CSKA Moskva – Omsk 0:2 (kon.)
koniec
CSKA Moskva
0:2 (0:0, 0:2, 0:0) Stav série: 2:3
Avangard Omsk
cz Pondelok 26.04.2021, 18:30 • CSKA Arena, Moskva • Play-off KHL • Finále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na početnou! (20:49:59)
     
    Československá stopa v utkání

    Šimon Hrubec (OMS) výhra, 0 OG, 26 zásahů, úspěšnost 100%, čas na ledě – 60:00.
     
    Statistiky po celém zápase:

    Střely na branku: 26 – 23
    Trestné minuty: 4 – 6
    Vhazování: 32 – 32
    Zblokované střely: 6 – 28
    Hity: 7 – 11
     
    Dnešní utkání sledovalo 7272 diváků.
     
    Moskvané nedokázali využít domácího prostředí, a tak jsou na tom mnohem lépe hostující hokejisté, kteří vedou v sérii hrané na čtyři zápasy 3:2. Moskvané sice měli optickou převahu, ale velkých šancí jsme moc neviděli. Tu největší měl vlastně na konci utkání Brendan Leipsic, jehož rána trefila zadní tyč. Skvělým výkonem přispěl k výhře hostů český gólman – Šimon Hrubec, jenž vychytal nulu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:41
    Domácí hráč zkoušel střelu z levé strany, když před Hrubcem bylo hodně plno. K teči ale nakonec nedošlo, kotouč se po zákroku gólmana dostal mimo hřiště.
     
    59:28
    No, tady je nejspíše rozhodnuto. Hostující celek sice vyhazuje jeden puk za druhým na zakázané uvolnění, ovšem tím šetří alespoň několik cenných sekund.
     
    59:12
    Velká škoda byla, že Konstantin Okulov zastavil křižnou přihrávku na Maxima Mamina. Ten mohl pálit do odkryté branky, jenže takhle o možnost přišel.
     
    59:00
    Minuta do konce utkání!
     
    58:39
    Sergej Andronov nakonec vypálil z celkem dobré pozice na levé straně a Šimon Hrubec neměl vůbec dobrý výhled. Přesto udržel touš někde ve výstroji.
     
    58:24
    Tentokrát jsme viděli vhazování ve středovém kruhu, které ovládli domácí hokejisté. Ti se během chvilky dostali do pásma, kde se snaží kombinovat.
     
    58:06
    Moskvanům se krátí čas, ovšem viděli jsme dobrou možnost! Brendan Leipsic vyslal parádní ránu, jenže ta jenom trefila zadní tyčku!
     
    57:51
    A očekávané se stalo realitou, Lars Johansson zůstává na střídačce a domácí hrají v šesti!
     
    57:51
    Oddechový čas pro domácí.
     
    57:20
    Šimon Hrubec podržel puk za svou brankou, jenže jeho následná přihrávka po mantinelu byla sebrána domácími hráči. Hraje se už hodně dlouho bez přerušení.
     
    56:50
    Nikita Sošnikov se musel se spoluhráči hodně rychle vracet do obranného pásma, kde to zavánělo rozhodující brankou. Domácí to ale nakonec ustáli.
     
    56:02
    Sergej Tolčinskij nám prokličkoval až na kraj levého kruhu, odkud mohl vypálit. To nakonec nezvládl, jelikož byl na poslední chvíli odstaven soupeřem.
     
    55:19
    A další ztráta na domácí straně, Moskvané se nedokáží udržet v útočném pásmu s kotoučem na holi! Avangard předvádí velmi dobrou defenzivní hru.
     
    54:50
    Tentokrát sice jedna střela přišla, jenže ta letěla hodně mimo branku. Hosté posléze vyhodili tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění a mohli vystřídat.
     
    54:18
    Jegor Rykov ještě stihl kotouč u modré, a tak udržel svůj celek v útočném pásmu. Moskvané nyní motají svého soupeře, ale je to vlastně bez střelby.
     
    53:52
    Corban Knight se nám z ničeho nic dostal mezi kruhy, ale k zakončení se nakonec nedostal. Měl před sebou hned několik těl, která nešlo propálit.
     
    53:06
    Nikita Sošnikov zavezl puk do útočného pásma, jenže následně ho nahodil jen podél mantinelu a přišla další ztráta. Dnes to na nějaké drama od CSKA nevypadá.
     
    52:25
    Jeden z domácích hráčů upadl za brankou Hrubce, ovšem sudí vylučovat nebude.
     
    51:51
    Pavel Karnauchov se ještě pokusil zachytit puk za brankou soupeře, ovšem jeho protihráč to měl mnohem blíže... Moskvané si stále nic nevypracovali.
     
    51:03
    Andrej Loktionov zachytil kotouč ve středním pásmu a posunul ho na levou stranu. Moskvané se dostali zpět do útočného pásma, kde se snaží kombinovat.
     
    50:55
    Oddechový čas pro hosty.
     
    50:55
    Hosté zahráli jen na další zakázané uvolnění. Maxim Sorkin to měl ke kotouči nejblíže, a tak žádný ze soupeřů neměl nárok. Píská se zase zakázané uvolnění.
     
    50:14
    Do konce poslední periody nám chybí posledních deset minut a Avangard stále drží dvoubrankový náskok. Hosté sice jen brání, ovšem velmi dobře.
     
    49:52
    No, nyní nesledujeme ani trochu zajímavé utkání. Moskvané se sice snaží, jenže zatím si gólovou šanci nevypracovali. Omsk naopak puky jen vyhazuje.
     
    49:05
    Nepřesnosti na hostující straně se nám kupí, a tak následovalo další zakázané uvolnění na straně Omsku. Následuje tak další vhazování před Hrubcem.
     
    48:41
    CSKA se sice po chvilce dostala ke kotouči, ovšem musí rozjet další akci od svého gólmana. Zatím to s domácími hráči nevypadá ani trochu dobře...
     
    48:06
    Maxim Mamin se pohyboval na hraně ofsajdu, ovšem přihrávku nakonec nedostal. Samostatná akce jeho spoluhráče skončila navíc jenom ztrátou.
     
    47:47
    Hostujícím hokejistům se nepovedla rozehrávka ze svého obranného pásma, která skončila až na zakázaném uvolnění. Další buly bude před Hrubcem.
     
    47:04
    Domácí celek přežil oslabení, a tak má ještě nějakou šanci na srovnání stavu. Nebude to mít dnes ale lehké, jelikož Šimon Hrubec chytá opravdu dobře.
     
    46:48
    Brendan Leipsic je na ledě!
     
    46:10
    Moskvané vyhráli vhazování ve svém obranném pásmu a vyhodili kotouč přes všechny čáry. Hostující celek tak musí rozjet útok až od svého brankáře.
     
    45:43
    Sergej Tolčinskij vyslal tvrdou ránu z levého kruhu a Lars Johansson nedokázal udržet kotouč ve výstroji. Nikdo z hostů se ale k dorážce nedostal.
     
    45:11
    No, hostující hokejisté mají celkem zajímavou možnost na rozhodnutí skóre. Moskva se ale celkem slušně brání a už dvakrát vyhodila puk do bezpečí.
     
    44:48
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (Brendan Leipsic – 2 min., podrážení).
     
    44:14
    Hokejisté v červených dresech muselo pro kotouč do středního pásma, a tak nastává další dobývání útočného pásma. To zatím není nijak moc úspěšné.
     
    43:32
    Konstantin Okulov vymyslel celkem zajímavou přihrávku na levou stranu, ovšem jeho spoluhráč ji nedokázal zpracovat. CSKA tak musí zase bojovat o puk.
     
    42:57
    Omsk si nyní skvěle hlídal útočnou modrou a zastavil rovnou dvě akce soupeře. Ta třetí už sice vyšla, ale v brance je dnes velmi jistý Šimon Hrubec.
     
    42:20
    CSKA nepouští svého soupeře přes střední pásmo, avšak nemá zatím ani nějaké větší možnosti. Na domácí straně by to chtělo nějaký moment překvapení.
     
    41:49
    Anton Slepyšev si zamotal kotouč pod nohy,, což znamenalo ztrátu na straně Moskvy. Avangard ovšem následně také chyboval, když poslal touš na icing.
     
    41:16
    Maxim Gončarov chvilku podržel puk v obranném pásmu, avšak hosté o něj nakonec přece jen přišli. Vhazovat se tak bude po pravé ruce Šimona Hrubce.
     
    40:48
    Maxim Mamin byl skoro trestuhodně volný u branky soupeře, a tak se dostal k odraženému puku od zadního mantinelu. Nic většího z toho ale nebylo.
     
    40:14
    A právě se nám rozjela i poslední perioda! Domácí celek má co dohánět, naopak Omsk se nejspíše soustředí už hlavně na obranu a bránění náskoku.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po druhé třetině:

    Střely na branku: 17 – 21
    Trestné minuty: 2 – 6
    Vhazování: 21 – 23
    Zblokované střely: 4 – 19
    Hity: 4 – 10
     
    Již jsou za námi dvě periody, po kterých vede Omsk, a to rovnou o dvě branky! Prvního gólu jsme se dočkali po čtyřech minutách prostřední periody, když se hosté dostali do přečíslení dva na jednoho, které úspěšně zakončil Damir Šaripzjanov. Moskvané sice měli více ze hry, což mohli potvrdit v přesilové hře. Místo srovnání stavu ale přišlo jen inkasování. Reid Boucher táhl přečíslení dva na jednoho, to vzal nakonec na sebe a bekhendem dostal puk pod horní tyčku.

    Další třetina začne přibližně ve 20:12.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:33
    Moskvané se na poslední vteřiny dostali ještě do útočného pásma, ovšem z toho se vyhnali sami. Nepřesný pas navíc skonči skoro až u Johanssona.
     
    39:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    38:26
    Avangard dnes hraje také hodně obětavě, jelikož zblokoval už osmnáct střel svého soupeře. To za sebou máme navíc jen dvě třetiny, ve třetí by měl být tlak domácího celku rozhodně největší... Stane se tak?
     
    37:56
    Na ledě jsou tak čerstvé formace, ovšem CSKA má nyní obrovské problémy s přechodem středního pásma. To se jim nedaří překonat za žádnou cenu...
     
    37:20
    Anton Slepyšev zachytil puk ve svém obranném pásmu a rychle ho poslal podél mantinelu. Jeho spoluhráč kotouč ale podržel a nechal raději tým vystřídat.
     
    37:00
    Do konce prostřední části nám chybí poslední tři minutky a domácí celek by potřeboval překonat Hrubce. Rozhodně by ho vstřelená branka mohla nakopnout.
     
    36:19
    Tentokrát museli hosté rozjet akci ze svého obraného pásma, ale jejich postupné útoky nejsou dnes nijak zářivě. Naopak jejich rychlé akce končí brankami.
     
    35:47
    Moskvané to zkusil přihrávkou na útočnou modrou po pravé straně, ale to Omsk odhadl velmi dobře. Lars Johansson nakonec zasahovat nemusel.
     
    35:02
    Jinak hostující hokejisté nám opět hrají v pěti, jelikož trest pro Alexeje Běreglazova nám vypršel. Avanagrad to má nyní rozjeté velmi dobře pro mečbol.
    34:23 Reid BOUCHER - 0:2
     
    34:23
    Avangard právě vstřelil branku!
    Neskutečné, domácí inkasují ve své vlastní přesilové hře a nevypadá to s nimi vůbec dobře! REID BOUCHER táhl přečíslení dva na jednoho. To vzal nakonec na sebe. Bogdan Kiselevič ho sice na chvilku zastavil, ale následně poslal Boucher kotouč bekhendem nechytatelně pod horní tyčku. Bez asistence.
     
    33:43
    Maxim Mamin se snažil poslat křižný pas na Konstantina Okulova, ovšem tam místečko nebylo. Proto nakonec vypálil, ale Šimon Hrubec puk vyrazil.
     
    33:06
    Je za námi další komerční přestávka, která přišla spíše vhod hostujícímu celku. Moskvané totiž měli slušný tlak, ale ten byl přerušením hry trochu pokažen.
     
    32:43
    Vyloučení v týmu Avangard Omsk (Alexej Běreglazov – 2 min., vražení na hrazení).
     
    32:04
    Zase se nám moc nepřerušuje a hokejisté v červených dresech se drží v útočném pásmu. Navíc hrají výhodu a brzy si zahrají další přesilovou hru!
     
    31:30
    Sergej Andronov byl připravený na brankovišti, kde ale nakonec možnost k dorážce nedostal. Přesto to byl on, kdo byl u odraženého kotouče jako první.
     
    30:59
    Klas Dahlbeck se musel pro kotouč vrátit do svého obranného pásma, a tak nechal rovnou hráče obou týmů vystřídat. CSKA proto rozjíždí nový útok.
     
    30:17
    Moskvané se v posledních okamžicích trochu hledají. Optickou převahu sice mají i nadále, ovšem Šimon Hrubec nemusel předvést nějaký super zákrok.
     
    29:55
    Moskvané vyslali další střelu na Hrubce, ale ten s tím neměl žádné problémy. Následné vhazování navíc vybojovali hostující hokejisté na své hole.
     
    29:18
    Oliwer Kaski byl volný na pravé straně, ovšem přihrávka na něj nebyla úplně přesná. Následně se k němu puk sice odrazil, ale bylo to k ničemu.
     
    28:30
    Damir Šaripzjanov je zatím mužem zápasu, jelikož se postaral o jedinou branku dnešního duelu. Dočkáme se ještě nějakých zásahů do konce periody?
     
    27:48
    Andrej Světlakov nahodil touš od levého mantinelu před branku, kde bylo hned několik hráčů. Stejný hráč se hnal ještě za dorážkou, ale ani on nebyl úspěšný.
     
    27:14
    Ilja Kovalčuk nedokázal přebrat těžkou přihrávku do středního pásma. Následně ještě znepříjemňoval rozehrávku domácím, ale kotouč nezískal.
     
    26:59
    Šimon Hrubec zachytil touš za svou brankou a pomohl svým spoluhráčům s rozehrávkou. Domácí ale dobře napadali a vybojovali vhazování v útočném pásmu.
     
    26:24
    A máme tu jednu statistickou zajímavost. Ilja Kablukov si připsal asistenci na jedinou branku v zápase. Ta pro něj navíc byla jubilejní, jelikož byla stá!
     
    25:58
    Je za námi první komerční přestávka druhé periody, po které se hnal do akce Omsk. Ten se ale nedokázal dostat skrze obranu CSKA ve středním pásmu.
     
    25:14
    Tak zatím je to hodně podobné jako v prvním finálovém zápase. V tom sice měli Moskvané také převahu, jenže inkasovali jako první a jejich hra se rozpadla.
    24:23 Damir ŠARIPZJANOV - 0:1
     
    24:23
    Avangard právě vstřelil branku!
    Domácí svou převahu v útočném pásmu nevyužili, naopak kotouč ztratili, a tak se do vedení dostávají hosté! Kirill Semjonov táhl přečíslení dva na jednoho, ve kterém našel volného DAMIRA ŠARIPZJANOVA, jenž se štěstím procedil kotouč mezi betony Johanssona. Asistence: Kirill Semjonov a Ilja Kablukov.
     
    23:43
    |Nyní se drží domácí celek v útočném pásmu, ovšem Arťom Blažijevskij si netroufl nahodit přímo na branku. Raději poslal kotouč podél mantinelu za branku.
     
    23:15
    Damir Šaripzjanov je na ledě!
     
    22:37
    Avangard vyhazuje jeden kotouč za druhým a domácí hokejisté se nemohou dostat k větší kombinaci v pásmu. To není dobrá přesilová hra od CSKA.
     
    22:06
    Omsk znovu vyhodil kotouč přes všechny čáry a zatím se brání bez problémů. Poté se sice domácí dostali ke střele, ale Šimon Hrubec drží puk ve výstroji.
     
    21:39
    Skákavou přihrávku nemohl domácí obránce zachytit, a tak se Moskvané musí vystěhovat z pásma. Při přechodu do akce je navíc zastavil ofsajd.
     
    21:15
    Vyloučení v týmu Avangard Omsk (Damir Šaripzjanov – 2 min., podrážení).
     
    20:49
    Andrej Světlakov je na ledě!
     
    20:15
    A druhá třetina už nám také odstartovala! Hostující celek hraje ještě přesilovou hru, která bude trvat ještě nějakých třicet sekund, prosadí se?
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky po první třetině:

    Střely na branku: 9 – 8
    Trestné minuty: 2 – 2
    Vhazování: 11 – 10
    Zblokované střely: 3 – 7
    Hity: 4 – 6
    Pátý finálový zápas za sebou má první třetinu
     
    Je za námi první třetina dnešního duelu, která moc hokejové krásy nenabídla. Ze začátku byli aktivnější Moskvané, kteří měli k dispozici přesilovou hru, tu však nevyužili. Omsk následně hru vyrovnal, i když ve hře bylo k vidění hodně nepřesností na obou stranách. Začátek prostřední části bude hrát Omsk ještě minutu v početní výhodě.

    Další třtina začne přibližně v 19:21.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:27
    Sergej Tolčinskij dostal přihrávku na vrcholek levého kruhu, jenže místo střely z první si sjížděl více nalevo. Nakonec úplně vyjel z dobré střelecké pozice.
     
    19:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    18:49
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (Andrej Světlakov – 2 min., krosček).
     
    18:15
    Avangrad nyní aktivně napadá svého soupeře a Moskvané se musí bránit. Skvěle však zasáhl jeden z hráčů, který zblokoval tvrdou ránu od modré.
     
    17:48
    Omsku se nepovedla rozehrávka, a tak se bude muset mít Šimon Hrubec nejspíše na pozoru. Nakonec to ale neplatilo, jelikož Omsk vyhrál vhazování.
     
    17:02
    Anton Slepyšev měl zatím asi největší možnost v zápase! Díky své rychlosti se dostal ke střele kousek od modré čáry, jenže těsně minul tyč!
     
    16:25
    Ivan Tělegin se pustil do napadání v útočném pásmu, ale soupeř měl přece jen trochu náskok. Proto se musí domácí hráč s číslem sedm vracet rychle do defenzivy.
     
    15:52
    V posledních momentech se nám i celkem často přerušuje hra, a tak je celkem zajímavé tempo dávno pryč. Zatím sledujeme hlavně opatrnou hru.
     
    15:10
    První třetina se nám pomalu ale jistě blíží ke svému konci. Vhazovat se bude před domácím gólmanem, který má za sebou další rutinní zákrok.
     
    14:46
    Anton Slepyšev poslal žabičku na levou stranu, kde byl jeho spoluhráč. Domácímu hokejistovi se otevřel prostor, ale hostující gólman má puk v lapačce.
     
    14:18
    Šimon Hrubec je zatím více zaměstnávaným gólmanem. Na střelu od modré ovšem viděl velmi dobře, navíc udržel kotouč ve své výstroji. Nikdo nemohl dorážet.
     
    13:57
    Komerční přestávka.
     
    13:30
    Oliwer Kaski se vydal do napadání v rohu útočného pásma a jeho snaha přinesla hostům ovoce. Nakonec zakončoval Klim Kostin, ale brankář CSKA se natáhl.
     
    12:49
    V posledních minutách se nehraje moc útočný hokej a sledujeme především boj ve středním pásmu. Ani jeden z gólmanů zatím nemusí úplně zářit.
     
    12:05
    Stejná situace se opakovala i o chvilku později. Tentokrát však Moskvané vyhráli vhazování ve své obranné třetině, takže mohli vystřídat komplet lajnu.
     
    11:41
    Domácímu celku se nepovedla rozehrávka, a tak kotouč skončil jen na zakázaném uvolnění. Následné buly před domácím brankářem vyhráli hosté.
     
    11:16
    Moskvané mají nyní slušný tlak a Omsk je v jednom velkém kole... Přesto se osvobodil a Lars Johansson musel zasahovat proti střele z pravé strany.
     
    10:48
    Šimon Hrubec nyní vůbec netušil, kde je kotouč. Nakonec mu to ale nemuselo vadit, jelikož ten vyplaval těsně vedle jeho tyčky. Omsk se tedy ubránil.
     
    10:09
    Mario Kempe si sjížděl k zadnímu mantinelu, kde se dal očekávat odraz touše. Ten sice přišel, ovšem domácí útočník touš o kousíček přejel.
     
    09:37
    Hra se nám zatím moc nepřerušuje, a tak celkem plyne. Trochu větší převahu mají domácí hokejisté, avšak branky jsme se nadále nedočkali.
     
    08:54
    Omsk vybojoval kotouč ve středním pásmu, ovšem ke střele se nedostal. Následovalo jen nahození po mantinelu, které zastavil brankář moskevského celku.
     
    08:17
    Denis Zernov si objel branku a zkusil překvapit brankáře střelou bekhendem. Lars Johansson však měl svou bližší tyčku pohlídanou naprosto skvěle.
     
    07:35
    Oliwer Kaski schytal ostrou ránu někam nad koleno, ovšem vypadá to, že bude v pořádku. Navíc puk zblokoval do ochranné sítě a může jít na střídačku.
     
    06:54
    Po krátké době je v ofenzivě zase CSKA. To se snaží motat hlavu svým soupeřům. Brendan Leipsic to zkoušel bekhendem, ovšem Hrubec znovu zasáhl.
     
    06:09
    Ville Pokka si sjel na levý kruh, kam na něj mířila velmi přesná nahrávka. Následovala střela zápěstím, se kterou neměl Lars Johansson žádné problémy.
     
    05:50
    Komerční přestávka.
     
    05:11
    Omsk si připsal snad první střelu na branku, která však nebyla nijak nebezpečné. Následnou buly vyhráli domácí hráči, kteří mohou mířit zase dopředu.
     
    04:40
    Oliwer Kaski je na ledě!
     
    04:02
    Brendan Leipsic byl v akci znovu. Znovu střílel z vrcholku pravého kruhu, tentokrát Šimon Hrubec měl trochu zakrytý výhled, přesto kotouč vyrazil.
     
    03:36
    Brendan Leipsic dostal nabito na vrcholek pravého kruhu, odkud vyslal slušnou ránu z první. Brankář Omsku měl ale celkem slušný výhled a ránu vyrazil.
     
    03:03
    Hostující hokejisté vyhráli první buly v obranném pásmu a vyslali kotouč přes všechny čáry. Následně se ale ke střele dostal Bogdan Kiselevič, Hrubec chytá.
     
    02:40
    Vyloučení v týmu Avangard Omsk (Oliwer Kaski – 2 min., držení).
     
    01:58
    Avangard se zatím jen brání a musel čelit další střele. Ta tentokrát přišla z levé strany, ovšem český gólman zasahovat nemusel, jelikož puk šel mimo tyče.
     
    01:19
    Sledujeme hodně podobný úvod jako prvním finále, které se hrálo na moskevském ledě. Na začátku měli převahu domácí, ale to jako první inkasovali.
     
    00:53
    Andrej Loktionov vybojoval touš v útočném pásmu u mantinelu a měl před sebou hodně prostoru. Vyzkoušel pozornost Hrubce, který sklapl své betony včas.
     
    00:14
    A dnešní páté finále, které ještě nebude rozhodující, ovšem bude důležité, nám právě začalo! Kdo se dnes dočká výhry, bude to domácí mírný favorit?
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    CSKA Moskva: Lars Johansson (Šaryčenkov) – Dahlbeck, Ar. Sergejev, Kiselevič (A), Rykov, M. Robinson (A), Blažijevskij, Čajka – Andronov (C), P. Karnauchov, Mamin – Alexandr Popov, Okulov, Loktionov – Slepyšev, Leipsic, M. Kempe – Tělegin, Sorkin, Sošnikov – Světlakov.

    Avangard Omsk: Hrubec (Bobkov) – Gotovec, Běreglazov, Šaripzjanov (A), Pokka, Kaski, Gončarov, Čisťakov – K. Kostin, Knight, Boucher – Kovalčuk (C), Zernov, Činachov – Chochlačov, Tolčinskij, K. Semjonov – Dědunov, N. Komarov, Gricjuk – Kablukov (A).

    Rozhodčí: Olenin, Ravodin – Berseňjov, Lazarev.
     
    Československá stopa v utkání

    Šimon Hrubec (OMS) 16 zápasů v play-off, 10 výher, úspěšnost zákroků 94,8%, průměr obdržených branek – 1,64.
     
    Vzájemné zápasy v play-off:

    18.4.20201: CSKA – Omsk 1:4
    20.4.2021: CSKA – Omsk 3:0
    22.04.2021: Omsk – CSKA 1:2
    24.04.2021: Omsk – CSKA 4:3p
     
    Avangard Omsk

    Dá se však očekávat, že většina českých fanoušku bude přát spíše Omsku, kde nastupuje gólman Šimon Hrubec. Avangard hrál ve Východní konferenci, ve které se umístil na druhé pozice se ziskem osmdesáti čtyř bodů. Omsk se v prvním kole utkal s Jekatěrinburgem, takže k vidění byl souboj českých gólmanů. Celkem došlo na pět zápasů a lépe si vedl Šimon Hrubec. Další série nabídla o jednu utkání více, ale Omsk znovu zvítězil, tentokrát přehrál Magnitogorsk. Konferenční finále bylo nejtěžší bitvou, jelikož došlo na sedm utkání. Finálovou sérii rozjeli hosté trochu překvapivou výhrou na ledě soupeře. Následovaly však dvě porážky a v sobotním zápase hráli vlastně o všechno. Nakonec se Omsku povedlo vyhrát v prodloužení, a tak srovnal stav. Napínavá série se tak ještě do Omsku rozhodně vrátí.

    Nejproduktivnější hráči play-off:
    Sergej Tolčinskij – 19 bodů (5+14)
    Reid Boucher – 16 bodů (7+9)
    Corban Knight – 16 bodů (5+11)
     
    CSKA Moskva

    Moskvané asi budou považováni za menšího favorita celé finálové série. CSKA se vydařila základní část na jedničku. Dohromady získalo jednadevadesát bodů a ovládlo nejen Západní konferenci, ale i celou ligu. Moskvané samozřejmě ve vyřazovacích bojích vyzvali nejhorší tým z divize, kterým byl Spartak. Záležitost to byla jednoznačná a postup ve čtyřech zápasech. Následovala mnohem větší bitva, když CSKA narazilo na Lokomotiv. Rozhodovat musel až sedmý duel, ale CSKA to zvládlo. V konferenčním finále se Moskvané utkali s Petrohradem, který porazili 4:2 na zápasy. Finále nerozehráli Moskvané dobře, když na svém ledě padli 1:4. Následovaly dvě výhry a v posledním duelu si mohli zajistit skvělou pozici pro tento zápas. Nakonec ale padli v prodloužení, a tak se vyrovnaná série bude hrát ještě minimálně dva zápasy.

    Nejproduktivnější hráči play-off:
    Konstantin Okulov – 20 bodů (6+14)
    Maxim Šalunov – 18 bodů (12+6)
    Maxim Mamin – 12 bodů (6+6)
     
    Dobrý den, chtěla bych vás přivítat u finále KHL! V tomto střetu se spolu podíváme na zápas mezi CSKA a Omskem. Úvodní buly je naplánováno na 18:30 a my budeme u toho.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    Denisa Józsová

    Góly a asistencie: 25. Šaripzjanov (Semionov, Kablukov), 35. Boucher


    CSKA Moskva: Lars Johansson (Šaryčenkov) – Dahlbeck, Ar. Sergejev, Kiselevič (A), Rykov, M. Robinson (A), Blažijevskij, Čajka – Andronov (C), P. Karnauchov, Mamin – Popov, Okulov, Loktionov – Slepyšev, Leipsic, M. Kempe – Telegin, Sorkin, Šošnikov – Svetlakov.
    Avangard Omsk: Hrubec (Bobkov) – Gotovec, Bereglazov, Šaripzjanov (A), Pokka, Kaski, Gončarov, Čisťakov – K. Kostin, Knight, Boucher – Kovaľčuk (C), Zernov, Činachov – Chochlačov, Tolčinskij, Semionov – Dedunov, N. Komarov, Gricjuk – Kablukov (A).

    Rozhodca: Olenin, Ravodin – Berseňjov, Lazarev

    Diváci: 7272
    CSKA Moskva 2 4 Omsk
    #1 Nedeľa 18.04.2021 • 17:00
    CSKA Moskva - Omsk 1:4
    #2 Utorok 20.04.2021 • 18:30
    CSKA Moskva - Omsk 3:0
    #3 Štvrtok 22.04.2021 • 18:30
    Omsk - CSKA Moskva 1:2
    #4 Sobota 24.04.2021 • 16:00
    Omsk - CSKA Moskva 4:3 koniec po predl.
    #5 Pondelok 26.04.2021 • 18:30
    CSKA Moskva - Omsk 0:2
    #6 Streda 28.04.2021 • 18:00
    Omsk - CSKA Moskva 1:0