Vancouver – Calgary 4:2 (kon.)
koniec
Vancouver Canucks
4:2 (2:0, 0:0, 2:2)
Calgary Flames
cz Utorok 18.05.2021, 22:00 • Rogers Arena, Vancouver • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    59:41 Brock BOESER - 4:2
     
    59:41
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Canucks o dva body za vítězství nepřijdou! Naháněný Milan Lucic poslal puk jen do Hamonica a BROCK BOESER ho ještě z obranného pásma vystřelil do nikým nehlídané branky na opačném konci hřiště. Asistence: Travis Hamonic.
    59:00 Matthew TKACHUK - 3:2
     
    59:00
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Vancouveru se cesta za vítězstvím pořádně komplikuje! Thatcher Demko výjimečně neudržel puk po ráně Gaudreaua z pravého kruhu. U tyče stál MATTHEW TKACHUK a pohotovou dorážkou snížil na rozdíl jediného gólu. Asistence: Johnny Gaudreau, Mark Giordano.
    56:38 Andrew MANGIAPANE - 3:1
     
    56:38
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Tři a půl minuty se Flames zaslouženě prosazují, byť to na vyrovnání asi stačit nebude. Jack Rathbone zahnal Růžičku na zadní mantinel. Slovenského útočníka přijel podpořit Lucic, který zpoza branky parádně našel ANDREWA MANGIAPANEHO a ten zasunul puk za pravou nohu ležícího Demka. Asistence: Milan Lucic, Adam Růžička.
     
    49:45
    Vyloučení v týmu Calgary Flames (Derek Ryan – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
    49:28 Tyler MYERS - 3:0
     
    49:28
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Povedená akce Canucks končí gólem na 3:0! Miller pod tlakem napadajícího Lindholma rozehrál na TYLERA MYERSE, který vymyslel přihrávku napříč středním pásmem pro Boesera. Ten mu puk vrátil a ofenzivně laděný obránce zakončil z mezikruží ze svého pohledu k pravé tyči. Asistence: Brock Boeser, J. T. Miller.
     
    42:32
    Po premiérové střele má Lockwood i první dvě trestné minuty. Podrazil totiž hostujícího kapitána Marka Giordana.
     
    37:03
    Přesilovka Vancouveru měla pouze jepičí život. Alexander Edler přihrával do rohu, ale přitom zasáhl hokejkou do obličeje krajana Lindholma.
     
    36:51
    Vyloučení v týmu Calgary Flames (Brett Ritchie – 2 min., nedovolené bránění). Zbytečné stažení Horvata.
     
    30:29
    Horvat šel oplácet Mackeyho zákrok na rozjetého Pearsona. Oba dokonce shodili rukavice, na lopatkách skončil jako první kapitán Canucks.
     
    29:25
    Tak pozor. Trenérský štáb Flames si všiml ofsajdu v přechodové fázi, který potvrdila i kontrola u videa. Byl v něm samotný autor gólu Myers. Stav se tedy vrací na 2:0. Čas se posouvá zpátky a Nestěrov je znovu na trestné lavici.
     
    29:49
    V přesilovce to domácí nestihli, ale to jim na radosti z gólu na 3:0 nic neubírá! Tyler Myers propálil Dominguea golfákem zpoza pravého kruhu.
     
    27:46
    Vyloučení v týmu Calgary Flames (Nikita Nestěrov – 2 min., držení).
    19:11 Nils HÖGLANDER - 2:0
     
    19:11
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Kosatky zvyšují na 2:0! NILS HÖGLANDER u pravého mantinelu přitáhl pozornost hned tři protihráčů. Po Myersově vyražené střele od modré čáry už číhal před brankovištěm a z dorážky našel místo pod lapačkou Louise Dominguea. Asistence: Tyler Myers, Bo Horvat.
    09:43 Travis HAMONIC - 1:0
     
    09:43
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Quinn Hughes v poklidu projel středním pásmem. Pak přenechal puk Graovacovi a ten jej z levého mantinelu posunul na hůl TRAVISE HAMONICA. Obránce Canucks zamířil z kruhu na zadní tyč a Domingue byl bez šance. Asistence: Tyler Graovac, Quinn Hughes.
     
    05:45
    Vyloučení v týmu Vancouver Canucks (Travis Hamonic – 2 min., držení).

    Michal Břuchanský

    Góly a asistencie: 10. Hamonic (Graovac, Q. Hughes), 20. Höglander (T. Myers, Horvat), 50. T. Myers (Boeser, J. T. Miller), 60. Boeser (Hamonic) – 57. Mangiapane (Lucic, Ružička), 59. M. Tkachuk (J. Gaudreau, Giordano)


    Vancouver Canucks: Demko (Holtby) – Hamonic, Q. Hughes, Schmidt, Edler (A), T. Myers (A), Rathbone – Highmore, Horvat (C), Pearson – Lockwood, J. T. Miller, Vesey – Boeser, Boyd, Höglander – Hawryluk, Graovac, Michaelis.
    Calgary Flames: Domingue (Markström) – Ch. Tanev (A), Giordano (C), R. Andersson, Nesterov, Mi. Stone, Mackey – M. Tkachuk, E. Lindholm, J. Gaudreau – Nordström, Backlund (A), Mangiapane – Dubé, D. Ryan, Lucic – B. Ritchie, Ružička, Simon.

    Rozhodca: Schlenker, Nicholson – Nansen, Murchison