Real Madrid – Chelsea 1:1 (kon.)
koniec
Real Madrid
1:1 (1:1)
Chelsea FC
Utorok 27.04.2021, 21:00 • Estadio Alfredo Di Stéfano, Madrid • Liga majstrov • Semifinále
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:59:12)
     
    Štatistiky zápasu:

    Držanie lopty: 52 % : 48 %.
    Strely na bránu: 2:5.
    Strely mimo: 4:3.
    Rohy: 4:6.
    Ofsajdy: 2:2.
    Fauly: 11:9.
     
    Druhý polčas herne výrazne zaostal za prvým dejstvom a videli sme v ňom taktickú bitku, v ktorej sa oba tímy zameriavali výrazne viac na obranu. O niečo aktívnejším tímom bol domáci Real Madrid, žiadnu stopercentnú gólovú príležitosť si však ani on a ani Chelsea nevypracovali. O výsledku sa tak rozhodlo už v úvodnej polhodine, keď skórovali za Real Madrid Karim Benzema a za Chelsea Christian Pulisic a po priebehu zápasu sa dá remíza považovať za zaslúžený výsledok. Pred odvetou však dáva tento výsledok väčšie šance na postup do finále londýnskemu klubu, ktorý strelil veľmi dôležitý gól na pôde súpera.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Modrićovu prihrávku na striedajúceho Rodryga vystihol Chilwell. Hostia ešte vyrazili do protiútoku, na jeho konci však bol len veľmi nepresný center Jamesa z pravého krídla.
     
    90+2
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Karim Benzema, prichádza Rodrygo.
     
    90+1
    Ošetrovanie Rüdigera sa natiahlo i do nadstaveného času. Po ňom zostal obranca Chelsea na hracej ploche a zapojil sa i do postupného útoku svojho tímu.
     
    90
    Bude sa hrať ešte tri minúty.
     
    89
    Žltú kartu dostáva Álvaro Odriozola Arzallus (Real Madrid CF), ktorý doslova vletel do rozbehnutého Rüdigera, ktorý sa hnal po ľavom krídle do otvorenej obrany Realu.
     
    88
    Kroosov nízkoletiaci center z rohu nasmeroval hlavou na bránu Varane a jeho strelu zrazil Chilwell mimo ľavej tyče svojej brány.
     
    87
    Real má loptu teraz na svojich kopačkách zrejme najdlhšie v zápase. Kroos napriahol k tvrdej strele po zemi zo strednej vzdialenosti a po odraze od Kantého skončila lopta mimo pravej tyče Mendyho brány.
     
    86
    Hazard výbornou kolmicou na pravú stranu šestnástky vysunul za obranu hostí Odriozolu Arzallusa, jeho center však Rüdiger v sklze zablokoval. Po autovom vhadzovaní sa lopta vrátila k domácim.
     
    85
    Real síce má loptu pod kontrolou, domáci akoby ale nemali sily na rýchlejšiu kombináciu. Hostia disciplinovane držia obrannú líniu a nenechávajú domácim ani kúsok ihriska zadarmo.
     
    84
    Kanté našiel na hranici šestnástky voľného Zijacha, tomu ale guľatý nezmysel pri spracovávaní odskočil. Casemiro mu ho preto spolu s brankárom Courtoisom zobral.
     
    83
    Kanté najprv nepresne nacentroval do šestnástky Realu a potom hneď vybojoval loptu naspäť pre spoluhráčov. Tí sa usadili pri pokutovom území Realu a hľadajú medzeru v obrannom postavení domácich.
     
    82
    Modrić hľadal výborným pasom na ľavé krídlo Asensia, ten ale bol v momente Chorvátovej prihrávky v postavení mimo hry.
     
    81
    Casemiro ostrým sklzom vypichol loptu rozbehnutému Zijachovi. Domáci ju získali, cez vysokonapádajúcich hostí sa ale nedokážu dostať do stredu poľa.
     
    79
    Zijach síce zakrútil loptu zo štandardky ponad múr z hráčov Realu, strelu ale príliš neumiestnil a s pokusom letiacim takmer do stredu brány si domáci gólman Courtois bez vážnejších problémov poradil.
     
    78
    Žltú kartu za šliapnutie na nohu Havertza tesne pred vlastnou šestnástkou dostáva Raphaël Varane (Real Madrid CF). Priamy kop pre Chelsea z výbornej streleckej pozície.

    Michal Sadlek

    Góly: 29. Benzema – 14. Pulisic

    Karty:   27. Vinícius Júnior (REA), 60. Kroos (REA), 65. Marcelo (REA), 78. Varane (REA), 89. Odriozola Arzallus (REA) – 38. Pulisic (CHE)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 4:3. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 11:9.
    Real Madrid: Courtois – Militao, Varane, Nacho Fernández – Carvajal (77. Odriozola Arzallus), Modrić, Casemiro, Kroos, Marcelo (C) (77. Asensio) – Benzema (90+2. Rodrygo), Vinícius Júnior (66. E. Hazard).
    Náhradníci: Altube, Lunin – Asensio, Arribas, E. Hazard, Isco, Blanco, Gutiérrez, M. Díaz, Rodrygo, Odriozola Arzallus.

    Chelsea FC: Mendy – Christensen, Silva, Rüdiger – Azpilicueta (C) (66. R. James), Kanté, Jorginho, Chilwell – Pulisic (66. Zijach), Werner (66. Havertz), Mount.
    Náhradníci: Caballero, Arrizabalaga – M. Alonso, T. Abraham, Giroud, Havertz, Gilmour, Emerson, R. James, K. Zouma, Hudson-Odoi, Zijach.

    Rozhodca: Makkelie – Steegstra, de Vries (NED)
    Streda 05.05.2021
    Chelsea - Real Madrid 2:0

    Góly: 28. Werner, 85. Mount

    Karty:   14. Jorginho (CHE), 39. Christensen (CHE), 87. Mount (CHE) – 37. Ramos (REA), 62. Nacho Fernández (REA), 72. Kroos (REA), 90. Valverde (REA)

    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 6:1. Rohy: 1:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 16:10.