vedle.
     
    34:28
    U mantinelu skvěle bojoval Kim, kterém use ovšem nepovedlo odehrát kotouč do bezpečnějšího prostoru a Ruský paralympijský tým pokračuje v náporu.
     
    35:02
    Ruský paralympijský tým zatím přesilovou hru nesehrává úplně nejlépe. Nyní se pro změnu Kim vystavil do postavení mimo hru.
     
    36:27
    Hodně málo místa měl kolem sebe Petrov, který se nakonec nedokázal prohnat přes trojici protihráčů. Puk navíc zůstal někde pod jeho výstrojí.
     
    37:25
    Kolem své branky nyní prosvištěl obránce Galkin, kterému se nepovedlo zrovna nejpřesněji rozehrát. Ruský paralympijský tým se tak bude muset bránit.
     
    38:25
    Choiovi se nepovedlo kotouč udržet před modrou čárou a jeho celek tak musel vyklidit útočné pásmo. Jižní Korea i tak nahazovala směrem za branku.
     
    39:37
    Rusko se nyní radovalo ze šesté branky, která ovšem neplatí. Jednalo se o faul na brankáře, zřejmě půjde do akce video.
     
    39:37
    Branka neplatí!
     
    40:26
    Vyloučení v týmu Ruský paralympijský tým (Airat Chamzin – 2 min, napadení).
     
    41:01
    Ruský paralympijský tým právě vstřelil branku! Je tu branka v oslabení! V rozehrávce chyboval Cho, který tak přišel o puk a posléze jsme sledovali nahrávku na zadní tyč, kde se nacházel osamocený DMITRIJ LISOV, který v poklidu zakončil.
    41:01 LISOV - 6:0
     
    42:41
    Kuzněcov musel rychle jednat, na zádech měl totiž napadajícího protihráče. Korejci se přesto k puku nedostali, naopak se budou muset vracet zpět.
     
    43:21
    Ruský paralympijský tým právě vstřelil branku! A dokonce tu máme sedmý zásah RPC! NIKOLAJ TERENTĚV se hnal do přečíslení se svým spoluhráčem, nakonec se v tandemu dostal ke kotouči, který i díky teči brankáře Choie dokázal poslat do branky.
    43:21 TERENTĚV - 7:0
     
    44:17
    Běží nám poslední minuta zápasu. Jižní Korea se v závěru zápasu alespoň pokouší o kontaktní branku, jenomže se jí nedaří překonat pevnou obranu.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec. Třetí místo na turnaji nakonec bere Ruský paralympijský tým, který v tomto duelu porazil Jižní Koreu 7:0. Ruský paralympijský tým měl celé utkání pod kontrolou, v poslední periodě se tak spíše snažil hrát na čisté konto. I proto jsme se nedočkali zrovna moc vyložených šancí, přesto se jedná o poměrně jednoznačný výsledek. Jižní Korea se sice snažila, jenomže Ruský paralympijský tým hrál skvěle dozadu, navíc přidal i sedm branek. (19:32:08)

    David Suchý

    Góly a asistencie: 6. Lisov, 9. Lisov (Galkin), 18. Lisov (Petrov, Chamzin), 27. Ryčkov (Maleckij), 30. Sokolov (Šikov), 42. Lisov (Petrov), 44. Terentěv (Sokolov)


    Ruský paralympijský tým: Kasatkin (Plotnikov) – Volkov (A), Miačin, Galkin, Kuzněcov – Šikov, Sokolov, Terentěv, Lisov (C), Chamzin, Petrov (A), Maleckij, Popov, Ryčkov
    Južná Kórea: Yu (Choi) – Choi Kwang, Jang, Cho Young (A), Kim – Jung, Cho Byeong, Lee, Ryu, Choi Si, Jang, Lee, Kim, Park

    Rozhodca: Esposito (USA) – Hermansen (NOR), Vaněk (CZE)