Švédsko – Poľsko 3:2 (kon.) | Slovensko – Španielsko sk 0:5 (kon.) | Nemecko – Maďarsko 2:2 (kon.)
Portugalsko – Francúzsko 2:2 (kon.)
koniec
Portugalsko
2:2 (1:1)
Francúzsko
Streda 23.06.2021, 21:00 • Puskás Aréna, Budapešť (Maďarsko) • Majstrovstvá Európy • Skupina F
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (23:11:50)
     
    Osemfinálové dvojice:

    Wales – Dánsko
    Taliansko – Rakúsko
    Holandsko – Česko
    Belgicko – Portugalsko
    Chorvátsko – Španielsko
    Francúzsko – Švajčiarsko
    Anglicko – Nemecko
    Švédsko – Ukrajina
     
    Štatistiky zápasu:

    Držanie lopty: 49 % : 51 %.
    Strely na bránu: 5:5.
    Strely mimo: 5:5.
    Rohy: 0:1.
    Ofsajdy: 0:2.
    Fauly: 9:15.
     
    Ani v druhom polčase sme výrazne viac zaujímavých gólových príležitostí nevideli, rovnako ako v prvom dejstve sme však boli svedkami dvoch gólov a oba strelili strelci gólov z prvého polčasu. Karim Benzema si nabehol hneď na úvod druhého polčasu na pas Pogbu zo stredu poľa a strelou od tyče prekonal brankára Patrícia. Tento gól bol nakoniec jediným gólom z hry, Portugalsko totiž dostalo po Koundého zásahu lopty rukou ešte jednu penaltu a tú Cristiano Ronaldo premenil. Po tomto góle sme už videli len jednu gólovú príležitosť, keď Pogbovu krásnu strelu vyrazil výborným zákrokom do tyče svojej brány portugalský brankár Patrício. Po priebehu tohto zápasu je tak remíza zrejme zaslúženým výsledkom.

    Aj druhý zápas tejto skupiny medzi Nemeckom a Maďarskom sa skončil remízou 2:2, čo teda znamená, že srdnato bojujúci Maďari napokon končia s 2 bodmi na poslednom mieste tejto skupiny. Všetci favoriti postupujú – Francúzi (5 bodov) z prvého miesta, Nemci (4 body) z druhého a Portugalčania (4 body) z tretieho.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Tak predsa len ešte prišiel jeden portugalský útok. Pepeho nákop letel do šestnástky na Nevesa, pred ktorým loptu odhlavičkoval do bezpečia Kimpembe.
     
    90+4
    Oba tímy už čakajú na koniec zápasu, čo sa rozhodne nepáči fanúšikom na tribúnach. Pri ich piskote si loptu prihrávajú Portugalčania na vlastnej polovici ihriska.
     
    90+3
    Penalta sa napokon nekopala. Hra pokračovala portugalskou rozohrávkou, ktorú ukončil nepresným nákopom na Dioga Jotu Rúben Dias.
    90+2. Kingsley Coman (FRA), Bruno Fernandes (POR)
     
    90+2
    Coman sa na ľavom krídle pretlačil okolo Bruna Fernandesa, ktorý ho pri jeho prieniku zasiahol zhruba na hranici pokutového územia do lýtka. Hlavný rozhodca konzultuje situáciu s videoasistentom.
     
    90+1
    Francúzi síce kombinujú na útočnej polovici, dianie na trávniku ale naznačuje, že oba tímy sú s remízou viac-menej spokojné a nikam sa už nepoženú.
     
    90
    Bude sa hrať ešte päť minút.
     
    89
    Bruno Fernandes si spracoval prihrávku na ľavú stranu útočnej polovice, žiadny z jeho spoluhráčov ho ale nepodporil a pri kľučke proti Rabiotovi si loptu nechtiac posunul do autu.
     
    88
    Portugalčania si loptu prihrávajú na vlastnej polovici ihriska. Francúzi ich v tejto chvíli vôbec nenapádajú.
     
    88
    Striedanie v tíme Portugalsko: z ihriska odchádza Renato Sanches, prichádza Sérgio Oliveira.
     
    87
    Striedanie v tíme Francúzsko: z ihriska odchádza Antoine Griezmann, prichádza Moussa Sissoko.
     
    86
    Coman si spracoval pas na pravé krídlo, zasekol si Guerreira a prihrávkou do druhej vlny pripravil streleckú pozíciu Griezmannovi. Ten z prvej vypálil vysoko nad Patríciovu bránu.
     
    85
    Center Bruna Fernandesa z pravej strany zrazil Rabiot k spoluhráčom. Portugalčania okamžite zacúvali dozadu na vlastnú polovicu ihriska.
     
    84
    Bruno Fernandes vybojoval pred francúzskou šestnástkou loptu a hneď ju prihrával na Ronalda. Ten však nemal priestor na strelu a musel ju posunúť na spoluhráčov.

    Michal Sadlek

    Góly: 31. Ronaldo (pen.), 60. Ronaldo (pen.) – 45+2. Benzema (pen.), 47. Benzema

    Karty:   27. Lloris (FRA), 36. Lucas Hernández (FRA), 40. Griezmann (FRA), 83. Kimpembe (FRA)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 5:5. Rohy: 0:1. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 9:15.
    Portugalsko: Patrício – N. Semedo (79. Dalot), Rúben Dias, Pepe, Guerreiro – Moutinho (72. Neves), Danilo Pereira (46. Palhinha), Sanches (88. S. Oliveira) – B. Silva (72. B. Fernandes), Ronaldo (C), Diogo Jota.
    Náhradníci: A. Lopes, Rui Silva – J. Fonte, André Silva, B. Fernandes, W. Carvalho, R. Silva, Neves, Dalot, Félix, S. Oliveira, Palhinha.

    Francúzsko: Lloris (C) – Koundé, Varane, Kimpembe, Lucas Hernández (46. Digne, 52. Rabiot) – P. Pogba, Kanté – Tolisso (66. Coman), Griezmann (87. Moussa Sissoko), Mbappé – Benzema.
    Náhradníci: Mandanda, Maignan – Pavard, Lenglet, Lemar, Giroud, Rabiot, K. Zouma, Moussa Sissoko, Digne, Coman, Ben Yedder.

    Rozhodca: Lahoz – Devís, del Palomar (ESP)

    Diváci: 54 886