Bielorusko – Švajčiarsko 0:6 (kon.) | Taliansko – Kanada 1:7 (kon.) | Švédsko – Slovensko sk 3:1 (kon.)
Fínsko – Lotyšsko 3:2 (po pr.)
koniec
Taliansko
1:7 (0:4, 1:2, 0:1)
Kanada
Nedeľa 30.05.2021, 15:15 • Arena Riga, Riga (Lotyšsko) • Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok nedele. (17:35:34)
     
    Ďalší program:

    Taliansko
    Utorok 1. 6. 2021, 15:15: Taliansko – USA

    Kanada
    Utorok 1. 6. 2021, 11:15: Kanada – Fínsko
     
    Kanaďania v tretej tretine nepripustili absolútne žiadne komplikácie a aj výkonom, ktorý nebol zrejme ani na úrovni polovice ich možností, s prehľadom doviedli zápas do víťazného konca. Talianom v poslednom dejstve už zjavne dochádzali sily, Kanaďania však dnes nehrali tak priamočiaro, ako sme u nich zvyknutí, a tak jediný presný zásah záverečného dejstva strelil Pirri až v 56. minúte.

    Kanada si teda na svoje konto pripisuje tretiu výhru na turnaji a má v tabuľke 9 bodov. V poslednom zápase skupiny musí vyhrať nad Fínskom po riadnej hracej dobe a dúfať, že jej zahrajú do kariet výsledky zápasov jej konkurentov, inak totiž do štvrťfinále senzačne nepostúpi. Taliansko je posledné bez jediného bodu a za 6 zápasov inkasovalo 37 gólov.

    Strely na bránku v 3. tretine (celkovo): 3:19 (14:49)
     
    Najlepší hráči zápasu:

    Taliansko – Davide Fadani
    Kanada – Andrew Mangiapane
     
    Koniec zápasu.
     
    59:50
    Taliani vyhrali buly v útočnom pásme. Zo svojej aktivity ale vyťažili len strelu Trivellata, ktorú betónom vyrazil brankár Hill.
     
    59:33
    Vylúčenie v tíme Kanada (Cole Perfetti – 2 min., držanie).
     
    59:06
    Taliani sa v poslednej minúte dostali k útoku a kombinujú v útočnom pásme. Pri signalizovanom kanadskom treste majú navyše výhodu.
     
    58:36
    Hagel dostal prihrávku za taliansku obranu, z ľavého krídla ale vystrelil priamo na pripraveného brankára Fadaniho.
     
    58:07
    Danforth s Paulom si za talianskou bránkou vymenili puk a prvý menovaný ho prihrával k ľavej žŕdke na Hagela. Tomu v zakončení zabránil obranca Talianska.
     
    57:35
    Taliani vyhodili puk na zakázané uvoľnenie. Po vyhranom vhadzovaní potom dostali hrací predmet do stredného pásma.
     
    56:45
    Vilardi sa prekľučkoval do ľavého kruhu, kde prenechal puk spoluhráčom. Tí namiesto strely pokračujú v kombinácii.
     
    Adam Henrique sa dostáva do čela kanadského bodovania turnaja s bilanciou 4 góly a 5 asistencií.
    55:54 Brandon Pirri (CAN) - 1:7
     
    55:54
    Kanada dala gól!
    Kanaďania sa predsa len dočkali gólu i v tretej tretine! Brownova pomalá prihrávka spoza bránky sa popri pravej žŕdke dokĺzala pred bránkovisko, odkiaľ puk pohotovo poslal cez brankára Fadaniho k pravej žŕdke BRANDON PIRRI. Asistencie: Connor Brown, Adam Henrique.
     
    55:14
    Brankár Hill zastavil za vlastnou bránkou Miceliho nahodenie. Taliani odišli striedať a Kanaďania na nich počkali so svojou rozohrávkou.
     
    54:35
    Pietroniro konečne umožnil svojim spoluhráčom vystriedať. Petan potom zaviezol puk do útočného pásma, Kanaďania ho však vytlačili k mantinelu a vôbec ho nepustili k strele.
     
    53:48
    Kanaďania svojou kombináciou opäť úplne unavili taliansku päticu, ktorá Kanaďanov vôbec nenapáda. Tí sa však príliš neženú ani k strelám a zjavne chcú mať tento zápas už za sebou.
     
    53:06
    Taliani vystrelili v tretej tretine zatiaľ len raz a nezdá sa, že by sa to malo čoskoro zmeniť. Taliansky tím sa musí znovu brániť.

    Michal Sadlek

    Góly a asistencie: 31. Miceli (Pitschieler) – 3. Perfetti (Schneider, Foudy), 9. Mangiapane (Co. Brown, Henrique), 12. Stecher (Anderson-Dolan), 12. Henrique (Mangiapane), 35. Mangiapane (Co. Brown, Ferraro), 38. Comtois (Mangiapane, Co. Brown), 56. Pirri (Co. Brown, Henrique)


    Taliansko: Fazio (12. Fadani) – Pietroniro, Trivellato, Glira, Spornberger, Miglioranzi, Casetti, Marchetti, Gios – Miceli, Petan (A), Frank (C) – Hochkofler, Giliati, Andergassen – Gander, Bardaro, Frigo (A) – Pitschieler, Deluca, Magnabosco.
    Kanada: Hill (DiPietro) – S. Walker, Ferraro, Power, Stecher (A), Bernard-Docker, Beaudin, Schneider – Henrique (C), Co. Brown (A), Mangiapane – Vilardi, N. Paul, Comtois – Danforth, Hagel, Bunting – Foudy, Anderson-Dolan, Perfetti – Pirri.

    Rozhodca: Ansons (LAT), Vikman (FIN) – Hynek, Ondráček (obaja CZE)