Bulharsko – Slovensko sk 1:1 (kon.) | Chorvátsko – Arménsko 1:1 (kon.) | Kosovo – San Maríno 4:1 (kon.)
S. Macedónsko – Slovinsko 1:1 (kon.) | Poľsko – Rusko 1:1 (kon.)
koniec
Kosovo
4:1 (2:0)
San Maríno
cz Utorok 01.06.2021, 18:00 • Fadil Vokrri Stadium, Priština • Medzinárodný prípravný zápas
Predzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (20:01:15)
     
    Kosovo v přípravném utkání potvrdilo roli favorita, fotbalového trpaslíka ze San Marina porazilo s přehledem 4:1. Mužem zápasu se stal Vedat Muriqi, jenž se postaral o všechny čtyři zásahy svého týmu. V závěrečné desetiminutovce základní hrací doby se outsider dočkal alespoň čestného úspěchu, který náležitě oslavil, postaral se o něj střídající David Tomassini.
     
    Držení míče: 76 % : 24 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 7:1. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 12:11.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Zřejmě poslední útok střetnutí podnikla dvojice Mirlind Daku, Lorik Emini. První jmenovaný zhatil slibnou příležitost přihrávkou spoluhráči za paty.
     
    90+1
    Přímý kop si vzal na starosti Marcello Mularoni. Hledal hlavu Josého Hirsche, který poslal balón přímo do rukavic brankáře.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby dvě minuty.
     
    89
    San Marino má k dispozici standardní situace ze zajímavé pozice. Vybojoval ji Lorenzo Lunadei, jehož podrazil Alessandro D'Addario.
     
    88
    Po pravé lajně mířil do slibné příležitosti Valmir Sulejmani. Místo očekávané přihrávky střílel z velkého úhlu, rozvlnil pouze boční síť.
     
    87
    Hosté jsou při chuti, vstřelený gól jim vlil na poslední minuty čerstvou krev do žil. Rozběhnutého Lunadeie zastavil Vojvoda jen za cenu faulu.
    85. David TOMASSINI - 4:1
     
    85
    San Marino právě vstřelilo branku!
    Po zmatcích v domácí defenzivě přichází čestný úspěch outsidera! Přihrávka Mularoniho z pravé strany neprošla ke spoluhráči, jenže Voca vrátil balón ke kopačkám protihráče. Ten na druhý pokus naše před bránou nikým neatakovaného DAVIDA TOMASSINIHO, jednadvacetiletý útočník prostřelil Ujkaniho mezi nohama.
     
    84
    Narážečka Rrahmanimu s Fazlijim středem hřiště nevyšla. Situaci skvěle přečetl Marcello Mularoni, který na dlouhou nohu uzmul balón pro sebe.
     
    83
    Zápas pokračoval rohovým kopem Kosova. Lirim Kastrati zakroutil centr na hlavu Valmira Sulejmaniho, pokus k pravé tyči pokryl Benedettini.
     
    82
    Střídání v týmu Kosovo: ze hřiště odchází Blendi Idrizi, přichází Valmir Sulejmani.
    Střídání v týmu Kosovo: ze hřiště odchází Vedat Muriqi, přichází Mirlind Daku.
    Střídání v týmu San Marino: ze hřiště odchází Nicola Nanni, přichází David Tomassini.
     
    81
    Amir Rrahmani zkontroloval postavení spoluhráčů a pro přihrávku si vybral Bajselmaniho. Pravý bek přenesl hru doprava na Vojvodu.
     
    80
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Lze očekávat, že arbitr Ugurlu ukončí duel okamžitě po uplynutí devadesáté minutě, není důvod utkání natahovat.
     
    79
    Stoper Betim Fazliji podpořil ofenzivu, jenže sám se zamotal do svých kliček a umožnil tak brejk Nannimu, tomu vystavil stopku druhý ze stoperů Rrahmani.
     
    78
    Dá se říct, že zápas se pouze dohrává. Střetnutí probíhá v přátelském duchu, což potvrdila situace po čtvrté brance, kdy si střelec Muriqi plácl gólmanem soupeře.
    76. Vedat MURIQI - 4:0
     
    76
    Kosovo právě vstřelilo branku!
    Exekuce pokutového kopu se podle očekávání chopil VEDAT MURIQI. V klíčový okamžik zpomalil pohyb, aby zkontroval postavení gólmana. Následně jej poslal na druhou stranu, vystřelil po své pravici.
     
    75
    Bude se kopat penalta! Do pokutového území naběhl Lirim Kastrati, jehož nekompromisně podrazil D'Addario. Jasný faul.
     
    73
    Odvážná klička po lajně Lunadeiovi nakonec vyšla. Probojoval by se za záda Idriziho, kdyby jej protihráč neposlal k zemi nedovoleným způsobem.
     
    72
    Chvíli se nehrálo z důvodu početného střídání. Nové tváře si chce na hřišti prohlédnout i domácí kouč Sahiti, za rozhodnutého stavu si výměnu může dovolit.
     
    71
    Střídání v týmu Kosovo: ze hřiště odchází Besar Halimi, přichází Lorik Emini.
     
    70
    Střídání v týmu San Marino: ze hřiště odchází Alessandro Golinucci, přichází Enrico Golinucci.
    Střídání v týmu San Marino: ze hřiště odchází Fabio Tomassini, přichází Kevin Zonzini.
    Střídání v týmu Kosovo: ze hřiště odchází Hekuran Kryeziu, přichází Idriz Voca.
    Střídání v týmu Kosovo: ze hřiště odchází Arber Zeneli, přichází Zymer Bytyqi.
     
    69
    Středopolař Blendi Idrizi si netroufl na tři protihráče, kteří stáli před ním. Raději hru zklidnil bezpečnou přihrávkou do zadních řad na Rrahmaniho.
     
    68
    Kastrati si několikrát vyměnil balón se Zenelim, načež centroval na hlavu Vedata Muriqiho. Hlavička útočníka skončila v síti nad bránou.
     
    67
    K vidění je stále ta stejná písnička. Kosovo vytrvale útočí a soupeř brání ve snaze zabránit debaklu. Mirko Palazzi zachytil nahrávku Kastratiho po lajně.
     
    66
    Za dlouhým nástřelem Kryeziua sprintoval Lirim Kastrati. Marně, před křídelník dokázal hlavou odklidit kulatý nesmysl mimo hrací plochu Alessandro D'Addario.
     
    65
    Volnějšího středu pole využil Fabio Tomassini. Měl smůlu, že jej v ofenzivě nepodpořil žádný ze spoluhráčů, sám proti zataženější obranné čtveřici neměl šanci.
     
    64
    Arber Zeneli skončil na zemi, a když viděl, že nemá šanci získat míč zpět, zůstal ležet na trávě. Faul na svou osobu nevybojoval, byť si o něj hlasitě říkal.
     
    63
    Velmi dobře si vedl druhý čerstvý fotbalista Michele Cevoli. Presujícího Muriqiho udržel na zádech do poslední chvíle, na gólmana čeká odkop od brány.
     
    62
    Čerstvý José Hirsch naběhl za defenzivní linii soupeře příliš brzy. V době Lunadeiovy nahrávky byl za posledním obráncem, výsledem je ofsajd.
     
    61
    Vedat Muriqi se chytá za hlavu. Útočil na čtvrtou trefu v zápase, ale v dobré pozici vystřelil levačkou jen vedle levé tyče, Benedettini měl štěstí.
     
    60
    Hodina střetnutí je minulostí, do konce utkání zbývá posledních třicet minut. Kosovo si jde za očekávaným přesvědčivým vítězstvím, hosté nekladou žádný odpor.
     
    59
    Hostující trenér Franco Varrella poslal na trávník dvě čerstvé posily, ale je otázkou, zda přinesou do hry San Marina oživení. Ve druhé půli jasně dominují domácí.
     
    58
    Střídání v týmu San Marino: ze hřiště odchází Filippo Fabbri, přichází Giacomo Conti.
    Střídání v týmu San Marino: ze hřiště odchází Matteo Vitaioli, přichází José Hirsch.
     
    57
    Naštěstí to vypadá, že hostující forvard je v pořádku. Protihráč mu sice přišlápl pravou nohu, mělo by se ovšem jednat pouze o chvilkovou bolest.
     
    56
    Hekuran Kryeziu sportovně zakopl balón, protože po souboji s Rrahmanim zůstal sedět na trávníku Nicola Nanni. Do akce přibíhají zdravotníci.
     
    55
    Zatím marně. Vysoký balón Zeneliho z pravé strany měl oči, avšak Muriqi ve velkém záklonu hlavičkoval slabě do rukavic gólmana.
     
    54
    Kosovo přestalo pouštět soupeře na vlastní obrannou polovinu. Pokračuje v kombinaci na útočné polovině a hledá cestičku ke čtvrtému zásahu.
     
    53
    V plné rychlosti se Kastratimu centr zprava vůbec nepodařil, míč letící těsně nad zemí zpacifikoval D'Addario, jenž vzápětí odkopl hrací předmět do zámezí.
     
    52
    Průnik Marcella Mularoniho po levé lajně ve skluzu zastavil Destan Bajselmani. Míč navíc udržel na hrací ploše, po návratu na nohy nahrál Idrizimu.
     
    51
    Dlouho netrvalo a fotbalisté v modrých dresech znovu hrají s míčem na kopačkách. Po sraženém nákopu Halimiho bude k vidění rohový kop.
     
    50
    Levý obránce Mergim Vojvoda udělal kličku do protipohybu Palazzimu, vzápětí hledal přetaženým centrem na zadní tyči Kastratiho, jemuž špatně vyšel krok.
     
    49
    Vedat Muriqi hlavou sklepl balón pro Lirima Kastratiho. Levý křídelník pálil z halfvoleje, kulatý nesmysl poslal o pořádný kus nad břevno.
     
    48
    Úvod druhé pětačtyřicetiminutovky vyšel domácím na jedničku. O jejich vítězství není pochyb, otázkou zůstává, o kolik gólů zvítězí.
    46. Vedat MURIQI - 3:0
     
    46
    Kosovo právě vstřelilo branku!
    One man show VEDATA MURIQIHO pokračuje, kosovský forvard v úvodu druhé půle kompletuje hattrick! Mezi obranu obdržel další nahrávku od Zeneliho, načež nártem napálil balón k levé tyči, zatímco brankář skákal na opačnou stranu.
     
    46
    Střídání v týmu San Marino: ze hřiště odchází Dante Rossi, přichází Michele Cevoli.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:05.
     
    Kosovo v přípravném utkání potvrzuje roli favorita, nad San Marinem vede po prvním poločase 2:0. O oba zásahy se postaral hrotový útočník Vedat Muriqi, jenž nejprve ve 28. minutě skóroval křižnou střelou z vnitra pokutového území a v nastaveném čase úvodního dějství byl nejrychleji u centru Zeneliho z přímého kopu, ve skluzu mířil přesně. Dění na hřišti odpovídá papírovým předpokladům, ve druhém poločase lze jen těžko očekávat drama.
     
    45+1
    První poločas skončil.
    45+1. Vedat MURIQI - 2:0
     
    45+1
    Kosovo právě vstřelilo branku!
    Domácí střílí gól do šatny, v hlavní roli opět VEDAT MURIQI! Sedmadvacetiletý útočník ve skluzu přetavil v branku centr Zeneliho z volného přímého kopu, balón poslal nechytatelně do protipohybu gólmana.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec prvního poločasu jednu minutu.
     
    44
    Muriqi je dnes při chuti. Zpracoval si balón, obtočil se kolem Fabbriho a vypálil k pravé tyči, Benedettini vyrazil míč s vypětím všech sil na roh.
     
    43
    Kosovo si připravilo další šanci, jež volala po gólu. Střílený centr Kastratiho pustil Muriqi za sebe na Zeneliho, skákavý pokus skončil těsně vedle levé tyče.
     
    42
    Útočit umí i San Marino, byť jeho kontry jsou k vidění. Na vlastní pěst se vydal na zteč Mularoni, kličku na střed hřiště však výborně přečetl Fazliji.
     
    41
    Domácí dělily od navýšení náskoku centimetry! Po zaváhání Golinucciho sebral míč Muriqi, který vyslal uličkou do gólovky Halimiho. Středopolař tváří v tvář brankáři napálil pouze pravou část brankové konstrukce.
     
    40
    Arber Zeleni si narazil s Kastratim a postupoval v cestě do pokutového území. Až do něj nedoběhl, narazil totiž na strom jménem Dante Rossi.
     
    39
    V permanenci musel být rovněž Simone Benedettini, jenž řešil o poznání složitější situaci. Na přízemní ránu Kastratiho ovšem zareagoval skvěle a levou rukou míč vytěsnil do bezpečí.
     
    38
    Dalekonosný projektil vyslal Alessandro Golinucci spíše z nouze. Rána letěla dlouho a mimo tři tyče, přesto Ujkani šel na zem a připsal si zákrok.
     
    37
    Pod tlakem si Mergim Vojvoda poradil na jedničku s hvězdičkou. Před protihráče Lunadeie vložil tělo a počkal si na faul, který přišel.
     
    36
    Křídelník Zeneli měl co dělat, aby udržel kulatý nesmysl ve hře. Nakonec uspěl, na dlouhou nohu navíc zvládl přesnou zpětnou nahrávku ke stoperům.
     
    35
    Příliš dlouho držel Matteo Vitaioli míč ve vzduchu a nedokázal si jej zpracovat na zem. Zaváhání forvarda využil k zisku míče Kryeziu.
     
    34
    Tlak Kosova je silnější a silnější. Slibnou příležitost chtěl Muriqi sobecky řešit individuálně, sám proti třem ale neměl žádnou šanci na úspěch.
     
    33
    Besar Halimi poslal centr na hranici penalty. V tomto prostoru nebezpečně naskakoval Rrahmani, ještě výše se však vyšponoval bránící Fabbri.
     
    32
    Levou stranou utekl osobnímu strážci Arber Zeneli. Balón si zpracoval u rohového praporku, nebezpečný centr do brány gólman vyboxoval nad břevno.
     
    31
    Zmatky v obraně málem vedli k vlastnímu gólu. Na vlastní bránu poslal míč Mirko Palazzi, gólman Benedettini zareagoval včas.
     
    30
    Po půl hodině tak disponuje favorit očekávaným vedením. San Marino ovšem rozhodně nepůsobí jako obrovský outsider, bojuje statečně.
    28. Vedat MURIQI - 1:0
     
    28
    Kosovo právě vstřelilo branku!
    Favorit jde do vedení! Zeneli na hranici šestnáctky našel VEDATA MURIQIHO, jenž si posunul míč do vnitra pokutového území, tělem odmítl stopera a křižnou střelou do horního rohu prostřelil bezmocného Benedettiniho.
     
    27
    Kličkovaná Halimiho neměla dlouhého trvání. Zasekávačky přerušil Lunadei, který však následně nepřesně nahrál Tomassinimu.
     
    26
    Hekuran Kryeziu se hodně divil, neboť měl pocit, že nefauloval. V souboji s Mularonim skutečně hrál míč, ale nejprve trefil soupeřovy nohy.
     
    25
    Přenesení hry v podání stopera Fazlijiho mělo oči, jenže Lirim Kastrati pochopil úmysl spoluhráče příliš pozdě, balón zpracoval až za postranní čárou.
     
    24
    Po ztrátě Lunadeie ve středu hřiště utíkali domácí ve třech proti třem obráncům. Slibnou akci zazdil Idrizi, jenž kličkou po lajně nevyzrál na protihráče.
     
    23
    Kosovo kontroluje hru, avšak kromě gólu z ofsajdu si zatím žádnou větší příležitost vypracovat nedokázala. Defenziva San Marina působí až překvapivě pevným dojmem.
     
    22
    Arber Zeneli si v poslední chvíli rozmyslel průnik mezi dvěma protihráči. Místo toho zklidnil dění na hřišti zpětným pasem na volného středopolaře Halimiho.
     
    21
    Volný přímý kop si vzal na starosti sám faulovaný Vedat Muriqi. Zkusil technické zakončení přes zeď, jenže míč podkopl až příliš, Benedettini mohl zůstat klidným.
     
    20
    Souboj jeden na jednoho mezi Muriqim a Fabbrim posoudil hlavní rozhodčí jako nedovolený, faul odpískal hostujícímu stoperovi. Kosovo má k dispozici zajímavou standardku.
     
    19
    Hosté zahráli rohový kop mizerně, stejně jako před pár minutami soupeř. Centr na šestnáctku Alessandro Golinucci avizoval příliš brzy, před Lunadeie odpálil balón Vojvoda.
     
    18
    Halimi dlouho otálel s nahrávkou, aby ve finále o hrací předmět přišel. Brejk San Marina táhl Nanni, centr zprava odkopl Fazliji do zámezí za cenu rohového kopu.
     
    17
    Hekuran Kryziu neměl balón při zpracování úplně pod kontrolou. Nakonec si ovšem poradil, skákající míč přenesl na pravou stranu, kde stál Halimi.
     
    16
    Nedorozumění mezi Muriqim a Kryeziuem vedlo ke ztrátě balónu. První jmenovaný si řekl o oblouček za obranu, jenže ji dostal více do lajny, s čímž nepočítal.
     
    15
    První žlutou kartu střetnutí obdržel hostující bek Mirko Palazzi. Zkušený čtyřiatřicetiletý levý obránce zajel zezadu úplně nesmyslně do Kastratiho, za žlutou může být rád.
     
    14
    Střední záložník Besar Halimi neměl komu dopředu, proto otočil hru dozadu na Rrahmaniho. Domácí stoper dokonce posunul hru ještě dále, poslal malou domů brankáři.
     
    13
    Smyčka kolem sanmarinského vápna se pomalu, ale jistě utahuje. Zpoza šestnáctky vypálil tvrdý projektil Blendi Idrizi, míč prosvištěl kousek nad břevnem.
     
    12
    Po rychlé výměně středem Muriqi přenesl hru doleva na volného Vojvodu, jehož přízemní centr přizvedl bránící Fabbri mimo dosah Kastratiho.
     
    11
    Útočný faul odpískal turecký rozhodčí Ugurlu útočníkovi Muriqimu. Sedmadvacetiletý hráč ve výskoku trefil loktem Lunadeie.
     
    10
    Mirko Palazzi brzy pochopil, že nemá cenu běžet za příliš rychle letícím míčem, kterým jej oslovil Rossi. Lvý bek neměl žádnou šanci hrací předmět dostihnout.
     
    9
    Domácí v úvodu střetnutí nikam nespěchají, kombinují trpělivě klidně i na vlastní polovině. Nyní si několikrát vyměnila míč stoperská dvojice Rrahmani, Fazliji.
     
    8
    Dfenzivní povinnosti si Fabio Tomassini splnil na jedničku. Správně očekával Idriziho pas na střed, před Halimim hrál skluzem do autu.
     
    7
    Fotbalisté v modrých dresech rozehráli rohový kop na krátkou vzdálenost, což nebyla dobrá volba. Adresát nahrávky Kryeziu při centru trefil prvního stojícího protihráče.
     
    6
    Pod tlakem Besar Halimi dokázal vybojovat alespoň rohový kop. V záklonu trefil nastavenou nohu Palazziho, od níž se míč odrazil do autu.
     
    5
    Zrychlit akci zkusil Destan Bajselmani, jenž viděl po levé lajně sprintujícího Vojvodu. Avšak míči dal přílišnou razanci, San Marino bude vhazovat.
     
    4
    Svěřenci kouče Sahitiho vstřelili gól, ten ovšem nemohl platit kvůli ofsajdu. Asistující Muriqi totiž stál v ofsajdu, Kastrati zakončoval do odkryté brány zbytečně.
     
    3
    První útok patřil hostům, ti využili skutečnosti, že mohli do prvního poločasu vykopávat. Lunadei hledal dlouhým nákopem za obranou Nanniho, před nímž schoval míč do rukavic Ujkani.
     
    2
    Vše v pořádku, zápas může začít! Domácí nastupují v modrých dresech a jsou obrovským favoritem. I remíza by pro San Marino byla obrovským úspěchem.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Začátek utkání se o pár chvil odkládá, protože rozhodčí při kontrole sítí objevil díru, kteří teď musí kosovští organizátoři spravit.
     
    Úvodní sestavy:

    Kosovo: Ujkani (C) – Bajselmani, Rrahmani, Fazliji, Vojvoda – Halimi, Kryeziu, Idrizi – Kastrati, Muriqi, Zeneli.
    Náhradníci: Bekaj, Halimi – Ajdini, Aliti, Bytyqi, Daku, Emini, Rashica, Selmani, Shala, Sulejmani, Voca.

    San Marino: Benedettini – D'Addario, Fabbri, Rossi, Palazzi – F. Tomassini, Lunadei, A. Golinucci, Mularoni – Nanni, Vitaioli (C).
    Náhradníci: Zavoli – Battistini, Cevoli, Conti, E. Golinucci, Grandoni, Hirsch, Pancotti, Sopranzi, D. Tomassini, Zonzini.

    Rozhodčí: Ugurlu (TUR).
     
    San Marino

    Fotbalisté San Marina patří v Evropě mezi trpaslíky. Lze říci, že jakákoliv remíza či vítězství se rovná velké senzaci. Naposledy se tento úspěch povedl v půli listopadu uplynulého roku, na domácí půdě dokázali i v deseti udržet bezbrankovou remízu s Gibraltarem, poslední místo ve skupině ovšem tento získaný bod neodvrátil. I Varrellova družina bojuje o účast na mistrovství světa, ale neočekává se jejich postup, což první zápasy potvrdili, San Marino prohrálo s Anglií, Maďarskem, i Albánií.
     
    Kosovo

    Národní mužstvo Kosova bojovali o postup na Euro téměř do poslední chvíle. Ve skupině A skončili na třetí příčce za Anglií a Českem, takže postoupili do play-off. Svěřenci kouče Challandese ale semifinále nezvládli, v Severní Makedonii prohráli těsně 1:2. Dobře pro Kosovo nezačala ani cesta na světový šampionát, v pětičlenné těžké skupině B mají po dvou zápasech na kontě nulu.
     
    Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásný úterní podvečer! Vítám vás při sledování mezinárodního přípravného utkání mezi Kosovem a San Marinem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Milan Huppert

    Góly: 28. Muriqi, 45+1. Muriqi, 46. Muriqi, 76. Muriqi (pen.) – 85. D. Tomassini

    Karty:   15. Palazzi (SMA)


    Držení míče: 76 % : 24 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 7:1. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 12:11.
    Kosovo: Ujkani (C) – Bajselmani, Rrahmani, Fazliji, Vojvoda – Halimi (71. Emini), Kryeziu (70. Voca), Idrizi (82. Sulejmani) – Kastrati, Muriqi (82. Daku), Zeneli (70. Bytyqi).
    Náhradníci: Bekaj, Halimi – Ajdini, Aliti, Bytyqi, Daku, Emini, Rashica, Selmani, Shala, Sulejmani, Voca.

    San Maríno: Benedettini – D'Addario, Fabbri (58. Conti), Rossi (46. Cevoli), Palazzi – F. Tomassini (70. Zonzini), Lunadei, A. Golinucci (70. E. Golinucci), Mularoni – Nanni (82. D. Tomassini), Vitaioli (C) (58. Hirsch).
    Náhradníci: Zavoli – Battistini, Cevoli, Conti, E. Golinucci, Grandoni, Hirsch, Pancotti, Sopranzi, D. Tomassini, Zonzini.

    Rozhodca: Ugurlu (TUR)