Toulouse – Nantes 1:2 (kon.)
koniec
Toulouse FC
1:2 (1:2)
FC Nantes
cz Štvrtok 27.05.2021, 20:45 • Stadium Municipal, Toulouse • Ligue 1 Uber Eats • Baráž
Predzápasové kurzy
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (22:39:43)
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 7:6. Rohy: 3:1. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 12:17.
     
    První barážový duel francouzské nejvyšší soutěže dopadla lépe pro favorita, tedy pro Nantes. To si počínalo výtečně hlavně ve druhém dějství, soupeře prakticky do ničeho důležitého nepustilo a uhájilo jednogólový náskok z první půle. Toulouse bude muset ve druhém zápase zabrat hlavně v útoku. Bylo vidět, že kreativita je něco, co bezpochyby postrádá.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Poslední centr do šestnáctky ze strany Toulouse. Jenže obránci Nantes byli na svém místě...
     
    90+2
    Traoré se ocitl na zemi, vybojoval faul na svou osobu a ušetřil cenné vteřinky. Nantes prostě zvládá druhou půli doslova bravurně po taktické a defenzivní stránce.
     
    90+1
    Dupé přiběhl ke středové čáře, aby mohl poslat dlouhý nákop do vápna. Jenže k míč se prostě nikdo ze spoluhráčů nedostal.
     
    90
    Čtyři minutky se bude hrát nad rámec první půle.
    89. marná snaha N'Goumoua, zastavil ho ofsajd
     
    89
    Vzrušení bylo zbytečné. Toulouse zastavil ofsajd. Každopádně dobrá možnost pro druholigový celek, N'Goumou by ovšem ani kdyby se neporušovalo fotbalové pravidlo, neprosadil. Tedy alespoň pro tuto chvíli...
     
    88
    Toulouse mělo k dispozici standardku, Nantes si ovšem poradilo. Na řadu přišel ještě rohový kop, ale centr van den Boomena skončil jen na bližší tyčce. Kanárci zkrátka chybu v defenzívě udělají málokdy.
     
    87
    Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Randal Kolo Muani, přichází Renaud Emond.
    Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Imran Louza, přichází Sébastien Corchia.
    86. nepřesná střela Pereiry De Sa
     
    86
    Málem se Nantes podařilo využít chybu soupeře! Po ní vypálil zpoza šestnáctky střídající Pereira De Sa, ovšem jeho střela byla hodně nepřesná. Škoda, Kanárci mohli definitivně rozhodnout o svém vítězství.
     
    85
    Nantes udržuje míč co nejdále od své brány, teď ho má na kopačce brankář Dupé. Takový stav samozřejmě hostům maximálně vyhovuje.
     
    84
    Vteřiny domácím ubíhají a ubíhají... Nantes má situaci pod kontrolou. Toulouse se bojovnost upřít nedá, jenže obecně směrem dopředu opravdu spíše tápou.
     
    82
    Hostující stratég Kombouaré posílil především defenzívu posledními dvěma střídání. Je evidentní, že míní hlavně udržet těsný náskok až samého konce.
     
    80
    Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Ludovic Blas, přichází Roli Pereira De Sa.
     
    79
    Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Moses Simon, přichází Andrei Girotto.
     
    79
    Střídání v týmu Toulouse FC: ze hřiště odchází Stijn Spierings, přichází Nathan Ngoumou.
    78. pokus Koného
     
    78
    Opravdu hezkou práci odvedl nyní u vápna Koné! Ten zkoušel zamížit ke vzdálenější tyčce, obstřelil Palloise, ale míč skončil vedle brány. Lafont přesto míč svým sokem jistil.
    77. nepovedené zakončení Kola Muaniho
     
    77
    Velká možnost Nantes! Kolo Muani se řítil z levé strany do vápna, jenže pak míč opravdu hodně nedobře napálil. jeho pokus skončil pouze v zámezí.
     
    76
    Rozhodčí jsou zatím daleko benevolentnější než v jiných zápasech. Oba celky se mnohdy čílí jejich rozhodnutí. Nechávají hru hodně plynout, hra se přerušuje jen kvůli evidentním záležitostem, a mnohdy ani tehdy ne.
     
    75
    Tahle střela neměla větší šanci na úspěch. Louza zkusil vypálit, jeho počínání bylo ovšem pořádně nepřesné. A balón tak skončil jen vedle tyčky Dupého brány.
     
    73
    Garande zatím svůj tým vyburcoval možná k jakési lepší kombinanční hře, jenže ta zatím k větším příležitostem prostě nevede. Nantes hraje chytře, bourá ataky soupeře už v zárodku.
     
    72
    Střídání v týmu Toulouse FC: ze hřiště odchází Steven Moreira, přichází Sam Sanna.
     
    72
    Moreira nevybíravě sestřelil u lajny pronikajícího soupeře a inkasoval po právu žlutou kartu. Trápit ho ale už vlastně nemusí, bude totiž ihned střídán.
     
    71
    ...van den Boomen poslal centr do vápna, míč se na chvilku ocitl ve vápně, ale přece skončil v zámezí. Následný rohový kop domácím nic nepřinesl.
     
    70
    Traoré nyní fauloval svého soka u pravé lajny. Bude z toho standardka pro Toulouse. Lafont si už staví zeď...
     
    69
    Nantes nyní více drží míc na svých kopačkách, dvakrát jaksi zahrozilo, nicméně defenzíva Toulouse obstála.
     
    68
    Domácím se nyní nezdařila kombinace. A tak pro míč sahá v zámezí Kolo Muani, který bude vhazovat. TFC se čas krátí a krátí.
     
    66
    Toulouse se stále do nějaké velké tutovky nepropracovalo, i když se o to vehementně snaží. Nantes každopádně stále působí v obranné činnosti doslova parádně.
     
    65
    Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Kalifa Coulibaly, přichází Marcus Coco.
     
    65
    I Nantes má připraveno střídání. Do hry zřejmě budou poslány především čerstvé síly. Přece jenom se obecně tohle klání hraje ve vysokém tempu.
     
    64
    Louza potřeboval krátké ošetření, vypadá to však, že bude moci pokračovat ve hře.
     
    63
    Koné už žluté kartě neunikl. Další tvrdý zákrok domácího hráče. Tentokráte se ve středu pole svíjel v bolestech Louza.
     
    63
    Tak se přece domácí kouč Garande rozhodl nasadit do hry van den Boomena a Healeyho. Uvidíme, jestli oni dva výrazně pomohou rozhýbat domácí ofenzívu.
     
    62
    Střídání v týmu Toulouse FC: ze hřiště odchází Vakoun Issouf Bayo, přichází Rhys Healey.
    Střídání v týmu Toulouse FC: ze hřiště odchází Brecht Dejaegere, přichází Branco van den Boomen.
     
    60
    Během krátké chvíle Amian vyrobil další ostrý zákrok. I teď se však jeho zákrok obešel bez žluté karty. Další standardka pro Nantes, Dupé ale míč vyboxoval pryč.
    59. hlavička Coulibalyho
     
    59
    Hosté měli k dispozici standarsdku. Simon našel svým centrem Coulibalyho, jeho pokus ale skončil v zámezí. Určitě však slušný pokus nantského forvarda.
     
    58
    Adli nyní zkusil vypálit ze střední vzdálenosti, trefil nicméně pouze ruku svého protihráče, od níž se balón dostal do zámezí. Odkop od brány tak provede Lafont.
     
    57
    Urostlý Pallois vyřešil tuhle situaci dlouhým odkopem do bezpečí. Vůbec si nechtěl komplikovat život. Toulouse se nicméně začíná stále více tlačit do brány.
     
    56
    Velká škoda pro TFC, že tahle přihrávka do strany směřovala jen do zámezí. Byla zkrátka příliš prudká. Každopádně obranu Nantes domácí velmi dobře rozebrali.
     
    55
    Toulouse působí možná lépe než v prvním dějství. Minimálně se mu daří lépe kombinace. Na vyrovnání by ale přece potřebovalo předvést o něco více.
     
    53
    Tempo hry je přece jenom možná trochu ochablejší než třeba v závěru dějství prvního. Především Nantes si zatím v obraně počíná velmi zkušeně a obezřetně.
     
    52
    Tohle byla moc povedená akce Toulouse! Jenže zakončení nebylo vůbec povedené. Koné našel Baya, tomu ale jako by balón následně slezl z kopačky. A tak brankář Lafont nemusel vůbec zasahovat, střela se k němu došourala.
     
    50
    Louza s Coulibalym poměrně slušně zakombinovali, nakonec však dobře zapracoval Gabrielsen, který zamezil téhle možné akci Nantes.
     
    49
    Dejaegere vypálil jako první v rámci druhé půle, avšak jeho pokus z přímého kopu neměl potřebné parametry.
     
    48
    Uvidíme, jestli oba trenéři nesáhnou k nějakému střídání. Především Toulouse by mělo zlepšit útočnou aktivitu, aby dotáhlo zápas do nějakého zdárného výsledku. Na výběr jsou na lavičce van den Boomen nebo Healey.
     
    47
    Hned zkraje druhé půle vidíme první žlutou kartu, obdržel ji za svůj zákrok Chirivella. Sudí Pignard nemohl dále přehlížet některé ostřejší zákroky, které byly k vidění v závěru dějství prvního.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První ze čtyř barážových poločasů je minulostí. O něco lépe to zatím vypadá s účastníkem Ligue 1, který zásluhou Blase zrušil bezbrankový stav již v desáté minutě. Machadovi se pak podařilo vyrovnat, jenže hosté si připravili bleskovou odpověď. Kolo Muani dorazil střelu Coulibalyho a stanovil vedení Nantes 2:1.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+3
    Kvůli nedovolenému zákroku na Machada se původně avizované dvouminutové nastavení ještě protáhlo. Standardku však kopl Dejaegere mizerně, míč vyletěl do autu.
     
    45+2
    Vakoun Issouf Bayo pomohl domácí defenzivně a odhlavičkoval centrovaný míč pryč z pokutového území. V samotném závěru poločasu budou hosté vhazovat z prostoru u střídaček.
     
    45+1
    Blas se na pravém křídle zbavil Machada a podíval se až do pokutového území. Tam nahrál pod sebe na Coulibalyho, jehož střelecký pokus byl zablokován na rohový kop.
     
    45+1
    Nastavují se 2 minuty.
     
    45
    Dva nepříjemné střety uprostřed hřiště zůstaly k překvapení všech bez odezvy hlavního rozhodčího. Toulouse bude sportovně vracet míč Lafontovi.
     
    44
    Hosté zahustili prostor na levém kraji obrany. Po narážečce se uvolnil Bayo, ale bylo to jen díky odmávanému ofsajdu.
     
    43
    Snad to vyřeší jen obstřik postiženého místa. Asi jde o kostrč. Jen pár vteřin bude Nantes v deseti.
     
    42
    A další zraněný fotbalista v nefotbalové pozici. Dewaest po odehrání míče bouchl do zad Muaniho. Na první pohled to nevypadalo vážně, přesto jde o bolestivou záležitost.
     
    41
    Moses Simon proběhl k okraji velkého vápna, kde byl v jednu chvíli až ztrojený. Na levém kraji mezitím skončil na zemi Charles Traoré.
     
    40
    Kolo Muani byl v protiútoku odzbrojen Dewaestem. Celá tato situace paradoxně vznikla z minely v hostující rozehrávce, kterou nepotrestal Bayo. Střela byla zablokována.
     
    39
    Skoro až nesmyslná střela z těžké pozice od Baya. Lafont ji nemusel řešit, naopak se chystá k odkopu od své brány.
     
    38
    Znovu je to o tom, že Nantes vyčkává v zataženém bloku a sledují domácí fotbalisty, jak kombinují v bezpečné vzdálenosti od Lafonta.
     
    36
    Gabrielsen svou chybu částečně napravil, když nepustil do předbrankového územní přízemní centr z dílny Ludovica Blase.
     
    35
    Toulouse je v těchto minutách aktivnějším týmem. Nevynucená ztráta Gabrielsena jeho tlak ale přerušila.
     
    33
    O něco nebezpečnější než samotný rohový kop byl následný aut a centr z levého křídla. Zakončení z těžkého voleje však proletělo nad břevnem.
     
    32
    Ze standardní situace vytěžili domácí fotbalisté ještě jednu. Tentokráte se bude kopat od rohového praporku.
     
    31
    Chirivella předvedl nehezký zájezd, který odnesl Brecht Dejaegere. Jen se štěstím se to obešlo bez vážnějšího zranění kotníku.
    22. Randal Kolo Muani - 1:2
     
    22
    Nantes právě vstřelili branku!
    Kanárci uspali soupeře menším bagem ve středu pole. O to překvapivější byla kolmice na Coulibalyho, který vystřelil skrz Dewaesta. Dupé míč jenom vyrazil a dorážející RANDAL KOLO MUANI už měl jednoduchý úkol. Platnost gólu potvrdilo o video. Bez asistence.
     
    20
    Zatím vidíme opravdu hodně zajímavou dvacetiminutovku tohoto střetnutí. Oba celky si moc dobře uvědomují, že výsledek z prvního utkání může být velmi důležitý pro tuhle finální baráž.
    19. Deiver MACHADO - 1:1
     
    19
    Toulouse právě vstřelilo branku!
    A bleskové vyrovnání tohoto zápasu! TFC vlastně skórovalo ze své první větší šance. Bayo se ve vápně dostal k míči dříve, vrátil ho zpátky za pokutové území, odkud ho DEIVER MACHADO poslal k tyčce. Lafont zřejmě vůbec na jeho pokus neviděl, po střele se prakticky jen ohlédl. Asistence: Vakoun Issouf Bayo.
     
    17
    Toulouse se na hrací ploše spíše hledá. Zatím si vytvořila snad jen jednu pološanci, jinak z jeho strany nevidíme nijak prouktivní podívanou. Uvidíme, co nabídnou minuty následující.
     
    15
    Zase se pokoušel Simon o ohrožení soupeřovy brány, nicméně jeho pokus nebyl úspěšný. Dupé teď mohl zůstat relativně v klidu.
     
    14
    A další velká možnost pro Nantes! Coulibaly našel ve správnou chvíli do šestnáctky nabíhajícího si Louzu, který se ocitl sám před Dupém, avšak jeho střela skončila těsně vedle vzdálenější tyčky.
     
    12
    Simon se nyní dostal do nebezpečné pozice, opět byl Dupé v ohrožení, nakonec si však domácí gólman přece poradil.
     
    11
    Nantes by nemělo usínat na vavřínech! Pořád platí, že Toulouse je velmi nebezpečným celkem směrem dopředu, vždyť letos disponovalo nejlepším útokem Ligue 2. Zatím ale v obraně pracuje dobře.
    10. Ludovic BLAS - 0:1
     
    10
    Nantes právě vstřelili branku!
    Výtečný start pro Kanárky do tohoto utkání. LUDOVIC BLAS dostal kolmici za obranu, následně vlétl do vápna a i z nelehkého úhlu přelstil brankáře Dupého. Prvoligista zatím potvrzuje roli favorita. Asistence: Moses Simon.
     
    8
    Nantes se zatím snaží hrát především po křídlech. Slaví částečně úspěch, některé akce tudy prostě nejsou úspěšné. Každopádně je vidět, že oba týmy jsou v ofenzívě hladové.
     
    7
    Pro Lafonta je tenhle zápas bezpochyby speciální. Právě on je totiž výplodem toulouského fotbalu. Jenomže teď zkrátka stojí na opačné straně.
     
    6
    Také Toulouse poprvé vystrčilo růžky. A Lafont musel poprvé do akce. Každopádně je pravda, že poté, co Adli hezky sklepl míč pro Dejaegereho, neměl větší potíže se zkrocením této střely.
     
    5
    Coulibaly se snažil dostat v šestnáctce k zakončení, jenže v krkolomné pozici zamířil pouze nad břevno. Každopádně první náznak příležitosti ze strany Nantes.
     
    4
    Na první šanci utkání stále ještě čekáme. Traoré byl nyní u lajny dost nešetrně sražen k zemi. A rozhodčí Pignard musel do akce. Zatím se žádný zákrok nevešel do mantinelů žluté karty.
     
    2
    Hraje se poměrně zostra už v úvodních pasážích. Za laviček i ze hřiště je slyšet hodně slov, taktických pokynů či burcování. Samozřejmě, hraje se tu o setrvání v Ligue 1, respektive o postup.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Toulouse FC: Dupé – Amian, Dewaest, Gabrielsen – Spierings – Moreira, Dejaegere, Koné, Machado – Adli, Bayo.
    Náhradníci: Pettersson – Diarra, Diakité, Rouault, Sanna, van den Boomen, Ngoumou, Healey, Antiste.

    FC Nantes: Lafont – D. Appiah, Castelletto, Pallois, Ch. Traoré – Blas, Louza, Chirivella, Simon – K. Coulibaly, Kolo Muani.
    Náhradníci: Petrić – Fábio, Girotto, Corchia, Coco, A. Touré, Limbombe, Pereira De Sa, Emond.

    Rozhodčí: Pignard – Drouet, Debart.
     
    Tohle klání ještě definitivně nerozluští hádanku sestupujícího či naopak postupujícího, baráž je naplánovaná na dva zápasy. Odveta je na programu v neděli, tentokráte bude na domácím hřišti působit bretaňský výběr. Ten celkově jako prvoligista bude plnit roli favorita.
     
    Patrice Garande na opačné straně bude především spoléhat na ofenzivní pojetí svého týmu. V letošním ročníku nastřílel hned 71 branek a byl v tomto ohledu vůbec tím nejlepším v rámci celého pelotonu Ligue 2. I TFC by mělo vyrukovat v nejsilnějším možném složení, po karetním trestu se navrací kapitán Ruben Gabrielsen, fit je i Brecht Dejaegere, jehož poranění kotníku z pondělního tréninku se ukázalo jako malý problém.
     
    Antoine Kombouaré, to může být jméno, které převáží misky vah na stranu Nantes. Už v minulopsti vedl ve francouzské nejvyšší soutěži Guingamp nebo Dijon, s nímž mimochodem předloni absolvoval úspěšnou baráž proti Lens, se záchranářskými starostmi má letité zkušenosti. A mimochodem právě Toulouse ještě v letech 2019 a 2020 sám vedl, čili soupeře může mít slušně nastudovaného. K dispozici navíc bude mít pro první klání kompletní kádr.
     
    Ligue 1 musí v této sezóně vyřešit ještě poslední otázku. Nantes, které skončilo v tabulce na osmnáctém místě, muselo do baráže, kde vyzve druholigové Toulouse. To ještě loni patřilo k neodmyslitelné součásti nejvyšší soutěže, jenže pandemie koronaviru a rozhodnutí od zeleného stolu ho poslalo do Ligue 2. V ní nakonec obsadilo třetí místo, ve druhé fázi baráže pak nemělo zásadní potíže s Grenoblem a skolilo ho o tři branky.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    Patrik Sandev

    Góly: 19. Machado (Bayo) – 10. Blas (Simon), 22. Kolo Muani

    Karty:   63. Koné (TOU), 72. Moreira (TOU) – 47. Chirivella (NAT)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 7:6. Rohy: 3:1. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 12:17.
    Toulouse FC: Dupé – Amian, Dewaest, Gabrielsen – Spierings (79. Ngoumou) – Moreira (72. Sanna), Dejaegere (62. van den Boomen), Koné, Machado – Adli, Bayo (62. Healey).
    Náhradníci: Pettersson – Diarra, Diakité, Rouault, Sanna, van den Boomen, Ngoumou, Healey, Antiste.

    FC Nantes: Lafont – D. Appiah, Castelletto, Pallois, Ch. Traoré – Blas (80. Pereira De Sa), Louza (87. Corchia), Chirivella, Simon (79. Girotto) – K. Coulibaly (65. Coco), Kolo Muani (87. Emond).
    Náhradníci: Petrić – Fábio, Girotto, Corchia, Coco, A. Touré, Limbombe, Pereira De Sa, Emond.

    Rozhodca: Pignard – Drouet, Debart
    Nedeľa 30.05.2021
    Nantes - Toulouse 0:1

    Góly: 62. Bayo (Adli)

    Karty:   5. D. Appiah (NAT), 41. Kolo Muani (NAT), 77. Blas (NAT) – 53. Bayo (TOU), 70. Machado (TOU), 81. Antiste (TOU)   87. Ngoumou (TOU)

    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 3:6. Rohy: 4:1. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 19:17.