Manchester United – Fulham 1:1 (kon.) | Southampton – Leeds 0:2 (kon.) | Brighton – Manchester City 3:2 (kon.)
Chelsea – Leicester 2:1 (kon.)
koniec
Chelsea FC
2:1 (0:0)
Leicester City
Utorok 18.05.2021, 21:15 • Stamford Bridge, Londýn • Anglická Premier League • 37. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (23:24:59)
     
    Ďalší program:

    Chelsea FC

    Premier League (38. kolo) – 23. 5. 2021, 17:00: Aston Villa – Chelsea

    Liga majstrov (finále) – 29. 5. 2021, 21:00: Manchester City – Chelsea

    Leicester City

    Premier League (38. kolo) – 23. 5. 2021, 17:00: Leicester – Tottenham
     
    Štatistiky zápasu:

    Držanie lopty: 58 % : 42 %.
    Strely na bránu: 6:3.
    Strely mimo: 5:3.
    Rohy: 6:5.
    Ofsajdy: 1:0.
    Fauly: 15:16.
     
    Chelsea v druhom polčase pokračovala v aktivite z prvého dejstva a hneď v jeho úvode otvoril skóre po rohovom kope Rüdiger. Hostia mali naďalej obrovský problém dostať sa do súvislého útoku a navyše po zbytočnom faule Fofanu na Wernera dostali Londýnčania možnosť zahrávať pokutový kop, ktorý s prehľadom premenil Jorginho. Až po tomto góle sa začali hostia konečne dostávať k nebezpečnejším streleckým pokusom, pričom jednoznačne najaktívnejším hráčom Leicesteru bol striedajúci Iheanacho. Práve on strelil jediný gól „líšok“ a keďže v závere zápasu nepremenil príležitosť na vyrovnanie Ayoze Pérez, tak si Chelsea pripisuje na svoje konto veľmi dôležitú výhru v boji o Ligu majstrov, ktorá sa však po priebehu zápasu dá považovať za zaslúženú.

    Chelsea sa vďaka tejto výhre dostala na tretie miesto tabuľky a pred posledným kolom má pred štvrtým Leicesterom jednobodový náskok. Pred piatym Liverpoolom, ktorý bude v tomto kole hrať zajtra na ihrisku Burnley, má štvorbodový náskok. Leicester má pred „The Reds“ len trojbodový náskok, ak teda zajtra Liverpool vyhrá, tak sa na Leicester bodovo dotiahne a vďaka lepšiemu skóre sa dostane pred neho na štvrté miesto.
     
    90+8
    Koniec zápasu.
     
    90+7
    Mount vysunul na ľavom krídle do nábehu Pulisica, ktorému tvrdým, ale čistým spôsobom vypichol loptu Söyüncü. Ten ju hneď preniesol na ľavé krídlo na Tielemansa, ktorého nákop do šestnástky nedobehol na hracej ploche Iheanacho.
     
    90+6
    Schmeichel sa po malej domov poriadne zahral s nervami svojich fanúšikov, keď urobil kľučku proti napádajúcemu Giroudovi. Po jeho odkope do stredu poľa však futbalisti Leicesteru loptu stratili.
     
    90+5
    Žltú kartu za nešportové správanie dostáva aj Daniel Amartey (Leicester City), ktorý tento zápase odsedel na striedačke Leicesteru a podľa názoru hlavného rozhodcu bol najaktívnejším v tejto šarvátke.
     
    90+4
    Žltú kartu za faul, ktorú túto situáciu spôsobil, a následné nešportové správanie dostáva Ricardo Pereira (Leicester City).
    90+3. Šarvátka po faule Pereiru
     
    90+3
    V závere zápasu po faule Pereiru vypukla veľká šarvátka, do ktorej sa zapojili takmer všetci hráči na hracej ploche a i niektorí náhradníci. Situáciu riešia rozhodcovia.
     
    90+1
    Žltú kartu za zdržiavanie hry pri odkope od svojej brány dostáva Edouard Mendy (Chelsea FC).
     
    90+1
    Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Timo Werner, prichádza Olivier Giroud.
     
    90
    Nadstavený čas je päť minút.
    90. Ayoze Pérez (LEC)
     
    90
    Pereira utiekol na pravom krídle Rüdigerovi a presným centrom našiel dobiehajúceho Ayozeho Péreza z druhej vlny. Ten z výbornej streleckej pozície z prvej vystrelil vysoko nad Mendyho bránu.
     
    89
    Žltú kartu za šliapnutie na nohu Mounta v súboji o loptu dostáva Wilfred Ndidi (Leicester City).
     
    88
    Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza César Azpilicueta, prichádza Kurt Zouma.
     
    87
    Žltú kartu za zdržiavanie hry pri odchode z hracej plochy dostáva César Azpilicueta (Chelsea FC).
     
    86
    James nacentroval od rohovej zástavky do bránkoviska, kde sa loptu snažil zasiahnuť Thiago Silva. Lopta sa od neho ale skôr len odrazila a Fofana ju preto pohotovo odkopol do stredu poľa.
     
    85
    Werner i trochu so šťastím dostal loptu na rozbehnutého Pulisica, ktorému pri kľučke odskočila a vracajúci sa Castagne mu ju odkopol na rohový kop.
     
    84
    Nákop Pereiru na Vardyho odkopol do autu Rüdiger. Domáci sa potom zoradili do obranného postavenia a v strede poľa tak môžu kombinovať futbalisti Leicesteru.
     
    83
    Chilwellov center z priameho kopu obrana Leicesteru odvrátila z vlastnej šestnástky, lopta sa ale vrátila k domácim hráčom a tí pokračujú v obliehaní pokutového územia hostí.
     
    82
    Žltú kartu za tento faul na Wernera dostáva Wesley Fofana (Leicester City).
     
    81
    Werner si nabehol za obranu šestnástky na pas z vlastnej polovice a tesne pred šestnástkou ho nedovoleným spôsobom zrazil na trávnik Fofana. Ďalšia štandardka pre Londýnčanov.
     
    80
    Chilwellov center sa odrazil od hráčov v strede šestnástky k Wernerovi, ktorému sa pokus o akrobatické zakončenie vôbec nevydaril. Lopta skončila výrazne mimo Schmeichelovej brány.
     
    79
    Chilwell si dlho navádzal loptu na ľavom krídle na center, až to zrejme Pereiru prestalo baviť a jednoducho ho podkopol. „Skrátený“ rohový kop pre Chelsea z ľavého krídla.
     
    78
    Chelsea hneď po výkope po inkasovanom góle odpovedala svojím postupným útokom, ktorým sa dostala k šestnástke Leicesteru.
    76. Kelechi Iheanacho (LEC) - 2:1
     
    76
    Leicester City dáva gól!
    Hostia znižujú a vracajú sa do hry! Kovačićovi pri rozohrávke Chelsea vypichol loptu Ndidi, ktorý ju hneď posunul do šestnástky na KELECHIHO IHEANACHA a ten ju z prvej nasmeroval po zemi k ľavej tyči Mendyho brány.
     
    76
    Iheanacho sa dostal k lopte na hranici šestnástky a z otočky pomedzi nohy Thiaga Silvu vystrelil tesne mimo domácej brány.
     
    75
    Pulisicov pokus o prienik skončil už v strede poľa a hneď prišiel protiútok Leicesteru. Ten sa skončil pred šestnástkou Chelsea.
     
    74
    Ndidi ale napokon prišiel v strede poľa o loptu a hneď musel faulovať Pulisica. Domáci sa s rozohrávkou po tomto faule vôbec neponáhľajú.
     
    73
    Leicester prevzal iniciatívu a tlačí sa viac dopredu, obrana Chelsea ale naďalej disciplinovane drží svoje postavenie a nepúšťa hostí do bezprostrednej blízkosti vlastnej šestnástky.
     
    71
    Strely: 14:3
    Strely na bránu: 6:1
     
    70
    Dlhé obliehanie obrany Chelsea skončilo strelou Ayozeho Péreza zo strednej vzdialenosti. Táto strela letela priamo do stredu brány, do rúk pripraveného brankára Mendyho.
     
    69
    Hostia sa tlačia dopredu, ani teraz sa im ale nedarí prejsť do streleckej pozície. Domáci majú dianie na trávniku plne pod kontrolou.
     
    68
    Tielemans nacentroval z pravej strany útočnej polovice na zadnú tyč, kde sa k hlavičke nepretlačil cez obrancu Vardy. Lopta skončila u brankára Chelsea Mendyho.
     
    67
    Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Marc Albrighton, prichádza Ricardo Pereira.
    66. Jorginho (CHE) - 2:0
     
    66
    Chelsea dala gól!
    Domáci odskakujú už do dvojgólového náskoku! JORGINHO poslal brankára Schmeichela do ľavej strany a rutinérsky strelou k pravej tyči poslal loptu z bieleho bodu do siete.
     
    66
    VAR potvrdil, že Fofanov faul na Wernera sa odohral ešte v pokutovom území, Chelsea tak bude kopať pokutový kop.
    65. Timo Werner (CHE), Wesley Fofana (LEC)
     
    65
    Fofana pri hranici pokutového územia zasiahol zozadu do nohy Wernera, ktorý si loptu navádzal na krídlo. Situáciu kontroluje VAR kvôli možnej penalte.
     
    64
    Werner sa potom rozbehol za pasom z vlastnej polovice ihriska, bežecky sa s ním ale udržal Castagne, ktorý ho nakoniec vytlačil mimo dobrej streleckej pozície. Wernerovu slabú strelu do stredu brány napokon chytil gólman hostí Schmeichel.
     
    63
    Albrightonov center z pravého krídla bol zrazený na ďalší roh, center z neho ale znovu odhlavičkoval do bezpečia hneď prvý brániaci hráč Chelsea na prednej tyči.
     
    62
    Ten rozohral sám Tielemans, nákop od rohovej zástavky ale odvrátil do bezpečia hneď prvý brániaci hráč Chelsea na prednej tyči. Odrazenú loptu získali hostia, ktorí pokračujú vo svojej aktivite.
     
    61
    Hostia postupne zvyšujú svoju útočnú aktivitu, do vyložených gólových príležitostí sa ale stále nedokážu dostať. Teraz získali zablokovaným Tielemansovým centrom zľava aspoň rohový kop.
     
    60
    Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza James Maddison, prichádza Kelechi Iheanacho.
     
    60
    Pulisic si narazil loptu s Mountom, jeho spätnú prihrávku do šestnástky ale nedobehol a Castagne loptu odkopol do autu. Hostia budú prvýkrát v zápase striedať.
     
    59
    Rüdiger sa rozbehol do sólového prieniku, ktorý ešte vyšperkoval elegantnou kľučkou. Jeho akciu ukončil faulom po strate lopty Tielemans.
     
    57
    Ten ju hneď vykopol na spoluhráčov v strede poľa, ktorí ju ale stratili. Obrancovia Chelsea si hrací predmet prihrávajú pred vlastnou šestnástkou spolu s brankárom Mendym.
     
    56
    Rüdiger nakopol loptu z vlastnej polovice na rozbehnutého Azpilicuetu, ako prvý sa však k nej dostal brankár Leicesteru Schmeichel.
     
    55
    Hra sa začína trochu kúskovať nedovolenými zákrokmi. Po jednom z nich sa ocitol na trávniku v strede poľa Ayoze Pérez.
     
    54
    Tielemansov center zo štandardky odhlavičkoval do autu z vlastnej šestnástky Thiago Silva. Po krátkej kombinácii na ľavej strane strieľal spoza šestnástky Ndidi, Mendyho bránu ale výrazne minul.
     
    53
    Mount sa nateraz vrátil do hry. Tá pokračovala postupným útokom Leicesteru, na konci ktorého bol na útočnej polovici faulovaný Maddison.
     
    51
    Ayoze Pérez prišiel o loptu v súboji v strede poľa s Mountom, ktorý si zrejme zranil koleno. Domáci hráč je už v opatere lekárov Chelsea.
     
    50
    Hostia sa od výkopu ešte nedostali k lopte a naďalej sa musia brániť postupnému útoku Chelsea. Domáci sa kombináciou na krátke prihrávky približujú k pokutovému územiu súpera.
     
    49
    Chelsea i po strelenom góle pokračuje vo svojej aktivite a Pulisic si dobrým spracovaním lopty vypýtal faul od Söyüncüa v strede poľa.
    47. Antonio Rüdiger (CHE) - 1:0
     
    47
    Chelsea dala gól!
    Domáci otvárajú skóre a tento gól už konečne bude platiť! Chilwellov center z rohu nechtiac predĺžil za seba hlavou Vardy, ktorý chcel loptu odhlavičkovať, a lopta sa odrazila do bránkoviska, odkiaľ ju do siete nasmeroval zrejme kolenom neobsadený ANTONIO RÜDIGER.
     
    47
    Domáci aktívnym presingom rýchlo získali loptu pod svoju kontrolu a keďže Thomas sa pri odkope centru z ľavého krídla pošmykol a loptu si posunul za bránkovú čiaru, tak bude nasledovať rohový kop Chelsea.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali hostia. Cez prestávku nedošlo k žiadnemu striedaniu.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 22:19.
     
    Chelsea odohrala výborný prvý polčas, jedna vec jej ale chýbala – góly. Domáci dostali hostí v niektorých pasážach pod veľký tlak a za celý polčas sa „líšky“ ocitli na polovici Chelsea len sporadicky. Londýnčania mali veľké množstvo príležitostí a Werner dokonca dvakrát dostal loptu do siete, v prvom prípade ale bol v momente prihrávky od spoluhráča v ofsajde a v druhom si pomohol rukou. Uvidíme teda, ako na tento vývoj zareagujú v druhom polčase hlavne hostia, ktorým sa prvé dejstvo herne príliš nevydarilo.

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 65 % : 35 %
    Strely na bránu: 3:0
    Strely mimo: 4:1
    Rohy: 4:3
    Ofsajdy: 1:0
    Fauly: 10:6
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Chelsea i v nadstavenom čase pokračovala vo svojej aktivite a po zisku lopty sa nasťahovala na polovicu Leicesteru. Chilwellov center na konci tohto útoku chytil brankár hostí Schmeichel.
     
    45
    Nadstavený čas sú dve minúty.
     
    44
    Až po viac ako minúte sa to hosťom konečne podarilo, zo svojho útoku ale vyťažili len jeden nevydarený center Ayozeho Péreza z pravého krídla.
     
    43
    Hostia majú pri svojej rozohrávke obrovský problém s vysokým napádaním domácich hráčov. Zatiaľ sa nedokážu dostať ani len do stredu poľa.
     
    42
    Mount sa pekne uvoľnil cez dvojicu protihráčov na pravom krídle a prihrávkou na prednú tyč posúval loptu na Pulisica. Tomu loptu vypichol nohou brankár Schmeichel tak, že sa za bránkovú čiaru odrazila od Pulisica.
     
    41
    Prvý center z rohu Leicesteru odhlavičkoval Chilwell na prednej tyči. Druhý center potom letel do stredu šestnástky Chelsea, odkiaľ ho domáca obrana odvrátila až na polovicu súpera.
     
    40
    Po dlhej dobe sa hostia prekombinovali na útočnú polovicu. Za centrom Albrightona z pravého krídla si nabiehal na zadnej tyči Vardy, pred ním ale loptu odkopol na roh Chilwell.
     
    39
    Azpilicuetovu prihrávku z pravého krídla poslal z prvej na bránu Werner, jeho strelu ale zablokoval Fofana a domáci následne zastavili taktickým faulom možný rýchly protiútok hostí.
     
    38
    Hostia sa naďalej nedokážu dostať na útočnú polovicu a už v strede poľa o loptu prišli. Domáci sa potom bleskurýchlo vrátili na polovicu hostí.
     
    37
    Azpilicueta sklepol nákop Kovačića na pravú stranu šestnástky za seba na dobiehajúceho Mounta, ktorý z voleja vystrelil nad Schmeichelovu bránu.
     
    36
    Domáci ale pokračujú v tlaku. Hostí o loptu rýchlo obrali a znovu sa usadili na polovici svojho súpera k postupnej kombinácii.
    35. Timo Werner (CHE)
     
    35
    Chelsea dala gól, ten ale po konzultácii s videoasistentom nebol uznaný! Po centri z rohu sa lopta odrazila na zadnú tyč k TIMOVI WERNEROVI, ktorému sa odrazila pri pokuse o hlavičku od ruky smerom na bránu. Brankár Schmeichel loptu vyrazil už spoza bránkovej čiary, gól ale bol následne odvolaný práve kvôli Wernerovej hre rukou.
     
    34
    Chilwellov center z rohu odhlavičkoval hneď prvý brániaci hráč Leicesteru, lopta sa ale za šestnástkou dostala k Jamesovi, ktorého strela bola zrazená na ďalší rohový kop.
     
    33
    Jorginho vysunul krásnou kolmicou pomedzi obrancov Wernera, ktorého strelu z pravej strany pokutového územia Leicesteru zablokoval na ďalší roh Chelsea Castagne.
     
    32
    Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza N'Golo Kanté, prichádza Mateo Kovačić.
     
    32
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za podrazenie rozbehnutého Chilwella Ayoze Pérez (Leicester City).
     
    31
    Hostia sa snažia hru trochu upokojiť a prihrávajú si loptu na vlastnej polovici. Domáci ich vysoko napádajú.
     
    29
    Na center z rohu domácich si v bránkovisku Leicesteru nabehol Thiago Silva, ktorý predskočil obrancu, prudkou hlavičkou ale poslal loptu tesne nad brvno brány hostí.
    28. Mason Mount (CHE)
     
    28
    Hostia nedokázali z vlastnej šestnástky odvrátiť prihrávku domácich, lopta sa tak odrazila k Mountovi, ktorého strelu z otočky musel vyraziť nad svoju bránu gólman Leicesteru Kasper Schmeichel.
     
    27
    Vardy nedobehol prudký pas z vlastnej polovice ihriska a lopta skončila u domáceho brankára Mendyho. Ten ju hneď rozohral na spoluhráčov na útočnej polovici.
     
    26
    Center z rohu hostí sa od hráča Chelsea na prednej tyči odrazil k zadnej tyči priamo k Jamiemu Vardymu, ktorý hlavou nasmeroval loptu nad Mendyho bránu.
     
    25
    Tielemansov center zo štandardky domáca obrana vyriešila, lopta sa ale dostala k Söyüncüovi na ľavú stranu šestnástky a obranca hostí vybojoval rohový kop.
     
    24
    Tielemans si potom našiel na ľavej strane útočnej polovice priestor na prienik a Mount ho musel podraziť. Priamy kop pre Leicester City.
     
    23
    Jorginho sa zamotal v kľučkách v strede poľa, a tak mu loptu zobral Ndidi. Tomu loptu pohotovo odkopol do autu Azpilicueta.
     
    22
    Pulisic vysunul na konci rýchlej akcie Chelsea prihrávkou do šestnástky Wernera, ktorý strelou po zemi poslal loptu k pravej tyči Schmeichelovej brány. Jeho gól ale nemohol byť uznaný, pretože Nemec bol v momente prihrávky od spoluhráča v ofsajde.
     
    21
    Domáci pokračujú vo svojom tlaku. Hostia majú obrovský problém sa vôbec dostať k lopte.
    19. Timo Werner (CHE), Youri Tielemans (LEC)
     
    19
    Azpilicuetova prihrávka prešla trochu prekvapivo pomedzi obrancov Leicesteru na hranicu šestnástky hostí, kde Werner spadol v súboji s Tielemansom. Faul bol však odpískaný útočníkovi Chelsea, ktorý najprv šliapol na nohu hráčovi Leicesteru.
     
    18
    Tú ale domáci rozohrali rýchlo po zemi do strany a pokračujú v obliehaní zoradenej obrany Leicesteru prihrávkami zo strany na stranu.
     
    17
    Chelsea pokračuje vo svojej aktívnej hre a po faule na Pulisica získala štandardnú situáciu na útočnej polovici.
     
    16
    Söyüncü skočil Pulisicovi na nohu, sám sa ale v súboji o loptu pošmykol. Hlavný rozhodca mu dohovára.
     
    15
    Pulisic sa dral individuálnym prienikom do šestnásky Leicesteru, Castagne mu ale ostrým obranným zákrokom loptu odkopol.
     
    14
    Držanie lopty: 61 % : 39 %
    Strely: 4:0
    Strely na bránu: 1:0
     
    13
    Fofana zastavil prienik Wernera a prihral loptu na pravé krídlo na Albrightona. Werner sa vrátil dozadu, aby si splnil obranné povinnosti a Albrightonovi vypichol loptu do autu.
     
    12
    Hosťom sa založenie útoku i tak nevydarilo a lopta znovu skončila na kopačkách obrancov Chelsea. Domáci poďakovali a „športovo“ podobne mizernou rozohrávkou vrátili loptu hráčom Leicesteru.
     
    11
    Domáci hnaní svojimi fanúšikmi vyrazili hneď po rozohrávke brankára hostí Schmeichela do vysokého presingu, ten sa ale rýchlo skončil po faule na Maddisona.
     
    10
    Center z rohu Chelsea hostia odvrátili do bezpečia. Domáci sa potom vrátili k šestnástke Leicesteru a Azpilicuetov center z pravého krídla preletel cez bránkovisko hostí bez toho, aby loptu niekto zasiahol.
    9. N'Golo Kanté (CHE)
     
    9
    Kanté sa dostal k strele z pravej strany šestnástky, tú ale gólman Leicesteru Schmeichel vyrazil. Pulisic si potom narazil loptu s Kantém a vystrelil, jeho strelu ale zrazil nad svoju bránu Tielemans.
     
    8
    Domáci tak mohli hru hneď otočiť hru na opačnú stranu. Azpilicuetovu kolmicu na pravé krídlo si spracoval Jorginho, pri pokuse o prienik mu ale loptu odkopol do autu Fofana.
     
    7
    James prišiel v strede poľa o loptu v súboji s Maddisonom, ten ale začal kľučkovať a hrací predmet stratil.
     
    6
    Werner si spracoval nákop na ľavé krídlo a založil tým ďalší útok Chelsea. Po krátkej kombinácii vystrelil po zemi zo strednej vzdialenosti mimo brány Leicesteru James.
     
    5
    Chelsea sa nasťahovala na útočnú polovicu. Chilwell nacentroval z ľavého krídla na zadnú tyč, kde chýbalo Azpilicuetovi pár centimetrov, aby loptu zasiahol.
    4. Ben Chilwell (CHE)
     
    4
    Werner sa elegantne uvoľnil v strede poľa a prihrávkou na ľavú stranu šestnástky našiel voľného Chilwella. Jeho strieľaná prihrávka po zemi skončila tesne mimo ľavej tyče Schmeichelovej brány.
     
    3
    Tielemansov center odkopol z vlastnej šestnástky Mount. Následný Söyüncüov nákop z ľavého krídla odhlavičkoval do bezpečia James.
     
    2
    Hostia však tiež pokazili rozohrávku a lopta sa dostala k domácemu brankárovi Mendymu. Jeho obrancovia ale o hrací predmet prišli a po faule Chilwella získal Leicester priamy kop z pravej strany útočnej polovice.
     
    1
    8 000 fanúšikov na tribúnach videlo výkop zápasu v podaní domácich hráčov. Hneď prvý pokus Chelsea o útok nebol úspešný a hostia loptu získali po nepresnej Kantého prihrávke.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Chelsea bude hrať v modrých dresoch, Leicester v bordových.
     
    Oba tímy práve vychádzajú na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Úvodné zostavy:

    Chelsea FC: Mendy – R. James, Silva, Rüdiger – Azpilicueta (C), Kanté, Jorginho, Chilwell – Pulisic, Werner, Mount.

    Náhradníci: Arrizabalaga – K. Zouma, Emerson, Kovačić, M. Alonso, T. Abraham, Zijach, Giroud, Hudson-Odoi.

    Leicester City: Schmeichel (C) – Castagne, Fofana, Söyüncü, Thomas – Albrighton, Tielemans, Ndidi, Ayoze Pérez – Maddison, Vardy.

    Náhradníci: D. Ward – Morgan, R. Pereira, Fuchs, Amartey, Praet, N. Mendy, Choudhury, Iheanacho.

    Rozhodca: Dean – Cann, Scholes.
     
    Tento zápas sa kvôli nariadeniam na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19 bude hrať pred obmedzeným počtom divákov.
     


    Vzájomné zápasy

    Vzájomná bilancia v anglickej Premier League hovorí výrazne v prospech Chelsea, ktorá z 29 ligových zápasov proti Leicesteru vyhrala 14. Šesťkrát sa z výhry radoval Leicester a 9 súbojov týchto dvoch klubov sa skončilo remízami. Oba vzájomné zápasy v tomto ročníku vyhral Leicester. Prvý zápas sa odohral v lige v polovici janurára 2021 a „líšky“ ho vyhrali doma 2:0, čo bola prvá ligová výhra domáceho tímu v zápase Leicesteru s Chelsea od októbra 2016. Druhým vzájomným súbojom bolo finále FA Cupu, ktoré v sobotu vyhral Leicester 1:0.

    Posledných 5 vzájomných ligových zápasov:
    22. 12. 2018: Chelsea – Leicester 0:1
    12. 5. 2019: Leicester – Chelsea 0:0
    18. 8. 2019: Chelsea – Leicester 1:1
    1. 2. 2020: Leicester – Chelsea 2:2
    19. 1. 2021: Leicester – Chelsea 2:0
     


    Leicester City

    „Líšky“ sú na tom podobne ako Chelsea. V tabuľke sa nachádzajú na treťom mieste o dva body pred svojím dnešným súperom a o tri pred Liverpoolom, po tomto zápase ich v poslednom kole navyše čaká Tottenham. Body preto nutne potrebujú, pričom povzbudiť ich môže dobrá forma z posledných týždňov, keďže z posledných piatich ligových zápasov prehral Leicester jediný – doma s Newcastleom 2:4 – a v sobotu navyše prvýkrát v histórii získal po výhre 1:0 nad Chelsea FA Cup. Leicester na rozdiel od Chelsea ťaží hlavne z výborného útoku, ktorý je tretím najproduktívnejším v súťaži (65 strelených gólov). V tabuľke zápasov vonku je na treťom mieste, z 18 ligových súbojov na cudzích ihriskách ale v tejto sezóne prehral len dva.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Leicester – West Bromwich 3:0
    Leicester – Crystal Palace 2:1
    Southampton – Leicester 1:1
    Leicester – Newcastle 2:4
    Manchester United – Leicester 1:2
     


    Chelsea FC

    Chelsea ešte musí tvrdo bojovať o miestenku do Ligy majstrov, pred týmto kolom sa totiž nachádza na štvrtom mieste o bod pred piatym Liverpoolom. Londýnčania sa od príchodu Thomasa Tuchela rozohrali do výbornej formy, prehra 0:1 v poslednom kole s Arsenalom im ale situáciu poriadne skomplikovala. Dnes tak v súboji s tretím Leicesterom, ktorý má pred nimi dvojbodový náskok, potrebujú vyhrať, čím by sa „líškam“ aspoň čiastočne pomstili za prehru vo finále FA Cupu (0:1). Chelsea ťaží hlavne z výbornej obrany, ktorá má po Manchesteri City druhý najmenší počet inkasovaných gólov (33). V tabuľke zápasov doma patrí Chelsea štvrté miesto.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Chelsea – Brighton 0:0
    West Ham – Chelsea 0:1
    Chelsea – Fulham 2:0
    Manchester City – Chelsea 1:2
    Chelsea – Arsenal 0:1
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Chelsea FC – Leicester City. Stretnutie predposledného 37. kola anglickej Premier League sa začne o 21:15.

    Michal Sadlek

    Góly: 47. Rüdiger, 66. Jorginho (pen.) – 76. Iheanacho

    Karty:   87. Azpilicueta (CHE), 90+1. E. Mendy (CHE) – 32. Ayoze Pérez (LEC), 82. W. Fofana (LEC), 89. Ndidi (LEC), 90+4. R. Pereira (LEC), 90+5. Amartey (LEC)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 5:3. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 15:16.
    Chelsea FC: E. Mendy – R. James, Silva, Rüdiger – Azpilicueta (C) (88. K. Zouma), Kanté (32. Kovačić), Jorginho, Chilwell – Pulisic, Werner (90+1. Giroud), Mount.
    Náhradníci: Arrizabalaga – K. Zouma, Emerson, Kovačić, M. Alonso, T. Abraham, Zijach, Giroud, Hudson-Odoi.

    Leicester City: Schmeichel (C) – Castagne, Fofana, Söyüncü, Thomas – Albrighton (67. R. Pereira), Tielemans, Ndidi, Ayoze Pérez – Maddison (60. Iheanacho), Vardy.
    Náhradníci: D. Ward – Morgan, R. Pereira, Fuchs, Amartey, Praet, N. Mendy, Choudhury, Iheanacho.

    Rozhodca: Dean – Cann, Scholes

    Diváci: 8 000