Hr. Králové – Dukla Praha 2:1 (kon.) | Ústí n. L. – Blansko 2:1 (kon.) | Chrudim – Třinec 0:2 (kon.)
Prostějov – Líšeň 1:3 (kon.) | Vyšehrad – Varnsdorf 1:2 (kon.)
koniec
FC Slavoj Vyšehrad
1:2 (1:0)
FK Varnsdorf
cz Sobota 08.05.2021, 17:00 • Stadion Evžena Rošického, Praha-Strahov (kapacita: 19 032). • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA (CZ)
Predzápasové kurzy
     
    89
    Za zdržování při odkopu vidí žlutou kartu brankář Adam Richter.
     
    88
    Střídání v týmu FK Varnsdorf: ze hřiště odchází Ondřej Kocourek, přichází David Macháček.
     
    88
    Na Strahově mohl znovu platit nerozhodný stav! Do se položil hlavou Tomáš Egert, ale jeho fantastická šipka a následná hlavička skončila jen pár centimetrů nad břevnem.
     
    83
    A protože poté v emocích sundal dres, vidí hostující kapitán Pavlo Rudnytskyy žlutou kartu.
     
    83
    Varnsdorf právě vstřelil branku!
    Všichni varnsdorfští hráči jsou nyní u rohového praporku a slaví senzační obrat! I brankář Richter přesprintoval celé hřiště. Domácí fotbalisté jsou za neproměněnou penaltu potrestáni. Dosud poměrně precizně hrající defenziva šemíků nyní propadla a do brejku se dostal PAVLO RUDNYTSKYY, který prošel jako nůž máslem a vybíhajícího Martina Otáhala pokořil parádní dělovkou pod břevno.
     
    79
    Fantastický Adam Richter vystihl stranu a střelu Pavla Hezoučkého k tyči dokázal vyrazit. Domácí střelec navíc selhal v dorážce, když trefil zblízka jen tyč.
     
    78
    Jenže vzápětí byl ve vápně faulován Daniel Procházka a je z toho penalta pro Vyšehrad.
     
    77
    Varnsdorf právě vstřelil branku!
    Jenže po rohu je srovnáno! Krásný nákop na malé vápno se snesl až k OLIVEROVI VELICHOVI, který propasíroval balon do sítě!
     
    76
    Martinu Otáhalovi by měli před stadionem postavit pomník! Do tutovky se po parádním sólu dostal Daniel Novák, ale jeho střelu prakticky do prázdné fantasticky zneškodnil domácí gólman! Bude z toho roh.
     
    75
    Střídání v týmu FK Varnsdorf: ze hřiště odchází Marek Richter, přichází Adam Ondráček.
     
    71
    Střídání v týmu FK Varnsdorf: ze hřiště odchází Patrik Schön, přichází Matyáš Kazda.
     
    71
    Žlutou kartu dostává Michal Vaněk (FC Slavoj Vyšehrad).
     
    70
    Vyšehrad hraje hodně tvrdě. Další ostré dojetí znamená žlutou kartu pro Daniela Procházku. Hosté předtím po nákopu Daniela Nováka reklamovali hru rukou a dožadovali se, marně, penalty.
     
    69
    V obrovské šanci se ocitl Patrik Schön! Stál úplně sám ve vápně, ale bleskově proti němu vystartoval Martin Otáhal, který proti jeho střele z první předvedl další fantastický zákrok!
     
    66
    Střídání v týmu FC Slavoj Vyšehrad: ze hřiště odchází Dominik Kříž, přichází Jan Vejvar.
    Střídání v týmu FC Slavoj Vyšehrad: ze hřiště odchází Matyáš Vojta, přichází Michal Vaněk.
     
    50
    Nevypadá to, že by hosté spustili nějaké útočné tornádo. Spíše naopak. Do brejku se dostal Josef Jakab, kterému se sice povedlo v tutovce přehodit vybíhajícího Adama Richtera, ale nenasměroval hrací předmět mezi tři tyče.
     
    49
    Matyáš Vojta nyní po odehrání balonu ostře dojel jednoho z hostujících hráčů. Bylo to na obranné polovině Varnsdorfu, takže je z toho zbytečná, ale za tvrdost zcela zasloužená žlutá karta.
     
    47
    Na druhé straně našel Filip Drobílek v šanci dva na jednoho úplně volného Pavla Hezoučkého, který si ale místo rány z první, za což jej nepublikovatelnými výrazy častuje trenér, chtěl míč zpracovat, ten mu utekl a skončil u bleskově vybíhajícího Adama Richtera.
     
    46
    Patrik Schön se dostal do velké šance. Už z vlastní poloviny vybíhal osamocen, ale jeho nájezd z levé strany perfektně vychytal brankář Martin Otáhal!
     
    46
    Střídání v týmu FK Varnsdorf: ze hřiště odchází Ondřej Lehoczki, přichází Daniel Novák.
    Střídání v týmu FK Varnsdorf: ze hřiště odchází Matěj Šimon, přichází Oliver Velich.
     
    40
    Po faulu u střídaček dostává žlutou kartu Karel Žilák, který do svého soupeře doslova zajel a to poměrně ostře.
     
    32
    Vyšehrad právě vstřelil branku!
    Jenže vzápětí se Vyšehrad prosazuje. Pro domácí je to odměna za aktivitu z posledních minut, kdy se drželi v blízkosti šestnáctky a zastřelovali se. Balon se po pěkné kombinaci dostal k FILIPU DROBÍLKOVI, který si nikým nehlídán připravil v šestnáctce míč a umístil ho precizně pod horní tyč.
     
    29
    Velký zmar na straně domácích, který jen dokumentuje jejich postavení v tabulce. Vyšehrad sice zdařile kombinoval kolem šestnáctky, trpělivou hrou se dostal k centru, který propadl až k Josefu Jakabovi, ale ten místo střely z první z malého vápna do poloodkryté klece nesmyslně udělal kličku do středu a navedl míč do dvojice hostujících obránců.
     
    21
    Matyáš Vojta se dostal ve vápně do zajímavé příležitosti po centru, ale zblízka poslal balon jen do dobře postaveného a včas reagujícího Adama Richtera, který posléze dokázal míč zalehnout.
     
    6
    Další rohový kop pro hosty skončil hlavičkou Kristiana Zbrožka, ale ten trefil jen dobře postaveného Martina Otáhala. Vzápětí dostal Zbrožek nabito od Martina Kouřila a po teči tu bude další roh.
     
    3
    Hosté jsou aktivnější. Matěj Šimon se dostal na úrovni penalty k zakončení. Jeho jedovku pod horní tyč ale perfektně vyškrábl brankář Martin Otáhal nad břevno!

    Richard Wagner

    Góly: 32. Drobílek – 77. Velich, 83. Rudnytskyy

    Karty:   40. Žilák (VYS), 49. Vojta (VYS), 70. D. Procházka (VYS), 71. Vaněk (VYS) – 83. Rudnytskyy (VDF), 89. A. Richter (VDF)

    Nepremenená penalta: 79. Hezoučký (VYS), brankár A. Richter zneškodnil


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 4:8. Střely mimo: 6:4. Rohy: 8:8.
    FC Slavoj Vyšehrad: Otáhal – D. Procházka, Egert, Stropek, Žilák – Jakab, Alexandr, Vojta (66. Vaněk), Kříž (66. Vejvar), Hezoučký – Drobílek (C).
    Náhradníci: Ordelt – Burda, Vejvar, Vaněk, Zaradny, Králíček.

    FK Varnsdorf: A. Richter – M. Richter (75. Ondráček), Kouřil, Hasil – Zbrožek, Bláha, Lehoczki (46. Daniel Novák), Rudnytskyy (C), Šimon (46. Velich) – Schön (71. Kazda), Kocourek (88. Macháček).
    Náhradníci: Vaňák – Pajkrt, Daniel Novák, Macháček, Ondráček, Kazda, Velich.

    Rozhodca: Petr Dorušák – Zdeněk Dobrovolný, Lucie Ratajová

    Diváci: 33