Bulharsko – Slovensko sk 1:1 (kon.) | Chorvátsko – Arménsko 1:1 (kon.) | Kosovo – San Maríno 4:1 (kon.)
S. Macedónsko – Slovinsko 1:1 (kon.) | Poľsko – Rusko 1:1 (kon.)
koniec
Poľsko
1:1 (1:1)
Rusko
cz Utorok 01.06.2021, 20:45 • Stadion Miejski we Wrocławiu • Medzinárodný prípravný zápas
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z přátelského utkání mezi Polskem a Ruskem.
     
    Rusko

    Rusko si udělalo skvělé jméno svými výkony na posledním světovém šampionátu, který samo hostilo. Rusko si navíc zajistilo postup také na evropský šampionát. Na něm se Rusko utká s Belgií, Finskem a Dánskem. Rusové tak budou chtít bojovat minimálně o postup ze třetího místa ve skupině. Před šampionátem změří sílu právě s Polskem a ještě bude hostit Bulharsko.
     
    Polsko

    Také Polsko se v červnu představí na evropském šampionátu. Poláky čeká těžká skupina se Slovenskem, Španělskem a Švédskem. Ve svém kádru mají kanonýra, kterým je Robert Lewandowski. Právě ofenziva může Polsku přinést úspěch. Před šampionátem se Poláci utkají s Ruskem a s Islandem.
     
    Úvodní sestavy:

    Polsko: Fabianski – Kedziora, Helik, Piatkowski, Puchacz – Frankowski, Krychowiak (C), Klich, Kownacki – Swierczok, Swiderski
    Náhradníci: Skorupski, Szczesny – Bednarek, Bereszynski, Glik, Jozwiak, Kozlowski, Lewandowski, Linetty, Moder, Placheta

    Rusko: Šunin – Karavajev, Semjonov, Džikija, Kudrjašov – Zobnin, Ozdojev – Mirančuk, Kuzjajev, Golovin – Dzjuba (C)
    Náhradníci: Djupin, Safonov – Barinov, Divejev, Jonov, Makarov, Mostovoj, Muchin, Sobolev, Zabolotnij, Žemaletdinov, Žirkov

    Rozhodčí: M. Guida – M. Passeri, A. Costanzo.
     
    Oba týmy už jsou na hřišti. Polsko bude hrát v bílém, zatímco Rusko oblékne červenou sadu.
     
    Ještě před úvodním výkopem zazní hymny obou zemí.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Polsko obstaralo výkop do prvního poločasu dnešního souboje. Poláci se ihned vydali do útoku, ale akce po pravé straně skončila nepřesným centrem.
     
    2
    Golovin se při návratu na vlastní polovinu dopustil nedovoleného zákroku a nabídl Polsku rozehrávku na polovině hřiště.
     
    3
    Puchacz vhazoval na levé straně hrací plochy. Jeho pobídka skončila na hrudi prvního obránce v červeném dresu Ruska. Hosté mohou poprvé zaútočit.
     
    4
    Polsko právě vstřelilo branku!
    Polsko se hned v úvodu utkání dostává do vedení! Parádní vstup domácí reprezentace do tohoto souboje. JAKUB SWIERCZOK zůstal osamocený v pokutovém území, dostal parádní přihrávku a z prvního doteku poslal míč do sítě! Pro polského útočníka jde o první branku v reprezentaci.
    4. Jakub Świerczok (POL) - 1:0
     
    6
    Rusko se ihned po obdržení úvodní branky vydalo do útoku. Fotbalisté v červeném se snažili přejít vpřed po pravé straně, ale jejich rozehrávka byla nepřesná.
     
    7
    Šunin si dal pozor na napadajícího soupeře a před dobíhajícím Swierczokem raději zakopl míč do autu. Rusko nemůže být s úvodem duelu spokojené.
     
    8
    Šunin znovu vyrazil až na hranici velkého vápna a pomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Jeho nákop putoval na pravou stranu, kde si se zpracováním neporadil Ozdojev.
     
    9
    Frankowski dostal přihrávku na levou stranu, odkud pohotově odcentroval do pokutového území, ale jeho dloubáček skončil u obránců.
     
    10
    Frankowski dostal šanci na reparát, ale jeho pobídka do pokutového území skončila na hlavě prvního obránce. Zadáci Ruska hrají pozorně.
     
    11
    Kuzjajev prošel středem hřiště do blízkosti pokutového území, ale jeho projektil levačkou skončil na noze prvního obránce v bílém dresu Polska.
     
    12
    Dzjuba se sice pustil do hlavičkového souboje na polovině soupeře, ale proti přesile obránců v bílém neměl moc šancí na úspěch.
     
    13
    Golovin dostal přihrávku na levou stranu, odkud se zkoušel prosmýknout do blízkosti velkého vápna, ale jeho přihrávka skončila na noze obránce.
     
    14
    Zobnik dohnal dlouhou přihrávku na levou stranu, jenže si podle rozhodčího zpracoval míč až za čárou. Vhazovat tak bude domácí Polsko.
     
    15
    Semjonov uzmul míč na vlastní polovině, skvěle s ním prošel na polovinu soupeře, jenže rozehrávkou na levou stranu už nenašel spoluhráče.
     
    16
    Klich vybojoval míč na polovině hřiště a před napadajícím soupeřem si pomohl rozehrávkou na stopery. Pokračuje hodně opatrné utkání.
     
    17
    Do rozehrávky Polska se musel zapojit také Fabianski. Brankář West Hamu musel rozehrávat levačkou pod tlakem a míč s velkou porcí rotace poslal jen do autu.
     
    18
    Rusko se poprvé v utkání dostalo do pokutového území, ale Golovin ještě zbytečně hledal Dzjubu. Před ruským útočníkem dokázal zakročit Helik.
     
    19
    Šunin vyrazil daleko z pokutového území, aby svým spoluhráčům pomohl s rozehrávkou. Nákop ruského brankáře ale skončil u zadáků v bílém.
     
    20
    Oba brankáři si v posledních minutách zahrají docela často. Fabianski pro změnu nakopl míč na levou stranu, kde neměl spoluhráče.
     
    21
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno! Rusko udeřilo po hodně nenápadné akci! Do pokutového území přiletěl centr z levé strany. Míč propadl až na zadní tyč a dobíhající VJAČESLAV KARAVAJEV jej z voleje uklidil do sítě.
    21. Karavaev (RUS) - 1:1
     
    23
    Na stadionu je slyšet pískot domácích fanoušků, kteří zřejmě nejsou spokojení s hrou polského národního mužstva. Polsko po vstřelení úvodní branky přestalo hrát.
     
    24
    Golovin si dal pozor na odražený míč a z vlastní poloviny jej nakopl na polovinu soupeře. Ruský fotbalista ale neoslovil nikoho ze svých spoluhráčů.
     
    25
    Kuzjajev uspěl v souboji na polovině hřiště, ale získal pro Rusko pouze vhazování. Rusové po vstřelení vyrovnávací branky nadále pokračují v aktivní hře.
     
    26
    Dzjuba se vrhl do dalšího hlavičkového souboje na polovině hřiště, ale tentokrát poslal míč hlavou jen do míst, kde číhali stopeři v bílých dresech.
     
    27
    Arťom Dzjuba je v prvním poločase hodně aktivní. Ruský útočník se pustil do souboje s Piatkowskim a podle rozhodčího si pomohl faulem.
     
    27
    Žlutou kartu dostává Semjonov (Rusko).
     
    28
    Klich se zpoza velkého vápna opřel do odraženého míče, ale jeho dělovka pravačkou skončila nad břevnem ruské svatyně.
     
    29
    Kedziora si došel pro přihrávku na levou stranu, kde se dobře otočil kolem soupeře, ale přihrávkou vnějším nártem poslal míč do těsného autu.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje a zatím sledujeme vyrovnané utkání. Rusko je však od vstřelení vyrovnávací branky aktivnější.
     
    31
    Puchacz dostal přihrávku na levou stranu, prošel na hranici velkého vápna a překvapivým centrem orazítkoval břevno!
    31. Puchaczova pobídka
     
    32
    Dzjuba na hranici velkého vápna získal odražený míč, který si přehodil na levačku, jenže přízemním centrem zasáhl prvního soupeře.
     
    33
    Dzjuba chtěl přenést hru na pravou stranu, kam sprintoval autor vyrovnávací branky Karavajev, ale pobídka ruského útočníka doplachtila do autu.
     
    34
    Fabianski si po delší době znovu sáhl na míč. Brankář West Hamu měl tentokrát na rozehrávku dostatek času a jednoduše přenesl hru na levou stranu.
     
    35
    Dzjuba na polovině hřiště ustál souboj s Krychowiakem, ale při dalším střetu už jej polský záložník nedovoleným zákrokem poslal k zemi.
     
    36
    Golovin měl na hranici velkého vápna moře času na zakončení, ale projektil ruského záložníka nabral opačnou rotaci. Fabianski mohl zůstat klidný.
     
    37
    Autor úvodní branky Jakub Swierczok si píchl míč na polovinu Ruska, ale stoper Semjonov byl o dva kroky rychlejší. Polský útočník se do šance nedostal.
     
    38
    Puchacz vybojoval míč na levé straně, ale Kudrjašov se před něj skvěle natlačil tělem. Polský debutant na levém kraji obrany se dopustil faulu.
     
    39
    Kownacki se na levé straně zbavil obránce, ale jeho centr levačkou nedoletěl ani na malé vápno. Defenziva Ruska zatím hraje pozorně.
     
    40
    Golovin z levé strany vyslal nadýchanou pobídku na malé vápno, ale ve vzdušném prostoru kraloval domácí stoper Piatkowski, který míč odehrál ven ze šestnáctky.
     
    41
    Dzjuba poslal pobídku za obranu Polska, ale na jeho přihrávku si nenaběhl nikdo v červeném dresu Ruska. Fabianski si s přehledem došel pro míč.
     
    42
    Swiderski zůstal nikým nehlídaný v pokutovém území, kde si naskočil na parádní centr z levé strany, ale slabou hlavičkou daroval brankáři snadný zákrok!
    42. Šance Polska
     
    43
    Puchacz si na levé straně skvěle pokryl míč tělem a dotírající Vjačeslav Karavajev jej nedovoleným zákrokem poslal k zemi. Přímý kop pro Polsko.
     
    44
    Mirančuk utekl soupeři po pravém křídle, ale místo centru do pokutového území ještě zbytečně hledal Karavajeva. Jeho centr už si Fabianski pohlídal.
     
    45
    Nastavuje se jedna minuta!
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! V úvodní pětačtyřicetiminutovce jsme sledovali zajímavou podívanou. Polsko se dostalo do vedení hned v úvodu, kdy se prosadil Jakub Swierczok. Rusko ale nezůstalo pozadu. Rusové totiž zabrali a po dvaceti minutách vyrovnal Vjačeslav Karavajev. Polákům mohl vrátit vedení Swiderski, ale hlavičkou jen do rukavic brankáře. Do kabin se proto odchází za stavu 1:1.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Rusko: ze hřiště odchází Semjonov, přichází Divejev.
     
    47
    Fabianski se hned v úvodu druhého poločasu musel zapojit do rozehrávky. Polský brankář nakopl míč na pravou stranu, ale nenašel spoluhráče.
     
    48
    Golovin se stáhl na vlastní polovinu, kde si parádní pokryl míč před napadajícím Frankowskim, který ruského fotbalistu musel faulovat.
     
    49
    Střídající Divejev zastavil rodící se útok Polska, zpracoval si míč a rozehrál nákopem na pravou stranu. Jeho pobídka proskákala až do autu.
     
    50
    Šunin si dal pozor na přihrávku mezi ruské stopery, vystartoval ven z branky a bez problémů rozehrál. Po změně stran je hra plná nepřesností.
     
    51
    Swiderski se hnal na polovinu soupeře, ale podle rozhodčího si v souboji pomohl nedovoleným zákrokem. Rozehrávat tak budou Rusové.
     
    52
    Karavajev dostal přihrávku na pravou stranu, potáhl míč vpřed, ale centrem poslal míč pouze na hlavu prvního soupeře v červeném dresu.
     
    53
    Ozdojev sice získal míč v souboji na levé straně, ale podle rozhodčího si následně pomohl nedovoleným zákrokem. Rozehrávat budou Poláci.
     
    54
    Frankowski z pravé strany vyslal zajímavý centr na malé vápno, ale Swiderski se po míči natahoval marně. Balón propadl těsně do autu.
     
    55
    Arťom Dzjuba zpětnou přihrávkou vybídl k zakončení aktivního Golovina, jenže druhý jmenovaný levačkou poslal míč vysoko nad břevno.
     
    56
    Střídání v týmu Polsko: ze hřiště odchází Kedziora, přichází Bereszynski.
    Střídání v týmu Polsko: ze hřiště odchází Kownacki, přichází Jozwiak.
    Střídání v týmu Polsko: ze hřiště odchází Piatkowski, přichází Bednarek.
     
    57
    Střídání v týmu Rusko: ze hřiště odchází Ozdojev, přichází Muchin.
     
    58
    Střídající Maxim Muchin se ihned zapojil do defenzivy svého mužstva. Ruský fotbalista se natlačil před Swierczoka a obral polského střelce o míč.
     
    59
    Právě Muchin se při další akci dopustil nedovoleného zákroku na polovině hřiště a může být rád, že nevyfasoval žlutou kartu.
     
    60
    Je za námi hodina hry a zatím sledujeme vyrovnané utkání. Polsko po změně stran výrazně posílilo sestavu na hřišti a nadále se tlačí do útoku.
     
    61
    Klich se podle asistenta rozhodčího dotkl na hřišti míče a pomohl mu v cestě do zámezí. Polský záložník se sice diví, ale verdikt se měnit nebude.
     
    62
    Frankowski dostal přihrávku na pravou stranu, ale ihned se u něj zjevil důrazný soupeř, který polského fotbalistu dokázal odstavit od míče.
     
    63
    Střídání v týmu Rusko: ze hřiště odchází Šunin, přichází Safonov.
    Střídání v týmu Rusko: ze hřiště odchází Mirančuk, přichází Žermaletdinov.
     
    64
    Rusko před malou chvíli vystřídalo brankáře. Kouč ruského národního týmu chce podle všeho vyzkoušet před evropským šampionátem všechny varianty. Safonov zažívá premiéru.
     
    65
    Polsko je v posledních minutách o něco aktivnější, ale akce domácího celku zatím brzdí nepřesné přihrávky. Na levou stranu putovala pobídka do autu.
     
    67
    Střídání v týmu Rusko: ze hřiště odchází Dzjuba, přichází Zabolotnij.
    Střídání v týmu Rusko: ze hřiště odchází Kuzjajev, přichází Žirkov.
     
    68
    Střídání v týmu Polsko: ze hřiště odchází Swiderski, přichází Moder.
     
    69
    Zabolotnij si na hranici velkého vápna dělal prostor na zakončení, ale nakonec mu míč uskočil daleko od nohy. Polská defenziva akci ustála.
     
    70
    Střídající Moder se hnal do protiútoku, ale ani on si nedokázal míč posunout do pokutového území. Hráči Ruska se bleskově vrátili.
     
    71
    Střídání v týmu Polsko: ze hřiště odchází Klich, přichází Kozlowski.
     
    72
    Kozlowski se hnal s míčem u nohy do pokutového území, ale v klíčovou chvíli trefil vracejícího se Žirkova. Po změně stran jsme prakticky neviděli velkou šanci.
     
    73
    Fanoušci Polska si užívají přítomnost na tribunách a nyní oslavují hlasitým skandováním každou úspěšnou přihrávku jejich oblíbenců.
     
    74
    Střídající brankář Safonov nakopl míč na pravou stranu, kde se do souboje pustil Zobnin, ale domácí Bereszynski mu nedal šanci na úspěch.
     
    75
    Kudrjašov fauloval v blízkosti velkého vápna a nabídl Polsku rozehrávku přímého kopu. Domácí fotbalisté překvapivě rozehráli do kombinace.
     
    76
    Bereszynski poslal z autu dlouhou přihrávku na pravou stranu, ale nenašel nikoho ze spoluhráčů v bílém dresu Polska.
     
    77
    Kozlowski si řekl o přihrávku na levou stranu, ale v klíčovou chvíli se nechal předskočit Žirkovem. Rusko ale u míče dlouho nevydrželo.
     
    79
    Moder dostal přihrávku na polovinu hřiště, ale ruský stoper jej zatažením za dres fauloval. Polsko tak může pokračovat v kombinaci.
     
    80
    Další akci domácího mužstva však zastavuje postavení mimo hru. Své postavení si tentokrát nepohlídal Kozlowski. Rusko může uklidnit hru.
     
    81
    Střídání v týmu Polsko: ze hřiště odchází Frankowski, přichází Linetty.
     
    82
    Linetty se vrhl do hlavičkového souboje na polovině hřiště, ale míč přizvedl jen do prostoru za sebou, kde nebyl nikdo v bílém dresu.
     
    83
    Swierczok vlétl do pokutového území, jenže se nesetkal s podporou svých spoluhráčů. Zadáci Ruska tak ustáli další zajímavou akci Polska.
     
    84
    Střídající Linetty z pravé strany poslal centr do pokutového území, ale jeho přízemní pobídka skončila v moci fotbalistů v červených dresech Ruska.
     
    85
    Rusko se usadilo kolem pokutového území soupeře, jenže kombinace hráčů v červeném se zatím odehrává daleko od branky domácích.
     
    86
    Linetty parádním napadáním vytlačil soupeře na jeho polovinu. Rusko se nikam nežene a zadáci se spíše snaží držet míč na kopačkách.
     
    88
    Polsko se dostali z vlastní poloviny, jenže Krychowiak v tísni neudržel míč na svých kopačkách a odevzdal jej fotbalistům Ruska.
     
    89
    Bednarek potáhl míč po levé straně na polovinu Ruska, ale nikdo ze spoluhráčů se mu nenabídl do volného prostoru. Bednarek tak rozehrál do zadních řad.
     
    90
    Rozběhla se poslední minuta běžné hrací doby. Žirkov našel Golovina, který postupoval k polské brance, ale Bednarek soupeře odstavil.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90+2
    Bednarek se po levé straně dostal do blízkosti velkého vápna, zpětnou přihrávkou našel Linettyho, který střílel pravačkou, ale zakončil velmi nepřesně.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Polsko nakonec v přípravném duelu uhrálo s Ruskem remízu 1:1. Polsko se dostalo do vedení hned v úvodu, kdy se prosadil Jakub Swierczok. Rusko ale nezůstalo pozadu. Rusové totiž zabrali a po dvaceti minutách vyrovnal Vjačeslav Karavajev. Polákům mohl vrátit vedení Swiderski, ale hlavičkou jen do rukavic brankáře. Po změně stran udělali oba trenéři velké množství změn, což se projevilo na hře. Ve druhé půli jsme totiž vyloženou šanci neviděli.
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 2:1. Střely mimo: 5:2. Rohy: 0:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 14:13.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný večer! (22:38:27)

    Tomáš Kubečka

    Góly: 4. Swierczok – 21. Karavajev

    Karty:   27. Semjonov (RUS)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 2:1. Střely mimo: 5:2. Rohy: 0:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 14:13.
    Poľsko: Fabianski – Kedziora (56. Bereszynski), Helik, Piatkowski (56. Bednarek), Puchacz – Frankowski (81. Linetty), Krychowiak (C), Klich (71. Kozlowski), Kownacki (56. Jozwiak) – Swierczok, Swiderski (68. Moder)
    Náhradníci: Skorupski, Szczesny – Bednarek, Bereszynski, Glik, Jozwiak, Kozlowski, Lewandowski, Linetty, Moder, Placheta

    Rusko: Šunin (63. Safonov) – Karavajev, Semjonov (46. Divejev), Džikija, Kudrjašov – Zobnin, Ozdojev (57. Muchin) – Mirančuk (63. Žermaletdinov), Kuzjajev (67. Žirkov), Golovin – Dzjuba (C) (67. Zabolotnij)
    Náhradníci: Djupin, Safonov – Barinov, Divejev, Jonov, Makarov, Mostovoj, Muchin, Sobolev, Zabolotnij, Žemaletdinov, Žirkov

    Rozhodca: M. Guida – M. Passeri, A. Costanzo