Vandeweghe – Bouzková 2:0 (kon.) | Kasatkinová – Martincová 2:1 (kon.)
koniec
Darja Kasatkinová
Darja Kasatkinová (4)
2
6 2 6  
Tereza Martincová
Tereza Martincová (Q)
1
4 6 0  
cz Sobota 19.06.2021, 13:44 • Kurt Ann Jonesové, Birmingham (GBR) • WTA Birmingham - Rothesay Classic (tráva) • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům tenisu přeju krásné páteční odpoledne. Vítám vás při sledování čtvrtfinále turnaje WTA v Birminghamu, u zápasu mezi Darjou Kasatkinovou a Terezou Martincovou.
     
    Darja Kasatkinová do utkání bude nastupovat v roli favoritky. Forma čtyřiadvacetileté ruské tenistky není v letošní sezóně vůbec špatná. Rodačka z Togliati má na kontě i jeden titul, když opanovala podnik v Petrohradu. Na nedávno skončeném French Open prošla do třetího kola, po vítězstvích nad Doiovou a favoritkou Benčičovou prohrála s Cirsteaovou. Na travnatém povrchu hraje letos poprvé právě až tu v Birminghamu, po úspěšné třísetové bitvě s Hercogovou vyřadila i mladou Ukrajinku Kosťukovou.
     
    Tereza Martincová uzavírá devátou desítku žebříčku. Šestadvacetiletá tenistka prožívá v posledních týdnech vydařené období a výsledkem je proniknutí do elitní stovky, což se jí podařilo poprvé v kariéře. Po French Open, kde vypadla ve druhém kole s Pegulaovou, Martincová okamžitě přešla na trávu, na níž odehrála turnaj v Nottinghamu a probojovala se do čtvrtfinále, v němž nestačila na Stojanovićovou. Zde v Birminghamu prošla dvoukolovou kvalifikací a v prvním kole vyřadila ve dvou setech zkušenou Australanku Stosurovou, v osmifinále si pak ve třech setech poradila i s Lotyškou Ostapenkovou.
     
    Vzájemné zápasy

    Tenistky proti sobě sehrají první zápas.
     
    V Birminghamu celý den prší a předpověď není pozitivní ani pro večerní hodiny. Proto se organizátoři rozhodli celý páteční program přesunout na sobotu.
     
    Na kurtu probíhá tradiční předzápasové rozpinkávání. Na podání začne Tereza Martincová.
     
    0:0
    Utkání právě začalo.
     
    15-0
    První bod utkání patří ruské tenistce. Darja Kasatkinová si výborně rozběhala soupeřku a útok dovedla do zdárného konce na síti.
     
    30-0
    Čtyřiadvacetiletá rodačka z Togliati sahá hned v úvodním gemu po brejkbolech. Po returnu zkontrolovala příliš dlouhý bekhend sokyně očima.
     
    30-15
    Darja Kasatkinová chtěl přejít z defenzivy do ofenzivy, jenže forhend napálila nečistým způsobem. První nevynucená chyba Rusky.
     
    40-15
    Ruská tenistka byla pod velkým tlakem, ale dostala se z něj vyšším bekhendem s dobrou délkou. Následně vyprodukovala technický slajz, na nějž soupeřka nenašla odpověď. Dva brejkboly!
     
    40-30
    První hrozbu ztráty podání Tereza Martincová úspěšně odvrátila. Riskantní křižný bekhend spadl přesně do růžku kurtu, Kasatkinová neměla šanci reagovat.
     
    1:0
    Druhou příležitost ovšem ruská hráčka využila a je tak ve výhodě brejku. Opět spíše bránila, ale fiftýn jí přisoudil útočný forhend Martincové pod pásku.
    0:0; 1:0 - Darja Kasatkinová
     
    1:0
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    1:0
    Konec přestávky, podávat bude Darja Kasatkinová.
     
    0-15
    Darja Kasatkinová na servisu začíná dvojchybou.
     
    0-30
    Vzápětí další zaváhání ze strany Rusky. Ta viděla odkrytou levou polovinu dvorce, avšak míček napálila až za základní čáru.
     
    0-40
    Fantastický křižný forhend Terezy Martincové poté, co Kasatkinová bránila vysokým bekhendem. Ruska natahovala raketu za míčkem marně, bude proto čelit třem brejkbolům!
     
    15-40
    Přímý bod po podání ven z kurtu.
     
    30-40
    Tentokráte Martincová return zvládla, avšak míček umístila těsně za pásku. Kasatkinová počkala na reakci sokyně a forhendem jí zahrála do protipohybu.
     
    1:1
    Třetí brejkbol Ruska odvrátit nedokázala, je vyrovnáno! Tereza Martincová dala do úderů velkou razanci, na poslední bekhend protihráčka odpověděla příliš dlouhým forhendem.
    0:0; 1:1 - Tereza Martincová
     
    15-0
    Forhendový return měl potřebnou délku, spadl těsně před základní čáru. Martincová musela rychle reagovat, bekhendem napálila síť.
     
    30-0
    Druhá nevynucená chyba v krátkém časovém sledu. Pražská rodačka znovu hrála brzy po odskoku, bekhendem těsně minula boční lajnu.
     
    30-15
    Přichází snížení stavu v gemu. Kratšího returnu Tereza Martincová využila k náběhu na síť, odkud forhendem trefila odkrytou pravou polovinu.
     
    30-30
    Forhendový return skončil v deblovém koridoru.
     
    40-30
    I ve třetí hře budeme sledovat brejkbol. Tereza Martincová útočila, bohužel umístila bekhend o pár čísel za základní lajnu.
     
    2:1
    Proti brejkbolu Tereza Martincová vyprodukovala svou premiérovou dvojchybu, je tak znovu o brejk a gem pozadu.
    0:0; 2:1 - Darja Kasatkinová
     
    2:1
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    2:1
    Konec přestávky, podávat bude Darja Kasatkinová.
     
    15-0
    Po servisu ven z dvorce vypálila Darja Kasatkinová forhend na opačnou stranu. Martincová hrála na dlouhou ruku jenom do sítě.
     
    30-0
    Přestřelka od základní čáry opět dopadla lépe pro tenistku z Ruska. V momentě, kdy chtěla Češka zatlačit, tak zahrála dlouhý forhend.
     
    30-15
    Velmi dobrou práci nyní Tereza Martincová odvedla na síti. Kraťas jí nevyšel ideálně, ale pak skvěle přečetla, kudy ji bude sokyně prohazovat a volejem poslala míček na volnou polovinu Rusky.
     
    40-15
    Přímý bod po podání na téčko.
     
    3:1
    Darja Kasatkinová potvrzuje brejk a vede 3:1. Martincová jí jako dnes již poněkolikáté zatlačila do defenzivy, jenže sama pak chybovala z forhendu.
    0:0; 3:1 - Darja Kasatkinová
     
    0-15
    Forhendový return ještě Kasatkinová do kurtu vměstnala, druhý úder ze stejné strany ovšem doletěl až za základní čáru.
     
    15-15
    To je velká škoda. Tereza Martincová si skvěle připravila útok na síť, jenže selhala při smeči, ve výskoku poslala balónek za základní čáru.
     
    15-30
    Nevynucené chyby přibývají jak na jedné, tak druhé straně. Kasatkinové se risk nevyplatil, z těžkého úhlu poslala forhend do území pro čtyřhru.
     
    15-40
    Přímý bod po servisu na kříž.
     
    3:2
    Tereza Martincová snižuje na 2:3. Její ruská konkurentka chtěla zpomalit průběh výměny bekhendovým slajzem, tomu se postavila do cesty síť.
    0:0; 3:2 - Tereza Martincová
     
    3:2
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    3:2
    Konec přestávky, podávat bude Darja Kasatkinová.
     
    0-15
    Česká tenistka se v úvodu utkání rozhodně nebojí přitlačit na pilu. To jí nyní přineslo kýžené ovoce, po křižném forhendu chybovala Ruska bekhendem.
     
    15-15
    Kasatkinová bleskově vyrovnává. Nyní byla ona tou, která určovala tempo výměnu a i ona dokázala soupeřku přimět k zaváhání.
     
    15-30
    Slabšího druhého podání využila šestadvacetiletá rodačka z Prahy na jedničku. Forhendový return po lajně neměl chybu, soupeřka zůstala stát jako přikovaná.
     
    15-40
    Tereza Martincová disponuje dvěma brejkboly! Bekhendový return na tělo nadělal Kasatkinové velké problémy, bekhend hraný hodně u těla umístila do území pro čtyřhru.
     
    3:3
    A začínáme prakticky od nuly. Stejně jako v předešlém gemu, tak i teď chtěla Kasatkinová odvrátit konec gemu slajzem, jenže i v tomto případě trefila pásku.
    0:0; 3:3 - Tereza Martincová
     
    15-0
    Darja Kasatkinová by si určitě ráda vzala výhodu brejku zpět. Začíná velmi dobře, u sítě s přehledem proměnila forhendový stopvolej ve vítězný míč.
     
    30-0
    I druhý fiftýn sedmé hry míří na konto Rusky. Ta počítala s náběhem Martincové na síť, bezpečně ji prohodila křižným bekhendem.
     
    30-15
    Na brejkboly si Ruska ještě musí počkat. Slajzu dala malou výšku, Martincová na něj reagovala nechytatelným podseknutým bekhendem do levého rohu.
     
    30-30
    Rodačka z Prahy vyrovnává a usiluje o to, aby se poprvé v zápase dostala do vedení. Po povedeném servisu vypálila vítězný forhend kros.
     
    40-30
    Jednoho brejkbolu se však Kasatkinová nakonec přeci jen dočkala. Češka zase útočila, jenže závěrečný forhend přetáhla.
     
    40-40
    Forhendový return zastavila páska.
     
    40-A
    Výhoda Martincová. Ta si po trefeném prvním servisu a solidním forhendu naběhla k síti, kde zahrála bekhendový volej mimo dosah Rusky.
     
    40-40
    Česká tenistka obdržela nepříjemný forhendový return na tělo. Musela si odcouvat, přesto hrála v mírném záklonu a až za základní čáru.
     
    A-40
    V delší výměně slaví vítězný bod Darja Kasatkinová. V klíčový chvíli si troufla na zkrácení hry, za nímž Martincová neměla šanci doběhnout. Brejkbol.
     
    4:3
    Tereza Martincová si potřetí v zápase prohrála podání, ani teď bohužel neodkázala potvrdit brejk z předešlé hry. Křižný bekhend umístila o centimetry do zámezí.
    0:0; 4:3 - Darja Kasatkinová
     
    4:3
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    4:3
    Konec přestávky, podávat bude Darja Kasatkinová.
     
    15-0
    Tereza Martincová se na sebe hodně zlobí. Výměnu měla dobře rozehranou, jenže finálním bekhendu dala přílišnou délku.
     
    30-0
    Přímý bod po podání ven z dvorce.
     
    40-0
    Kratší return Darja Kasatkinová bez servítek potrestala. Forhendem hrála do levého rohu, zatímco soupeřka běžela opačným směrem.
     
    5:3
    Rodačka z Togliati potvrzuje brejk čistou hrou a je jediný gem od zisku prvního setu. Osmou hru uzavřela prvním esem celého utkání.
     
    0-15
    Martincová si je moc dobře vědoma, že si teď musí udržet podání, ačkoli u něj už třikrát přišla. A začíná dobře, na její ostrý forhend reagovala Ruska bekhendem do sítě.
     
    15-15
    Darja Kasatkinová ale okamžitě odpovídá, její kraťas z bekhendové strany neměl chybu. Češka zůstala stát na základní čáře.
     
    30-15
    Čtyřiadvacetiletou Rusku dělí dva fiftýny od zisku úvodního dějství. Po forhendovém returnu na tělo sokyně poslala Martincová bekhend do sítě.
     
    30-30
    Přímý bod po podání na téčko.
     
    30-40
    Setbol nepřichází, naopak Tereza Martincová vybojovala gembol. V delší výměně pohlídala forhend protihráčky směřující do zámezí.
     
    5:4
    Také šestadvacetiletá rodačka z Prahy uzavřela gem na servisu esem. Snižuje na 4:5, po výměně stran bude odvracet konec setu na returnu.
    0:0; 5:4 - Tereza Martincová
     
    5:4
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    5:4
    Konec přestávky, podávat bude Darja Kasatkinová.
     
    15-0
    Darja Kasatkinová začíná úspěšně. Bekhend se jí sice vůbec nepovedl a poslala jej těsně za pásku, ale Martincová nabíhaný bekhend nezvládla a za prohozem kros následně natahovala raketu marně.
     
    30-0
    Přímý bod po servisu na kříž.
     
    40-0
    Ruska disponuje třemi setboly! Martincová si tentokráte s returnem poradila, ale následný obranný bekhend usměrnila do deblového koridoru.
     
    6:4
    První set je minulostí. Po servisu ven z dvorce Darja Kasatkinová zachovala chladnou hlavu při forhendu, který poslala křížem mimo dosah konkurentky.
     
    0:0
    Začíná druhý set.
     
    0-15
    Druhý set začíná na podání Tereza Martincová a první bod urvala pro sebe. Po servisu hrála bekhend po lajně, Kasatkinová reagovala bekhendem do sítě.
     
    0-30
    I druhý fiftýn míří za českou tenistkou. Ta nyní využila tlaku k náběhu na síť, kde si při smeči věděla rady.
     
    15-30
    Ruska snižuje. Ve forhendové přestřelce měla navrch, za křižnou dělovkou se její česká protihráčka pouze podívala.
     
    15-40
    Servis ven z dvorce doplnila Tereza Martincová o forhend na druhou stranu. Kasatkinová poslala míček na dlouhou ruku pod pásku.
     
    0:1
    Tereza Martincová poprvé v zápase vede. Darja Kasatkinová měla dobře připravenou pozici pro úspěšné zakončení výměny, jenže forhend umístila mimo vymezené území.
    1:0; 0:1 - Tereza Martincová
     
    0:1
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    0:1
    Konec přestávky, podávat bude Darja Kasatkinová.
     
    0-15
    Tereza Martincová zaslouží pochvalu za velmi dobře odvedenou defenzivní práci. Zvládla dva obranné bekhendy a z forhendu už hrát nemusela, protože se Ruska ustřelila.
     
    15-15
    Forhendový return skončil v síti.
     
    15-30
    Darja Kasatkinová trefuje druhou dvojchybu.
     
    15-40
    Češka má výhodu dvou brejkbolů! Nešlo to silou, a tak sáhla ke kraťasu, který ji vyšel na výbornou. Kasatkinová hrála až po druhém dopadu míčku na zem.
     
    0:2
    S velkým štěstím pražská rodačka proměnila hned první příležitost na brejk a má tak skvěle nakročeno k zisku druhé sady! Její return odrazila páska nechytatelně na polovinu soupeřky.
    1:0; 0:2 - Tereza Martincová
     
    0-15
    Přímý bod po podání na téčko.
     
    0-30
    Ani na druhý pokus Kasatkinová nedokázala poslat return přes pásku.
     
    0-40
    Tereza Martincová ukázala rychlé nohy, když po kraťasu dokázala zacouvat proti lobu k základní čáře. Následně měla i štěstí, protože forhend Rusky posunula do autu páska.
     
    0:3
    Potřetí v průběhu jedné hry zkazila Kasatkinová return. Tereza Martincová čistou hrou potvrdila brejk a vede už 3:0.
    1:0; 0:3 - Tereza Martincová
     
    0:3
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    0:3
    Konec přestávky, podávat bude Darja Kasatkinová.
     
    0-15
    Druhý set zatím patří Tereze Martincové, která si viditelně věří. Proti druhému podání vypálila nechytatelný forhendový return kros.
     
    15-15
    Ruska se ale určitě nevzdá, stále zůstává ve ztrátě jediného brejku. Sokyni nyní dobře rozběhala a dočkala se chyby z bekhendu.
     
    15-30
    Jenže druhý servis a další parádní return, tentokráte z bekhendu po lajně. Kasatkinová znovu bez šance.
     
    30-30
    Přímý bod po podání ven z kurtu.
     
    40-30
    Druhý přímý bod v řadě Rusku posouvá ke gembolu.
     
    1:3
    Darja Kasatkinová snižuje na 1:3, byť se gem zpočátku nevyvíjel v její prospěch. Servis umístila přesně na lajnu, Martincová bekhendovým returnem minula vymezený prostor.
    1:0; 1:3 - Darja Kasatkinová
     
    0-15
    Tereza Martincová si určitě je vědoma, že pro zisk druhého setu jí stačí udržet tři následující gemy na servisu. V té první začíná úspěšně, bekhend Rusky pustila za základní čáru.
     
    0-30
    Přímý bod po chytrém servisu na tělo.
     
    0-40
    Náběh na čistou hru. Tereza Martincová dokázala v plném běhu vyprodukovat parádní forhend po lajně, nad nímž mohla Kasatkinová jen bezmocně zakroutit hlavou.
     
    1:4
    Čistá hra skutečně přichází. Šestadvacetiletá rodačka z Prahy využila vyššího úderu soupeřky k vítěznému křižnému bekhendu z levé strany.
     
    1:4
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    1:4
    Konec přestávky, podávat bude Darja Kasatkinová.
     
    15-0
    Darja Kasatkinová si tento servis musí bezpodmínečně udržet, jinak prakticky ztratí možnost ještě o druhý st zabojovat. Martincová poslala bekhend do sítě.
     
    30-0
    A další nevynucená chyba z dílny české tenistky. Ta si oběhla závěrečný úder na forhend, jímž vyzkoušela pevnost sítě.
     
    40-0
    Přímý bod po podání ven z dvorce.
     
    2:4
    Tereza Martincová zariskovala a return si oběhla na forhend. Jenže balónek poslala přímo do soupeřky, která pak ze stejné strany v klidu trefila volnou levou polovinu.
    1:0; 2:4 - Darja Kasatkinová
     
    0-15
    Darja Kasatkinová zaslouží pochvalu za skvělou defenzivy, která ji ale ve finále k ničemu nebyla, protože Martincová udržela tlak a závěrečný dělový forhend poslal nechytatelně po lajně.
     
    0-30
    Rodačka z Prahy oproti prvnímu dějství o poznání méně chybuje, což je na výsledku hned znát. Znovu měla skvěle promyšlený útok, který dotáhla do zdárného konce.
     
    0-40
    Forhendový return vyletěl za základní lajnu.
     
    15-40
    Čistá hra se nekoná. Darja Kasatkinová zvládla kraťas i následný lob, načež česká soupeřka z velkého záklonu poslala balónek do zámezí.
     
    2:5
    Ruské hráčce se risk nevyplatil, zápas je zase o něco blíže rozhodujícímu třetímu setu. Forhendový return skončil v deblovém koridoru.
    1:0; 2:5 - Tereza Martincová
     
    2:5
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    2:5
    Konec přestávky, podávat bude Darja Kasatkinová.
     
    0-15
    Tereza Martincová je tři míčky od vítězství ve druhé sadě. Po returnu hrála bekhend po lajně, na nějž Ruska odpověděla pokaženým forhendem.
     
    15-15
    Skvěle provedený útok ruské tenistky. Ta sázela forhendy ze strany na stranu, Češka nakonec byla donucena kapitulovat.
     
    15-30
    Darja Kasatkinová znovu útočila, v tomto případě ovšem roli vůbec nezvládla. S prvním jejím forhendem si Martincová poradila, druhý doletěl do autu.
     
    30-30
    Přímý bod po podání na kříž.
     
    30-40
    Setbol! Stejně jako v úvodu gemu si Kasatkinová rozběhala sokyni, jenže poslední forhend nezvládla, odpálila ho za základní lajnu.
     
    2:6
    O semifinalistce rozhodně až závěrečný třetí set! Čtyřiadvacetiletá rodačka vyprodukovala proti setbolu dvojchybu.
    1:1; 2:6 - Tereza Martincová
     
    0:0
    Začíná třetí set.
     
    15-0
    Rozhodující dějství začíná lépe na returnu hrající Darja Kasatkinová. Ta se ubránila dvěma forhendům, třetí pustila do autu.
     
    30-0
    Ruská tenistka mí blízko brejkbolům! Vyrovnanou výměnu rozhodlo drobné zaškobrtnutí Martincové, po němž Češka přestřelila forhendem.
     
    30-15
    Brejkboly, zatím, nepřichází. Tereza Martincová zariskovala a z těžké pozici uklidila bekhend neomylně do levého růžku.
     
    30-30
    Rodačka z Prahy si po vyšším bekhendovém returnu počkala na pohyb sokyně, načež bekhendem zahrála na opačnou stranu, než kam se vydala.
     
    40-30
    Dlouhá výměna pro Kasatkinovou, jež disponuje brejkbolem! Slajzy sokyně jí nedělaly vážnější problémy, na ten poslední zareagovala vítězným kratším forhendem kros.
     
    1:0
    Darja Kasatkinová dělá v úvodu třetího setu důležitý krok směrem k postupu do semifinále. V delší výměně udržela přesnější ruku, Martincová minula forhendem.
     
    1:0
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    1:0
    Konec přestávky, podávat bude Darja Kasatkinová.
     
    15-0
    S nepříjemným servisem ven z dvorce si Martincová ještě poradila. Posléze dostala nepříjemný míček na tělo, načež poslala forhend za základní čáru.
     
    15-15
    Tentokráte opanovala delší výměnu Tereza Martincová. Nutno podotknout, že s velkým štěstím, neboť vítěznému forhendu pomohla páska.
     
    30-15
    Darja Kasatkinová měla několikrát možnost uzavřít výměnu ve svůj prospěch, ale forhendy u sítě dost podcenila a Martincová u nich byla včas. Až proti tomu poslednímu hrála íček těsně pod pásku.
     
    40-15
    Čtyřiadvacetiletá rodačka z Togliati disponuje dvěma gemboly. Sokyni dobře rozběhala a v útoku si počínala o poznání lépe než před malou chvílí, forhend po lajně Češka vracela na dlouhou ruku do autu.
     
    40-30
    Úmysl dobrý, realizace pokulhávala. Martincová doběhla ke kraťasu sokyně včas a zahrála jí pod nohy, bekhend Rusky se zastavil na pásce.
     
    2:0
    Druhou příležitost k potvrzení brejku si již Darja Kasatkinová ujít nenechala. Forhendy pálila za strany na stranu, Martincová i přes velké úsilí běžela za posledním úderem protihráčky bez úspěchu.
     
    0-15
    Čtyřiadvacetiletá Ruska viděla, že Martincová běží na střed, proto jí chtěla zahrát forhend do protipohybu. Ale míček napálila za základní čáru.
     
    0-30
    Eso na kříž.
     
    0-40
    Tereza Martincová směřuje za snadným ziskem gemu. Zkrácení hry z bekhendové strany nemělo chybu, Kasatkinová reagovala úderem do deblového koridoru.
     
    15-40
    Čistá hra se nekoná. Tereza Martincová zariskovala a bekhendový return poslala na základní čáru, načež Martincová ze stejné strany pálila až za ni.
     
    30-40
    A další nevynucená chyba okamžitě po servisu. Šestadvacetileté rodačce z Prahy zbývá poslední gembol.
     
    40-40
    Ani ten nevyužila! Forhendovým slajzem se Darja Kasatkinová dostala z obrany a jen o dva údery později zakončila výměnu vítězným forhendem po pravé lajně.
     
    A-40
    Čtvrtý fiftýn v řadě Rusku posouvá ke brejkbolu! Přestřelku od základní čáry urvala ve svůj prospěch, protihráčka zaváhala při bekhendu.
     
    40-40
    Na druhý brejk si ještě Darja Kasatkinová bude muset počkat. tentokráte byla trpělivější Martincová, Ruska zkazila bekhend.
     
    A-40
    Avšak rodačka z Togliati má druhou příležitost k druhému brejku. Kraťas se jí sice nepovedl ideálně, o to lépe pak zahrála vítězný forhend do pravého rohu.
     
    40-40
    Gem pokračuje. S returnem si Kasatkinová věděla rady, jenže o pár vteřin později již přestřelila křižným bekhendem.
     
    40-A
    Po dvou brejkbolech přichází gembol. Tereza Martincová oběhala dva forhendy a jeden bekhend, načež soupeřky poslední úder zastavila síť.
     
    40-40
    Dlouhý gem má i nadále své pokračování. Martincová útočila, jenže technický slajz zastavila síť.
     
    40-A
    Darja Kasatkinová měla skvěle rozjetou výměnu, jenže se jí vymstila změna rytmu. Pokus o zkrácení hry mělo k přesnosti hodně daleko.
     
    40-40
    Ruská tenistka bojuje, chce výhodu dvou brejků. Po vyšším a krátkém bekhendu sokyně musela k síti, kde proměnila forhend ve vítězný míč.
     
    A-40
    Tereza Martincová darovala soupeřce brejkbol dvojchybou.
     
    3:0
    Dlouhá hra končí vítězstvím Darji Kasatkinové! Ta tak vede 3:0 a v náskoku jsou schované dva brejky. Útok provedla skvěle od začátku do konce, vítězná smeč byla sladkou třešničkou na dortu.
    1:1; 3:0 - Darja Kasatkinová
     
    3:0
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    3:0
    Konec přestávky, podávat bude Darja Kasatkinová.
     
    15-0
    Tereza Martincová útočila, přesto fiftýn vybojovala Kasatkinová. Její kraťas z těžké pozice doletěl těsně za pásku.
     
    30-0
    Přímý bod po podání ven z dvorce.
     
    40-0
    Bekhendový return doletěl do deblového koridoru.
     
    4:0
    Tři přímé body v řadě, není co řešit. Darja Kasatkinová potvrdila druhý brejk čistou hrou a je dvě hry od postupu do semifinále.
    1:1; 4:0 - Darja Kasatkinová
     
    15-0
    Bekhendový return stačil Kasatkinové zahrát k zisku fiftýnu. Martincová následně z forhendu napálila střed sítě.
     
    15-15
    Přímý bod po servisu na kříž.
     
    15-30
    Tereza Martincová musela hrát přes bekhendy, avšak poradila si na výbornou. Nakonec to byla Kasatkinová, která zkazila jako první.
     
    30-30
    Technická výměna pro čtyřiadvacetiletou Rusku. Rozhodujícímu bekhendovému slajzu dala výbornou faleš, Češka si s míčkem nedokázala poradit.
     
    40-30
    Darja Kasatkinová má brejkbol! V důležitý okamžik zariskovala a zahrála povedený forhend po lajně, na nějž sokyně odpověděla úderem do území pro čtyřhru.
     
    5:0
    Ve vzduchu visí kanár! Čtyřiadvacetiletý rodačka z Togliati totiž brejkbol proměnila v brejk. Vede tak 5:0 a půjde podávat na vítězství.
    1:1; 5:0 - Darja Kasatkinová
     
    5:0
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    5:0
    Konec přestávky, podávat bude Darja Kasatkinová.
     
    0-15
    Ruska až moc tlačila na pilu. Výměnu chtěla zakončit hned po returnu, což se jí podařilo, ale ve svůj neprospěch.
     
    15-15
    Nyní si dala Darja Kasatkinová záležet o poznání více. Forhendy hrála tak, aby skončily s rezervou v kurtu, jako první pak bekhendem chybovala Martincová.
     
    15-30
    Hráčka na podání si všimla, že protihráčka u sítě očekává prohoz do bekhendu. Proto v poslední chvíli změnila rozhodnutí, jenže míček umístila do autu.
     
    30-30
    Rodačka z Togliati zvládla kratší křižný forhend fantasticky. Martincová se ubránila, ale jen nahrála soupeřce na síť na vítězný forhend.
     
    40-30
    Mečbol, nebo brejkbol? Platí první možnost! Ruska po podání zvládla tři forhendy od základní čáry, načež Martincová z téže strany poslala balónek do zámezí.
     
    40-40
    Zápas ještě nekončí. Martincová zariskovala a umístila míček k základní čáře, Kasatkinová pod tlakem chybovala.
     
    A-40
    Tenistka na servisu má druhou příležitost k ukončení střetnutí. Forhendovou přestřelku urvala pro sebe, Češka ve finále hrála pod pásku.
     
    6:0
    Je konec! Darja Kasatkinová přetavila druhý mečbol ve vítězství, riskantní bekhend Martincové po lajně zapadl do deblového koridoru.
    2:1; 6:0 - Darja Kasatkinová
     
    Konec zápasu
     
    Darja Kasatkinová potvrdila roli favoritky a na turnaji v Birminghamu postoupila už do semifinále, když porazila Terezu Martincovou po setech 6:4, 2:6 a 6:0.

    První set nabídl velké množství ztracených servisů. Brejk dokázala potvrdit až Kasatkinová ve čtvrtém gemu, ale po šestém bylo skóre znovu srovnané. Klíčový brejk úvodního dějství přišel v sedmé hře. Darja Kasatkinová se jím dostala do vedení 4:3 a potřebné dvě hry na servisu si následně pohlídala.

    Tereza Martincová nesložila zbraně a vynutila si třetí set. V tom druhém výrazně zpřesnila hru, neztratila podání ani jednou, na returnu sama uspěla dvakrát. Třetí sada měla také hladký průběh, ale ve prospěch Rusky. Darja Kasatkinová vstoupila do rozhodujícího setu s čistou hlavou a sokyni uštědřila potupného kanára.

    V semifinále se Darja Kasatkinová utká s Američankou Coco Vandewegheovou. (15:49:43)

    Milan Huppert

    čas zápasu: 1:39

    3. set: 0:33

    Kasatkinová Martincová
    3. set Stretnutie 3. set
    získané body celkom
    30 75 67 16
    najdlhšia séria získaných bodov
    8 8 8 3
    Setboly
    2 3 1 0
    Mečboly
    2 2 0 0
    víťazné údery *
    0 0
    nevynútené chyby *
    0 0
    úspešnosť na sieti *
    0 %
    0 %
    Štatistiky na podaní
    Čas hier pri vlastnom podaní
    0:11 0:32 0:45 0:18
    Esá **
    0 1 2 1
    Dvojchyby **
    0 3 2 1
    udržané podania
    3 / 3
    100 %
    8 / 12
    67 %
    6 / 12
    50 %
    0 / 3
    0 %
    Odvrátené brejboly
    0 / 0
    0 %
    2 / 6
    33 %
    4 / 10
    40 %
    2 / 5
    40 %
    body pri vlastnom podaní
    13 / 18
    72 %
    39 / 63
    62 %
    43 / 79
    54 %
    11 / 28
    39 %
    body po 1. podaní *
    0 %
    0 %
    body po 2. podaní *
    0 %
    0 %
    úspešnosť 1. podania *
    0 %
    0 %
    úspešnosť 2. podania *
    0 %
    0 %
    priemerná rýchlosť prvého podania *
    priemerná rýchlosť druhého podanie *
    najrýchlejšie podanie *
    Štatistiky na príjme
    Premenené brejkboly
    3 / 5
    60 %
    6 / 10
    60 %
    4 / 6
    67 %
    0 / 0
    0 %
    body pri súperovom podaní
    17 / 28
    61 %
    36 / 79
    46 %
    24 / 63
    38 %
    5 / 18
    28 %
    body po príjme 1, podania *
    0 %
    0 %
    body po príjme 2. podania *
    0 %
    0 %
    Informáciu ku štatistikám

    ** počty es a dvojchýb v priebehu setu sú neoficiálne

    Darja Kasatkinová
    Štát: WTA
    Dátum narodenia: 07.05.1997
    Vek: 26 rokov
    Držanie: pravák
    Výška: 170 cm
    Hmotnosť: 62 kg
    Nasadený: 4

    Tereza Martincová
    Štát: Česká republika
    Dátum narodenia: 24.10.1994
    Vek: 29 rokov
    Držanie: pravák
    Výška: 177 cm
    Nasadený: Q
    Julie Kjendlieová (NOR)