Zlín – Opava 1:1 (kon.) | Plzeň – Příbram 3:3 (kon.) | Brno – Mladá Boleslav 2:3 (kon.)
Bohemians – Liberec 3:0 (kon.)
koniec
FC Zbrojovka Brno
2:3 (0:2)
FK Mladá Boleslav
cz Sobota 08.05.2021, 17:00 • Městský fotbalový stadion Srbská, Brno • Česká FORTUNA:LIGA • 31. kolo
Predzápasové kurzy
     
    74
    Brno právě vstřelilo branku!
    Domácí opět snižují a máme zaděláno na drama! Texl vyslal do vápna ostrý centr, na který si nabíhal Štepanovský, ale k zakončení se nedostal. Ve zmatcích kolem penalty následně Hladík přistrčil míč JAKUBU PŘICHYSTALOVI a ten zblízka překonal brankáře Šedu – 2:3.
     
    49
    Brno právě vstřelilo branku!
    Je bleskově sníženo a domácí jsou rázem zpět ve hře. K penaltě se postavil obránce LUDĚK PERNICA, který poslal brankáře Šedu ze svého pohledu doleva, zatímco míč napálil prudce doprostřed branky – 1:3.
     
    47
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Takový úvod druhé půle si domácí vůbec nepředstavovali. Obrovskou chybu vyrobil Hlavica, který chtěl pod tlakem při malé domů nahrát Berkovcovi, ale vůbec si nevšiml VÁCLAVA DRCHALA, který přihrávku zachytil, obešel domácího brankáře a pohodlně zakončil do prázdné branky – 0:3!
     
    38
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Hosté odskakují do dvoubrankového vedení a opět po smrtícím brejku. V tom nejprve Douděra dostal míč chytře puštěný mezi nohama od Skaláka, kterého vybídl ke skórování, ale skvěle jej vychytal Berkovec. Míč se ale poté odrazil opět k DAVIDU DOUDĚROVI a ten se opřel do luxusního voleje, který zapadl ke vzdálenější tyči a dobíhající brankář Brna s tím nemohl nic dělat – 0:2.
     
    6
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Jenže do vedení jdou nakonec hosté! V rychlém brejku dostal skvělou milimetrovou kolmici za obranu od Ladry rozběhnutý Douděra, který přesprintoval obránce a protáhl se až do šestnáctky, kde přihrávkou před branku našel úplně volného VÁCLAVA DRCHALA a ten z bezprostřední blízkosti zakončil do prázdné branky – 0:1.

    Daniel Kinc

    Góly: 49. Pernica (pen.), 74. Přichystal (Štepanovský) – 6. Drchal (Douděra), 38. Douděra, 47. Drchal

    Karty:   21. J. Sedlák (BNO), 45+1. Dreksa (BNO), 73. Pachlopník (BNO) – 90+2. Preisler (MBL)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 2:3. Rohy: 8:5. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 21:8.
    FC Zbrojovka Brno: Berkovec – Štepanovský, Dreksa (C) (46. Jan Moravec), Pernica, Hlavica – Reiter (71. Bariš), Texl, Pachlopník (75. Endl), J. Sedlák (46. Fila), A. Fousek (46. Přichystal) – Hladík.
    Náhradníci: Floder – Endl, Kryštůfek, Bariš, Jan Moravec, Přichystal, Fila.

    FK Mladá Boleslav: Šeda – Řezník, D. Šimek, Jakub Klíma (56. Preisler) – Douděra, Dancák, Budínský (C), Zmrhal – Ladra (25. Skalák) – Michal Škoda, Drchal (73. Jiří Klíma).
    Náhradníci: Mikulec – Preisler, Tatajev, Fulnek, Jiří Klíma, Skalák, Dufek.

    Rozhodca: Proske – Kotík, Váňa