Leeds – Tottenham 3:1 (kon.) | Sheffield Utd. – Crystal Palace 0:2 (kon.) | Manchester City – Chelsea 1:2 (kon.)
Liverpool – Southampton 2:0 (kon.)
koniec
Manchester City
1:2 (1:0)
Chelsea FC
Sobota 08.05.2021, 18:30 • Etihad Stadium, Manchester • Anglická Premier League • 35. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (20:43:43)
     
    Ďalší program:

    Manchester City
    36. kolo – 14. 5. 2021, 21:00: Newcastle – Manchester City

    Chelsea FC
    36. kolo – 12. 5. 2021, 21:15: Chelsea – Arsenal
     
    Štatistiky zápasu:

    Držanie lopty: 49 % : 51 %.
    Strely na bránu: 4:5.
    Strely mimo: 4:4.
    Rohy: 6:2.
    Ofsajdy: 1:5.
    Fauly: 12:10.
     
    Chelsea predviedla v druhom polčase výborný výkon a napokon získava veľmi dôležité tri body v boji o Ligu majstrov. Domáci začali druhý polčas s jednogólovým náskokom, Londýnčania však získali územnú prevahu a nakoniec svoju aktivitu korunovali vyrovnávajúcim gólom z kopačky Zijacha. Hostia i po tomto presnom zásahu pokračovali vo svojej aktivite a aj keď im v dnešnom zápase rozhodcovia kvôli tesným ofsajdom neuznali až tri góly, tak výhru napokon vybojovali. O triumfe Chelsea rozhodol v nadstavenom čase Marcos Alonso, ktorý svojím presným zásahom odložil majstrovské oslavy Manchesteru City. „The Citizens“ sú však naďalej na prvom mieste s 13-bodovým náskokom pred druhým Manchesterom United. Ten bude hrať zajtra na ihrisku Aston Villy a ak by tam prehral, tak Manchester City bude mať i tak definitívu majstrovského titulu. Chelsea sa posunula už na tretie miesto a pred piatym West Hamom má náskok 6 bodov.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Domáci sa zúfalo vrhli dopredu. Hostia zablokovali dva centre z krídla a potom bez váhania odkopli loptu do stredu poľa.
    90+2. Marcos Alonso (CHE) - 1:2
     
    90+2
    Chelsea dala gól!
    Hostia v úplnom závere zápasu strieľajú s najväčšou pravdepodobnosťou víťazný gól! Werner si nabehol na pravú stranu šestnástky na kolmicu Hudson-Odoia, ktorý si sám nabiehal do stredu pokutového územia na Wernerovu prihrávku. Pred Hudson-Odoiom ale loptu zasiahol MARCOS ALONSO, ktorý ju nevydarenou strelou z prvej nasmeroval vysokým oblúkom za chrbát domáceho brankára Edersona.
     
    90+1
    Domáci vytlačili hostí na ich polovicu ihriska, o loptu ich ale neobrali. Od obrancov Chelsea tak začína ďalšia „vlna“ útoku hostí.
     
    90
    Bude sa hrať ešte tri minúty.
     
    90
    Žltú kartu dostáva za podrazenie Pulisica na vlastnej polovici Gabriel Jesus (Manchester City).
     
    89
    Rüdigerov nákop z vlastnej polovice nedokázala zasiahnuť hneď dvojica protihráčov, lopta sa tak dostala na ľavú stranu šestnástky k Alonsovi. Jeho oblúčik vyrazil brankár Ederson mimo svojej brány.
     
    88
    Sterling sa pretlačil za loptou do šestnástky cez Zoumu, ktorý neodkopol nákop zo stredu poľa, v následnom súboji so Zoumom ale spadol. Hra pokračuje ďalej, pretože ani VAR nepreukázal faul obrancu Chelsea.
     
    87
    Werner potom dobehol odkop z vlastnej polovice ihriska a podržal loptu na útočnej polovici. Až po niekoľkých desiatkach sekúnd ju získali domáci.
     
    86
    Manchester City získava v závere zápasu prevahu. Po centri z pravej strany mohol strieľať z voleja Gündoğan, vysokú loptu ale trafiť nedokázal.
     
    85
    Gündoğan si nabehol na ľavé krídlo na Sterlingovu kolmicu a prihrávkou na prednú tyč poslal loptu na Fodena. Ten ju jemným tečom usmernil tesne mimo vzdialenejšej tyče Mendyho brány.
     
    84
    Útok domáceho tímu ale k ničomu neviedol. Hostia rozohrávajú svoj postupný útok od obrancov na vlastnej polovici.
     
    83
    Sterling si spracoval ďalší nákop Laportea zo stredu poľa pred šestnástkou Chelsea a následne posunul loptu na ľavé krídlo na Zinčenka. Ten založil postupný útok Manchesteru City.
     
    82
    Sterling sa rozbehol do otvorenej obrany Chelsea za nákopom z vlastnej polovice ihriska, Zouma mu ale čistým sklzom už vo vlastnej šestnástke loptu vypichol.
    81. Callum Hudson-Odoi (CHE)
     
    81
    Pulisic na konci rýchleho protiútoku vysunul prihrávkou na pravé krídlo Jamesa, ktorého strieľanú prihrávku poslal za chrbát brankára Edersona Hudson-Odoi. Ani tento gól ale rozhodcovia neuznali kvôli ofsajdu, ktorý následne potvrdil i VAR.
     
    80
    Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Benjamin Mendy, prichádza Olexandr Zinčenko.
     
    79
    Werner dostal výbornú prihrávku medzi obrancov Manchesteru City, pretlačil sa cez Laportea i okolo vybiehajúceho brankára Edersona a napokon poslal loptu do prázdnej domácej brány. Gól však nemeckému útočníkovi ani tentoraz nie je uznaný kvôli ofsajdu.
     
    79
    Jesus si po ďalšej rozohrávke svojich obrancov nabehol na Laporteov pas za obranu Chelsea, v momente prihrávky ale bol v ofsajde.
     
    78
    Jesus sa rozbehol do otvorenej obrany Chelsea a tento rýchly protiútok Manchesteru City zakončil trochu sebecky sám. Bránu Mendyho svojou strelou minul.
     
    77
    Jamesov center z rohu zrazili domáci na ďalší rohový kop. Center z neho potom obrana Manchesteru City vyriešila.
     
    76
    Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Hakím Zijach, prichádza Callum Hudson-Odoi.
     
    75
    Chelsea znovu zastavila útok Manchesteru City už v strede poľa a hneď otočila hru na opačnú stranu. Zijacha preto musel taktickým faulom zastaviť Aké.
     
    74
    Zijachov center na zadnú tyč odhlavičkoval pred Wernerom Rúben Dias. Domáci potom získali loptu a snažia sa rozohrať svoj útok.
     
    73
    Držanie lopty v 1. polčase: 57 % : 43 %
    Držanie lopty v 2. polčase: 45 % : 55 %
     
    72
    James si nabehol na skvelý pas na pravé krídlo a strieľanou prihrávkou pred bránu hľadal nabiehajúceho Wernera. Ten loptu v sklze nedokázal zasiahnuť.
     
    71
    Ďalší center z rohu domácich sa od hráčov v šestnástke Chelsea odrazil za ňu k striedajúcemu Gündoğanovi, ktorý z voleja vypálil nad Mendyho bránu.
     
    71
    Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Ferrán Torres, prichádza Ilkay Gündoğan.
     
    70
    Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Sergio Agüero, prichádza Phil Foden.
     
    70
    Sterling preniesol presným pasom na pravú stranu hru na Cancela, ktorého center zrazil do autu Alonso. Domáci budú dvakrát striedať.
     
    69
    Rozohrávka rohového kopu sa domácim vôbec nevydarila a nie príliš presný center odvrátila bez väčších problémov do bezpečnej vzdialenosti obrana Chelsea.
     
    68
    Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza N'Golo Kanté, prichádza Jorginho.
     
    67
    Agüero si nabiehal za kolmicou na pravú stranu šestnástky, loptu ale pred ním v sklze odkopol na rohový kop Alonso.
     
    66
    Až po viac ako minúte sa to hráčom Manchesteru City podarilo, na útočnej polovici ale znovu narazili na zoradenú obranu londýnskeho klubu.
     
    65
    Až teraz sa domáci futbalisti konečne dostali k lopte, cez napádajúcich hráčov Chelsea sa ale nedokážu dostať na útočnú polovicu.
     
    64
    Hostia sú v tejto chvíli pri chuti a pokračujú vo svojej útočnej snahe. Domáci sú inkasovaným gólom zjavne zaskočení.
    63. Hakím Zijach (CHE) - 1:1
     
    63
    Chelsea dala gól!
    Je vyrovnané! Pred pokutovým územím Manchesteru City sa lopta dostala k Pulisicovi, ktorý ju prihral na pravú stranu šestnástky k Azpilicuetovi a ten ju vrátil na hranicu pokutového územia na HAKÍMA ZIJACHA. Maročan si loptu spracoval a zo vzduchu ju napokon poslal prízemnou strelou k ľavej tyči Edersonovej brány.
     
    61
    Až teraz sa im to podarilo po nepresnej Pulisicovej prihrávke, prakticky vzápätí ale o ňu znovu prišiel Rodri, ktorý si ju nechal vypichnúť v strede poľa.
     
    60
    Londýnčania pokračujú po zisku lopty v strede poľa v obliehaní obrany Manchesteru City. Domáci majú obrovský problém sa dostať k lopte.
     
    59
    Alonso sa dostal cez trojicu protihráčov k šestnástke Manchesteru City a prihrávkou na os ihriska našiel Pulisica. Ten si loptu naviedol na pravačku okolo Akého, následne však vystrelil nad Edersonovu bránu.
     
    58
    Alonsov center zľava bol zablokovaný do autu. Zijach potom hľadal prihrávkou do šestnástky nabiehajúcich spoluhráčov, ani jeden z nich ale hrací predmet nezasiahol.
     
    57
    Chelsea v posledných minútach prebrala iniciatívu a opäť sa nasťahovala na útočnú polovicu. Domáci sa neúspešne snažia loptu získať.
     
    56
    Zijach si potom nabiehal na ľavé krídlo za pasom zo stredu poľa, čisto ho ale od lopty odtlačil Cancelo, ktorého Zijach následne fauloval.
     
    55
    Napriek tomu sa podarilo Londýnčanom rozohrať a Pulisic na konci tejto útočnej akcie hľadal kolmicou do šestnástky Wernera. Domáci brankár Ederson hru dobre prečítal a dostal sa k hraciemu predmetu ako prvý.
     
    54
    Hostia rozohrávajú svoj ďalší postupný útok od obrancov, tých ale držia na ich polovici napádajúci hráči Manchesteru City.
     
    53
    Agüero si nabehol na ďalší Laporteov pas zo stredu poľa a tentokrát loptu podržal v šestnástke Chelsea. Prihrávkou do druhej vlny ju znova posunul na Sterlinga, ktorého odtlačil od lopty kapitán hostí Azpilicueta.
     
    52
    Po podobnej kombinácii zakončoval na opačnej strane spoza šestnástky Zijach, aj on ale vystrelil priamo do stredu brány na pripraveného brankára Edersona.
     
    51
    Agüero sklepol hlavou nákop od obrancov do druhej vlny pred šestnástku Chelsea na Sterlinga, ktorý vystrelil z prvej do stredu brány.
     
    50
    Werner dostal z ľavého krídla prihrávku do šestnástky a cez Akého vystrelil mimo. Až potom odmával asistent rozhodcu ofsajd útočníka Chelsea.
     
    49
    Kanté však dokázal loptu vybojovať a hostia sa prvýkrát v druhom polčase dostali na útočnú polovicu. Domáci sa zoradili do obranného postavenia pred vlastnú šestnástku.
     
    48
    Až teraz sa hostia konečne dostali k hraciemu predmetu, dlho si ho ale neužili a po nepresnej prihrávke na Wernera sa vrátil k hráčom Manchesteru City.
     
    47
    „The Citizens“ sa hneď po výkope usadili na útočnej polovici, kde rozvíjajú svoju postupnú kombináciu. Chelsea sa k lopte v druhom polčase zatiaľ nedostala.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali domáci. Cez prestávku nedošlo k žiadnemu striedaniu.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 19:34.
     
    Domáci síce mali v prvom dejstve územnú prevahu, dlho sa však nedokázali dostať k ničomu nebezpečnému. Oba tímy sa zamerali hlavne na obranu a dlho sme tak videli hru výhradne medzi šestnástkami. Zaujímavejšie momenty prišli až v závere prvého polčasu. Najprv vyrazil Ederson krásnu Zijachovu strelu k tyči a následne domáci po rýchlom protiútoku otvorili zásluhou Sterlinga skóre. Pri tomto góle sa zranil Christensen, ktorý potom chýbal v obrane a domáci i možno práve preto získali po faule Gilmoura na Jesusa i pokutový kop. Ten chcel Agüero premeniť v štýle Antonína Panenku, gólman Edouard Mendy ale jeho úmysel prečítal a jeho oblúčik do stredu brány s prehľadom chytil. Uvidíme teda, ako na tento priebeh zareagujú hostia v druhom polčase.

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 57 % : 43 %
    Strely na bránu: 3:1
    Strely mimo: 2:3
    Rohy: 4:0
    Ofsajdy: 0:2
    Fauly: 6:7
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
    45+3. Nepremenená penalta Sergia Agüera
     
    45+3
    Sergio Agüero (Manchester City) chcel predviesť „panenkovskú“ penaltu, gólman Edouard Mendy ale jeho úmysel prečítal a pomalý oblúčik do stredu brány chytil.
     
    45+3
    Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Andreas Christensen, prichádza Kurt Zouma.
    45+1. Gabriel Jesus (MAC)
     
    45+1
    Torres si nabehol na prihrávku do šestnástky a takmer z bránkovej čiary posunul loptu pred bránkovisko. Tam sa takmer zrazili Jesus a Agüero, napokon sa ale k lopte dostal Jesus, ktorého podkopol zozadu Gilmour. Penalta pre Manchester City!
     
    45
    Christensen nebude môcť v zápase pokračovať a hostia budú musieť vynútene striedať. Štvrtý rozhodca medzitým ukazál, že sa bude hrať ešte jednu minútu.
    44. Raheem STERLING (MAC) - 1:0
     
    44
    Manchester City dal gól!
    Domáci otvárajú skóre! Christensen nedokázal pred Jesusom loptu odkopnúť, navyše sa pri pokuse o odkop zrejme i zranil. Jesus sa potom v šestnástke dostal k hraciemu predmetu a posunul ho na Agüera, ktorému trochu odskočil. Našťastie pre domácich sa však odrazil priamo pred dobiehajúceho RAHEEMA STERLINGA, ktorý ho poslal za chrbát gólmana Chelsea.
     
    43
    Alonso sa potom dostal na ľavom krídle k lopte, ktorú vyrazil domáci brankár a posunul ju dozadu na Rüdigera. Ten vystrelil vysoko nad Edersonovu bránu.
     
    42
    Zijach napriahol k tvrdej strele zo strednej vzdialenosti a jeho pokus k pravej tyči musel gólman Manchesteru City Ederson vyraziť.
     
    41
    Útok Chelsea sa napokon skončil nepresným pasom na ľavé krídlo. City hneď odpovedalo svojím útokom, ktorým sa vrátilo na polovicu hosťujúceho mužstva.
     
    40
    Až teraz sa hostia konečne dostali po dlhšej dobe k možnosti na svoj postupný útok, aj ich útočná akcia sa ale zasekla na zoradenej obrane súpera.
     
    39
    Sterling pripravil pätičkou Benjaminovi Mendymu pozíciu na center, Mendy však nevydareným nákopom poslal loptu až do autu na opačnej strane ihriska.
     
    38
    Odrazenú loptu ale znovu získali domáci, ktorí už takmer 4 minúty nepožičali hrací predmet hosťom. Tí sa však stále držia v bezchybnom obrannom postavení.
     
    37
    Center Benjamina Mendyho z ľavého krídla zrazil na prednej tyči na roh Christensen. Chelsea si potom poradila i s nákopom z rohu ihriska.
     
    36
    Obliehanie obrany Chelsea pokračuje. Domáci si prihrávajú loptu zo strany na stranu, priestor na prienik do šestnástky ale stále nenašli.
     
    35
    City vystihlo rozohrávku Chelsea a opäť sa dostalo k postupnému útoku na polovici súpera. Hostia zatiaľ držia domácich v úctivej vzdialenosti od svojej brány.
     
    34
    Sterling si navádzal pred šestnástkou Chelsea loptu z ľavého krídla na os ihriska a aj keď mu Kanté loptu vypichol, tak sa i tak dostal k strele. Tá však bola veľmi slabá a gólman Mendy ju teda bez problémov chytil.
     
    33
    Werner si nabehol na ľavé krídlo na pas za domácu obranu, potiahol si loptu do šestnástky a vystrelil veľmi nevydarenou strelou mimo Edersonovej brány.
    32. Timo Werner (CHE)
     
    32
    Alonsov center z ľavého krídla doletel na hranicu šestnástky k Zijachovi, ktorého nepresnú strelu usmernil k ľavej tyči Werner. Nemecký útočník však bol v jasnom ofsajde a jeho zásah tak nemohol byť uznaný.
     
    31
    Chelsea potom poriadne zariskovala ťažkou malou domov na brankára Mendyho, ktorý loptu odkopol na poslednú chvíľu pred dobiehajúcim Jesusom.
     
    30
    Hostia sa s rozohrávkou nikam neponáhľajú a navzdory presingu hráčov Manchesteru City si loptu prihrávajú pred vlastnou šestnástkou.
     
    29
    Werner prepustil Zijachovu prihrávku do šestnástky za seba na Alonsa, pred ktorým loptu odkopol na poslednú chvíľu Laporte. Domáci hneď otáčajú hru na opačnú stranu.
     
    28
    Rúben Dias hľadal ďalším nákopom do šestnástky rozbehnutého Agüera, proti nemu ale včas vybehol gólman londýnskeho tímu Mendy, ktorý sa k lopte dostal ako prvý.
     
    27
    Werner si navádzal loptu z ľavého krídla do šestnástky, tesne pred ňou mu ju ale vypichol do autu Laporte. Domáci potom hrací predmet získali pod svoju kontrolu.
     
    26
    Chelsea sa zatiahla do obranného postavenia a dobrým pohybom donútila domácich k niekoľkým nepresným prihrávkam za sebou. Po poslednej z nich získal loptu Alonso.
     
    25
    Tentokrát loptu chytil rovno brankár Chelsea Mendy, ktorý ju hneď vyhodil do stredu poľa. Tam ju však vybojovali pod svoju kontrolu domáci, ktorí sa snažia o rozohrávku svojho ďalšieho postupného útoku.
     
    24
    Domáci si jeho rozohrávku zopakujú, center od rohovej zástavky totiž zrazil na prednej tyči za bránkovú čiaru Alonso.
     
    23
    Agüero si nabiehal do šestnástky Chelsea na nákop Rúbena Diasa, jeden z obrancov hostí ale loptu zrazil na roh.
     
    22
    Držanie lopty: 49 % : 51 %
     
    21
    Zijach rozohral štandardku Chelsea z pravej strany útočnej polovice centrom do šestnástky domáceho tímu, jeho nákop ale bez problémov vyriešila obrana Manchesteru City.
     
    20
    Za pasom Alonsa za obranu Manchesteru City sa rozbehol Werner, ktorý si však pred brankárom Edersonom posunul loptu až takmer k rohovej zástavke. Odtiaľ ju potom posunul na spoluhráčov dozadu.
     
    19
    „The Citizens“ sa vrátili na útočnú polovicu, ich postupný útok ale k ničomu nebezpečnému neviedol.
     
    18
    Center z rohu City letel na prednú tyč, kde sa v skrumáži odrazil od hlavy Akého nad Mendyho bránu.
     
    17
    Benjamin Mendy sa prekľučkoval z ľavého krídla do šestnástky a prihrávkou do druhej vlny posunul loptu na Rodriho. Ten sa pri strele pošmykol, jeho pokus ale musel i tak zraziť jeden z obrancov Chelsea na roh.
     
    16
    Až teraz sa domáci dostali k lopte. Obrancovia Manchesteru City sa snažia hru upokojiť a prihrávajú si loptu pred vlastnou šestnástkou.
     
    15
    Zijach vysunul peknou kolmicou na pravé krídlo za obranu Manchesteru City Jamesa, ktorého prudký center na prednú tyč chytil brankár Ederson.
     
    14
    Rozohrávka sa mu však už nevydarila a nepresným pasom na útočníkov vrátil loptu obrancom Chelsea. Tí rozohrali ďalší postupný útok hostí.
     
    13
    Alonsovu tvrdú strelu z priameho kopu zastavili hráči City v múre. Aké si potom spracoval center Zijacha do šestnástky.
     
    12
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za podrazenie Wernera ostrým sklzom Raheem Sterling (Manchester City). Chelsea bude mať priamy kop z pozície takmer v pravom rohu šestnástky Manchesteru City.
     
    11
    Kanté zaviezol hrací predmet na útočnú polovicu, jeho prihrávku na pravé krídlo ale odkopol do autu Aké. Hostia sa potom usadili na útočnej polovici k svojej postupnej kombinácii.
     
    10
    Chelsea získala loptu pod svoju kontrolu, aj ona sa ale zasekla v strede poľa. Oba tímy zatiaľ spoliehajú hlavne na disciplinovanú hru v obrane.
     
    9
    City znova získalo loptu v strede poľa a znova sa snaží prekombinovať sa na útočnú polovicu. Hostia domácich zatiaľ držia v blízkosti stredového kruhu.
     
    8
    A aj oni rozohrali nepresne. Domáci hneď založili svoj útok, ktorý zakončil strelou do obrancu Chelsea Jesus. Benjamin Mendy potom dorážkou z hranice šestnástky minul bránu Londýnčanov.
     
    7
    Akého kolmicu na Agüera zastavil Pulisic. Teraz sa pod tlak napádajúcich protihráčov dostali hráči londýnskeho tímu.
     
    6
    Lopta sa dostala i k brankárovi Edersonovi, ktorý sa zapojil do rozohrávky City. „The Blues“ ale naďalej výborne pokrývajú stred poľa.
     
    5
    Hostia hneď po odkope gólmana Mendyho prišli o loptu. Domáci obrancovia si ju prihrávajú medzi sebou a snažia sa rozohrať cez vysokonapádajúcich hráčov Chelsea.
     
    4
    Domáci rýchlo prešli stredom poľa a Torres sa s loptou rozbehol po pravej strane do šestnástky Chelsea. Jeho strela cez Rüdigera napokon skončila vysoko nad Mendyho bránou.
     
    3
    Nepresný nákop na Jesusa skončil u Christensena. Rüdiger potom rozohral do stredu poľa, od spoluhráčov sa však lopta k nemu vrátila.
     
    2
    Domáci tiež zacúvali s loptou dozadu, na rozdiel od futbalistov Chelsea ju ale dokážu zatiaľ podržať pod svojou kontrolou.
     
    1
    Výkop zápasu mala Chelsea. Hostia hneď posunuli loptu dozadu a pod tlakom napádajúcich domácich hráčov museli hrací predmet odkopnúť do stredu poľa.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Manchester City bude hrať v belasých dresoch, Chelsea v modrých.
     
    Oba tímy práve vybiehajú na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Úvodné zostavy:

    Manchester City: Ederson – N. Aké, Rúben Dias, Laporte – F. Torres, Cancelo, Rodri, B. Mendy, Sterling (C) – Agüero – Jesus.

    Náhradníci: Steffen – Mahrez, Gündoğan, Foden, García, Fernandinho, B. Silva, Zinčenko, Walker.

    Chelsea FC: E. Mendy – Azpilicueta (C), Christensen, Rüdiger – Kanté – R. James, Zijach, Gilmour, M. Alonso – Pulisic, Werner.

    Náhradníci: Arrizabalaga – Jorginho, Giroud, Havertz, Hudson-Odoi, Emerson, K. Zouma, Livramento, T. Abraham.

    Rozhodca: Taylor – Beswick, Nunn.
     
    Tento zápas sa kvôli nariadeniam na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19 bude hrať bez divákov.
     


    Vzájomné zápasy

    Vzájomná bilancia v anglickej Premier League hovorí v prospech Chelsea, ktorá vyhrala nad Manchesterom City 26 zo 47 vzájomných ligových zápasov. City sa z výhry radovalo 14-krát a sedem ligových súbojov týchto dvoch klubov skončilo remízami. Oba tímy sa v tomto ročníku stretli už dvakrát. Prvý vzájomný ligový súboj vyhralo City na začiatku tohto kalendárneho roku na ihrisku Chelsea 3:1, v semifinále v FA Cupe v apríli 2021 ale vyhrala Chelsea doma 1:0. Okrem toho sa oba tímy navyše stretnú 29. mája v Istanbule vo finále Ligy majstrov.

    Posledných 5 vzájomných ligových zápasov:
    8. 12. 2018: Chelsea – Manchester City 2:0
    10. 2. 2019: Manchester City – Chelsea 6:0
    23. 11. 2019: Manchester City – Chelsea 2:1
    25. 6. 2020: Chelsea – Manchester City 2:1
    3. 1. 2021: Chelsea – Manchester City 1:3
     


    Chelsea FC

    Londýnčania sa od príchodu nemeckého trénera Thomasa Tuchela rozohrali do skvelej formy a pod jeho vedením prehrali v anglickej Premier League jediný zápas – na začiatku apríla 2021 s West Bromwichom (2:5). Vďaka tejto skvelej sérii výsledkov sa dostali na štvrté miesto o tri body pred piaty West Ham, ktorý vo vzájomnom zápase pred dvomi týždňami zdolali 1:0. Podobne, ako v prípade Manchesteru City, i Chelsea čakajú v závere sezóny zápasy o trofeje, konkrétne presne o týždeň finále FA Cupu proti Leicesteru a na konci mája i finále Ligy majstrov proti Manchesteru City. Pred týmto ligovým zápasom je Chelsea na piatom mieste tabuľky zápasov vonku, v 17 súbojoch na cudzích ihriskách ale inkasovala len 15 gólov.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Chelsea – West Bromwich 2:5
    Crystal Palace – Chelsea 1:4
    Chelsea – Brighton 0:0
    West Ham – Chelsea 0:1
    Chelsea – Fulham 2:0

    Nebude hrať:
    - Mateo Kovačić (svalové zranenie)
     


    Manchester City

    „The Citizens“ si môžu už dnes definitívne zaistiť titul, štyri kolá pred koncom tejto ligovej sezóny totiž majú pred druhým Manchesterom United náskok 13 bodov (United má odložený zápas s Liverpoolom k dobru). K nemu sa dostali vďaka výbornej forme, ktorú nabrali po nevýraznom úvode sezóny. Z posledných 22 ligových zápasov vyhralo City 20 a prehralo len s Manchesterom United (0:2) a Leedsom (1:2). Manchester City okrem toho už vyhral Ligový pohár a prvýkrát v histórii sa dostal i do finále Ligy majstrov, kde sa stretne práve s Chelsea. Do tohto ligového zápasu ide City ako tím s najvyšším počtom strelených gólov (71) a najnižším počtom inkasovaných gólov (24) spomedzi všetkých tímov najvyššej anglickej súťaže. V tabuľke domácich zápasov je Manchester City taktiež jasne na prvom mieste.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Fulham – Manchester City 0:3
    Leicester – Manchester City 0:2
    Manchester City – Leeds 1:2
    Aston Villa – Manchester City 1:2
    Crystal Palace – Manchester City 0:2

    Nebude hrať:
    - John Stones (červená karta)
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Manchester City – Chelsea FC. Stretnutie 35. kola anglickej Premier League sa začne o 18:30.

    Michal Sadlek

    Góly: 44. Sterling – 63. Zijach H., 90+2. M. Alonso

    Karty:   12. Sterling (MAC), 90. Jesus (MAC)

    Nepremenená penalta: 45+3. Agüero (MAC), brankár E. Mendy zneškodnil


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 4:4. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 12:10.
    Manchester City: Ederson – N. Aké, Rúben Dias, Laporte – F. Torres (71. Gündoğan), Cancelo, Rodri, B. Mendy (80. Zinčenko), Sterling (C) – Agüero (70. Foden) – Jesus.
    Náhradníci: Steffen – Mahrez, Gündoğan, Foden, García, Fernandinho, B. Silva, Zinčenko, Walker.

    Chelsea FC: E. Mendy – Azpilicueta (C), Christensen (45+3. K. Zouma), Rüdiger – Kanté (68. Jorginho) – R. James, Zijach (76. Hudson-Odoi), Gilmour, M. Alonso – Pulisic, Werner.
    Náhradníci: Arrizabalaga – Jorginho, Giroud, Havertz, Hudson-Odoi, Emerson, K. Zouma, Livramento, T. Abraham.

    Rozhodca: Taylor – Beswick, Nunn