Veľká Británia – Slovensko sk 1:2 (kon.) | Nórsko – Taliansko 4:1 (kon.) | Švédsko – Bielorusko 0:1 (kon.)
Kazachstan – Fínsko 2:1 (3:1 po s.n.) | Dánsko – Švajčiarsko 0:1 (kon.) | Kanada – USA 1:5 (kon.)
koniec
Dánsko
0:1 (0:1, 0:0, 0:0)
Švajčiarsko
Nedeľa 23.05.2021, 19:15 • Olympic Sports Centre, Riga (Lotyšsko) • Majstrovstvá sveta • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:39
    Dahm odchádza zo svojej bránky a Dáni budú hrať so šiestimi korčuliarmi.
     
    54:49
    Kurashev sa po výbornej kolmici od spoluhráča z vlastného obranného pásma dostal do samostatného nájazdu, Dahm ale jeho strelu vyrazil pravým betónom.
     
    47:58
    Podľa videorozhodcu puk ani po jednej dorážke Švajčiarov neprešiel za bránkovú čiaru, pokračujeme tak za stavu 1:0 pre Švajčiarsko.
    47:58 Sebastian Dahm (DEN)
     
    47:58
    Hischier nahodil puk na bránku a dánsky brankár Dahm ho zastavil betónom. Puk sa urputne snažil snáď na päťkrát doraziť zblízka do siete Meier a potom aj Hischier, ani jeden z nich ale zrejme puk za bránkovú čiaru nedostal. Túto situáciu bude skúmať videorozhodca.
     
    45:10
    Hischier sa dostal k puku, ktorý sa zastavil po prihrávke od jeho spoluhráča pred dánskym bránkoviskom, zblízka ale trafil len betóny dánskeho gólmana.
    43:52 Andres Ambühl (SUI)
     
    43:52
    Ambühl sa spoza bránky dostal do ľavého kruhu, odkiaľ puk nahodil z otočky na bránku. Puk sa odrazil od korčule Truea smerom k bránke a gólman Dahm len s obrovskými problémami a šťastím udržal puk presne na bránkovej čiare.
     
    40:38
    Vylúčenie v tíme Dánsko (Oliver Larsen – 2 min., hákovanie).
     
    34:35
    Puk sa po veľmi neprehľadnej situácii odrazil v bránkovisku tak, že ho dánsky brankár musel reflexívne vyraziť tesne mimo svojej bránky.
     
    29:06
    Vylúčenie v tíme Švajčiarsko (Philipp Kurashev – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    28:03
    Hofmann sa doslova pretlačil cez stred dánskej obrany do samostatného úniku, pred gólmanom Dahmom ale vystrelil mimo jeho bránky.
     
    17:58
    Simion našiel prihrávkou spoza bránky medzi kruhmi voľného Corviho, ktorého strelu z prvej zrazil nohou mimo svojej svätyne dánsky kapitán Jensen Aabo.
     
    15:00
    Po odpískaní postavenia útočiaceho Poulsena vo švajčiarskom bránkovisku prešiel puk po dorážke Larsena za chrbát Berru, dánsky gól ale logicky platiť nemohol.
     
    13:35
    Švajčiari hneď mohli svoj náskok navýšiť! Praplanova prihrávka spoza dánskej bránky prešla na Bertschyho, ktorý z ľavej strany trafil dánskeho gólmana Dahma zrejme do prilby.
    13:12 Timo Meier (SUI) - 0:1
     
    13:12
    Švajčiarsko dalo gól!
    Švajčiari otvárajú zaslúžene skóre! Hischier našiel krížnou prihrávkou z ľavého krídla na pravé TIMA MEIERA, ktorý obišiel protihráča a potom strelou zápästím cez ďalšieho dánskeho obrancu vymietol pravý horný roh Dahmovej bránky. Asistencie: Nico Hischier, Mirco Müller.
    09:05 Andres Ambühl (SUI)
     
    09:05
    Verminova prihrávka z ľavého krídla pred bránkovisko bola tečovaná, k puku sa ale i tak dostal Ambühl, ktorý ho zblízka nasmeroval v súboji s dánskym obrancom len do brankára Dahma.
    05:45 Timo Meier (SUI)
     
    05:45
    Zabudnutý Meier sa po pohotovej prihrávke z vlastného obranného pásma ocitol sám pred Dahmom, strelou z pravého kruhu ale len prevetral Dahmovu lapačku.
     
    02:02
    Vylúčenie v tíme Švajčiarsko (Santeri Alatalo – 2 min., podrazenie).
     
    00:45
    Po prihrávke spoza bránky Dánov sa dostal k strele Praplan, z pomerne ostrého uhla ale vypálil nad dánsku bránku.
     
    Tento zápas sa kvôli nariadeniam na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19 bude hrať bez divákov.

    Michal Sadlek

    Góly a asistencie: 14. Meier (Hischier, Müller)


    Dánsko: Dahm (Dichow) – Lassen, M. Lauridsen, Jensen Aabo (C), O. Larsen, O. Lauridsen (A), Kristensen, Krogsgaard – Nicklas Jensen, Jakobsen, Boedker – Andersen, Jesper Jensen, Hardt – True, Bau Hansen, Meyer – Madsen, Poulsen (A), From – Olesen.
    Švajčiarsko: Berra (Nyffeler) – Müller, Siegenthaler, Untersander (A), Moser, Diaz (C), Geisser, Alatalo, Heldner – Praplan, Scherwey, Bertschy – Meier, Hischier (A), Andrighetto – Hofmann, Simion, Corvi – Ambühl, Kurashev, Vermin.

    Rozhodca: Šír (CZE), Stano (SVK) – Ondráček (CZE), Synek (SVK)