CFC Janov – Spezia 2:0 (kon.) | Parma – Crotone 3:4 (kon.) | Sassuolo – Sampdoria 1:0 (kon.)
koniec
FC Parma
3:4 (1:3)
FC Crotone
cz Sobota 24.04.2021, 18:00 • Stadio Ennio Tardini, Parma • Talianska Seria A • 33. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásný sobotní podvečer! Vítám vás při sledování 33. kola italské Serie A, u zápasu mezi Parmou a Crotone.
     
    Parma Calcio 1913

    Fotbalisté Parmy musí ve zbývajících šesti střetnutích pořádně zabrat, pokud se ještě chtějí zachránit. Momentálně jsou na předposledním devatenáctém místě s odstupem jedenácti bodů na Benevento. Musí tedy uhrát minimálně dvanáct bodů, a to v případě, že zmíněný soupeř všechny zbývající klání prohraje. Forma D'Aversovy družiny optimismus nepřidává, na vítězství čeká už pět utkání. V nich jen jednou remizovala, hned čtyřikrát prohrála. Nejlepším střelcem týmu je Juraj Kucka se sedmi góly.
     
    FC Crotone

    Crotone má opravdu už jen teoretickou na záchranu. Poslední celek tabulky zaostává o pět bodů za Parmou, na Benevento pak o šestnáct bodů, přičemž ve hře je už jen bodů osmnáct. Svěřenci kouče Cosmiho v předešlých čtrnácti střetnutích vyhráli jen jednou, ve zbylých třinácti utkáních odešli z hřiště jako poražení. Naposledy v týdnu těsně podlehli 0:1 Sampdorii Janov. Střeleckou produktivitu celku vede Simy se sedmnácti trefami.
     
    Úvodní sestavy:

    Parma Calcio 1913: Colombi – Bani, Busi, Dierckx, Gi. Pezzella – Hernani, Brugman, Kurtić, Man – Cornelius, Mihăilă.
    Náhradníci: Sepe – Brunetta, Camara, Conti, Gervinho, Grassi, Laurini, Osorio, Pellè, Sohm, Traoré, Valenti.

    FC Crotone: Cordaz – Djidji, Golemić, Magallán, S. Molina – Messias, Cigarini, Zanellato, Reca – Únás, Simy.
    Náhradníci: Crespi, Festa – Cuomo, Benali, Henrique, Luperto, P. Pereira, Rivière, Rispoli, Rojas, Vulić, Petriccione.

    Rozhodčí: Rapuano – Colarossi, Fiore.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost domácí, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    3
    Hned v úvodu tohoto zápasu si to po levém křídle namířil k pokutovému území křídelník Mihaila, který byl nakonec zastaven nedovoleně.
     
    4
    Parma tak zahrávala standardní situaci, která směřovala do hostující branky. Na hranici malého vápna ovšem zodpovědně zasahoval Messias.
     
    5
    Do pokutového území se před malým momentem dostával domácí Cornelius, který nakonec narazil do Magallána, jenž odkopával míč kupředu.
     
    6
    Crotone to posléze zkoušelo nákopem na pravou stranu, kde si o nahrávku řekl Molina, jenomže jako první se k míči dostal domácí Pezzella.
     
    7
    Colombi nyní mohl odkopávat míč od své branky, přičemž se mu na opačné polovině povedlo najít Corneliuse, který se ve vzduchu neprosadil.
     
    8
    Na opačné straně se ani Crotone daleko s míčem nedostalo a směrem dopředu tak mohl hrát obránce Bani, kterému se povedlo přenést hru do skřídla.
     
    9
    Kurtić si posléze na levém křídle přehodil míč na pravou nohu a centroval směrem do pokutového území, kde se mu povedlo najít pouze soupeře.
     
    10
    Messiasovi se povedlo udržet protihráče na zádech a jeho celek tak mohl vyrazit do rychlého protiútoku, který přinesl zablokovanou ránu Ounase.
     
    11
    Parma posléze rozjela kombinaci na vlastní obranné polovině, po které si o nahrávku řekl obránce Busi, kterému se nabídkou povedlo najít Mihailu.
     
    12
    Hodně přesná nabídka poté našla na pravém křídle Busiho, po jehož nahrávce se dostal k centru Pezzella, který ovšem trefil pouze soupeře.
     
    13
    Navíc si za pokutovým územím našel střeleckou pozici také domácí kapitán Hernani, který ovšem trefil pouze jednoho z blokujících hráčů.
     
    13
    Messias se po hezké kombinaci nakonec dostal k zakončení levou nohou, které se sneslo pouze do horní brankové konstrukce!
    13. Messias napálil břevno.
     
    14
    Crotone právě vstřelilo branku!
    Následoval rohový kop, který končí brankou! Na centrovanou nabídku si totiž dokázal nejvýše do vzduchu naskočit obránce LISANDRO MAGALLÁN, kterému se přesnou hlavičkou povedlo uklidit míč mimo dosah brankáře Colombiho.
    14. Lisandro MAGALLÁN - 0:1
     
    16
    Na pořadu dne byl rohový kop Parmy z levé strany. K rozehrávce se nakonec postavil Hernani, s jehož nabídkou si pro změnu poradil Magallán.
     
    17
    Parma to bude mít přesto najednou hodně složité, prohrává totiž o jednu branku. Přesto do konce tohoto zápasu zbývá ještě hodně času na vyrovnání.
     
    18
    Cordaz posléze rozehrával nakrátko od branky na vedle stojícího Djidjiho, kterému se pro změnu povedlo přenést hru směrem na Cigariniho.
     
    19
    Messias se znovu pohotově dostal do pokutového území, kde se mu ještě povedlo v tandemu oslovit Simyho, který ovšem nevyzrál na Direckxe.
     
    20
    Parma se postupnou kombinací prodrala na opačnou polovinu, kde to na levém křídle na sebe vzal Kurtić, který ale nenašel kolegu Corneliuse.
     
    21
    Střídání v týmu Parma Calcio 1913: ze hřiště odchází Dennis Man, přichází Gervinho.
     
    22
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku tohoto zápasu. Ta nám zatím přinesla jedinou branku, o kterou se před malým momentem postaral hostující Magallán.
     
    23
    Parmě se před malým momentem navíc zranil křídelník Man, který nedosáhl na nahrávku a právě tento počin vedl k zranění v oblasti stehna.
     
    25
    Nahrávka směrem na hostujícího Zanelatta se nakonec snesla do zámezí, přesto to nakonec bylo s tečí a vhazování se tak ujme zadák Djidji.
     
    26
    Po rohovém kopu se k dalšímu střeleckému pokusu dostal hostující Messias, který si hodil míč na levou nohu, avšak následně jí přizvedl Bani.
     
    27
    Crotone si tak díky zablokované střele vybojovalo další rohový kop. K rozehrávce se postavil Cigarini, po jehož nabídce mířil nad Simy.
     
    28
    Na druhé straně převzal nahrávku hostující Cigarini, který pro změnu raději uklidnil hru na vlastní polovině, načež jsme sledovali přenesení hry do strany.
     
    29
    Molina poté musel rychle odehrát míč směrem na druhou stranu, kde se Simy vypořádal s napadající trojicí protihráčů a přesně nahrál.
     
    29
    Parma právě vstřelila branku!
    Zničehonic tu máme vyrovnávací branku! Do hostujícího pokutového území totiž z levé strany přiletěl centr, na který si naskočil domácí kapitán HERNANI, který na hranici malého vápna přehlavičkoval soupeře a poté hlavou uklidil míč k tyči.
    29. HERNANI - 1:1
     
    31
    Najednou tu máme pořádnou zápletku. Parmě se totiž povedlo vstřelit vyrovnávací branku z ojedinělé šance a oba celky začínají zase od začátku.
     
    32
    Busi měl kolem sebe celkem dost prostoru, což vedlo k centrované nabídce do pokutového území, která se snesla pouze na hlavu Magallána.
     
    33
    Je za námi třetina hry, která nám zatím přinesla hned dva přesné zásahy. Oba celky se prosadily jednou, i nadále tak sledujeme vyrovnanou podívanou.
     
    35
    Molina si vzal na starost provedení autového vhazování, které poslal do běhu na Messiase, kterého nedovoleně zastavil zadák Pezzella.
     
    37
    Busi se přes pravou stranu nakonec dostal ke střílené nabídce směrem do malého vápna, kde ovšem velice obětavě ve skluzu zasahoval Golemic.
     
    38
    Po jednom ze soubojů skončil na zemi domácí Cornelius a znovu se bude muset ošetřovat.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    40
    Na útočnou polovinu se nyní dostal domácí Hernani, kterému se povedlo přesunout hru do křídla, kde se nacházel osamocený Mihaila.
     
    42
    Crotone právě vstřelilo branku!
    Hosté si berou své vedení zpět! S míčem se na útočnou polovinu dostal rychlonohý Ounas, který si v pokutovém území dokonale přehodil míč na pravou nohu a následnou přízemní nabídkou našel před prázdnou brankou kolegu SIMYHO.
    42. SIMY - 1:2
     
    44
    Následovalo vhazování z pravé strany, které si nakonec vzal na starost obránce Busi. Jemu jako první přispěchal na pomoc kolega Brugman.
     
    45
    Nastavuje se tři minuty.
     
    45+2
    Do volného prostoru si poté nabíhal hostující Ounas, který šel do souboje o míč hodně agresivně, přesto z toho podle sudího nebyl nedovolený zákrok.
     
    45+2
    Crotone právě vstřelilo branku!
    Hosté se dostávají do dvoubrankového vedení! Aktivně hrající ADAM ÚNÁS se dostal k zakončení z hranice pokutového území, odkud to na sebe vzal levou nohou a přesným projektilem nechytatelně vyzrál na brankáře Colombiho.
    45+2. Adam ÚNÁS - 1:3
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nabídl čtyři přesné zásahy. Aktivněji do tohoto zápasu vstoupilo Crotone, které nejprve nastřelilo břevno, z následného rohového kopu se už střelecky prosadilo. Domácí celek se po necelé třetině hry rovněž dokázal prosadit, což znamenalo vyrovnání výsledku, nicméně v závěru poločasu hned dvakrát udeřil soupeř.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Parma Calcio 1913: ze hřiště odchází Mattia Bani, přichází Graziano Pellè.
    Střídání v týmu Parma Calcio 1913: ze hřiště odchází Jasmin Kurtić, přichází Yordan Osorio.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hostující hráči, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu jsme sledovali odkop od hostující branky. Cordazovi se povedlo poslat míč na druhou stranu, kde fauloval Cornelius.
     
    49
    Do volného prostoru se posléze dostával hostující Reca, kterému se sice povedlo odehrát míč, jenomže z toho bude pouze odkop od branky.
     
    49
    Parma právě vstřelila branku!
    Domácí snižují na rozdíl jediné branky! Parma se usadila na útočné polovině, kde jsme sledovali pas směrem na Corneliuse. Tomu se povedlo prodloužit míč za sebe na GERVINHA, který se tak dostal do vyložené šance, ve které prostřelil brankáře Cordaze.
    49. GERVINHO - 2:3
     
    50
    Colombi tak poslal míč ke středovému kruhu, kde si nedovoleným způsobem pomáhal hostující obránce Magallán, který nakonec poslal na zem Corneliuse.
     
    52
    Najednou to bude hodně zajímavé. Parmě se totiž povedl vstup do druhého poločasu a rázem domácí celek postrádá pouze jednu branku.
     
    53
    Zpětná nahrávka poté putovala na domácího brankáře Colombiho, který na jistotu rozehrával nakrátko po zemi, Dierckx mu ale bleskově vracel.
     
    54
    Parma právě vstřelila branku!
    Aby toho nebylo málo, tak máme dokonce vyrovnáno! Parma totiž podnikla další rychlý útok, který přinesl nabídku pod sebe. K odraženému míči se jako první dostal VALENTIN MIHAILA, kterému se po zemi povedlo zakončit přesně k tyči.
    54. Valentin MIHĂILĂ - 3:3
     
    56
    Žlutou kartu dostává Gastón Brugman (Parma Calcio 1913).
     
    57
    FC Crotone tak během necelých osmi minut přišlo o své dvoubrankové vedení a oba celky tak začínají opět od začátku.
     
    58
    Nyní mohl s míčem pracovat hostující brankář Cordaz, kterému se povedlo odkopnout na opačnou polovinu hrací plochy, kde zasahoval protihráč.
     
    59
    Crotone nyní zahrávalo standardní situaci ze zajímavé pozice. Nakonec to na sebe vzal Messias, jehož sražená rána nakonec skončila u Colombiho.
     
    60
    Následoval nedovolený zákrok, kterým se prezentoval hostující Zanelatto. Ten nakonec poslal k zemi Brugmana a na řadu přijde standardka.
     
    61
    Standardní situace nakonec nepřinesla nic nebezpečného, nabídka se totiž stala snadnou kořistí hostujícího Magallána, který odehrál míč do bezpečí.
     
    62
    Parma dokonce vybojovala rohový kop, který rovněž nepřinesl ohrožení hostující branky a od své svatyně tak bude moci odkopávat Cordaz.
     
    63
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, která nám zatím nabídla šest branek. Crotone promarnilo vedení o dvě branky a začínáme opět od začátku.
     
    64
    Na hranici pokutového území se posléze povedlo zakročit domácímu Dierckxovi, který odehrál míč do bezpečí, kde se ale nacházel Messias.
     
    65
    Po jednom ze soubojů v pokutovém území si na zemi ustlal aktivně hrající Ounas, který nevybojoval pokutový kop a bude z toho pouze rohový kop.
     
    66
    Střídání v týmu FC Crotone: ze hřiště odchází Luca Cigarini, přichází Eduardo Henrique.
     
    67
    Rozehrávka rohového kopu nakonec přinesla centrovanou nabídku, na kterou si nejvýše do vzduchu naskočil obránce Reca, jenž mířil nad branku.
     
    68
    Pokutový kop pro Crotone!
    68. Penaltový zákrok.
     
    69
    Crotone právě vstřelilo branku!
    Hosté se dostávají zpět do vedení! K rozehrávce pokutového kopu se totiž postavil SIMY, který zvolil zakončení k levé straně, zatímco se brankář Colombi vydal k opačné konstrukci.
    69. SIMY - 3:4
     
    70
    Žlutou kartu dostává Junior Messias (FC Crotone).
     
    71
    Kousek od pokutového území pro změnu skončil na zemi domácí Gervinho, který svému celku zajistil standardní situaci ze zajímavé vzdálenosti.
     
    73
    Standardní situace nakonec nepřinesla nic nebezpečného, rána se totiž zastavila o hostující zeď a brankář Cordaz tak nemusel zasahovat.
     
    74
    Střídání v týmu Parma Calcio 1913: ze hřiště odchází Daan Dierckx, přichází Lautaro Valenti.
     
    75
    Střídání v týmu Parma Calcio 1913: ze hřiště odchází Hernani, přichází Alberto Grassi.
     
    76
    U postranní lajny fauloval Cornelius, který rovněž uviděl kartónek.
     
    77
    S míčem se na útočnou polovinu posléze dostal hostující Messias, který si sice přehodil míč na levou, jenomže následný centr se mu moc nepovedl.
     
    78
    Žlutou kartu dostává Alberto Grassi (Parma Calcio 1913).
     
    79
    K hranici pokutového území se dostal hostující Eduardo, kterému se povedlo sklepnout míč pod sebe, kde byl čistě zastaven kolega Zanelatto.
     
    80
    Crotone mohlo rozehrávat volný kop z obranné poloviny. Busi to nakonec zkoušel nákopem na druhou stranu, kde se ve vzduchu prosadil Golemic.
     
    81
    Následoval další rohový kop pro hosty. Ani tentokráte se žádný z hráčů nedokázal prosadit, naopak si na míč na hranici malého vápna počkal Pezzella.
     
    82
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední desetiminutovka. Crotone i nadále vede o jednu branku a navíc svého soupeře nepouští do žádných příležitostí.
     
    83
    V krátkém časovém sledu jsme sledovali další nedovolený zákrok. Parma rychle rozehrála, nicméně kousek od pokutového území fauloval Zanellato.
     
    83
    Střídání v týmu FC Crotone: ze hřiště odchází Junior Messias, přichází Ahmad Benali.
     
    84
    Rozehrávku volného kopu si nakonec vezme na starost domácí Brugman.
     
    85
    Nakonec z toho byl přímý střelecký pokus, který směřoval pouze do zdi. Parma si vybojovala rohový kop, který znovu rozehraje záložník Brugman.
     
    86
    Hostující Simy byl po předchozím souboji o míč lehce otřesen, nakonec to však dokázal rozhýbat a bude moci pokračovat v koncovce tohoto zápasu.
     
    88
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Parma i nadále ztrácí jedinou branku, ještě navíc musíme počítat s nastaveným časem.
     
    90
    Nastavují se čtyři minuty.
     
    90+1
    Střídání v týmu FC Crotone: ze hřiště odchází Adam Únás, přichází Pedro Pereira.
     
    90+2
    Crotone vyvezlo míč kupředu a navíc si dokázalo vybojovat autové vhazování.
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Eduardo Henrique (FC Crotone).
     
    90+3
    Jsme za polovinou nastaveného času a do konce zápasu moc času nezbývá. Parma se ovšem nyní drží s míčem na polovině soupeře, kde kombinuje.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 3:3. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 15:11.
     
    Je konec! Dnešní utkání nám nakonec nabídlo hned sedm branek, nicméně z vítězství 4:3 se nakonec raduje Crotone. To nezvládlo úvod druhého poločasu, v krátkém časovém sledu hned dvakrát inkasovalo a domácím se tak povedlo srovnat krok. Parma měla i nadále více ze hry, jenomže faulovala ve svém pokutovém území, což znamenalo pokutový kop pro soupeře. Právě penalta nabídla rozhodující branku tohoto zápasu, o kterou se postaral hostující Simy, jenž svému celku vystřelil tři body. (19:55:13)

    David Suchý

    Góly: 29. Hernani (Cornelius), 49. Gervinho (Cornelius), 54. Mihăilă – 14. Magallán (Ounas), 42. Simy (Ounas), 45+2. Ounas, 69. Simy (pen.)

    Karty:   56. Brugman (PRM), 76. Cornelius (PRM), 78. Grassi (PRM) – 70. Messias (COE), 90+2. Henrique (COE)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 3:3. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 15:11.
    FC Parma: Colombi – Busi, Bani (46. Pellè), Dierckx (74. Valenti), Gi. Pezzella – Hernani (C) (75. Grassi), Brugman, Kurtić (46. Osorio) – Man (21. Gervinho), Cornelius, Mihăilă.
    Náhradníci: Sepe – Brunetta, Camara, Conti, Gervinho, Grassi, Laurini, Osorio, Pellè, Sohm, Traoré, Valenti.

    FC Crotone: Cordaz (C) – Djidji, Magallán, Golemić – S. Molina, Messias (83. Benali), Cigarini (66. Henrique), Zanellato, Reca – Ounas (90+1. P. Pereira), Simy.
    Náhradníci: Crespi, Festa – Cuomo, Benali, Henrique, Luperto, P. Pereira, Rivière, Rispoli, Rojas, Vulić, Petriccione.

    Rozhodca: Rapuano – Colarossi, Fiore