Zidanšeková – Badosaová 2:1 (kon.) | Rybakina – Pavľučenkovová 1:2 (kon.)
koniec
Tamara Zidanšeková
Tamara Zidanšeková
2
7 4 8  
Paula Badosaová
Paula Badosaová (33)
1
5 6 6  
cz Utorok 08.06.2021, 12:07 • Kurt Philippa Chatriera, Paříž (FRA) • French Open - ženy - Roland Garros (antuka) • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.
     
    Hezký den. Roland Garros má dnes na programu úvodní čtvrtfinále dvouhry. Program na centrálním kurtu Philippa Chatriera odstartuje soubojem mezi Tamarou Zidanšekovou ze Slovinska a Paulou Badosaovou Gibertovou ze Španělska.
     
    Tamara Zidanšeková se v žebříčku WTA nachází na 85. pozici. Jejím dosavadním maximem je 56. příčka. V letech 2014 až 2018 vyhrála celkem 17 turnajů ITF. Následně přidala i dvě trofeje z nejmenších podniků kategorie WTA 125k, když dvakrát triumfovala shodně v chorvatském Bolu. Letos si třiadvacetiletá Slovinka zahrála o trofej na podniku WTA 250 v kolumbijské Bogotě. Ve finále v půlce dubna nestačila na domácí Osoriovou Serranovou. Následně se kvalifikovala na obou tisícovkách v Madridu a Římě. Více se jí dařilo ve španělské metropoli, kde vypadla ve druhém kole hlavní soutěže po třísetové bitvě se světovou jedničkou Ashleigh Bartyovou z Austrálie (4:6, 6:1, 3:6). V Paříži začala tuhým třísetovým maratonem proti světové sedmičce Biance Andreescuové z Kanady, kterou porazila po obrovském boji 6:7(1), 7:6(2) a 9:7. Ve druhém kole porazila Zidanšeková 6:4 a 6:1 Američanku Madison Brengleovou. Ve třetím kole inkasovala od Kateřiny Siniakové na úvod kanára, po obratu ale zvítězila 0:6, 7:6(5) a 6:2. V osmifinále pak vyřadila po setech 7:6(4) a 6:1 Soranu Cirsteaovou z Rumunska. Celkově letos Zidanšeková zaznamenala 19 výher a 10 porážek (antuková bilance 14/4).
     
    Paula Badosaová Gibertová by se směle dala označit za kometu letošní sezony. Třiadvacetiletá Španělka zažívá průlomový rok, během kterého stihla vystoupat v ženském žebříčku na 34. příčku. Aktuálně je o jednu pozici níže. Zkraje března si zahrála semifinále v Lyonu a do stejné fáze došla také na antukových podnicích v Charlestonu a Madridu. Ještě lépe si počínala bezprostředně před Roland Garros v Bělehradu, kde si v generálce dokráčela pro premiérový titul z okruhu WTA. V srbské metropoli neztratila za celý týden ani jeden set. Aktuálně tak tahá Badosaová sérii devíti výher v řadě. V Paříži přehrála v úvodním kole 6:2 a 7:6(3) Američanku Lauren Davisovou a ve druhém 6:2 a 6:0 Černohorku Danku Koviničovou. Hodně namále měla v kole třetím, v němž musela odvracet proti nečekaně perfektně hrající Rumunce Aně Bogdanové ve druhém setu mečbol a ve třetím stav 2:4, nakonec ale vydřela vítězství 2:6, 7:6(4) a 6:4. Do tří setu musela Badosaová rovněž v osmifinále, v němž přetlačila předloňskou finalistku Markétu Vondroušovou poměrem 6:4, 3:6 a 6:2. Letos zaznamenala celkem 23 výher a 7 porážek (antuková bilance 17/2).
     
    Tamara Zidanšeková a Paula Badosaová Gibertová se spolu utkají poprvé. Pro obě jde o premiérové grandslamové čtvrtfinále v kariéře. Za výraznou papírovou favoritku považují bookmakeři sázkových kanceláří Španělku.
     
    Podávat začne Tamara Zidanšeková.
     
    0:0
    Utkání právě začalo.
     
    15-0
    Hned na úvod hbitá přestřelka od základních čar. Paula Badosaová Gibertová nakonec přetáhla forhend kros za základní čáru.
     
    15-15
    Před Zidanšekovou se otevřela volná polovina kurtu, Slovinka ale pálila forhendem po čáře do sítě.
     
    30-15
    Paula Badosaová Gibertová vyhodila křižný bekhend nečistě do zámezí.
     
    30-30
    Španělka přitlačila křižným forhendem. Tamara Zidanšeková ten svůj pod tlakem vyhodila do autu. Zatím sledujeme solidní přestřelku.
     
    30-40
    A znovu bitva forhendů. Badosaová Gibertová zahrála po vyšším odskoku Zidanšekové pod nohy. Ta vracela brzy po odskoku forhendem do sítě. Brejkbol.
     
    40-40
    Paula Badosaová Gibertová chtěla ukončit výměnu bekhendem po čáře, totálně se ale ustřelila. Míč vyletěl úplně ven z kurtu.
     
    40-A
    Španělská favoritka má druhý brejkbol. Křižným forhendem vyhnala protivnici ven z kurtu. Slovinka vracela forhendovým slajzem do deblového koridoru.
     
    0:1
    Zápas začal rychlým brejkem. Po křižném forhendu nechala Tamara Zidanšeková úplně odkrytý kurt. Paula Badosaová Gibertová toho využila v prudký bekhend po lajně, u kterého byla soupeřka pozdě.
    0:0; 0:1 - Paula Badosaová Gibertová
     
    0-15
    Paula Badosaová Gibertová začala vystoupení na podání esem.
     
    0-30
    Druhý servis protivnice returnovala Tamara Zidanšeková bekhendem za základní čáru.
     
    0-40
    Tamara Zidanšeková si obíhala míč na forhend, nestihla to ale úplně včas. Následný úder hrála hodně u těla a přetáhla ho do zámezí.
     
    0:2
    Po servisu ven z kurtu zakroutila Badosaová Gibertová forhend kros do druhé strany. Zidanšeková si na míč ještě sáhla, defenzivní forhend ale umístila do sítě.
     
    15-0
    Na soupeřčin přesun na síť reagovala Tamara Zidanšeková ostrým forhendem na tělo.
     
    15-15
    Paula Badosaová Gibertová srovnává krok náběhovým forhendem před základní čáru. Zidanšeková vracela obloučkem do autu.
     
    30-15
    Tamara Zidanšeková trefila Španělce úder na tělo, po kterém mohla útočit zhruba z hranice čtverce pro servis. Křižným forhendem si zajistila vedení.
     
    30-30
    Znovu přestřelka od základních čar. Nakonec ztroskotala na bekhendu Zidanšekové, jenž skončil na pásce.
     
    30-40
    Paula Badosaová Gibertová trefila dělový křižný forhend pod větším úhlem jen těsně nad páskou a má znovu brejkbol!
    0:0; 0:2; 30-40 - Paula Badosaová Gibertová
     
    40-40
    Slovinka dvakrát útočila forhendem po vysokém odskoku. Ten druhý už neměla Badosaová Gibertová šanci vrátit. Shoda.
     
    40-A
    Tamara Zidanšeková si servisem ven z kurtu otevřela dvorec. Forhend hraný podél odkryté čáry jí ale nevyšel – míč spadl do míst pro čtyřhru.
     
    40-40
    Zidanšeková změnila rytmus hry bekhendovým čopem. Badosaová Gibertová jej z běhu vracela slabým forhendem do deblového koridoru.
     
    40-A
    Další brejkbol pro favoritku. Tamara Zidanšeková poslala balon pod tlakem z bekhendu do sítě.
     
    0:3
    Paula Badosaová Gibertová hraje famózně. Soupeřku dostala pod tlak už ostrým bekhendovým returnem před základní čáru a následně do Zidašenkové bušila forhendy. Ten poslední vracela Slovinka vysokým obloučkem do autu.
    0:0; 0:3 - Paula Badosaová Gibertová
     
    0:3
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    0:3
    Konec přestávky, podávat bude Paula Badosaová Gibertová.
     
    15-0
    Předešlý gem na podání zahájila Paula Badosaová Gibertová esem, nyní pro změnu dvojchybou.
     
    30-0
    Tamara Zidanšeková navyšuje na příjmu náskok vítězným forhendem do kříže směrem ven z dvorce. Badosaová Gibertová jej měla i lehce do protipohybu.
    0:0; 0:3; 30-0 - Tamara Zidanšeková
     
    40-0
    V této hře je zatím jasně aktivnější Zidanšeková. Ta se postupně propracovala až k forhendu z prostoru sítě a má tři brejkboly.
     
    1:3
    Brejk čistou hrou. Tvrdý forhend Zidanšekové vracela Badosaová Gibertová rovněž forhendem za základní čáru.
     
    15-0
    Snaha hrát bekhend po lajně do volné poloviny kurtu Španělce nevyšla. Míč skončil v síti.
     
    30-0
    Tamara Zidanšeková si po servisu popošla více do kurtu a trefila vítězný forhend po lajně. Badosaová Gibertová se po balonu natahovala marně.
     
    30-15
    Šestibodová šňůra slovinské tenistky je u konce. Badosaová Gibertová pronikla na příjmu do delší rozehry, která skončila nízkým bekhendem Zidanšekové.
     
    40-15
    Tentokrát si vypomohla 85. tenistka světového pořadí přímým bodem z podání a má dva gemboly.
     
    2:3
    Po servisu na téčko ukončila Tamara Zidanšeková další povedený gem vítězným bekhendem po čáře. Po jejím vlažném vstupu do zápasu se síly dost vyrovnaly.
     
    2:3
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    2:3
    Konec přestávky, podávat bude Paula Badosaová Gibertová.
     
    15-0
    Paula Badosaová Gibertová začala oproti prvním třem hrám i chybovat. Teď přetáhla bekhend od základní čáry až za tu protější.
     
    15-15
    Vzápětí si vítězka květnového podniku v srbském Bělehradě vypomohla přímým bodem z podání.
     
    15-30
    Tak to bylo o chlup! Tamara Zidanšeková hrála bekhend po čáře, který spadl jen těsně do deblového koridoru. V opačném případě by to byl vítězný míč.
     
    30-30
    Tamara Zidanšeková útočila po vysokém odskoku míče brutálním křižným forhendem do růžku. Španělka ještě vrátila obloučkem, Slovinka ale odpověděla nekompromisním forhendovým volejem do druhé strany.
    0:0; 2:3; 30-30 - Tamara Zidanšeková
     
    40-30
    Po křižném forhendu soupeřky musela vracet Badosaová Gibertová míč z růžku brzy po odskoku. Hlášen byl aut. Brejkbol!
     
    3:3
    No vida! Tamara Zidanšeková si bere zpět i druhý ztracený servis a po šesti gemech máme srovnáno! Teď napřáhla k prudkému forhendu po čáře a Badosaová Gibertová vracela zase jen do autu.
     
    0-15
    Do sedmého gemu vstoupila lépe hráčka na returnu. Tamara Zidanšeková zasáhla forhend rámem rakety.
     
    15-15
    Ojedinělé řešení vytáhla z repertoáru Tamara Zidanšeková, která vyzkoušela kraťas. Badosaová Gibertová míč dobíhala, vracela ale za základní čáru.
     
    30-15
    Ihned po returnu Badosaové trefila Tamara Zidanšeková kratší vítězný forhend do strany. Španělka nestačila reagovat.
     
    30-30
    Paula Badosaová Gibertová korunovala postupný tlak přechodem na síť, kde se dostala ke dvěma smečím. Tu první zvládla Tamara Zidanšeková vrátit, proti druhé už neměla šanci.
     
    30-40
    Po soupeřčině delším křižném forhendu hrála Tamara Zidanšeková nepřesný forhend po čáře. Brejkbol.
     
    3:4
    Paula Badosaová Gibertová trefila skvělý bekhendový return po čáře a následně odpověděla na soupeřčin bekhend kros probíhaným forhendem po lajně z růžku. Svěřenkyně bývalého tenisty Javiera Martího jde znovu do vedení o brejk.
    0:0; 3:4 - Paula Badosaová Gibertová
     
    3:4
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    3:4
    Konec přestávky, podávat bude Paula Badosaová Gibertová.
     
    15-0
    Zatím to na potvrzení brejku nevypadá. Na bekhend Badosaové odpověděla Tamara Zidanšeková vítězným forhendem po lajně. Španělka ho měla do protipohybu.
     
    15-15
    Lacinější chyba Zidanšekové. Po vyšším odskoku přetáhla forhend středem kurtu až do autu.
     
    15-30
    Soupeřčin servis ven z kurtu vracela Tamara Zidanšeková forhendovým slajzem kousek za základní čáru.
     
    30-30
    Tamara Zidanšeková útočila bekhendem po lajně, který Badosaová Gibertová vytáhla z růžku jen vysokým obloučkem. Prvně jmenovaná mohla následně smečovat.
    0:0; 3:4; 30-30 - Tamara Zidanšeková
     
    40-30
    A opět smeč Zidanšekové! Badosaová Gibertová vracela obloučkem za základní čáru. Brejkbol.
     
    4:4
    Tamara Zidanšeková si i třetí ztracený servis zvládla uhrát zpátky. Teď zahnala soupeřku do růžku a ta pod tlakem vracela forhendem do sítě.
     
    15-0
    Paula Badosaová Gibertová se opět bránila jen forhendem do sítě.
     
    15-15
    Ihned po returnu pálila Tamara Zidanšeková forhendem kousek za odkrytou boční lajnu. Obě dámy hrají na maximální riziko, sledujeme úchvatnou bitvu.
     
    30-15
    Tamara Zidanšeková jde opět do vedení. Badosaová Gibertová vyhodila nepovedený bekhend hodně mimo kurt.
     
    40-15
    Druhý servis Zidanšekové vyskočil poměrně vysoko. Paula Badosaová Gibertová napřáhla k prudkému forhendovému returnu po čáře, mířila však do sítě. Dva gemboly.
     
    40-30
    Zničehonic vytáhla Paula Badosaová Gibertová z rukávu neskutečný forhend kros. Míč letěl pod úhlem ven z kurtu, Zidanšeková se natahovala marně.
    0:0; 4:4; 40-30 - Paula Badosaová Gibertová
     
    40-40
    Po křižném returnu Badosaové poslala Tamara Zidanšeková křižný bekhend do sítě. Následuje shoda.
     
    A-40
    Maratonská rozehra, která mohla dopadnout jakkoliv! Tamara Zidanšeková v závěru pozvala soupeřku na síť, aby ji posléze prohodila bravurním křižným bekhendem ke vzdálenější postranní čáře.
     
    5:4
    Tamara Zidanšeková zvládla vrátit soupeřčin prudký forhend po čáře. Paula Badosaová Gibertová hrála následně nabíhaný bekhendový slajz do sítě.
     
    5:4
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    5:4
    Konec přestávky, podávat bude Paula Badosaová Gibertová.
     
    0-15
    Paula Badosaová Gibertová servíruje na udržení se v setu. Začala přímým bodem.
     
    15-15
    Tentokrát se Tamara Zidanšeková dostala do delší výměny, kterou ukončila vítězným forhendem do kříže.
     
    30-15
    Slovinka vytáhla forhendem kros servis ven z dvorce. Badosaová Gibertová následný forhend u těla nezvládla.
     
    30-30
    Paula Badosaová Gibertová zvolila poněkud slabší první servis. Přesto jej Zidanšeková vracela kousíček za základní čáru. Třicet obě.
     
    30-40
    Misky vah se překlánějí na stranu španělské tenistky. Ta má po vítězném forhendu do volného růžku kurtu gembol.
     
    5:5
    Tentokrát parádní forhend k boční čáře, po kterém Paula Badosaová Gibertová zakončila desátý gem nabíhaným forhendovým volejem.
     
    15-0
    Badosaové byl z returnu hlášen velmi těsný aut. Španělka šla ještě k síti zkontrolovat z dálky stopu, byla však ujištěna, že šlo skutečně o špatný míč.
     
    15-15
    Tentokrát už vymetla rodačka z amerického New Yorku forhendovým returnem po čáře přesně růžek kurtu.
     
    30-15
    Obrovská chyba Badosaové! Z téčka útočila forhendem do úplně volné strany kurtu, avšak zároveň do autu! Tenhle fiftýn spadl Zidanšekové do klína.
     
    40-15
    Další forhend poslala Badosaová Gibertová pro změnu do sítě, a tak má Tamara Zidanšeková dva gemboly.
     
    40-30
    Druhý vítězný return v rámci tohoto gemu. Badosaová Gibertová ještě boj o jedenáctou hru nevzdala.
     
    40-40
    A dobře udělala. Její forhend k boční čáře měla Zidanšeková na dlouhou ruku. Byl z toho už jen bekhendový slajz do sítě. Na programu je tak shoda.
     
    A-40
    Úchvatná výměna! Na jejím konci vypálila Tamara Zidanšeková kratší křižný bekhend, který vracela Paula Badosaová Gibertová bekhendem po lajně do růžku. Tedy alespoň to tak zprvu vypadalo. Pak Slovinka reklamovala aut a umpirový sudí Ramos jí dal zapravdu. Takže místo brejkbolu gembol.
     
    6:5
    Hodně důležitý gem putuje na konto Tamary Zidanšekové. Vítězným kraťasem si pojistila případný tiebreak.
    0:0; 6:5 - Tamara Zidanšeková
     
    6:5
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    6:5
    Konec přestávky, podávat bude Paula Badosaová Gibertová.
     
    0-15
    Po křižném forhendovém returnu Zidanšekové ukončila Paula Badosaová Gibertová krátkou výměnu vítězným forhendem do protipohybu.
     
    0-30
    Paula Badosaová Gibertová navyšuje náskok esem na téčko.
     
    15-30
    Druhý servis vracela Tamara Zidanšeková vítězným returnem a snižuje.
     
    30-30
    Náskok Španělky se rozplynul! Tamara Zidanšeková útočila křižným forhendem k boční lajně a následně vymetla dalším forhendem volný růžek kurtu.
    0:0; 6:5; 30-30 - Tamara Zidanšeková
     
    40-30
    Tamara Zidanšeková teď hraje skutečně na maximální riziko a vychází jí to! Badosaovou dostala pod obrovský tlak, kterému Španělka nakonec podlehla a zkazila bekhend. Setbol!
     
    40-40
    Tohle nezahrála Tamara Zidanšeková vůbec dobře. Druhý servis vrátila vysokým bekhendovým returnem, po kterém uklidila Badosaová Gibertová míč nekompromisním forhendem. Shoda.
     
    A-40
    Z dalšího vysokého odskoku pálila Paula Badosaová Gibertová forhendem do deblového koridoru. Setbol číslo 2.
     
    7:5
    A ten už Tamara Zidanšeková využívá! Paula Badosaová Gibertová zkusila překvapit soupeřku křižným kraťasem, ten ale skončil v síti.
    1:0; 7:5 - Tamara Zidanšeková
     
    0:0
    Začíná druhý set.
     
    15-0
    Hned na úvod druhého dějství hezká výměna. Tamara Zidanšeková zakroutila kratší křižný forhend na boční čáru. Badosaová Gibertová vrátila forhendem po lajně, Slovinka ale odpověděla vítězným bekhendem kros do úplně volného kurtu.
     
    30-0
    Vítězka první sady odskakuje vítězným forhendem do kříže, který měla Badosaová Gibertová do protipohybu.
     
    30-15
    Tamara Zidanšeková dobíhala kratší balon. Z krajní čáry jej vracela křížem do deblového koridoru. Lacinější chyba.
     
    30-30
    Zidanšeková si neporadila s bekhendovým returnem pod nohy. Balon po něm odehrála už jen do sítě.
     
    40-30
    Dobrý útočný forhend Zidanšekové. Slovinka se po něm přesunula na síť, kde si počkala na dopad vysokého míče a poté jej zatloukla smečí. Gembol.
     
    1:0
    Tamara Zidanšeková si servisem otevřela kurt. Následně hrála forhend do stejné strany, Badosaová Gibertová už ale měla namířeno na tu druhou. Chytrý winner.
    1:0; 1:0 - Tamara Zidanšeková
     
    0-15
    Zidanšeková zvládla vrátit soupeřčinu smeč, na následný bekhend do růžku už ale neměla šanci dosáhnout.
     
    15-15
    Druhá dvojchyba Badosaové. Zidanšeková je v tomto směru zatím na nule.
     
    30-15
    Před Španělkou se otevřela velká část kurtu, pokus o vítězný bekhend po čáře jí ale vůbec nevyšel. Pálila až do autu.
     
    30-30
    To z forhendové strany si Paula Badosaová Gibertová počínala o mnoho lépe. Vítězným úderem do kříže srovnala krok.
     
    30-40
    Tentokrát si vypomohla Badosaová Gibertová rovnou podáním a má gembol.
     
    1:1
    Dva křižné forhendy Badosavé. Ten druhý už vracela pod tlakem hrající Zidanšeková bekhendem z růžku jen do sítě.
     
    15-0
    Paula Badosaová Gibertová teď u základní čáry úplně promáchla forhend.
     
    30-0
    Španělka musela po soupeřčině kraťasu k síti. Následně hrála těžký volej za základní čáru.
     
    40-0
    Tamara Zidanšeková si přímým bodem ze servisu zajistila velmi rychlé tři gemboly.
     
    40-15
    Čistá hra to nebude. Paula Badosaová Gibertová napřáhla k tvrdému forhendovému returnu k základní čáře a snížila.
     
    2:1
    Na druhý pokus už Tamara Zidanšeková gem ukončila, a sice vítězným forhendem do strany.
     
    2:1
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    2:1
    Konec přestávky, podávat bude Paula Badosaová Gibertová.
     
    15-0
    Paula Badosaová Gibertová rozehrála nový gem dvojchybou. Už její první druhý servis tečoval pásku, následně přetáhla nové podání za vymezený čtverec.
     
    30-0
    A další dvojchyba španělské favoritky. Tamara Zidanšeková vede na příjmu 30:0, aniž by se dotkla balonu.
     
    40-0
    Rozhozená Badosaová Gibertová poslala forhend do sítě a rázem musí čelit třem brejkovým hrozbám!
     
    40-15
    První brejkbol odvrátila Badosaová Gibertová prudkým křižným bekhendem.
     
    3:1
    Na druhý pokus už Tamara Zidanšeková servis protivnice prolomila! Servis ven z kurtu vracela delším křižným forhendem do protilehlého růžku, z něhož hrála Badosaová Gibertová forhend po lajně kousek do deblového koridoru.
    1:0; 3:1 - Tamara Zidanšeková
     
    15-0
    Nejprve forhend do jednoho růžku, následně do toho druhého. Tamara Zidanšeková výborně prostřídala strany a jde na podání do vedení.
     
    15-15
    Paula Badosaová Gibertová srovnává ostrým forhendem k boční čáře krok. Zidanšeková do jednoho z úderů nedala stoprocentní razanci a hned to Španělka dokázala potrestat. Opravdu sledujeme neskutečnou přestřelku připomínající místy až mužský tenis.
     
    15-30
    Tamara Zidanšeková prohrává na podání druhou výměnu v řadě a rázem to s jejím potvrzením brejku nevypadá dobře.
     
    15-40
    Paula Badosaová Gibertová returnovala z vně kurtu prudkým křižným bekhendem a má dva brejkboly.
     
    3:2
    Ztracené podání i na druhé straně. Tamara Zidanšeková si obíhala soupeřčin return na střed na forhend, ten ale přetáhla za základní čáru.
    1:0; 3:2 - Paula Badosaová Gibertová
     
    3:2
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    3:2
    Konec přestávky, podávat bude Paula Badosaová Gibertová.
     
    15-0
    Obrovská minela Badosaové! Ta dlouho čekala na dopad vysokého "kopečku", pak ale nepochopitelně hrála příliš dlouhý forhend za základní čáru.
     
    30-0
    Mizerný druhý servis španělské tenistky, která po nadhozu téměř promáchla. To se na této úrovni opravdu nevidí často.
     
    40-0
    Tamara Zidanšeková má opět tři brejkboly. Druhý servis vracela prudkým forhendem po lajně. Badosaová Gibertová se za returnem jen ohlédla.
     
    40-15
    Zidanšeková zkusila křižný kraťas, proti kterému se Badosaová Gibertová ani nerozběhla. Nakonec nemusela, ale bylo to těsné. Míč skončil na pásce.
     
    4:2
    Paula Badosaová Gibertová nabírá opět manko dvou her. Od základní čáry poslala bekhend do sítě a nepůsobí nyní úplně fit.
     
    0-15
    Paula Badosaová Gibertová zahrála forhend k boční čáře. Obranný bekhendový slajz Zidanšekové skončil v síti.
     
    15-15
    Tamara Zidanšeková bleskově srovnává krok přímým bodem z podání na téčko.
     
    15-30
    Paula Badosaová Gibertová dostala returnem druhého servisu protivnici pod okamžitý tlak. Postupný útok Španělka zakončila pohodlným vítězným forhendem do úplně odkrytého kurtu.
    1:0; 4:2; 15-30 - Paula Badosaová Gibertová
     
    15-40
    A další forhendový winner ze španělské rakety, křížem letěl hezky ven z kurtu. Dva brejkboly.
     
    30-40
    První brejkbol odvrátila Tamara Zidanšeková přímým bodem z podání ven z kurtu. Badosaová Gibertová returnovala forhendem za základní čáru.
     
    4:3
    Druhý servis Zidanšekové vracela Paula Badosaová Gibertová křižným bekhendem. Tamara Zidanšeková následně umístila bekhend po lajně do autu. Ani tento brejk Slovinka nepotvrdila.
     
    4:3
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    4:3
    Konec přestávky, podávat bude Paula Badosaová Gibertová.
     
    15-0
    Druhý servis Badosaové vracela Tamara Zidanšeková vítězným forhendem po čáře.
     
    30-0
    Už šestá dvojchyba Pauly Badosaové, z toho pátá v tomto setu. Jako by byl servis v posledních minutách spíše nevýhodou.
     
    30-15
    Tamara Zidanšeková tentokrát returnovala až za základní čáru.
     
    30-30
    Hrálo se od základních čar a spíše středem dvorce. Nakonec se Tamara Zidanšeková bránila bekhendovým slajzem do sítě. Po třiceti.
     
    30-40
    Slabý druhý servis returnovala Tamara Zidanšeková bekhendem za růžek kurtu. Tohle se nepovedlo.
     
    4:4
    Posléze další přímý bod Badosaové, tentokrát už z prvního podání. Španělka srovnává stav druhé sady na 4:4.
     
    0-15
    Mírnou psychickou výhodu teď bude mít Paula Badosaová Gibertová. Forhendem do růžku si připravila pozici pro nekompromisní smeč na síti.
     
    0-30
    Tamara Zidanšeková nabírá na podání manko dvou výměn. Slovinka vyrobila svou první dnešní dvojchybu.
     
    0-40
    Zidanšekové opět nevyšel pokus o kraťas a nabízí tak favoritce rovnou tři brejkboly.
     
    4:5
    Po bekhendovém returnu Badosaové přetáhla Tamara Zidanšeková forhend středem kurtu do autu a odevzdává tak servis čistou hrou.
     
    4:5
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    4:5
    Konec přestávky, podávat bude Paula Badosaová Gibertová.
     
    0-15
    A zase ten kraťas. Tentokrát v podání Zidanšekové vyskočil příliš vysoko, a tak u něj byla Badosaová Gibertová včas a uklidila ho vítězným forhendem.
     
    0-30
    Tamara Zidanšeková napálila bekhend ze středu dvorce až za krajní čáru. Ještě před několika minutami vedla Slovinka 4:2 a 30:0, nyní vše nasvědčuje třetímu setu.
     
    15-30
    Paula Badosaová Gibertová si ještě musí na setboly počkat. Nyní pálila z forhendové strany do sítě.
     
    30-30
    Po křižném bekhendovém obloučku Badosaové trefila Tamara Zidanšeková vítězný bekhend po čáře a srovnává stav gemu na 30:30.
     
    30-40
    Tentokrát už mířila vítězka úvodní sady do autu, a tak má Paula Badosaová Gibertová první setbol.
     
    4:6
    Paula Badosaová Gibertová jej křižným forhendem proměňuje a vynucuje si rozhodující dějství. To druhé otočila Španělka čtyřmi získanými gemy v řadě.
    1:1; 4:6 - Paula Badosaová Gibertová
     
    0:0
    Začíná třetí set.
     
    15-0
    Bekhend španělské tenistky skončil v síti.
     
    30-0
    Tamara Zidanšeková trefila po servisu ven z kurtu vítězný forhend do úplně odkryté strany.
     
    30-15
    Paula Badosaová Gibertová se postupně propracovala k zakončení na síti, kde snížila stav smečí.
     
    30-30
    Tamara Zidanšeková si obíhala míč na forhend. Poté pálila křížem do autu. Přesnost se z úderů slovinské tenistky poněkud vytrácí.
     
    30-40
    Dokumentuje to i poslední forhend od základní čáry, který poslala Zidanšeková jen do sítě. Brejkbol.
     
    0:1
    Po kratším forhendu Badosaové dostala Tamara Zidanšeková možnost útočit, opět to ale nezvládla! Dlouhý křižný forhend poslala výrazně za roh kurtu.
    1:1; 0:1 - Paula Badosaová Gibertová
     
    0-15
    Soupeřčin úder po čáře vracela Tamara Zidanšeková tvrdým kontra-bekhendem podél stejné lajny. Záměr dobrý, jen provedení bylo horší – balon spadl do míst pro čtyřhru.
     
    15-15
    Ihned po returnu Zidanšekové hrála Paula Badosaová Gibertová křižný úder do zámezí.
     
    30-15
    Sedmá dvojchyba Badosaové. Zidanšeková má na kontě zatím jednu.
     
    30-30
    Paula Badosaová Gibertová si soupeřku rozběhala a nakonec hrála umístěný forhend do růžku, po kterém si z plných plic zařvala.
     
    30-40
    První forhend Zidanšekové se otřel o základní čáru. Ten další už skončil v síti. Paula Badosaová Gibertová má gembol.
     
    0:2
    Tamara Zidanšeková dostala soupeřku pod tlak forhendem k boční čáře. Posléze ale pokazila Slovinka forhendový volej. Těch nevynucených chyb je na její straně v posledních gemech opravdu až příliš.
    1:1; 0:2 - Paula Badosaová Gibertová
     
    0-15
    A další úder do autu, kterého se dopustila Tamara Zidanšeková. Těží z toho pochopitelně Badosaová Gibertová.
     
    15-15
    Tentokrát už to Slovince vyšlo. Její křižný forhend mířil směrem ven z dvorce. Badosaová Gibertová na míč nedosáhla.
     
    15-30
    Paula Badosaová Gibertová se na příjmu udržela v delší výměně a počkala si znovu na chybu Zidanšekové.
     
    30-30
    Konečně povedený kraťas! Tamara Zidanšeková jej vykouzlila ihned po soupeřčině returnu.
    1:1; 0:2; 30-30 - Tamara Zidanšeková
     
    40-30
    Tamara Zidanšeková si oběhla balon na forhend a hrála jej křížem mimo dosah protivnice. Gembol.
     
    1:2
    Slabší druhý servis Zidanšekové returnovala Badosaová Gibertová po čáře do deblového koridoru.
     
    1:2
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    1:2
    Konec přestávky, podávat bude Paula Badosaová Gibertová.
     
    0-15
    Paula Badosaová Gibertová kroutila rotovaný druhý servis hodně ven z dvorce. Zidanšeková vracela kousíček za síť a Španělka musela spěchat dopředu, stihla ale míč dloubnout kousek na druhou polovinu.
    1:1; 1:2; 0-15 - Paula Badosaová Gibertová
     
    0-30
    Další fiftýn načetla Paula Badosaová Gibertová po soupeřčině přepáleném forhendu do autu.
     
    15-30
    Tentokrát zvolila Tamara Zidanšeková místo razance techniku a byl z toho v krátkém sledu další vítězný stopbal.
     
    30-30
    Křižný bekhend poslala Badosaová Gibertová z boční čáry až za tu vzdálenější. Zidanšeková je ve hře o brejkbol.
     
    40-30
    A skutečně ho má! Forhendový return hrála k základní čáře a Badosaová Gibertová vracela brzy po odskoku forhendem za protější lajnu.
     
    40-40
    Tohle zahrála Paula Badosaová Gibertová fantasticky. Balon vracela z růžku kurtu milimetrovým bekhendem po čáře.
     
    A-40
    Tamara Zidanšeková nejprve přitlačila forhendem do růžku a následně zahrála z téčka další kraťas.
     
    2:2
    Slovinka vracela druhý servis bekhendem na střed. Badosaová Gibertová posléze mířila forhendem do sítě. Je srovnáno!
     
    15-0
    Po křižném forhendu Zidanšekové hrála Badosaová Gibertová forhend po lajně do sítě.
     
    30-0
    Tamara Zidanšeková využila po soupeřčině bekhendovém returnu odkrytého prostoru dvorce ve svůj vítězný forhend a odskakuje.
     
    30-15
    Další forhend umístila rodačka z města Postojna od základní čáry do sítě. Na gemboly si tak Zidanšeková musí ještě počkat.
     
    40-15
    Paula Badosaová Gibertová trefila prudký bekhendový return do kříže, při dalším úderu ale zasáhla balon rámem rakety, takže z její převahy nic nebylo.
     
    40-30
    Po vyšším odskoku přetáhla Tamara Zidanšeková bekhend za základní čáru. Gem ještě pokračuje.
     
    3:2
    Teď už ovšem končí. Bylo to těsné, Paula Badosaová Gibertová returnovala bekhendem po lajně jen pár čísel do deblového koridoru.
     
    3:2
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    3:2
    Konec přestávky, podávat bude Paula Badosaová Gibertová.
     
    0-15
    Paula Badosaová Gibertová se pořádně opřela do křižného forhendu. Zidanšeková měla balon v růžku na dlouhou ruku a vracela po lajně do autu.
     
    0-30
    Po returnu na krajní čáru se Tamara Zidanšeková posunula dopředu, forhend z téčka ale napálila za základní lajnu.
     
    15-30
    Tamara Zidanšeková snižuje stav vítězným returnem.
     
    15-40
    Vítězný úder ale zapsala do statistik rovněž Paula Badosaová Gibertová, která má po křižném forhendu gembol.
     
    3:3
    A další křižný forhend. Paula Badosaová Gibertová jej hrála z boční čáry do odkryté strany kurtu. Zidanšeková byla bez šance.
     
    15-0
    Sedmou hru rozhodující sady načala Tamara Zidanšeková přímým bodem ze servisu. Badosaová Gibertová returnovala forhendem za základní čáru a hodně se na sebe zlobí.
     
    15-15
    Promarněná možnost Zidanšekové. Ta hrála místo smeče takový dloubanec za síť, po kterém se udržela soupeřka ve výměně a nakonec bodovala kratším volejem na síti.
    1:1; 3:3; 15-15 - Paula Badosaová Gibertová
     
    30-15
    Tamara Zidanšeková si navrací vedení vítězným bekhendem do růžku. Badosaová Gibertová se za míčem jen podívala.
     
    30-30
    Úroveň zápasu jde znovu výrazně nahoru. Teď je to přestřelka se vším všudy. Paula Badosaová Gibertová navedla prudký forhend do růžku a srovnává na 30:30.
     
    40-30
    Blíže k zisku gemu má Tamara Zidanšeková. Dostala se na téčko, odkud útočila vítězným forhendem do strany.
     
    4:3
    To, co dvě sady Zidanšekové absolutně nefungovalo, ji v té třetí zdobí. Řeč je pochopitelně o kraťasech. Dalším takovým ukončila poslední gem a zajistila si vedení 4:3.
     
    4:3
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    4:3
    Konec přestávky, podávat bude Paula Badosaová Gibertová.
     
    15-0
    Další přestřelku od základních čar vyšperkovala Tamara Zidanšeková opět vítězným stopbalem.
     
    30-0
    Riskantní druhý servis Badosaové přistál za vymezeným čtvercem. Osmá dvojchyba.
     
    30-15
    Servis ven z kurtu vracela Tamara Zidanšeková křižným forhendem kousek za vzdálenější boční čáru.
     
    30-30
    Po křižném bekhendovém slajzu Zidanšekové trefila Paula Badosaová Gibertová z náběhu vítězný forhend k základní lajně a srovnává stav.
     
    30-40
    Třetí fiftýn v řadě pro španělskou favoritku, která má rázem gembol.
     
    40-40
    Gem bude pokračovat. Zidanšeková se opřela do křižného forhendového returnu. Badosaová Gibertová odpověděla bekhendem za roh dvorce. Shoda.
     
    40-A
    Tamara Zidanšeková nechala po returnu po lajně odkrytý kurt. Následně byla u soupeřčina křižného bekhendu pozdě a slajz už stačila poslat jen do sítě.
     
    4:4
    Forhendový tlak ukončila Paula Badosaová Gibertová z náběhu. Zidanšeková se bránila obloučkem za základní čáru.
     
    15-0
    Forhendový return Badosaové dopadl zhruba dvacet čísel za základní čáru. Španělka se naštvaně praštila dlaní několikrát do hlavy. V tomto směru působí Slovinka naprosto vyrovnaně.
     
    30-0
    Tamara Zidanšeková odskakuje ve vedení svým prvním esem v utkání.
     
    40-0
    Paula Badosaová Gibertová pálila bekhendem po čáře kousíček do autu. Tamara Zidanšeková má velmi rychle tři gemboly.
     
    40-15
    Kratším forhendem k boční čáře Badosaová Gibertová snižuje. Zidanšeková reagovala bekhendem po lajně do sítě.
     
    5:4
    Dva skvělé forhendy z rakety třiadvacetileté Slovinky. Ten první ještě Badosaová Gibertová vrátila, ten druhý mířící ke vzdálenější boční lajně už ale nemohla mít. Připomínám, že jedna či druhá hráčka musí vyhrát rozhodující sadu o dva gemy. Z tohoto pohledu má výhodu Zidanšeková, Badosaová Gibertová teď bude pod tlakem.
     
    5:4
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    5:4
    Konec přestávky, podávat bude Paula Badosaová Gibertová.
     
    0-15
    Slabší druhý servis vracela Tamara Zidanšeková nepovedeným bekhendem za základní čáru.
     
    0-30
    Paula Badosaová Gibertová vyhnala prudkým forhendem soupeřku z kurtu a následně zakončila výměnu vítězným forhendovým volejem na odkrytou boční lajnu.
    1:1; 5:4; 0-30 - Paula Badosaová Gibertová
     
    0-40
    Křižný bekhend protivnice vracela Tamara Zidanšeková vlastním bekhendem za základní čáru. Tři gemboly má rovněž Paula Badosaová Gibertová.
     
    5:5
    Jestliže jsem hovořil o tlaku, zatím si ho Paula Badosaová Gibertová absolutně nepřipouští. Gem získala bez ztráty fiftýnu a uzavřela ho přímým bodem z podání.
     
    15-0
    Rovněž Tamara Zidanšeková začíná na podání dobře. Španělka poslala míč středem kurtu až do autu.
     
    15-15
    Tamara Zidanšeková se ohnala po soupeřčině kratším křižném bekhendu. Na víc než úder do zámezí už to však nebylo.
     
    30-15
    Hezká dlouhá výměna. Tamara Zidanšeková během ní zahrála forhend přesně na lajnu i úder o pásku. Nakonec si forhendem do růžku připravila prostor pro finální smeč.
     
    40-15
    Přímý bod z podání na téčko přináší slovinské tenistce dva gemboly na 6:5.
     
    6:5
    Křižný forhend Zidanšekové vracela Badosaová Gibertová z růžku prudkým forhendem po lajně do deblového koridoru. Následně šla její raketa k zemi, varování ale nedostala, neboť už jedno má. Portugalec Ramos k ní byl shovívavý.
     
    6:5
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    6:5
    Konec přestávky, podávat bude Paula Badosaová Gibertová.
     
    0-15
    I tentokrát začíná Paula Badosaová Gibertová důležitý gem na podání dobře. Do vedení se dostala po skvělém křižném forhendu.
     
    15-15
    Po přetaženém druhém servisu je srovnáno. Patnáct obě.
     
    15-30
    Tamara Zidanšeková dostala možnost útočit forhendem ze středu kurtu, její úder ale vrátila Španělka z růžku fantastickým bekhendem po čáře.
     
    15-40
    Paula Badosaová Gibertová trefila výborný forhend a má dva gemboly.
     
    6:6
    Tamara Zidanšeková returnovala forhendem o pásku. Badosaová Gibertová balon doběhla a srovnala na 6:6. Drama pokračuje!
     
    0-15
    Na tahu je Tamara Zidanšeková, která bude muset dotahovat. Vyhozený forhend poslala za růžek dvorce.
     
    15-15
    Výborná obrana Zidanšekové. Agresivní forhendy protivnice vracela tak dlouho, až hrála Paula Badosaová Gibertová do sítě.
     
    15-30
    Paula Badosaová Gibertová jde na příjmu podruhé do vedení. Tentokrát putuje delší rozehra na její konto.
     
    15-40
    Tamara Zidanšeková vyrobila v hodně nevhodný moment svou teprve druhou dvojchybu a nabízí Badosaové dvě šance na brejk.
     
    30-40
    První brejkbol odvrátila Tamara Zidanšeková vítězným forhendem po čáře. O moc lépe už se to trefit nedalo.
    1:1; 6:6; 30-40 - Tamara Zidanšeková
     
    40-40
    A další vítězný forhend Zidanšekové, který zapadl přesně do růžku kurtu! Slovinka si dvěma neskutečnými winnery vynutila shodu.
     
    40-A
    V krátkém sledu další dvojchyba Zidanšekové. Třetí brejkbol pro Badosaovou.
     
    40-40
    Paula Badosaová Gibertová se dostala do delší rozehry, v závěru ale po horším odskoku promáchla forhend u základní čáry. Další shoda.
     
    A-40
    Po křižném returnu Badosaové trefila Tamara Zidanšeková vítězný forhend po čáře. Výhoda tentokrát pro ni.
     
    40-40
    Znovu return Badosaové. Nyní po něm hrála Slovinka do sítě. Přetahovaná o třináctý gem rozhodující sady pokračuje.
     
    A-40
    Paula Badosaová Gibertová se pořádně opřela do forhendového returnu druhého podání. Pálila ale daleko vedle deblového koridoru.
     
    40-40
    Na soupeřčin křižný bekhendový čop odpovídala Tamara Zidanšeková stejnou variantou úderu. V jejím případě skončil v síti.
     
    A-40
    Znovu výhoda pro Tamaru Zidanšekovou.
     
    40-40
    Paula Badosaová Gibertová trefila brutální křižný bekhend, za kterým se Slovinka jen ohlédla.
     
    A-40
    Tamara Zidanšeková vzápětí kontrovala vítězným forhendem k boční lajně. Teď se obě předhánějí v tom, která trefí lepší winner.
     
    7:6
    Tamara Zidanšeková odvrátila v gemu tři brejkboly a jde znovu do vedení! Třináctou hru završila vítěznou smečí a bude po krátké pauze útočit na příjmu na ukončení zápasu.
     
    7:6
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    7:6
    Konec přestávky, podávat bude Paula Badosaová Gibertová.
     
    0-15
    Po křižném forhendu Zidanšekové trefila Paula Badosaová Gibertová ostrý forhend kros do protipohybu.
    1:1; 7:6; 0-15 - Paula Badosaová Gibertová
     
    15-15
    Tamara Zidanšeková returnovala křižným bekhendem jen těsně nad páskou. Slajz Badosaové pak skončil v síti.
     
    30-15
    Po returnu protivnice hrála Paula Badosaová Gibertová za základní čáru. Tamara Zidanšeková má na dosah mečboly.
     
    40-15
    A má po dalším nepřesném forhendu Badosaové, který spadl až do deblového koridoru, rovnou dva!
     
    40-30
    Co chybělo? Tamara Zidanšeková si oběhla míč na forhend, z boční lajny pak útočila křížem do soupeřčina protipohybu. Ale snad centimetr za vzdálenější krajní čáru.
     
    8:6
    Teď už se svou aktivitou Tamara Zidanšeková uspěla! Prudkými forhendy dostala Španělku pod tlak, který zakončila vítězným úderem k boční čáře.
    2:1; 8:6 - Tamara Zidanšeková
     
    Konec zápasu
     
    Dech beroucí bitva mezi Tamarou Zidanšekovou a Paulou Badosaovou Gibertovou je u konce. Lépe zvládla koncovku utkání slovinská tenistka, která si po výhře 7:5, 4:6 a 8:6 zahraje poprvé v kariéře grandslamové semifinále. Lépe přitom do zápasu vstoupila favorizovaná Španělka, která po dvou rychlých brejcích vedla 3:0 a podávala. Přemožitelka Kateřiny Siniakové ale úvodní sadu otočila a podobný kousek napodobila i v rozhodujícím dějství, v němž rychle prohrávala 0:2. Za stavu 6:6 pak Zidanšeková odvrátila při podání tři brejkboly, aby v dalším gemu uspěla na returnu a dovedla neskutečnou přestřelku do zdárného konce. Příští soupeřkou Zidanšekové bude vítězka druhého dnešního čtvrtfinále mezi Kazaškou Rybakinovou a Ruskou Pavljučenkovovou. Rovněž k jeho sledování jste srdečně zváni. (14:42:47)

    Filip Lefenda

    čas zápasu: 2:26

    3. set: 0:56

    Zidanšeková Badosaová
    3. set Stretnutie 3. set
    získané body celkom
    47 114 111 45
    najdlhšia séria získaných bodov
    4 6 10 5
    Setboly
    2 4 1 0
    Mečboly
    2 2 0 0
    víťazné údery *
    0 0
    nevynútené chyby *
    0 0
    úspešnosť na sieti *
    0 %
    0 %
    Štatistiky na podaní
    Čas hier pri vlastnom podaní
    0:26 1:04 0:45 0:18
    Esá **
    1 1 2 0
    Dvojchyby **
    2 3 9 3
    udržané podania
    6 / 7
    86 %
    11 / 18
    61 %
    10 / 18
    56 %
    5 / 7
    71 %
    Odvrátené brejboly
    3 / 4
    75 %
    7 / 14
    50 %
    5 / 13
    38 %
    2 / 4
    50 %
    body pri vlastnom podaní
    31 / 50
    62 %
    65 / 121
    54 %
    55 / 104
    53 %
    26 / 42
    62 %
    body po 1. podaní *
    60 %
    57 %
    body po 2. podaní *
    40 %
    44 %
    úspešnosť 1. podania *
    67 %
    67 %
    úspešnosť 2. podania *
    0 %
    0 %
    priemerná rýchlosť prvého podania *
    priemerná rýchlosť druhého podanie *
    najrýchlejšie podanie *
    Štatistiky na príjme
    Premenené brejkboly
    2 / 4
    50 %
    8 / 13
    62 %
    7 / 14
    50 %
    1 / 4
    25 %
    body pri súperovom podaní
    16 / 42
    38 %
    49 / 104
    47 %
    56 / 121
    46 %
    19 / 50
    38 %
    body po príjme 1, podania *
    43 %
    40 %
    body po príjme 2. podania *
    56 %
    60 %
    Informáciu ku štatistikám

    Aktuálnosť štatistík označených *: po 3. setu

    ostatné štatistky sú počítané priebežne automaticky

    ** počty es a dvojchýb v priebehu setu sú neoficiálne

    Tamara Zidanšeková
    Štát: Slovinsko
    Dátum narodenia: 26.12.1997
    Vek: 26 rokov
    Držanie: pravák
    Výška: 168 cm

    Paula Badosaová
    Štát: Španielsko
    Dátum narodenia: 15.11.1997
    Vek: 26 rokov
    Držanie: pravák
    Výška: 180 cm
    Nasadený: 33