USA – Kanada 2:4 (kon.) | Fínsko – Nemecko 2:1 (kon.)
koniec
USA
2:4 (1:1, 0:1, 1:2)
Kanada
Sobota 05.06.2021, 13:15 • Riga Arena, Riga • Majstrovstvá sveta • Semifinále
Predzápasové kurzy
Partner:
    59:37 Justin Danforth (CAN) - 2:4
     
    59:37
    Kanada dala gól!

    Je rozhodnuté! Javorové listy postupujú do zajtrajšieho finále, keď USA muselo pre puk do svojho pásma, ale pod tlakom ho Amerika stratila a JUSTIN DANFORTH dostáva puk do prázdnej bránky – 2:4!
    Asistencie: Nick Paul.
     
    58:50
    Zakázané uvoľnenie Kanady, tréner USA si berie oddychový čas!
     
    58:36
    Petersen je už na striedačke, USA to skúša so 6 hráčmi na ľade!
    54:02 Nick Paul (CAN)
     
    54:02
    Mohlo byť rozhodnuté! Pred bránkou sa dostal k odrazenému puku Paul, ale jeho pokus tesne míňa americkú bránku!
    43:36 Alexander Chmelevski (USA) - 2:3
     
    43:36
    USA dalo gól!

    Ale pozor! Amerika pomerne rýchlo dáva kontaktný gól a ešte z toho bude poriadna semifinálová dráma! Rýchly brejk USA zakončilo gólom, keď sa tesne pred kanadskou bránkou dostal k odrazenému puku
    ALEXANDER CHMELEVSKI a dostal ho za bezmocného Kuempera – 2:3!
     
    42:51
    Ďalší samostatný únik na americkú bránku! Anderson-Dolan však nebol tak rozbehnutý ako jeho kapitán, ale aj tak dokázal pred Petersenom nebezpečne zakončiť, americký brankár svoj celok teraz podržal!
    40:46 Andrew Mangiapane (CAN) - 1:3
     
    40:46
    Kanada dala gól!

    Fantastický vstup Kanady do poslednej tretej tretiny! USA síce držalo súpera zavretého v pásme, ale zrodil sa rýchly kanadský brejk, následne dostal ANDREW MANGIAPANE fantastickú prihrávku do nájazdu a svoj únik na Petersena zakončil ukážkovým blafákom – 1:3!
     
    38:26
    Pekná kombinácia Kanady, strela od Andersona-Dolana len tesne míňa priestor americkej bránky!
     
    30:20
    Vylúčenie v tíme USA (Brian Boyle – 2 min., faul lakťom).
     
    25:06
    Veľký závar pred kanadskou bránkou, ale Kuemper znova výrazne podržal svoj celok!
    24:15 Andrew Mangiapane (CAN) - 1:2
     
    24:15
    Kanada dala gól!

    Javorové listy opäť vyhrávajú! Veľký závar pred americkou bránkou sa končí druhým gólom v Petersenovej sieti, keď ANDREW MANGIAPANE prihrával od zadného mantinelu pred Petersenovu bránku, následne tam niekto z jeho spoluhráčov pretlačil puk za amerického brankára a Mangiapane ešte pre istotu puk dotlačil za bránkovú čiaru – 1:2!
     
    23:07
    Rýchly brejk USA, pred kanadskou bránkou boli v nebezpečných príležitostiach Drury a Thompson, ale nepodarilo sa im prekonať Kuempera!
     
    19:21
    Tak toto bol veľký tlak USA! Napokon sa do gólovej šance dostal Thompson, ale brankár Kuemper podržal svoj celok!
    17:17 Colin Blackwell (USA) - 1:1
     
    17:17
    USA dalo gól!

    Je vyrovnané! USA sa predsa len podarilo do prestávky vyrovnať a v prvom semifinálovom zápase sa tak začína odznova. Na modrej čiare sa dostal k puku Wolanin, jeho strelu pred Kuemperom šikovne tečoval COLIN BLACKWELL a vyrovnáva tak na 1:1!
    Asistencie: Christian Wolanin.
     
    16:46
    Teraz to vrelo pred kanadskou bránkou, ale nikto z reprezentantov USA nedokázal presne zakončiť! Kanada sa aj naďalej musí brániť.
     
    10:07
    A záver aj pred kanadskou bránkou! Americkí reprezentanti sa tam snažili o dorážku, Donatov pokus pravdepodobne zastavila tyčka!
     
    09:27
    Teraz malo USA aj kus šťastia! Po chybe pred vlastnou bránkou sa kanadský reprezentant Paul dostal k puku a snažil sa zakončiť, z mierneho uhla však Petersena neprekonal!
     
    07:36
    Labanc mohol vyrovnať! Krásny prechod USA do útočného pásma, Labanc si z otočky prebral puk a bol sám pred brankárom Kuemperom, ale jeho zakončenie vyrazil kanadský brankár do bezpečia!
    02:02 Brandon Pirri (CAN) - 0:1
     
    02:02
    Kanada dala gól!

    Ale pozor! Je tu otvárací gól tohto stretnutia a do vedenia ide Kanada, keď po rýchlom brejku sa pred Petersenom najlepšie zorientoval BRANDON PIRRI a pohotovou strelou prekonáva amerického brankára, ktorý už na túto dorážku nemal nárok – 0:1!
    Asistencie: Sean Walker, Nick Paul.

    Miroslav Revaj

    Góly a asistencie: 18. Blackwell (Wolanin), 44. Chmelevski – 3. Pirri (S. Walker, N. Paul), 25. Mangiapane, 41. Mangiapane, 60. Danforth (N. Paul)


    USA: Petersen (Oettinger) – Wolanin, Hellickson, Z. Jones, Tennyson (A), Mackey, Ch. Wideman, Shea, Clendening – T. Moore, Robertson, Garland – Donato, Drury, Tage Thompson – Blackwell (A), Robinson, Labanc – B. Boyle (C), Rooney, Chmelevski.
    Kanada: Kuemper (Hill) – S. Walker, Ferraro, Power, Stecher (A), Bernard-Docker, Beaudin, Schneider – Henrique (C), Co. Brown (A), Mangiapane – Vilardi, Bunting, Comtois – Danforth, N. Paul, Pirri – Foudy, Anderson-Dolan, Hagel – Perfetti.

    Rozhodca: Bruggeman (USA), Gouin – McCrank (oba CAN), Oliver (USA)