Kolumbia – Venezuela 0:0 (kon.)
koniec
Kolumbia
0:0 (0:0)
Venezuela
cz Štvrtok 17.06.2021, 23:00 • Estádio Olímpico Pedro Ludovico, Goiânia • Copa América • Skupina B
Predzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (01:09:24)
     
    Kolumbie ve svém druhém utkání na Copa América nepotvrdila roli velkého favorita. Houževnaté Venezuele nedokázala vstřelit jediný gól, musela se tak spokojit s jediným bodem.

    Favorit byl jasný a Kolumbie papírové předpoklady od prvních minut potvrzovala. Jenže tlak nedokázala přetavit v gól, koncovka nevycházela podle představ. Velké příležitosti byly k vidění hlavně v první půli. Nejprve Mina ve skluzu minul míč před prázdnou bránou, proti Cardonovi a Murielovi se zase vyznamenal gólman Wuilker Faríñez.

    Druhý poločas tak atraktivní nebyl. Svěřenci kouče Ruedy pokračovali v útočení, ale pevná defenziva soupeře zůstala neprolomena až do závěrečného hvizdu, neujaly se ani nadějné nůžky Uribeho. Těsně před koncem na sebe v negativním světle upozornil střídající Luis Díaz, který byl vyloučen za úmyslné šlápnutí na nohu ležícího La Mantíi.

    Kolumbie má po dvou zápasech na kontě čtyři body. Dnešní remízou se dostala na první místo skupiny B před Brazílii, ta má ovšem utkání k dobru. Venezuela vybojovala svůj první bod na turnaji a posunula se na třetí příčku.
     
    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 8:0. Střely mimo: 9:1. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 13:14.
     
    90+8
    Konec zápasu.
     
    90+7
    Rozhodčí ještě dal Kolumbii poslední šanci na útok. Tu zhatila nedorozumění mezi Cuadradem a Borjou, druhý jmenovaný dostal balón za paty.
     
    90+6
    Jenže Júnioru Morenovi centr vůbec nevyšel. Poslal přízemní centr přímo do nohy Tesillovi, který odpálil balón do bezpečné vzdálenosti od brány.
     
    90+5
    Fotbalisté v tmavě červených dresech cítí šanci a zkouší zabojovat o senzační tři body. Po faulu Barriose na Herrera budeme sledovat standardní situaci od pravé lajny.
    90+4. Červená karta
     
    90+4
    Kolumbie odehraje zbývající dvě minuty o deseti! Luis Díaz totiž přiběhl do souboje s La Mantíou pozdě a pod vlnou frustrace mu pravou nohou šlápl na lýtko. Nebylo co řešit, arbitr Aquino neměl jinou možnost, než tasit červenou kartu.
     
    90+3
    Jestli Venezuela udrží bezbrankový výsledek, tak jen díky brankáři Wuilkeru Faríñezovi. Ten se znovu činil, když výborně zmenšil střelecký úhel akrobaticky střílejícímu Borjovi, jehož pokus vytěsnil pravou rukou.
     
    90+3
    Za dobře myšleným obloučkem Cuadrada spěchal Daniel Muñoz. Neměl ale dostatek sil, aby balón ještě udržel na hrací ploše.
     
    90+2
    Kolumbie vstřelila gól, ale hráči si byli moc dobře vědomi, že se provinili ofsajdem. Jmenovitě to byl Luis Díaz, kdo převzal míč za defenzivní linií soupeře.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby šest minut.
    90. Uribemu opět zabránil v radosti výborný zákrok Faríñeze
     
    90
    Skvělý zákrok Wuilkera Faríñeze udržuje bezbrankový výsledek! Po centru Cuadrada nebezpečně hlavičkoval Mateus Uribe, gólman šel k zemi včas.
     
    89
    Střídání v týmu Venezuela: ze hřiště odchází Cristian Cásseres Jr., přichází Edson Castillo.
    Střídání v týmu Venezuela: ze hřiště odchází Adrián Martínez, přichází Ronald Hernández.
     
    88
    na centr Yangela Herrery nabíhal Sergio Córdova, jenže místo balónu hlavou bolestivě zasáhl Barriose. Jasný faul.
     
    87
    Juan Cuadrado zkusil nasadit jesličky Adriánu Martínezovi. Neuspěl, od pravé nohy soupeře se kulatý nesmysl odrazil do zámezí.

    Milan Huppert

    Góly:

    Karty:   77. J. Cuadrado (CLM), 82. Uribe (CLM) – 51. Aristeguieta (VNZ), 55. La Mantía (VNZ), 77. Y. Herrera (VNZ), 81. J. Martínez (VNZ), 86. Cumana (VNZ)   90+4. L. Díaz (CLM)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 8:0. Střely mimo: 9:1. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 13:14.
    Kolumbia: Ospina (C) – D. Muñoz, Y. Mina, D. Sánchez, Tesillo – J. Cuadrado, Barrios, Uribe, Cardona (62. L. Díaz) – Muriel (62. Campaz), D. Zapata (73. Borja).
    Náhradníci: Quintana, C. Vargas – Borja, Borré, Campaz, G. Cuéllar, Cuesta, L. Díaz, Chará, S. Medina, Murillo, S. Pérez.

    Venezuela: Faríñez – Alex González, La Mantía, Martínez (89. R. Hernández), Mago, Cumana – Martínez, J. Moreno, Manzano (59. Y. Herrera), Cásseres Jr. (89. Castillo) – Aristeguieta (C) (83. Córdova).
    Náhradníci: Romero, Graterol – Castillo, Celis, Córdova, R. Hernández, Y. Herrera, Hurtado, J. M. Velázquez.

    Rozhodca: Aquino – Cardozo, Saldívar (PAR)