NY Islanders – Boston 1:2 (po pr.) | Tampa Bay – Carolina 2:3 (po pr.)
koniec po predl.
New York Islanders
1:2 (0:1, 0:0, 1:0 - 0:1) Stav série: 1:2
Boston Bruins
cz Piatok 04.06.2021, 01:30 • Nassau Coliseum, New York • Play-off NHL • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
Partner:
    63:36 Brad MARCHAND - 1:2
     
    63:36
    Bruins právě vstřelili branku!
    Je rozhodnuto, Boston vítězí! Snad první výpad Bruins přes útočnou modrou v prodloužení znamená výhru Medvědů, po které tak dlouho sahali už v základní hrací době! Charlie McAvoy dostal na levé straně hrozně moc prostoru, přebruslil snad polovinu hřiště a na útočné modré pustil puk k hrazení, kam si sjel BRAD MARCHAND. Ten si vzal kotouč na hůl a z takřka nulového úhlu vyslal prudkou střelu, se kterou Varlamov nepočítal, puk ke zděšení publika propadl do sítě a Medvědi vítězí 2:1! První chyba brankáře Islanders v zápase znamená konec utkání a bod pro Boston! Asistence: Charlie McAvoy, Patrice Bergeron.
     
    62:27
    Jordan Eberle teď střílel z osy hřiště, Rask vyrazil před sebe, kde byl ve stoprocentní šanci Barzal, jenž se mohl stát hrdinou Islanders i zápasu, jeho dorážku ale také zastavil skvělý finský gólman!
     
    57:49
    Sean Kuraly dostává dvě trestné minuty za krosček v rohu útočného pásma! Naprosto zbytečný zákrok na hraně, který sudí vylučuje a Islanders mají obrovskou šanci rozhodnout v přesilovce!
     
    56:45
    Anthony Beauvillier se už podruhé v zápase hnal sám na Raska! Tentokrát byl sice zezadu atakován Carlem, ale i tak měl velkou šanci! Přesto ani podruhé svým bekhendovým pokusem na gólmana Bostonu nevyzrál!
    54:32 Mathew BARZAL - 1:1
     
    54:32
    Islanders právě vstřelili branku!
    Pět a půl minuty před koncem máme srovnáno! MATTHEW BARZAL našel kotouč na zadním mantinelu, rychle s ním vyjel k tyči, kde jeho první pokus zastavil Rask betonem. Forvard Islanders přidal dvě dorážky a silou protlačil touš do sítě, je srovnáno – 1:1! Asistence: Kyle Palmieri, Ryan Pulock.
     
    51:04
    Josh Bailey bude vyloučen za to, že při otočce zezadu kolenem podrazil otáčejícího se Charlieho McAvoye. Dvě minuty za podrážení a velká šance pro Boston jít do klíčového náskoku.
     
    46:38
    Hra se už ale zase šine dál. Mike Reilly zachycuje vyhození Islanders. Rozehrát ale nedokázal. Přesto se ale na druhý pokus vydali Medvědi vpřed. Krejčí šel s Hallem do situace dva na jednoho, pas prvního jmenovaného však jeho parťák nedokázal zpracovat, jinak by střílel do prázdné brány!
     
    45:16
    Travis Zajac zachytil přihrávku, přihrál na osu hřiště a Kyle Palmieri měl ideální prostor ke střele. Jeho ránu z vrcholu kruhů skvěle vyrazil Rask!
     
    43:16
    Bergeron dostal kotouč na osu hřiště mezi kruhy a okamžitě vypálil! Trefil ale střed brány, kde byl bezchybný Varlamov, jenž zasáhl!
     
    41:38
    A je to tak, je tu první přesilovka v celém zápase pro Boston. Greene před bránou trefil vysokou holí Coyla. Odskočí Boston do dvoubrankového náskoku?
     
    36:57
    Nick Ritchie dostal od zadního mantinelu přihrávku do prostoru před bránou, jenže svou ránu napálil přímo do středu svatyně soupeře, kde byl fantastický Varlamov!
     
    33:59
    Skvělá atmosféra je v tomto zápase hodně cítit, aréna doslova vře! Nyní ale Hall našel parádní křižnou přihrávkou Krejčího, jenž z levého kruhu rychle zakončoval, fantastický přesun a zákrok betonem Varlamova, který zachránil svůj tým a drží jej ve hře!
     
    32:18
    Mathew Barzal se vytočil z rohu kluziště až do předbrankového prostoru, kde se rychle snažil zasunout touš za Raska. Jeho pokus ale mezi tři tyče nemířil.
     
    30:16
    David Pastrňák se dostal po střele z pravé strany k dorážce z bezprostřední blízkosti, skvěle se přesunuvšího Varlamova však překonat nedokázal!
     
    29:05
    Brock Nelson dostal puk do prostoru mezi kruhy a okamžitě pálil, kotouč ale dostatečně nezvedl a Rask tak pohodlně zasáhl svými betony.
     
    28:12
    Nakonec ale ze všech zákroků vybírají sudí právě faul českého útočníka. David Pastrňák fasuje dvě trestné minuty za sekání.
     
    27:31
    Brad Marchand dostal na levém kruhu jen malinkatý prostor a okamžitě se rozhodl pálit na přední tyč. Semjon Varlamov ale předvedl jistý zákrok, puk schoval ve své náruči.
     
    14:10
    Mike Reilly se ocitl v dobré pozici na pravém kruhu a jeho pokus trefil břevno svatyně Islanders! Následuje další icing Bostonu.
     
    11:08
    Brad Marchand se pošťuchoval ve středním pásmu s Travisem Zajacem. Nakonec jej zasáhl holí do tváře a fasuje dvě trestné minuty za vysokou hůl.
     
    07:49
    Anthony Beauvillier šel snad od poloviny hřiště sám na Raska! Nakonec se v mezikruží rozhodl pro střelu na vyrážečku! Brankář Bostonu předvedl fantastický zákrok!
    05:52 Craig SMITH - 0:1
     
    05:52
    Bruins právě vstřelili branku!
    Boston jde bleskově do vedení! Taylor Hall našel parádní přihrávkou z rohu kluziště mezi kruhy stojícího CRAIGA SMITHE, který skvělou ranou trefil přesně pravý horní růžek a posílá Boston do vedení 1:0! Asistence: Taylor Hall, Matt Grzelcyk.
     
    02:43
    Travis Zajac se prodral po levém hrazení přes útočnou modrou a na vrcholu kruhu vyslal tvrdou ránu. Rask musel vytáhnout první hbitý zákrok lapačkou!

    Petr Šatalík

    Góly a asistencie: 55. Barzal (Palmieri, Pulock) – 6. C. Smith (Hall, Grzelcyk), 64. Marchand (McAvoy, Bergeron)


    New York Islanders: Varlamov (Sorokin) – Pulock, Pelech, Mayfield, Leddy, Dobson, A. Greene – Eberle, Barzal, Komarov – Josh Bailey (A), B. Nelson (A), Beauvillier – Zajac, Pageau, Palmieri – Clutterbuck (C), Cizikas, M. Martin.
    Boston Bruins: T. Rask (Swayman) – McAvoy, Grzelcyk, Carlo, Reilly, Clifton, Lauzon – Pastrňák, Bergeron (C), Marchand (A) – C. Smith, Krejčí (A), Hall – DeBrusk, Coyle, N. Ritchie – Wagner, Lazar, Kuraly.

    Rozhodca: Brian Pochmara, Kelly Sutherland – Mark Shewchyk, Ryan Gibbons
    NY Islanders 4 2 Boston
    #1 Nedeľa 30.05.2021 • 02:20
    Boston - NY Islanders 5:2
    #2 Utorok 01.06.2021 • 01:40
    Boston - NY Islanders 3:4 koniec po predl.
    #3 Piatok 04.06.2021 • 01:30
    NY Islanders - Boston 1:2 koniec po predl.
    #4 Nedeľa 06.06.2021 • 01:15
    NY Islanders - Boston 4:1
    #5 Utorok 08.06.2021 • 00:30
    Boston - NY Islanders 4:5
    #6 Štvrtok 10.06.2021 • 01:37
    NY Islanders - Boston 6:2