USA – J. Kórea 9:0 (kon.) | Kanada – Ruský paralympijský tým 2:1 (kon.) | Česko – Nórsko 2:1 (kon.)
koniec
USA
9:0 (3:0, 2:0, 4:0)
Južná Kórea
cz Piatok 25.06.2021, 13:45 • Ostravar Arena, Ostrava • MS para hokej • Semifinále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:45.
     
    Všem fanynkám a fanouškům přeju krásné páteční odpoledne! Vítám vás při sledování semifinále mistrovství světa v para hokeji, u zápasu mezi USA a Jižní Koreou.
     
    USA

    Bylo by velkým překvapením, pokud by nezískal titul jeden z dvojice USA, Kanada. Z toho tedy vyplývá, že Spojené státy americké budou v dnešním utkání obrovským favoritem. Na úvod šampionátu v souboji gigantů podlehli Kanadě těsně 1:2. Náladu si spravili výhrou 4:0 nad Českem, jemuž navíc nepovolili jedinou střelu na bránu. V posledním skupinovém zápase pak porazili právě Jižní Koreu vysoko 8:0. Z druhého místa pak postoupili rovnou do semifinále.
     
    Jižní Korea

    Jihokorejci mají medailové ambice, ale nebudou to mít vůbec lehké. Bylo by velkým překvapením, pokud by postoupili skrze semifinále přes Ameriku, sehráli by souboj o třetí místo, s největší pravděpodobností proti ruskému výběru. Jižní Korea ve skupině porazila Česko 2:0, s Kanadou a se Spojenými státy americkými prohráli shodným výsledkem 0:8. Protože Jihokorejci skončili ve skupině třetí, tak museli podstoupit čtvrtfinálový souboj, v dramatické bitvě porazili Nory 2:1 až po prodloužení.
     
    Úvodní sestavy:

    USA: Cash (J. Lee) – Douglas, Pauls (C), Wallace, Eustace – Farmer (A), Grove, Misiewicz, Roybal, Dodson, Woodke, McKee, Roman (A), Hargis.

    Jižní Korea: J. W. Lee (Yu) – K. H. Choi, D. S. Jang, Y. J. Cho (A), Y. S. Kim – Jung, B. S. Cho (A), J. K. Lee, Ryu, S. W. Choi, J. H. Jang (C), J. Y. Lee, S. L. Kim, Park.

    Rozhodčí: Luthcke (NOR) – Fazekas (SRB), Nedeljković (SRB).
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    První semifinále para hokejového světového šampionátu začalo! Favorit je jasný. Jsou jimi Spojené státy americké, postup Jižní Korey by se rovnal senzaci.
     
    00:46
    To mohl být velmi rychlé! První gól měl na holi Declan Farmer, jenž si najel k levé tyči, ale vystřelil jenom do boční sítě.
     
    01:28
    Jihokorejci ukazují, že i oni rozhodně nepřijeli jenom bránit. Dopředu vystartoval Byeong Seok Cho, avšak na Douglase nevyzrál.
     
    01:55
    jak je zvykem, tak v para hokeji k častým přerušením nedochází, hra plyne rychle. Na první přerušení stále čekáme.
     
    02:14
    Pozornost na sebe upoutal Jack Wallace. Z obrany si sjel mezi kruhy, pravou hokejkou poslal puk o pár centimetrů nad břevno.
     
    02:36
    Do defenzivy zabral Joseph Woodke, jenž získal černou gumu do své moci na úkor Dong Shin Janga. Puk vyvezl do středního pásma.
     
    02:59
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Amerika střílí vedoucí gól na konci třetí minuty! Výbornou práci odvedl Eustace, jenž se odpoutal od osobního strážce a z levé strany nahrál mezi kruhy JOSHU HARGISOVI, který trefil odkrytou část brány bez problémů. Asistence: David Eustace a Rico Roman.
    02:59 Josh HARGIS - 1:0
     
    03:33
    Hra vysokou holí odpískána Roybalovi, muži v pruhovaných dresech vykazují hru do střední třetiny. Jihokorejci mají čas na vydechnutí.
     
    03:55
    Josh Pauls napravil velké zaváhání parťáka z obrany Duoglasovi, jemuž projel puk pod hokejkou. Kotouč odpálil do bezpečí před dotírajícím Parkem.
     
    04:21
    Je známo, že Brody Roybal rád zkouší štěstí. Vystřelil z poměrně velkého úhlu a jen o pár centimetrů minul prostor u pravé tyčky.
     
    04:45
    Hokejisté v modrých desech dominují. Soupeř z Asie když získá puk, tak prakticky jen vyhazuje, na konstruktivní rozehrávku není čas.
     
    05:17
    Kwang Hyouk Choi zkusil dlouhým vyhozením nastartovat Young Sung Kima. Situaci ovšem skvěle přečetl Woodke, touš uzmul po sebe.
     
    05:44
    Za vlastní branku s kotoučem ujel před dotírajícím útočníkem Joshua Misiewicz. Počkal na vystřídání spoluhráčů a hrací předmět přenechal Hargisovi.
     
    06:20
    Na dlouhý pas si za obranu najel Declan Farmer. Tváří v tvář brankáři neuspěl, Jae Woong Lee předvedl povedený zákrok lapačkou.
     
    06:39
    Američané pokračují v obstřelování soupeřovy svatyně. Nejprve neuspěl Eustace forhendem, následně Wallace ztroskotal na brankáři bekhendem.
     
    07:08
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Svěřenci kouče Hoffa odskakují do dvoubrankového náskoku! Misiewiczova nahrávka zpoza brány našla NOAHA GRAVEA a ten zakončil nechytatelně pod břevno. Asistence: Joshua Misiewicz.
    07:08 Noah GRAVE - 2:0
     
    07:33
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Druhý gól v rozmezí půl minuty a favorit rázem disponuje tříbrankovým vedením. Roybal v roli asistenta nahrál ofenzivu podpořivšímu kapitánovi JOSHI PAULSOVI, i on uspěl střelou do horních pater brány. Asistence: Brody Roybal.
    07:33 Josh PAULS - 3:0
     
    07:33
    Oddechový čas pro Jižní Koreu.
     
    08:21
    Američané se hokejem viditelně baví. Joshua Misiewicz těsně před brankářem tečoval nahození Doglase, avšak Lee zareagoval a puk zalehl.
     
    08:40
    Jihokorejci se ubránili pouze za cenu dlouhého odpalu, o nějž se postaral Jong Kyung Lee. K volnému puku dojel nejrychleji Farmer.
     
    09:12
    Hra znovu přerušena, Jae Woong Lee má na kontě další úspěšný zákrok. Maskou vyhlavičkoval slibný pokus Rica Romana.
     
    09:39
    Stále stejná písnička. Američané útočí, soupeř pouze vyhazuje. Lze jen těžko očekávat, že by se obrázek hry ve zbývajícím průběhu střetnutí nějak závratně změnil.
     
    10:15
    Declana Farmera zastavil hvizd rozhodčího. Do postavení mimo hru vystavil spoluhráče Eustace, vhazování proběhne ve středné třetině.
     
    10:34
    Za brankou operoval s kotoučem Christopher Douglas. K levé tyči mu najel Rico Roman, z bezprostřední blízkosti ovšem puk za záda brankáře nedostal.
     
    10:45
    První přesilovou hru si zahrají Spojené státy americké. Sudí Luthcke udělil dvě minuty jihokorejské střídačce za příliš mnoho hráčů na ledě. Trest odpyká Sang Hyeon Park.
     
    11:33
    Gólman Jae Woong Lee společně s obráncem nedovolil zakončení Kevinu McKeemu. Kwang Hyouk Choi mu čistým způsobem puk vypíchl.
     
    11:55
    Američané rozehrávali další útočnou akci od vlastní brány. Dlouhá nahrávka Douglase nenašla svého adresáta, Eustace na touš nedosáhl.
     
    12:24
    Čtvrtý gól visel na vlásku! Před gólmana si najel nikým neatakovaný Brody Roybal, ale ani nadvakrát na Leeho nevyzrál.
     
    12:46
    V momentě, kdy se Sang Hyeon Park vrátil na ledovou plochu, tak se strhl závar v jihokorejském brankovišti. Zdárně jej vyřešil brankář Lee.
     
    13:38
    Od pravého mantinelu si do kruhu najel Travis Dodson. Ještě stihl rychle zamířit a vystřelit, černou gumu poslal o pár čísel nad břevno.
     
    13:57
    Nyní již musel do akce Jae Woong Lee. Správě předpokládal, že střelec druhého gólu Noah Grove bude střílet pod břevno, zasáhl lapačkou.
     
    14:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    14:11
    Sám se na zteč vydal Young Jae Cho. Farmera pěknou kličkou na pravou ruku obelstil, ale na kapitána Paulse už si nepřišel.
     
    14:40
    Declan Farmer najel mezi čtyři protihráče a dokázal přes ně i vystřelit. Lee v tomto případě zasahovat nemusel, puk těsně minul pravou tyčku.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 19 – 0
     
    První třetina potvrdila papírové předpoklady. Spojené státy americké přehrávají Jižní Koreu ve všech ohledech, po úvodní čtvrthodinovce vedou tříbrankovým rozdílem. Skóre střetnutí otevřel už ve 3. minutě Josh Hargis, na nějž později navázali Noah Grave a kapitán Josh Pauls. Lze očekávat, že skóre bude postupně narůstat víc a víc, protože Američané mají viditelně více fyzických sil než soupeř.
     
    Další třetina začne přibližně v 14:26.
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    15:01
    Střídání v týmu USA: ze hřiště odchází Steva Cash, přichází Jen Lee.
     
    15:10
    Druhá třetina je v plném proudu, pojďme na ni! Joseph Woodke vyhrál vhazování na kapitána Paulse, ten s pukem odjel až za vlastní bránu.
     
    15:34
    Jae Woong Lee měl obrovské štěstí, protože vůbec nevěděl, kde je puk, mezitím Josh Hargis vystřelil těsně vedle levé tyče.
     
    16:04
    Zakázané uvolnění Ameriky, dočkáme se první střely Jižní Korey směřující mezi tři tyče? Důležité bude, zda Si Woo Choi vyhraje buly.
     
    16:12
    Nevyhrál. Puk získal Joshua Misiewicz, jenž jej po pravém mantinelu zavezl až do útočného pásma, kde začíná další kombinační akce USA.
     
    17:20
    Icing i na druhé straně. Zavinil jej Young Sung Kim, jehož dlouhý pas Sang Hyeon Park neměl šanci jakkoliv zachytit.
     
    17:44
    Jae Woong Lee si nadále vylepšuje statistiky zákroků. Declan Farmer gólmana dobře objel, ale ten za sebe v poslední chvíli dokázal dát lapačku, kterou touš vytěsnil.
     
    18:08
    Střelecký projektil vypálil od levého mantinelu Jack Wallace. Lee by se k puku dostával jen velmi těžko, každopádně nemusel nic řešit, rána se mezi tři tyče nevešla.
     
    18:31
    Wallace tentokráte v roli asistenta, když hledal hokejku Brodyho Roybala. Tomu lehká teč nevyšla, kotouč usměrnil jen do brankového oblouku.
     
    19:17
    Čtvrtá branka visí ve vzduchu, stále však nepadla. A to ani po zakončení Tavise Dodsona, to totiž obětavě zblokoval Kwang Hyouk Choi.
     
    19:40
    Kevin McKee naznačil nahrávku, aby nakonec z velkého úhlu vypálil pod břevno. Lee máchl lapačkou a puk v ní uschoval.
     
    20:02
    Dobrou práci odvedl Farmer, který skrze velký počet těl nahrál na modrou Paulsovi. Ten si vyjel blíže brány, tu ve finále přestřelil.
     
    20:30
    Na výběr Jižní Koreji čeká premiérová početní převaha. Trest na dvě minuty vyfasoval Kevin McKee za vražení na hrazení.
     
    21:09
    Dezorientovaný americký útok ztratil pojem o puku, který sebral Sang Lak Kim. Jeho akci neměla dlouhého trvání, narazil na Douglase.
     
    21:39
    jak je vidět, tak Američanům je úplně jedno, že hrají ve čtyřech. V oslabení zaútočil Travis Dodson, k dokonalosti chyběla jen gólová tečka.
     
    22:21
    Fantastická individuální akce Joshe Paulse také nekončí gólem! Americký kapitán nabral velkou rychlost ve středním pásmu, obehrál tři protihráče, ale selhal v koncovce, když po přehození puku na levou hokejku přestřelil bránu.
     
    22:44
    Tvrdý, ale čistý hit předvedl Brody Roybal proti Young Sung Kimovi. Mezitím se do hry vrátil McKee, hra pokračuje v plném počtu.
     
    23:09
    Přihrávka Misiewicze napříč pásmem měla oči. Adresátem byl Joseph Woodke, jehož zradilo zpracování, kvůli kterému nemohl vystřelit.
     
    23:47
    V rohu kluziště Rico Roman přetlačil Parka. Následně si povyjel více před bánu, ale v zakončení mu zabránil Sang Lak Kim.
     
    24:16
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    První gól ve druhé třetině střílí DECLAN FARMER. Obdržel dokonalou nahrávku od Paulse, rázem ujížděl sám na gólmana. Několikrát si puk přehodil z levé hokejky na pravou, aby ve finále prostřelil gólmana střelou z pravé ruky. Asistence: Josh Pauls.
    24:16 Declan FARMER - 4:0
     
    25:03
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američané završují populárního "bůra!" Jong Kyung Lee selhal při vyhození puku, neboť trefil jen Eustacea, jehož ránu Jae Woong Lee neudržel a volný puk si pak u levé tyče našel JOSHUA MISIEWICZ, na něj čekala snadná práce. Asistence: Declan Farmer.
    25:03 Joshua MISIEWICZ - 5:0
     
    25:30
    Netrvalo to dlouho, hokejisté v modrých dresech jsou znovu nastěhováni v útočném pásmu. Nahození Wallacea schoval Lee pod lapačkou.
     
    26:12
    Brody Roybal už se chystal ke střele, ale v poslední chvíli jej z rovnováhy vyvedl Young Jae Cho. Proto útočník jen vrátil puk na modrou Paulsovi.
     
    26:38
    Narážečka mezi Grovem a Misiewiczem nevyšla. První jmenovaný očekával vrácení puku k mantinelu, ale spoluhráč puk poslal středem.
     
    27:21
    První zákrok pro Jen Leeho! Americký gólman nemusel řešit žádné větší složitosti, protože Dong Shin Jang střílel ze středního pásma.
     
    27:46
    Útočné pásmo přejel David Eustace, jenže nepovoleným způsobem. V době, kdy se dostal za modrou, tak už měl v útočném pásmu další dva spoluhráče.
     
    28:10
    Svěřenci kouče Hoofa usilují o další zásahy. Blízko šestému kousku měl Kevin McKee, z dobré pozici vypálil jen o centimetry vedle levé tyče.
     
    28:52
    Jae Woong Lee měl velké problémy, aby udržel černou gumu před brankovou čárou. Zakončení Romana nakonec zpacifikoval, byť až nadvakrát.
     
    29:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    29:06
    Ihned po vhazování zkusil Leeho překvapit Jack Wallace. Neuspěl, jihokorejský gólman zůstal v pozoru a touš zachytil do rukavice.
     
    29:33
    Ještě jedna příležitost pro USA, jihokorejská defenziva ovšem dokázala zabránit šestému gólu ve své síti. Joseph Woodke neprostřelil dvoučlenný blok obránců.
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 34 – 0
     
    Svěřenci kouče Hoffa ve druhé třetině navýšili svůj náskok o další dvě branky. Ve 25. minutě upravil na rozdíl čtyř branek Declan Farmer a současnu podobu dává výsledku trefa Joshuy Misiewicze. Mezi třemi tyčemi USA nastoupil do druhé třetiny Jen Lee, ale musí se cítit podobně jako na střídačce, protože jej Jihokorejci vůbec nezaměstnávají.
     
    Další třetina začne přibližně v 15:11.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    30:10
    Startuje třetí třetina, která se bude dohrávat už spíše jen z povinnosti, protože o postupujícím do finále je rozhodnuto. Jižní Korea může zabojovat alespoň o jednu střelu na bránu.
     
    30:41
    Zatím však pokračují v útočení Američané. Z vrcholku levého kruhu křižně nebezpečně vystřelil Misiewicz, Lee puk vytěsnil lapačkou.
     
    31:20
    Kwang Hyouk Choi vyhodil přes všechny čáry pouze za cenu zakázaného uvolnění. Hra se tak stěhuje zpět do útočného pásma USA.
     
    31:44
    Od modré čáry pálil kapitán Josh Pauls. Jae Woong Lee mohl zůstat ledově klidným, rána měla k přesnosti hodně daleko.
     
    32:03
    Nyní už jihokorejský gólman musel být v pozoru. lapačkou máchl včas, leč naprázdno, protože Brody Roybal výrazně přestřelil.
     
    32:30
    Tentokráte již Jae Wong Lee musel zasahovat. Prověřil ho z velkého úhlu Joshua Misiewicz, brankář zakročil nadvakrát.
     
    33:16
    Od levého mantinelu najel Rico Roman až před bánu. Z bezprostřední blízkosti na brankáře, puk zůstal před brankovou čárou.
     
    33:44
    Jestli si někdo nemůže stěžovat na nudu, je to Jae Woong Lee. Zasahoval vyrážečkou poté, co z mezikruží vyslal prudkou střelu Josh Hargis.
     
    34:00
    Josh Pauls naznačil střelu, aby nakonec ještě nahrál lépe postavenému Josephu Woodkemu, jenž z první trestuhodně minul odkrytou bránu.
     
    34:11
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Akce ještě pokračovala a výsledkem je šestý kousek v bráně Jižní Koreji. Zleva si před branku najel BRODY ROYBAL, načež bez respektu napálil kotouč pod horní tyč. Asistence: Josh Pauls.
    34:11 Brody ROYBAL - 6:0
     
    35:03
    Jee Hyun Ryu zpomalil nahrávku Grovea na Farmera přes modrou čáru, čímž druhého jmenovaného para hokejistu vystavil postavení mimo hru.
     
    35:39
    Jižní Korea pozapomněla na Kevina McKeeho, jenž zůstal úplně volný u pravé tyčky. Ale tváří v tvář brankáři neuspěl.
     
    36:15
    Travis Dodson v rychlostním souboji ujel Parkovi, proto se nemohlo pískat zakázané uvolnění. Následně nahrál před bánu Wallaceovi, ani on neprostřelil Leeho.
     
    36:38
    Brody Roybal připravil palebnou pozici pro obránce Paulse. Rána následovala krátce po zpracování, puk prosvištěl o kousek vedle levé tyče.
     
    37:10
    Tentokráte vzal zodpovědnost na sebe Rico Roman. Vystřelil z pravého kruhu k zadní tyči, ke své smůle ovšem orazítkoval pouze brankovou konstrukci.
     
    37:45
    Jong Kyung Lee ujel Doglasovi, ale vzápětí se mu do cesty dostal Joseph Woodke, přes něj už jihokorejský útočník nedokázal přejít.
     
    38:16
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Rozdíl mezi oběma celky se i nadále navyšuje. Svůj druhý gól v zápase vstřelil americký kapitán JOSH PAULS, který doplnil akci z druhé vlny a zakončil bezchybně k zadní, pravé tyči. Asistence: Christopher Douglas.
    38:16 Josh PAULS - 7:0
     
    39:22
    na útočné modré čáře Jižní Koreje došlo k tvrdému střetu mezi Eustacem a Kimem. Vítězně ze souboje vyšel zadák USA.
     
    39:44
    Josh Hargis nahrál k pravému mantinelu Paulsovi. Ten vystřelil na teč, jenže Dodson úmysl soka pochopil příliš pozdě, hokejku nestihl přiložit k ledu.
     
    40:05
    Zakázané uvolnění, Jae Woong Lee si příliš odpočinout nestihl. Jihokorejci působí v koncovce hodně odevzdaným dojmem a hrají především do obrany, aby nedostali další góly.
     
    40:33
    Za obranou se objevil Rico Roman, výbornou přihrávku mu adresoval Woodke. Výborné reflexy ukázal Lee, skóre zůstává rozdílem sedmi gólů.
     
    41:20
    Situaci dva na dva řešil Declan Farmer střelou. Zvolil špatné řešení, protože trefil jenom před sebou clonícího beka Dong Shin Janga.
     
    41:28
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Zaváhání brankáře znamená osmý gól USA. CHRISTOPHER DOUGLAS nahodil z levé strany a zdálo se, že Lee má puk pod kontrolou, ten ovšem podjel pod tělem do sítě. Bez asistence.
    41:28 Christopher DOUGLAS - 8:0
     
    41:59
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Druhý úspěch během pár vteřin, padne dvouciferný počet gólů? Střelu Wallaceho ještě obrana Jižní Koreji dokázala zblokovat, avšak na dorážku KEVINA MCKEEHO byl krátký i brankář. Asistence: Jack Wallace.
    41:59 Kevin MCKEE - 9:0
     
    42:59
    V závěru střetnutí má Jižní Korea šanci alespoň snížit debakl. Dvouminutový trest totiž inkasoval Christopher Douglas za nedovolené bránění.
     
    43:29
    Američané zatím zvládají hru ve čtyřech bez problémů. Volný kotouč sebral Josh Pauls, načež ho bez rozmýšlení odpálil přes všechny čáry.
     
    43:57
    Byeong Sok Cho útočné pásmu pro Jihokorejce nevybojoval. Zkusil projet mezi dvojicí obránců, ti jej ale chytře skřípli do kleští.
     
    44:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    44:22
    Ve vlastním oslabení ujel na zteč Travis Dodson. Jenže v klíčovou chvíli ztratil kontrolu nad kotoučem, proto ani nevystřelil.
     
    44:46
    Utkání se dohrává za brankou Jižní Koreje, kde operuje s pukem na holi Kwang Hyouk Choi a nevypadá, že by ještě podnikl poslední atak.
     
    Konec zápasu.
     
    Prvním finalistou mistrovství světa v para hokeji je podle očekávání tým Spojených států amerických, který v semifinále rozdrtil Jižní Koreu 9:0.

    Svěřenci kouče Hoffa od začátku potvrzovali, že mají v týmu výrazně kvalitnější hráče než soupeř. Jen během první třetiny skórovali třikrát, ve druhé přidali dva zásahy a v závěrečné čtvrthodinovce mířili do černého ještě čtyřikrát. Obrovskou dominanci potvrzuje i statistika střel na bránu. Zatímco Američané vystřelili sedmačtyřicetkrát, tak Jihokorejci pouze jednou.

    Ve finále se výběr USA utká s vítězem zápasu Kanada – RPC.
     
    To je ode mě pro utkání mezi USA a Jižní Koreou vše. Dovoluji si vás ovšem pozvat na druhé semifinálové klání, které startuje v 17 hodin. (15:47:54)

    Milan Huppert

    Góly a asistencie: 3. Hargis (Eustace, Roman), 8. Grave (Misiewicz), 8. Pauls (Roybal), 25. Farmer (Pauls), 26. Misiewicz (Farmer), 35. Roybal (Pauls), 39. Pauls (Douglas), 42. Douglas, 42. McKee (Wallace)


    USA: Cash (16. J. Lee) – Douglas, Pauls (C), Wallace, Eustace – Farmer (A), Grove, Misiewicz, Roybal, Dodson, Woodke, McKee, Roman (A), Hargis.
    Južná Kórea: J. W. Lee (Yu) – K. H. Choi, D. S. Jang, Y. J. Cho (A), Y. S. Kim – Jung, B. S. Cho (A), J. K. Lee, Ryu, S. W. Choi, J. H. Jang (C), J. Y. Lee, S. L. Kim, Park.

    Rozhodca: Luthcke (NOR) – Fazekas (SRB), Nedeljković (SRB)

    Diváci: 120