Spezia – Neapol 1:4 (kon.) | Udinese – Bologna 1:1 (kon.) | Inter – Sampdoria 5:1 (kon.)
Fiorentina – Lazio 2:0 (kon.)
koniec
Udinese Calcio
1:1 (1:0)
Bologna FC
cz Sobota 08.05.2021, 15:00 • Dacia Arena - Stadio Friuli, Udinese • Talianska Seria A • 35. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Fotbalisté Udinese sahali v posledním ligovém zápase po senzačním vítězství proti Juventusu, když ještě necelých deset minut před koncem vedli těsně 1:0, Starou dámu ovšem zachránil dvěma góly Cristiano Ronaldo. Domácí tedy nakonec prohráli těsně 2:1 a v sobotu odpoledne vyzvou v souboji dvou sousedů z tabulky Bolognu. Oba celky mají shodný počet 39 bodů a od pásma sestupu je dělí osm bodů. Poslední dva vzájemné zápasy skončily nerozhodně 1:1 a 2:2.
     
    Úvodní sestavy:

    Udinese Calcio: Musso – Becao, Bonifazi, Nuytinck – N. Molina, de Paul (C), Walace, Arslan, Stryger Larsen – Pereyra – Okaka.
    Náhradníci: Gasparini, Scuffet – F. Llorente, Ouwejan, Palumbo, Zeegelaar, Makengo, Forestieri, De Maio, Samir, Mićin.

    Bologna FC: Skorupski – Tomijasu, Danilo, Soumaoro – Skov Olsen, J. Schouten, R. Soriano, Dijks – Vignato, Palacio (C), Barrow.
    Náhradníci: Ravaglia, A. Da Costa – A. Poli, M'Baye, Svanberg, Antov, Juwara, De Silvestri, N. Sansone, Baldursson, Orsolini, Faragò.

    Rozhodčí: Alberto Santoro. Asistenti: Dario Cecconi, Marcello Rossi. Čtvrtý rozhodčí: Antonio Di Martino.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Fotbalisté Bologni obstarali výkop dnešního zápasu a jako první se mohli vydat směrem vpřed. Poslední dva vzájemné zápasy skončily remízou a dělbou bodů.
     
    2
    Roberto Pereyra poslal do šestnáctky pěkný centr z pravé strany hřiště a domácí se málem dostali na vzdálenější levé tyči do zakončení, nakonec ale střela nepřišla. Jeden z domácích hráčů se střelou otálel.
     
    3
    Bologna vybojovala rohový kop, místo zakončení ovšem přišel rychlý protiútok Udinese podél levé postranní čáry. Ani domácí fotbalisté ovšem neuspěli.
     
    4
    Udinese se ocitlo po autovém vhazování na pravém křídle pod tlakem a raději si nyní pomohlo zpětnou přihrávkou na brankáře. Juan Musso měl hodně času.
     
    6
    Těžko říci, zda domácí kapitán přihrával nebo střílel, jeho kolmý a prudký míč ale každopádně skončil pouze v náručí pozorného brankáře Łukasze Skorupskiho.
     
    7
    Rodrigo de Paul to myslel dobře, jenže kolmá přihrávka mu úplně nevyšla před pár okamžiky a na opačné straně pálil zpoza šestnáctky mimo Emanuel Vignato.
     
    8
    Střela Emanuela Vignata zpoza šestnáctky tedy byla tečována a fotbalisté Bologni měli k dispozici rohový kop. Po jeho odvrácení vzápětí autové vhazování.
     
    10
    Ze střetnutí uběhlo necelých deset minut a zatím čekáme na první slibnou brankovou příležitost. Nic na tom nezměnil ani Tolgay Arslan, jehož přízemní střela zpoza šestnáctky teď zamířila vedle přední levé tyče.
     
    12
    Bologna podnikla rychlý protiútok a po zpětné přihrávce z pravé strany šestnáctky měl nyní obrovskou šanci Musa Barrow, jenže napálil pouze protihráče, stejně jako dorážející Emanuel Vignato! Hosté mohli jít do vedení, jenže nešli!
     
    15
    Bologna hrozí především po pravé straně hřiště, kde nyní fauloval Takehiro Tomijasu. Hostující obránce se snažil vybojovat ztracený míč příliš důrazně. Skóre 0:0.
     
    17
    Udinese pěkně kombinovalo na útočné polovině soupeře a po sklepnutí hrudí se mohlo dostat k pohotové střela zpoza šestnáctky, domácím ale scházela odvaha. Łukasz Skorupski mohl být v klidu.
     
    19
    Bram Nuytinck se na ose hřiště nerozpakoval a ze střední vzdálenosti napřáhl k prudké přízemní střele, která našla náruč pozorného Łukasze Skorupskiho.
     
    20
    Bologna se dostala na pravé straně hřiště k centru, který byl zablokován, a hosté poté znovu faulovali. Udinese dostalo výhodu, jenže z ní nic nevytěžilo.
     
    21
    Emanuel Vignato byl zřejmě hráčem, který předvedl na pravé straně šestnáctky sérii přešlápnutí míče a poté centr, který pak byl odvrácen na rohový kop.
     
    22
    Andreas Skov Olsen si dělal místo na zakončení uvnitř pokutového území, jenže míč se mu snesl ze vzduchu na ruku, což neuniklo zraku rozhodčího. Přerušení.
     
    23
    Udinese právě vstřelilo branku!
    RODRIGO DE PAUL využil přiťuknutí míče od jednoho z protihráčů, když předvedl nádherné sólo, během něhož teď pronikl do šestnáctky, pěkně se protáhl mezi dvěma protihráči a poté přízemní střelou zamířil ke vzdálenější pravé tyči!
    23. Rodrigo DE PAUL - 1:0
     
    26
    Bologna už kopala pět rohových kopů, jenže z nich nedokázala nic vytěžit. Udinese sice nekopalo ani jeden rohový kop, za současného stavu mu to ale nevadí. Domácí poslal do vedení Rodrigo de Paul.
     
    28
    Andreas Skov Olsen teď předvedl na pravé straně šestnáctky další pěkné uvolnění, jenže jeho centr z ostrého úhlu našel rukavice brankáře Juana Mussa.
     
    29
    Rodrigo de Paul vyrážel do rychlého protiútoku a Jerdy Schouten mu nepříjemně přišlápl nohu. Žlutá karta.
     
    30
    Rodrigo de Paul se nádherně otočil s míčem v blízkosti šestnáctky zády k bráně a poté napřáhl k přízemní střele, kterou lapil Łukasz Skorupski!
     
    32
    Taktika Bologni vychází z pozorné obrany a následného přecházení do rychlých protiútoků, které často přichází, jenže hosté z nich nemohou nic vytěžit.
     
    33
    Rodrigo Palacio se dostal pod tlakem ke střele na pravé straně šestnáctky, jeho prudký pokus ale o pořádný kus minul bližší horní roh brány Udinese.
     
    34
    Andreas Skov Olsen vyrazil podél pravé postranní čáry do dalšího z protiútoků, tentokrát ale nic kloudného nevymyslel a bohužel pro jeho tým poté míč ztratil.
     
    36
    Fotbalisté Udinese vybojovali na pravém křídle svůj první rohový kop v zápase a do šestnáctky přilétl dobrý centr, hosté ho ovšem dokázali odvrátit pryč.
     
    38
    Nahuel Molina nyní upadl po pěkné kombinaci Udinese uprostřed pokutového území a držel se za obličej, penalta se ale nekoná! Žádné video.
     
    39
    Udinese přestalo hrát kvůli volání po penaltě a Bologna vyrazila znovu rychle dopředu, dokonce došlo na střelu zpoza šestnáctky, jenže byla nepřesná. Stav stále 1:0.
     
    40
    Nahuel Molina dobře zapracoval v obraně, když centr ze standardní situace soupeře na přední levé tyči odvrátil hlavou na rohový kop. Další příležitost hostí.
     
    41
    Bologna rozehrála na levé straně hřiště v rychlém sledu dva rohové kopy, poslední centr ovšem na vzdálenější pravé tyči nikoho nenašel a kopalo se jen od brány.
     
    42
    Střídání v týmu Udinese Calcio: ze hřiště odchází Rodrigo Becao, přichází Sebastien De Maio.
     
    43
    Domácí Rodrigo Becao se během plnění defenzivních povinností během rohového kopu zranil a před pár okamžiky musel střídat. Nahradil ho Sebastien De Maio.
     
    45
    Nad rámec prvního poločasu byla nastavena 1 minuta.
     
    45+1
    Bologna teď měla v závěru poločasu obrovskou šanci! Roberto Soriano mířil pěknou přízemní střelou k pravé tyči, jenže Juan Musso vytáhl skvělý zákrok a poté vychytal i dorážejícího Rodriga Palacia! Vyrovnání se zatím nekoná.
    45+1. Fantastický dvojitý zákrok brankáře Juana Mussa!
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Bologna spoléhá v dnešním zápase na protiútoky a k dispozici už měla řadu rohových kopů, jenže z nich nic nevytěžila a v polovině prvního poločasu se na domácí straně prosadil Rodrigo de Paul. Na fantastické sólo domácího kapitána poté mohl těsně před přestávkou odpovědět Rodrigo Palacio, z dorážky a velké blízkosti se ale neprosadil. Po poločase. Udinese 1 Bologna 0.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:03.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Juan Musso předvedl v závěru prvního poločasu duelu fantastický dvojitý zákrok, a tak do druhého poločasu vstupuje Udinese s těsným vedením. Skóre je 1:0.
     
    46
    Takehiro Tomijasu mohl ihned po přestávce vyrovnat, když na ose hřiště vypálil zpoza šestnáctky a jeho přízemní střela těsně minula pravou tyč! Juan Musso nakonec nezasáhl.
    46. Tomijasu vypálil těsně vedle pravé tyče
     
    48
    V závěru poločasu muselo domácí Udinese udělat jednu změnu v sestavě. Ze hřiště odstoupil kvůli zranění Rodrigo Becao. Nahradil ho Sebastien De Maio.
     
    49
    Statistika rohových kopů mluví výrazně ve prospěch Bologni. Hosté zahrávali sedm rohových kopů, zatímco fotbalisté Udinese pouze jeden v závěru poločasu.
     
    50
    Hráči obou týmů předvedli pěkné kombinační akce v rychlém sledu, jenže na obou stranách scházela finální přihrávka, po které by přišlo zakončení. Stav stále 1:0.
     
    52
    Adama Soumaoro mohl využít nádherného centru ze standardní situace, jenže nyní na vzdálenější levé tyči hlavičkoval o zem těsně vedle! Udinese znovu přežilo a stále vede 1:0.
     
    55
    Fotbalisté Bologni jsou celkově lepším týmem na hrací ploše, jenže zatím se trápí v koncovce. Nicméně, na vyrovnání nebo obrat mají hosté stále dostatek času.
     
    56
    Bologna se dopustila faulu nedaleko šestnáctky a Udinese může udeřit z volného přímého kopu. K míči už se nyní postavil domácí kapitán Rodrigo de Paul.
     
    57
    Volný přímý kop nakonec nerozehrál Rodrigo de Paul, ale jeden z jeho spoluhráčů, který sice mířil dobře, jeho střela ale nakonec minula bližší levý horní růžek.
     
    58
    Bologna se ocitla pod tlakem a zpětný centr od levého rohového praporku vypadal hodně nebezpečně, jenže ze druhé vlny Udinese nikdo nedobíhal. Velká škoda.
     
    60
    Takehiro Tomijasu fauloval ve tvrdém hlavičkovém souboji Tolgaye Arslana, žlutá karta se ale nekonala.
     
    61
    Střídání v týmu Bologna FC: ze hřiště odchází Jerdy Schouten, přichází Mattias Svanberg.
     
    61
    Střídání v týmu Bologna FC: ze hřiště odchází Andreas Skov Olsen, přichází Riccardo Orsolini.
     
    61
    Střídání v týmu Bologna FC: ze hřiště odchází Musa Barrow, přichází Nicola Sansone.
     
    62
    Střídající Riccardo Orsolini mohl skórovat krátce po příchodu na hrací plochu, když se v blízkosti šestnáctky pěkně uvolnil mezi třemi protihráči a napřáhl k přízemní střele, která těsně minula přední pravou tyč! Bologna opět nevyrovnala.
     
    65
    Nicola Sansone vyrazil do rychlého protiútoku a pěkně přenesl hru přes osu hřiště, jenže následná kombinace hostů nic nepřinesla. Nyní ji zhatil Riccardo Orsolini.
     
    66
    Udinese trestuhodně přišlo o míč a Walace musel vzápětí zatáhnout za záchranou brzdu. Žlutá karta.
     
    67
    Roberto Soriano chtěl vysunout kolmou přihrávkou do šestnáctky nabíhajícího Nicolu Sansoneho, jenže domácí fotbalisté jeho úmysl dobře přečetli a překazili.
     
    69
    Tolgay Arslan musel být ošetřován a následně odešel po souboji s Riccardem Orsolinim mimo hrací plochu.
     
    71
    Mattias Svanberg dokázal na levé straně šestnáctky odcentrovat z brankové čáry a domácí na vzdálenější pravé tyči raději odvrátili míč na rohový kop. Stav 1:0.
     
    73
    Tolgay Arslan je zřejmě po ošetření v pořádku, protože nyní nebezpečně vypálil na pravé straně šestnáctky z úhlu a Łukasz Skorupski nedokázal jeho střelu držet! Udine se k dorážce nedostalo.
     
    75
    Bologna už sáhla v průběhu druhého poločasu ke trojitému střídání, jenže ani tři změny vyrovnání nepřinesly. Udinese stále drží jednobrankový náskok.
     
    76
    Nahuel Molina vlétl do šestnáctky a poté chtěl z úhlu zakončit, jenže pod nohy mu vlétl jeden z protihráčů, který ve skluzu a čistě odvrátil míč na rohový kop.
     
    80
    Střídání v týmu Bologna FC: ze hřiště odchází Emanuel Vignato, přichází Andrea Poli.
     
    80
    Střídání v týmu Bologna FC: ze hřiště odchází Mitchell Dijks, přichází Musa Juwara.
     
    81
    Juan Musso nyní vlétl pod nohy pronikajícího Rodriga Palacia a Bologna bude kopat penaltu!
    81. Nedovolený zákrok Mussa, po němž rozhodčí nařídil penaltu
     
    82
    Bologna právě vstřelila branku!
    Juan Musso sice dobře vystihl směr střely, jenže RICCARDO ORSOLINI teď napálil míč ze značky pokutového kopu k pravé tyči a vyrovnal – 1:1!
    82. Riccardo ORSOLINI - 1:1
     
    83
    Střídání v týmu Udinese Calcio: ze hřiště odchází Tolgay Arslan, přichází Fernando Forestieri.
     
    84
    Sebastien De Maio mohl vrátit Udinese ztracené vedení rychle zpět, jenže po centru z rohového kopu hlavičkoval těsně nad pravý roh brány!
     
    87
    Rodrigo Palacio chtěl něco vymyslet na levém křídle a případně proniknout do šestnáctky, jenže si na kolmou přihrávku za obranu nabíhal z ofsajdu. Útok přerušen.
     
    88
    Mattias Svanberg krásně vypálil na ose hřiště zpoza šestnáctky a jeho přízemní střela mířila ke vzdálenější pravé tyči, Juan Musso ale vytáhl skvělý zákrok a míč teď vyrazil na rohový kop!
     
    90
    Nad rámec dnešního utkání byly nastaveny 3 minuty.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Rodrigo de Paul dnes sice poslal v polovině prvního poločasu Udinese do vedení, jenže domácí stejně jako proti Juventusu o vedení přišli, když se osm minut před koncem prosadil z penalty střídající Riccardo Orsolini. Bologna ovšem byla nebezpečnějším týmem, a tak mohou být hráči Udinese s bodem spokojeni. Konečný výsledek střetnutí. Udinese 1 Bologna 0. (16:52:28)

    Tomáš Reiner

    Góly: 23. de Paul – 82. Orsolini

    Karty:   66. Walace (UDI) – 29. J. Schouten (BLG)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 4:9. Rohy: 4:9. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 12:18.
    Udinese Calcio: Musso – Becao (42. De Maio), Bonifazi, Nuytinck – N. Molina, de Paul (C), Walace, Arslan (83. Forestieri), Stryger Larsen – Pereyra – Okaka.
    Náhradníci: Gasparini, Scuffet – F. Llorente, Ouwejan, Palumbo, Zeegelaar, Makengo, Forestieri, De Maio, Samir, Mićin.

    Bologna FC: Skorupski – Tomijasu, Danilo, Soumaoro – Skov Olsen (61. Orsolini), J. Schouten (61. Svanberg), R. Soriano, Dijks (80. Juwara) – Vignato (80. A. Poli), Palacio (C), Barrow (61. N. Sansone).
    Náhradníci: Ravaglia, A. Da Costa – A. Poli, M'Baye, Svanberg, Antov, Juwara, De Silvestri, N. Sansone, Baldursson, Orsolini, Faragò.

    Rozhodca: Alberto Santoro. Asistenti: Dario Cecconi, Marcello Rossi. Čtvrtý rozhodčí: Antonio Di Martino