Montreal – Edmonton 3:4 (po pr.) | Ottawa – Toronto 4:3 (po pr.) | Colorado – LA Kings 6:0 (kon.)
San Jose – Vegas 0:6 (kon.) | St. Louis – Minnesota 4:0 (kon.)
koniec
San Jose Sharks
0:6 (0:2, 0:2, 0:2)
Vegas Golden Knights
cz Štvrtok 13.05.2021, 03:08 • SAP Center, San Jose • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc! Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi San Jose a Vegas.
     
    San Jose Sharks

    Hokejisté San Jose čeká poslední zápas sezóny. V Západní divizi se nedokázali probojovat mezi postupovou čtyřku, a to poměrně výrazně. Se ziskem devětačtyřiceti bodů pod sebou drží jenom Anaheim, přičemž se ještě mohou v případě vítězství posunout před Los Angeles, to však má před sebou ještě dvě utkání. Forma Boughnerovy družiny není dobrá, v předešlých šesti střetnutích totiž zvítězila jedinkrát, doma porazila 3:2 Colorado. Nejproduktivnějším hráčem týmu je Evander Kane se 49 body.
     
    Vegas Golden Knights

    Zlatí Rytíři bojují o koneční první místo Západní divize, jsou mu velmi blízko. Na druhé Colorado disponují dvoubodovým náskokem, Avalanche ovšem mají o jedno utkání odehráno méně. Svěřenci trenéra DeBoera v posledních sedmi střetnutích čtyřikrát vyhráli a třikrát prohráli, naposledy doma padli 1:2 s Coloradem. Týmovou produktivitu celku vede kapitán Mark Stone s 61 body.
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    Josef Kořenář (SJS)
    Tomáš Hertl (SJS)
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Úvodní sestavy:

    San Jose Sharks: Melničuk (M. Jones) – Burns (A), Ferraro, E. Karlsson (A), Knyžov, Vlasic, Pasichnuk – E. Kane, Hertl, Barabanov – Labanc, Marleau (A), Meier – Chmelevski, Gambrell, Balcers – Čechovič, Gregor.

    Vegas Golden Knights: M.-A. Fleury (Lehner) – Pietrangelo (A), Theodore, Whitecloud, McNabb, Hague, Coghlan – Mark Stone (C), Stephenson, Janmark – R. Smith (A), W. Karlsson, Marchessault – Tuch, N. Roy, W. Carrier – Kolesar, Sikura.

    Rozhodčí: Hanson, St. Pierre – Fournier, Mills.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Zápas mezi San Jose a Vegas právě začal! Domácí dnes hrají poslední utkání v sezóně a určitě by se rádi rozloučili vítězstvím. Avšak hosté hrají o vítězství v divizi, rozhodně tak nedají svou kůži zdarma.
     
    00:42
    První útok patřil domácím. Ale při přechodu do útočného pásma se ozval hvizd čárového rozhodčího, Tomáš Hertl vystavil Kanea ofsajdu.
     
    01:19
    Spoluhráčům vypomohl s rozehrávkou gólman Marc-Andre Fleury. Kanadský strážce svatyně zachoval přehled ve hře a po mantinelu zapojil do hry Theodorea.
     
    01:53
    Těžký zákrok pro Alexeje Melničuka! Ruský gólman skvěle zakročil proti Alexi Tuchovi, jenž dostal nahrávku mezi kruhy, skvěle vykopl pravý beton.
     
    02:27
    Shea Theodore hledal dlouhým pasem Marka Stonea. Našel, ale hostující kanadský kapitán v obležení dvou soupeřů touš na holi neudržel.
     
    02:57
    A další zákrok pro dvaadvacetiletého ruského mladíka. Tentokráte po ráně Pietrangela od modré, černou gumu udržel ve výstroji.
     
    03:12
    Další rána od modré čáry, tentokráte v podání Nicolase Hagueho. Melničuk pouze vyrazil touš před sebe, do bezpečí jej bleskově odpálil Mario Ferraro.
     
    03:52
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Hosté jsou za aktivní úvod odměněni vedoucím gólem! Marchessault nahrávkou z pravé strany uvolnil Smithe, jenž ještě na krátkou vzdálenost přihrál ALEXI PIETRANGELOVI. Střela bekhendem z otočky k bližší tyči neměla chybu, Melničuk byl bez šance. Asistence: Reilly Smith a Jonathan Marchessault.
    03:52 Alex PIETRANGELO - 0:1
     
    04:30
    Hokejisté v bílých dresech okamžitě podnikli další nebezpečný kontr. Skórovat chtěl v tomto případě Nicolas Roy, příklepem těsně přestřelil.
     
    05:03
    Krátce po vhazování střílel od modré čáry k protější tyči Brayden McNabb. Alexej Melničuk zasahovat nemusel, kotouč proletěl těsně vedle brány.
     
    05:32
    Ruský brankář v bráně San Jose si na nudu stěžovat rozhodně nemůžu. Nyní přerušil hru poté, co vypálil do přehuštěného prostoru Chandler Stephenson.
     
    06:00
    Zas za znovu. Vegas střílí, Melničuk chytá. Z vrcholku levého kruhu pálil Keegan Kolesar, strážce svatyně napálil přímo do výstroje.
     
    06:46
    Zákroky na kontě Melničuka přibývají jedna radost. William Karlsson vyhrál vhazování na Whiteclouda a následovala další rána. Nahození od modré skončilo v gólmanově lapačce.
     
    07:17
    Konečně se puk podíval i do obranného pásma Zlatých Rytířů, byť jen na chvíli. Fleury zastavil puk pro Theodorea, ten po mantinelu nahrál Smithovi.
     
    07:48
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Svěřenci kouče DeBoera odskakují do dvoubrankového náskoku. Po střele Roye po ledě Melničuk ztratil pojem o puku. Hrací předmět se od brusle Carriera odrazil ke KEEGANU KOLESAROVI, který bekhendem zametl kotouč za brankovou čáru. Asistence: William Carrier a Derek Roy.
    07:48 Keegan KOLESAR - 0:2
     
    08:33
    Odpověď Žraloků visela ve vzduchu. Mezi kruhy zůstal úplně volný Timo Meier, jehož tvrdý projektil Fleury fantasticky vytěsnil levým ramenem.
     
    09:12
    Zpět před bránu Vegas. Do útočné třetiny zavezl kotouč Chandler Stephenson, nahození před bránu Mattias Janmark promáchl.
     
    09:46
    Zakázané uvolnění vrátí hru před Alexeje Melničuka. Brinson Pasichnuk chtěl vyslat do brejku Hertla, ale rychlostní schopnosti kolegy přecenil.
     
    10:22
    Domácí ujeli do situace dvou proti dvěma. Alexander Chmelevski žabičkou oslovil Dylana Gambrella, ještě před ním zakročil Zach Whitecloud.
     
    10:55
    Se střelou Marca-Édouarda Vlasice od modré čáry si Marc-Andre Fleury poradil bez problémů. Včas vykopl pravý beton, puk následně přikryl lapačkou.
     
    11:18
    Krátce po buly střílel Alexandr Barabanov. Rána z otočky měla k přesnosti daleko, Fleury mohl být v tomto případě ledově klidným.
     
    11:46
    Domácí po vlažném úvodu přeci jen zabrali a v posledních okamžicích jsou lepším týmem. Mario Ferraro cíleně nahazoval na teč, jenže Evander Kane promáchl.
     
    12:20
    Po tlakem Roye pálil obránce Nikolaj Knyžov z velkého úhlu vysoko nad bánu. Fleury natahoval lapačku, ani tak však na kotouč nedosáhl.
     
    12:46
    Jonathan Marchessault nabil Alexi Pietrangelovi, ten měl před sebou volnou dálnici. Popojel si blíže bráně, příklepem napálil výstroj Melničuka.
     
    13:18
    Hru zklidnil Zach Whitecloud. Místo nahrávky po lajně na Stonea odjel za vlastní bránu, kde počkal na kompletní dostřídání první útočné formace.
     
    13:44
    Obtočení Mattiase Janmarka kolem brány mnoho nechybělo. Forhendem chtěl zasunout kotouč k bližší tyči, hokejku ovšem nezahnul dostatečně.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    14:19
    Sám proti dvěma neměl Alexandr Barabanov moc šancí na úspěch. Přesto ruský útočník pokusil štěstí. Mezi beky projel, ale už bez puku.
     
    14:29
    První přesilovou hru utkání si zahrají hokejisté Vegas. Za podrážení si jde sednout Lean Bergmann. Zbytečný faul, jehož se německý útočník dopustil v útočné třetině.
     
    15:11
    Místo vytváření tlaku na Melničuka ujeli domácí do přečíslení dvou na jednoho. Kevin Labanc z pravé strany nahrával před bránu Balcersovi, ten v dobré pozici touš netrefil.
     
    15:44
    Hostům zatím přesilová hra vůbec nevychází, Na zteč tentokráte vyrazil český útočník Tomáš Hertl, jeho ránu Fleury s obtížemi vyrazil pravým ramenem.
     
    16:15
    Konečně se Zlatí Rytíři usadili v útočném pásmu. Shea Theodore dostal pas na bekhend, proto nestřílel. Přihrál Stoneovi, jehož dělovka prosvištěla těsně nad břevnem.
     
    16:46
    Lean Bergmann dostal v posledním zápase San Jose v sezóně šanci ukázat se v prvním týmu poté, co celou sezónu hrál jenom na farmě. Avšak neuvádí se úplně ideálně, neboť podruhé v krátkém časovém sledu míří na trestnou lavici, tentokráte za naražení na hrazení.
     
    17:03
    Oslabení začali Žraloci znovu velmi aktivně. Do útoku vystartoval Alexander Chmelevski, proti dvojici vrátivších se obránců ale neuspěl.
     
    17:39
    Jonathan Marchessault naznačil střelu, aby následně přenesl hru do levého kruhu na Alexe Tucha, jehož projektil zpacifikoval Melničuk nadvakrát.
     
    18:18
    Dvaadvacetiletý ruský gólman reagoval na přihrávku Roye na Carriera hodně pozdě. Situace chtěl zachránit tygřím skokem, jímž střelce vykolejil, Kanaďan totiž přestřelil.
     
    18:34
    Kontaktní gól měl na holi jednačtyřicetiletý Patrick Marleau. V samostatném úniku si roztáhl Fleuryho kličkou do bekhendu, jenže při zakončení selhal, forhendem trefil pouze brankovou konstrukci.
    18:34 Marleau nedovedl únik do zdárného konce
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:15
    Ani druhý Bergmannův prohřešek nebyl potrestán a domácí okamžitě obsadili útočné pásmo, nájezd Marleaua je viditelně nabudil. Pokus Erika Karlssona od modré čáry proletěl vedle levé tyče.
     
    19:44
    Únik zaznamenal i jeden hráč z kádru Golden Knights, a sice William Carrier. V závěru mu ale viditelně docházeli síly a forhendem jen tak ledabyle dovezl puk do betonů Melničuka.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 6 – 20
     
    Hokejisté Vegas zatím potvrzují roli favorita, po první třetině vedou na stadiónu San Jose 2:0. Skóre střetnutí otevřel v závěru 4. minuty Alex Pietrangelo, který skóroval bekhendovou střelou z otočky. Současnou podobu dal výsledku o tři minuty později Keegan Kolesar, když skóroval také bekhendem, dezorientovaného Melničuka překonal bez větších obtíží. Po druhém gólu se hra vyrovnala a příležitosti si vytvořili i Žraloci. V té největší selhal Patrick Marleau, jenž v úniku roztáhl Fleuryho, ale následně minul bránu.
     
    Další třetina začne přibližně v 4:01.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Na buly uspěl Tomáš Hertl, jenže Brent Burns nezvládl zpracování, musí až za bránu.
     
    20:49
    Rozehrávku Karlssona vystihl Mark Stone. Z levého kruhu vyslal pas mezi kruhy na Marchessaulta, který z první vypálil nepřesně.
     
    21:17
    Čas na útok i pro Žraloky. Marc-Édouard Vlasic vypálil tvrdý projektil od modré čáry, který ještě Lean Bergmann tečoval těsně vedle levé tyčky.
     
    21:57
    Do brejku vystartoval Evander Kane. Proti sobě měl jediného protihráče, a sice Sikuru. Zkusil kličku po pravé ruce, neuspěl.
     
    22:19
    Pod tlakem vyhodil Mario Ferraro přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Dylan Gambrell ještě zabojoval, ale manko na Pietrangela smazat nedokázal.
     
    22:46
    Brent Burns místo střely od modré ještě udělal zbytečnou kličku o bekhendu. Puk mu odskočil od čepele, což vedlo k protiútoku Roye. Forhendový projektil poslal o pár čísel nad břevno.
     
    23:05
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Další útok Zlatých Rytířů již končí gólem! Tuchovu střelu mezi betony Melničuk vyrazil jenom před sebe. K volnému puku dojel WILLIAM CARRIER, šestadvacetiletý Kanaďan forhendem přehodil ležícího gólmana. Asistence: Alex Tuch a William Karlsson.
    23:05 William CARRIER - 0:3
     
    24:09
    Po pravém mantinelu nastartoval své motory Evander Kane. Vzápětí však musel přibrzdit, protože ztratil kontrolu nad pukem, musel jej znovu zpracovávat.
     
    24:44
    Další icing na straně Žraloků. Do bezpečí odpálil černou gumu Nikolaj Knyžov , Alexander Chmelevski neměl možnost touš alespoň lehce tečovat.
     
    25:11
    Čtvrtá trefa Vegas visela ve vzduchu. Nahození Nicolase Hagueho tečoval Mattias Janmark, Alexej Melničuk zasáhl koncem levího betonu.
     
    25:33
    Keegan Kolesar udržel na zádech dotírajícího Marleaua, na modrou nabil Zachu Whitecloudovi. Tvrdá střela beka proletěla nad břevnem.
     
    26:08
    Domácí brankář ztratil přehled o situaci, avšak ve finále nemusel litovat. Do přehuštěného prostoru vypálil Chandler Stephenson, od Knyžova hrací předmět vyletěl do ochranné sítě.
     
    26:44
    Bekhendová přihrávka Reillyho Smithe skrze dvěma protihráči neprošla. Dobrou práci odvedl Brent Burns, jenž následně i obloučkem přesunul hru do středního pásma.
     
    27:04
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Dominance Vegas pokračuje, je tu čtvrtý gól. Smith nahrál na střed JONATHANU MARCHESSAULTOVI. Kanadský útočník si sjel do pravého kruhu, odkud poslal touš forhendovou střelou mezi betony brankáře. Asistence: Reilly Smith a Zach Whitecloud.
    27:04 Jonathan MARCHESSAULT - 0:4
     
    28:12
    Žraloci by fanouškům určitě rádi zprostředkovali alespoň jeden gól. Blízko mu byl Timo Meier, švýcarský forvard forhendem vypálil nad bránu.
     
    28:47
    Střeleckou listinu chtěl rozšířit kapitán hostů Mark Stone. Svižným forhendovým projektilem ovšem jen zaměstnal Melničukovu lapačku.
     
    29:19
    Další střelecký pokus obstaral od pravého mantinelu Zach Whitecloud. Dvaadvacetiletý Rus spatřil puk na poslední chvíli, udržel jej ve výstroji.
     
    29:45
    Zmatky v předbrankovém prostoru dopadly pro domácí dobře. Mattias Janmark nejprve trefil brusli Vlasica, následně Shea Theodore bekhendem minul.
     
    30:10
    Utkání se přehouplo do své druhé poloviny. O vítězi již není pochyb. Zlatí Rytíři vedou o čtyři góly a jsou jasně lepším mužstvem.
     
    30:53
    Hosté si zahrají třetí přesilovku v utkání. Potrestaným hokejistou je domácí švédský zadák Erik Karlsson, jenž přidržel hostujícího Karlssona, čímž zmařil jeho nahrávku.
     
    31:16
    Sám proti dvěma neměl obránce Nikolaj Knyžov žádnou šanci uspět. Kotouč si hodil po mantinelu, načež ho k mantinelu přimáčkl Nicolas Hague.
     
    31:44
    Nicolas Hague nyní plnil spíše roli útočníka než obránce. Z pravého kruhu střílel zápěstím na přední tyč, Melničuka zasáhl do levého ramene.
     
    32:00
    Hostující gólman Marc-Andre Fleury podržel puk na holi a umožnil spoluhráčům vystřídat. Následně vyrážečkou zapojil do hry odpočatého Pietrangela.
     
    32:33
    Závěr před brankou Sharks neskončil pátým gólem. V bráně neskončil puk, nýbrž Mattias Janmark, jehož odstavil čistým způsobem Nikolaj Knyžov.
     
    33:06
    Početní převaha Vegas je minulostí. Erik Karlsson zkusil počkat za obranou, avšak Shea Theodore o protihráči moc dobře věděl a stáhl se k němu.
     
    33:56
    Kličkovaná Noaha Gregora skončila u útočné modré čáry, u níž domácí útočník nahrál Leanu Bergmannovi. Němec pronikl do útočného pásma, kde nyní probíhá kombinace domácího celku.
     
    34:11
    Fleury udržel čisté konto, aniž by sám věděl jak. Při přesunu k pravé tyči totiž podklouzl a skončil v bráně. Měl velké štěstí, že Gregor v gólovce minul cílové zařízení.
     
    34:39
    Nyní již byl hostující brankář o poznání připravenější. Rána Ivana Čechoviče od pravého mantinelu pro něj byla snadným soustem, černou gumu ukryl v lapačce.
     
    35:19
    Erik Karlsson zacouval, aby měl větší prostor pro rozehrávku. Švédský obránce rozjel akci po pravém mantinelu, Bergmann však nevyzrál na Whiteclouda.
     
    35:44
    Dlouhou nahrávku obdržel do úniku Alex Tuch. Tvrdou forhendovou střelou trefil Melničuka do masku. Ruskému brankáři povolily řemeny, hra musela být přerušena.
     
    36:11
    Derek Roy postupoval společně s Patrickem Marleauem proti dvěma obráncům. První jmenovaný vzal situaci na sebe, zápěstím přestřelil.
     
    36:44
    Hosté znovu zkusili zahrozit z rychlého brejku. Alex Pietrangelo viděl Mattiase Janmarka, avšak kotouč mu poslal na brusle.
     
    37:22
    Po krátké časové odmlce si zahrál Marc-Andre Fleury. Kanadský gólman zmnšil střelecký úhel Bergmannovi, křižný projektil vykopl levým betonem.
     
    37:58
    Zakázané uvolnění posunul hru před Melničuka. K přerušení hry vedlo nedorozumění mezi Kanem a Hertlem, druhý jmenovaný neočekával nahrávku po mantinelu.
     
    38:19
    Chandler Stephenson vyhrál buly na Alexe Pietrangela, jenž okamžitě vystřelil. Alexej Melničuk kotouč zpacifikoval nadvakrát.
     
    38:49
    Zadák Brayden McNabb nahodil do útočného pásma a odjel vystřídat. Dylan Sikura zabojoval o udržení útočného pásma, ale proti Karlssonovi neuspěl.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    39:09
    Z nulového úhlu chtěl Fleuryho překvapit Timo Meier. Švýcar na Kanaďana nevyzrál, napálil jej pouze do levého betonu přilepenému k tyčce.
     
    39:47
    Zach Whitecloud odjel s kotoučem za vlastní bránu a zdá se, že v tomto prostoru i druhá třetina skončí. Obránce nevyvíjí snahu ještě založit útok.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 13 – 35
     
    Hosté ve druhé třetině přidali další dvě trefy a neohroženě míří za vítězstvím. Na rozdíl tří branek upravil William Carrier, na nějž ve 27. minutě navázal Jonathan Marchessault. Marc-Andre Fleury stále drží čisté konto a je blízko šesté vychytané nule v sezóně. Tu mu domácí určitě nedají zadarmo, pro fanoušku budou chtít vstřelit alespoň jeden čestný gól.
     
    Další třetina začne přibližně v 4:54.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Nyní už není otázkou kdo, ale o kolik. Vegas je jasně lepším týmem a lze očekávat jeho poklidnou cestu za vítězstvím.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:37
    Velkou rychlost nabral ve středním pásmu Marc-Édouard Vlasic. Stopku mu čistým hitem vystavil Zach Whitecloud, kanadský bek se těžce sbírá z ledu.
     
    41:17
    Evander Kane za brankou nevymyslel nic převratného. Zkusil se vytočit před bránu, což se mu povedlo, ale forhendová střela postrádala na přesnosti.
     
    41:49
    Za brankou tentokráte operoval jiný domácí hokejista, a sice Timo Meier. Ani tento Švýcar nezrušil Fleurymu čisté konto, při snaze o obtočení svatyně narazil na jeho pravý beton.
     
    42:22
    Tomáš Hertl v souboji jeden na jednoho proti Pietrangelovi neuspěl. Zkusil kolem něj projet po levém mantinelu, ale kanadský bek si dal před soka tělo.
     
    42:58
    Hokejisté v bílých dresech výrazně ubrali o defenzivy, primární cil je viditelně udržení šestého čistého konta v sezóně pro brankáře Fleuryho.
     
    43:21
    Akci Žraloků zastavil hvizd čárového rozhodčího. Erik Karlsson vrhl na Meiera vyčítavý pohled, právě on jej totiž vystavil do postavení mimo hru.
     
    43:44
    Rychlonohý Mattias Janmark rozpohyboval nohy a během chvíle se nacházel v pravém kruhu, odkud bekhendem po ledě nenašel mezeru mezi betony Melničuka.
     
    44:10
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Pověstného "bůra" završil člen čtvrté formace DYLAN SIKURA. V pravém kruhu převzal nahrávku, aby vzápětí krátce zakvedlal s pukem a pověsil ho do pravé šibenice. Asistence: Mattias Janmark a Brayden McNabb.
    44:10 Dylan SIKURA - 0:5
     
    45:21
    Hosté si zahrají přesilovou hru, v dnešním utkání již čtvrtou. Na lavici hanby usedl Evander Kane, jenž v útočné třetině z frustrace krosčekoval Hagueho.
     
    45:57
    Po buly odpálil černou gumu přes všechny čáry Marc-Édouard Vlasic. Fleury kotouč zastavil a počkal na Pietrangela, jemuž kotouč přenechal za brankou.
     
    46:22
    Zlatí Rytíři obsadili útočnou třetinu a útočí na šestou trefu v utkání. Pokus McNabba po ledě Melničuk zpacifikoval levým betonem.
     
    46:49
    Vzápětí další nebezpečí zažehnal Alexandr Barabanov. Donutil k zaváhání Carriera, jeho nepřesnou nahrávku sám zastavil a tým osvobodil.
     
    47:25
    Trest Evandera Kanea je minulostí, Kanaďan si odseděl kompletní dvě minuty. Po návratu na led spěchá vypomoci do defenzivy.
     
    47:57
    Žraloci útok soupeře přestáli. Alexej Melničuk zmenšil střelecký úhel Carrierovi, jenž z pravého kruhu vypálil vedle brány.
     
    48:20
    Delší dobu hra probíhá bez přerušení. Tomáš Hertl na sebe natáhl dva protihráče, načež zkusil uvolnit Meiera, před ním ovšem zakročil svou dlouhou hokejkou Theodore.
     
    48:59
    Přerušení hry způsobil Alexej Melničuk. Dvaadvacetiletý ruský gólman zachytil v rukavici vysoké nahození Janmarka a před dotírajícím Sikurou si netroufl rozehrát.
     
    49:17
    V rohu kluziště vydoloval hrací předmět Chandler Stephenson. Z velkého úhlu zkusil zaskočit domácího gólmana, napálil ho do masky.
     
    49:48
    Nicolas Roy měl možnost ujet do úniku, jenže nezvládl zpracování dlouhé Pietrangelovi nahrávky. Puk pouze přisunul k protihráči Burnsovi.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Vegas v průběhu závěrečné dvacetiminutovky ještě o jeden gól navýšili náskok a jsou i nadále aktivnějším týmem.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    50:57
    Brinson Pasichnuk po mantinelu posunul kotouč alespoň do středního pásma. Zde svedl souboj Tomáš Hertl s Janmarkem, úspěšnější byl švédský forvard.
     
    51:30
    Meierem nahozený puk dojel za bránou Shea Theodore. Pod tlakem Kanea zvolil variantu vyhození. Puku dal takovou razanci, aby nedošel až za bránu, nejednalo se tedy o zakázané uvolnění.
     
    51:57
    Icing naopak způsobili domácí. Rudolfs Balcers vyslal příliš dlouhý pas na Barabanova, ruský forvard i přes veškeré úsilí na kotouč nedosáhl.
     
    52:01
    Reilly Smith si vyměnil puk s Carrierem a postupoval vstříc útočnému pásmu. Do něj sice najel, ale už bez touše, který mu čistým způsobem vypíchl Erik Karlsson.
     
    52:16
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Třetí třetina patří DYLANU SIKUROVI. Pětadvacetiletý kanadský útočník si oblíbil pravý horní růžek, kam opět zacílil bezchybně, tentokráte z levé strany přes bránícího Karlssona. Melničuk reagoval lapačkou pozdě. Asistence: Dylan Coghlan.
    52:16 Dylan SIKURA - 0:6
     
    53:17
    Ivan Čechovič neměl proti McNabbovi žádnou šanci na úspěch. Dlouho dopředu avizoval kličku po mantinelu, obránce soupeře odstavil tělem.
     
    53:55
    Domácí mají možnost vstřelit alespoň symbolický gól při své první přesilové hře v utkání. Reilly Smith je poslán na trestnou lavici za hákování.
     
    54:19
    Úvod početní převahy však Žralokům vůbec nevyšel. Tomáš Hertl na vhazování neuspěl, Zach Whitecloud vyhodil do bezpečí odrazem o mantinel.
     
    54:56
    Pěknou kombinaci chtěl Balcers ještě vyšperkovat nahrávkou na Meiera. V poslední chvíli zasáhl Brayden McNabb, jenž koncem hokejky pas vystihl.
     
    55:25
    Skvělou práci odvedl William Carrier. Tak dlouho obtěžoval Marleaua, až ho přiměl k zaváhání. Následně sám vyhodil za domácí bránu.
     
    55:55
    Hosté hrají v plném počtu. Reilly Smith strávil na trestné lavici poklidné dvě minuty, Marc-Andre Fleury v oslabení nemusel zasahovat ani jednou.
     
    56:09
    Skvělý zákrok vystřihl Alexej Melničuk. Ruský gólman předvedl výborné eflexy, když bleskově vystrčil lapačku proti svižnému projektilu Roye.
     
    56:32
    Dylan Gambrell z vhazování cíleně vyhodil puk z obranného pásma do středního. Zach Whitecloud si dojel až za vlastní bránu, kde počkal na vystřídání spoluhráčů.
     
    57:19
    Obránce Marc-Édouard Vlasic přišpendlil Carriera na mantinel, ten přesto ještě dokázal přihrát na modrou čáru Theodoreovi. Rána z první proletěla nad břevnem.
     
    57:45
    Proti Hertlovi se za branku Golden Knights sjela hned trojici bránících hokejistů. Český centr neměl šanci proti početní převaze uspět.
     
    58:22
    Alexandr Barabanov hledal za brankou Rudolfse Balcerse. Lotyš kotouč převzal, načež přihrával před cílové zařízení Kaneovi, tomu na poslední chvíli zablokoval hokejku Hague.
     
    58:38
    Od modré čáry tvrdě vystřelil Nikolaj Knyžov. Hostující gólman v tomto případě zasahovat nemusel, pukem dostal do chráněných míst Zach Whitecloud.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:24
    Nechybělo moc, aby Marc-Andre Fleury v poslední minutě přišel o čisté konto. Kanadský gólman ovšem zabojoval a po Meierovi vychytal i dorážejícího Gambrella.
     
    59:46
    Žraloci zkusili poslední útok pravou stranou. Noah Gregor nabral velkou rychlost, jenže ztratil přehled o kotouči, hrací předmět nechal za sebou.
     
    Konec zápasu.
     
    Hokejisté Vegas potvrdili roli favorita a San Jose porazili na jeho vlastním stadiónu vysoko 6:0.

    Rytíři si rozložili počet branek rovnoměrně do každé z třetin. Od prvních minut byli jasně aktovnějším týmem, což se projevovalo na postupně rostoucím skóre, to se nakonec zastavilo na šesti gólech. Povedený večer prožil Dylan Sikura, který při svém šestém letošním startu vstřelil první dva góly v sezóně.

    Svěřenci kouče DeBoera se přiblížili prvenství v Západní divizi, stále však zůstávají v ohrožení Coloradem, které zaostává o dva body. Pokud hráči Avalanche porazí v noci ze čtvrtka na pátek Los Angeles, budou první oni. Pro San Jose dnešním utkáním sezóna skončila, v Západní divizi byl horší už jen Anaheim.
     
    Dnešnímu utkání přihlíželo 1 654 diváků.
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 19 – 44 | Přesilová hra: 0/1 – 0/4 | Trestné minuty: 8 – 2

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Alexej Melničuk (SJS) – 38 zákroků, 6 OG, úspěšnost 86,4%, odchytal 60:00
    Marc-Andre Fleury (VEG) – 19 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100%, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Tomáš Hertl (SJS) – 0+0, -2 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 15:40

    Tři hvězdy utkání

    1. Dylan Sikura (VEG) – 2+0
    2. Alex Tuch (VEG) – 0+1
    3. Marc-Andre Fleury (VEG) – 19 zákroků
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (05:41:27)

    Milan Huppert

    Góly a asistencie: 4. Pietrangelo (R. Smith, Marchessault), 8. Kolesar (W. Carrier, N. Roy), 24. W. Carrier (Tuch, W. Karlsson), 28. Marchessault (R. Smith, Whitecloud), 45. Sikura (Janmark, McNabb), 53. Sikura (Coghlan)


    San Jose Sharks: Melničuk (M. Jones) – Burns (A), Ferraro, E. Karlsson (A), Knyžov, Vlasic, Pasichnuk – E. Kane, Hertl, Barabanov – Labanc, Marleau (A), Meier – Chmelevski, Gambrell, Balcers – Čechovič, Gregor, Bergmann.
    Vegas Golden Knights: M.-A. Fleury (Lehner) – Pietrangelo (A), Theodore, Whitecloud, McNabb, Hague, Coghlan – Mark Stone (C), Stephenson, Janmark – R. Smith (A), W. Karlsson, Marchessault – Tuch, N. Roy, W. Carrier – Kolesar, Sikura.

    Rozhodca: Hanson, St. Pierre – Fournier, Mills

    Diváci: 1 654