Freiburg – Hoffenheim 1:1 (kon.) | Mainz – Bayern 2:1 (kon.) | Union Berlín – Brémy 3:1 (kon.)
Wolfsburg – Dortmund 0:2 (kon.) | Leverkusen – Frankfurt 3:1 (kon.)
koniec
1. FSV Mainz 05
2:1 (2:0)
Bayern Mníchov
cz Sobota 24.04.2021, 15:30 • OPEL ARENA, Mohuč • Nemecká Bundesliga • 31. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání překvapivě končí vítězstvím Mohuče, která svého soupeře porazila výsledkem 2:1. Druhý poločas nám moc zajímavých momentů nepřinesl, domácí celek se totiž snažil vycházet ze zajištěné obrany, což se dařilo na jedničku. Bayern Mnichov byl v tomto duelu směrem dopředu naprosto bezradný, za celý zápas se totiž dostal do jediné vyložené šance. Snížení sice přišlo, jenomže až v poslední minutě nastaveného času a na vyrovnání už nebyl čas. (17:24:52)
     
    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 4:13. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 12:15.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Bayern právě vstřelil branku!
    V samotném závěru je tu kontaktní branka! Hostující obránce Hack chtěl prodloužit míč za sebe na Zentnera, jenomže míč ukořistil ROBERT LEWANDOWSKI, kterému se pravačkou povedlo zamířit přesně k tyči.
     
    90+3
    Müller byl zastaven na hranici nedovoleného zákroku, avšak sudí nechal pokračovat ve hře, což hostujícího útočníka hodně rozčílilo.
     
    90+2
    Bayern se jednoduše dostal s míčem na útočnou polovinu, kde sice rozjel kombinaci, jenomže k ničemu nebezpečnému to nevede.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    90
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05: ze hřiště odchází Leonardo Barreiro, přichází Dominik Kohr.
     
    89
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05: ze hřiště odchází Danny da Costa, přichází Daniel Brosinski.
     
    88
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. O vítězi se zdá být rozhodnuto, ještě ale musíme počítat s nastaveným časem.
     
    87
    Žlutou kartu dostává Danny da Costa (1. FSV Mohuč 05).
     
    86
    Nedovoleným způsobem poté vletěl do souboje o míč Kouassi, který klidně mohl vyfasovat žlutou kartu. Mohuč bude rozehrávat od středového kruhu.
     
    85
    Bayern se v závěru zápasu přeci jenom dostává k tlaku. Boateng za obranou našel Lewandowski, který si v zakončení nedokázal poradit.
     
    84
    Centrem levou nohou to poté zkoušel nenápadně hrající Gnabry, který hledal spoluhráče na malém vápně, avšak nakonec našel pouze brankáře.
     
    83
    Sledovali jsme vysoký pas směrem na levou stranu, kde si o nahrávku sice řekl hostující Müller, jenomže v souboji se před něj dostal domácí da Costa.
     
    82
    Barreiro se po hezké kombinaci nakonec dostal do zakončení, které ovšem směřovalo hodně vedle hostující branky a Neuer bude moci rozehrát.
     
    81
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední desetiminutovka. Mohuč i nadále vede o dvě branky a svého soupeře nepouští do žádných vyložených šancí.
     
    80
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05: ze hřiště odchází Karim Onisiwo, přichází Robert Glatzel.
     
    79
    Zentner si poté troufl na bleskový odkop na druhou stranu, kde měl hodně daleko k míči Onisiwo a před ním se tak povedlo jednat připravenému Daviesovi.
     
    78
    Kimmichovi se poté povedlo odcentrovat do pokutového území, kde našel hlavu Choupo-Motinga, který ovšem hlavičkoval přímo doprostřed branky.
     
    77
    Do pokutového území se posléze pro nahrávku dostával Lewandowski, ke kterému se bleskově dostal Niakhaté, který ho nakonec ke střele nepustil.
     
    76
    Posléze u svého pokutového území dokázal zakročit Musiala, který do kombinace zapojil také brankáře Neuera, jenž přenášel hru na levou stranu.
     
    75
    Nakonec to Davies zkoušel proti přesile protihráčů, proti které nakonec neměl sebemenší šanci na úspěch. Vhazování se tak ujme zadák da Costa.
     
    73
    Žlutou kartu dostává Robert Lewandowski (Bayern Mnichov).
     
    72
    Poté musel spěchat na vlastní polovinu hostující Nianzou, který nakonec potáhl míč na druhou stranu, kde se mu povedlo přenést hru na Pavarda.
     
    71
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední dvacetiminutovka. Bayern Mnichov stále prohrává o dvě branky, navíc se prakticky nedostává do šancí.
     
    70
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází David Alaba, přichází Serge Gnabry.
     
    69
    Do protiútoku se poté pouštěl domácí Latza, který se sice s míčem dostal na útočnou polovinu, avšak tam ho čistě dokázal zastavit Boateng.
     
    68
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05: ze hřiště odchází Robin Quaison, přichází Jean-Paul Boëtius.
     
    67
    Zentner tak ani v tomto případě nemusel zasahovat. Své hráče svolal daleko od branky, aby se mohl pokusit o dalekonosný nákop kupředu.
     
    66
    Do zakončení se posléze konečně dostal také Bayern Mnichov. Z hranice pokutového území zakončoval Müller, který poslal míč vysoko nad.
     
    65
    Neuer posléze rovněž rozehrával nakrátko, přičemž se mu povedlo najít obránce Daviese, kterého nedovoleným způsobem zastavil da Costa.
     
    64
    Pas směřující na Müllera se nakonec snesl pouze do rukavic domácího brankáře, kterému se výhozem povedlo oslovit vedle stojícího Niakhatého.
     
    63
    Öztunali se málem dostal do úniku, jenomže v rychlostním souboji ho nakonec předčil vracející se Boateng, kterému se povedlo oslovit Neuera.
     
    62
    Máme za sebou zhruba hodinu hry. Bayern Mnichov má sice míč častěji na svých kopačkách, jenomže se už poměrně dlouhou dobu nedostal do šance.
     
    61
    V krátkém časovém sledu si Zentner vyzkoušel další odkop od své branky. Ten poslal pouze na hlavu Alaby, jenž odvracel míč na polovinu soupeře.
     
    60
    Už se konečně opět pokračuje ve hře. Lewandowski sportovním způsobem vrátil míč domácímu celku a brankář Zentner odkopával na druhou stranu.
     
    59
    St. Juste šel do souboje o míč rukama napřed, za což vyfasoval kartónek.
     
    58
    Žlutou kartu dostává Phillipp Mwene (1. FSV Mohuč 05).
     
    57
    Domácí Barreiro stále leží na hrací ploše a nehraje se už dobré dvě minuty. Nakonec domácí záložník dost možná bude muset střídat.
     
    56
    Nedovoleným způsobem si posléze pomohl domácí Barreiro, který byl navíc zasažen rukou do obličeje a znovu se do akce dostávají lékaři.
     
    55
    Nakonec z toho nebyl ani rohový kop, ba naopak odkop od domácí branky. Zentner to v tomto případě zkoušel vysokým odkopem na druhou stranu.
     
    54
    Do dobré pozice pro centr se nyní dostal Müller, kterému se povedlo na hranici malého vápna najít Lewandowskiho, kterého ale zablokoval soupeř.
     
    53
    Bayern Mnichov pokračoval v kombinaci na útočné polovině, do které se zapojil také střídající Choupo-Moting, který sklepl míč pod sebe na Müllera.
     
    52
    Posléze to po pravém křídle zkoušel vzít na sebe Nianzou, který ovšem narazil pouze do protihráče, od kterého šel balón znovu do zámezí.
     
    51
    Posléze se na levém křídle dostal do dobré pozice pro centr domácí Mwene, který nakonec necentroval, ba naopak pod sebou hledal Niakhatého.
     
    50
    Da Costa nakonec autové vhazování poslal až do pokutového území, kde se mu ovšem povedlo najít pouze hostujícího Alabu, jenž rychle odkopával.
     
    49
    Mohuč si přesto posléze vybojovala autové vhazování, které se nakonec opakovalo. Boateng totiž vystoupil z obrany a povedlo se mu odvrátit.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu jsme sledovali hodně nepřesné přenesení hry v podání Niakhatého, kterému se nepovedlo najít kolegu da Costu.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí hráči, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05: ze hřiště odchází Jonathan Burkardt, přichází Levin Öztunali.
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Kingsley Coman, přichází Jamal Musiala.
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Leroy Sané, přichází Eric Choupo-Moting.
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Leon Goretzka, přichází Tanguy Kouassi.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám přinesl hodně zajímavý obrázek hry. Hned v úvodu se totiž Mohuč dostala do vedení, načež hned dvakrát orazítkovala brankovou konstrukci. Domácí celek posléze přeci jenom odskočil na rozdíl dvou branek, což je velice nadějném neboť je Bayern směrem dopředu hodně bezradný.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Sané se uvolnil přes protihráče a posléze se mu povedlo uvolnit se až k centrované nabídce, kterou na hranici malého vápna zachytil St. Juste.
     
    45
    Nastavují se tři minuty.
     
    44
    V posledních minutách sledujeme celou řadu nedovolených zákroků. Po tom Alabově budou domácí hráči zahrávat zajímavou standardní situaci.
     
    42
    Žlutou kartu dostává David Alaba (Bayern Mnichov).
     
    41
    Kousek od středového kruhu fauloval hostující Goretzka, který ostrým skluzem podrazil Burkardta.
     
    40
    Nyní se do pokutového území dostal Sané, který si znovu přehodil míč na levou nohu, avšak ani tentokráte se mu nepovedlo zamířit přesně.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    37
    Mohuč právě vstřelila branku!
    Domácí celek se dostává do dvoubrankového vedení! Sledovali jsme totiž standardní situaci, na kterou si dokázal nejvýše do vzduchu naskočit ROBIN QUAISON, jehož hlavička směřovala pod horní konstrukci branky.
     
    37
    Neuer se nyní zapojil do kombinace svého celku, při které odkopával míč daleko na opačnou stranu hrací plochy, kde se k němu dostal Niakhaté.
     
    36
    Žlutou kartu dostává Jérôme Boateng (Bayern Mnichov).
     
    35
    Da Costa se na pravém křídle pokoušel dostat přes Daviese, což se mu nakonec nepovedlo, přesto se k volnému předmětu jako první dostal St. Juste.
     
    34
    Burkardt je zpět na hrací ploše a bude tak moci pokračovat ve hře.
     
    33
    Nakonec se jednalo o domácího útočníka Burkardta, kterému zřejmě teče krev z nosu. Burkardt zamíří za postranní lajnu a dost možná bude střídat.
     
    32
    Před malým momentem jsme sledovali souboj u středového kruhu, po kterém skončil na zemi domácí hráč a do akce se dostává lékařský personál.
     
    31
    Je za námi třetina hry, která nám stále nabídla jedinou branku. O tu se už v úvodu postaral Burkardt, v posledních minutách na šance čekáme.
     
    30
    Bayern se znovu s míčem usadil na polovině soupeře, kde to Boateng zkoušel pasem do pokutového území, kde Müller na dlouhou nohu mířil vedle.
     
    29
    Na jistotu si posléze počínal obránce Boateng, který z jedničky odvracel míč na opačnou polovinu, kde se ho ovšem zmocnil domácí Barreiro.
     
    28
    Za vysokým nákopem se posléze pokoušel dostat Coman, který ho nezastihl na hrací ploše a domácí brankář Zentner bude moci vykopávat.
     
    27
    Hrací předmět se znovu snesl pouze do zámezí a autového vhazování se tak ujal domácí da Costa, po jehož nabídce prodlužoval do autu Quaison.
     
    25
    Posléze na pravém křídle operoval s míčem Sané, který si nakonec přehodil míč do palebné pozice, jenomže se mu povedlo zamířit doprostřed.
     
    24
    Na pořadu dne byl rohový kop, který se snášel k hranici malého vápna. Tam sice hlavičkoval Alaba, jenomže se mu povedlo najít pouze hlavu soupeře.
     
    23
    Na levém křídle si o nahrávku řekl Alaba, který nakonec přenechal míč na vedle postaveného Kimmicha, jehož nabídka skončila v rukavicích Zentnera.
     
    22
    Na nahrávku si do pokutového území nabíhal domácí Quaison. Bleskově z branky ovšem vyběhl brankář Neuer, který sevřel míč do svých rukavic.
     
    21
    Niakhaté to zkoušel hodně prudkou nahrávkou na pravou stranu, jenomže to postrádalo přesnost a míč se nakonec snesl ven z hrací plochy.
     
    20
    Na hranici pokutového území se do zakončení dostal domácí da Costa, který dost možná ještě otřel míč o protihráče, od kterého šel balón do tyče.
     
    19
    Mohuč stále nemá dost. Nyní se Quaison dostal s míčem do pokutového území, kde to měl do palebné pozice, jenomže se mu nepovedlo vyzrát na Neuera.
     
    18
    Zentner nakonec nemusel zasahovat a sledovali jsme odkop od domácí branky. Ve vzdušném souboji ovšem uspěl Boateng, který sklepl pod sebe.
     
    17
    Posléze dal poprvé v tomto duelu o sobě vědět hostující Lewandowski, který se dostal k dorážce, jenomže míč poslal vysoko nad branku soupeře.
     
    16
    Znovu se do kombinace svého celku musel zapojit také brankář Neuer, kterému se povedlo před napadajícím protihráčem rozehrát přesně do strany.
     
    15
    Směrem dopředu to nyní zkoušel vzít na sebe také domácí Onisiwo, který se sice dostal na druhou stranu, avšak tam narazil pouze do protihráče.
     
    14
    Boateng se s míčem dostal na druhou stranu hrací plochy, kde jeho celek rozjel kombinaci, která nakonec skončila ziskem autového vhazování.
     
    13
    Bayern tak přečkal kritický moment, nicméně je to stále pouze o jednu branku. Brankář Neuer navíc znovu na jistotu rozehrál po zemi na volného hráče.
     
    12
    Do zakončení se nyní dostal domácí Martins, který to zkoušel nesmírně nebezpečně. Neuer měl plné ruce práce, nakonec míč vyrazil na tyč.
     
    11
    Za dalekonosným nákopem se poté dostával hostující Sané, který se málem dostal až do vyložené šance, jenomže mu to přes protihráče nevyšlo.
     
    10
    Od své branky nyní mohl rozehrávat také Neuer, který to na jistotu zkoušel po zemi nakrátko. Bayern Mnichov se navíc pohodlně dostal na druhou stranu.
     
    9
    Burkardt se před malým momentem znovu zapojil do útočné akce, jenomže míč mu utekl daleko od nohy a poté se dostal za brankovou čáru.
     
    8
    Míč se posléze snesl ven z hrací plochy a následovat tak bude odkop od domácí branky. Zentner to dost možná znovu zkusí odkopem ke středovému kruhu.
     
    7
    Před malým momentem jsme sledovali centrovanou nabídku do domácího pokutového území, kde před Lewandowskim zasahoval jeden z obránců.
     
    6
    Bayern to bude mít tedy hodně složité, inkasoval totiž v samotném úvodu tohoto zápasu. Přesto do konce zápasu zbývá ještě skoro celý zápas.
     
    4
    Hned v úvodu tohoto zápasu se do střelecké pozice dokázal dostat hostující Pavard, kterému rána sice sedla, jenomže míč směřoval vedle branky.
     
    3
    Mohuč právě vstřelila branku!
    A do vedení se dostává domácí celek! Ten se totiž snad poprvé dostal s míčem do pokutového území, kde měl hodně prostoru na zakončení JONATHAN BURKARDT, jehož svižná rána nakonec skončila až za brankářem Neuerem, jenž nemá čisté svědomí.
     
    3
    Bayern Mnichov se v úvodu tohoto zápasu dostal ke kombinaci na útočné polovině, kterou ovšem přečetl jeden z obránců, od kterého šel míč do zámezí.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní rozehrávku si vzali hosté, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    1. FSV Mohuč 05: Zentner – St. Juste, Hack, Niakhaté – D. da Costa, Latza (C), Barreiro, Mwene – Quaison – Onisiwo, Burkardt.
    Náhradníci: Dahmen – Boëtius, Bell, Brosinski, Ádám Szalai, Stöger, Öztunali, Kohr, Glatzel.

    Bayern Mnichov: Neuer (C) – Pavard, J. Boateng, Alaba, A. Davies – Kimmich, Goretzka – Sané, T. Müller, Coman – Lewandowski.
    Náhradníci: Nübel – Dantas, Gnabry, Choupo-Moting, Javi Martínez, Musiala, B. Sarr, Roca..
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    Bayern – Mohuč 5:2
    Mohuč – Bayern 1:3
    Bayern – Mohuč 6:1
    Bayern – Mohuč 6:0
    Mohuč – Bayern 1:2

    Mohuč porazila celek z Bavorska naposledy 2. března 2016, kdy na jeho hřišti vyhrála trochu překvapivě 2:1 gólem z 86. minuty. Pokud budeme chtít pátrat po poslední výhře nad Bayernem na jejím trávníku, musíme jít ještě dál a sice do 27. listopadu 2011, kdy se její hráči radovali z těsné výhry 3:2.
     
    Bayern Mnichov

    Bavorský gigant vládne tabulce s jednasedmdesáti body, před druhým Lipskem drží desetibodový náskok, ale titul ještě jistý nemá. Mimo svůj stadion odehráli jeho hráči patnáct střetnutí a odvezli si čtyřiatřicet bodů díky jedenácti výhrám a jedné remíze, vstřelili dvaatřicet branek, nejvíc ze všech celků, a devatenáct inkasovali. Naposledy mimo svůj stadion prohráli 20. února, kdy podlehli Frankfurtu 1:2, následovaly tři výhry za sebou.
    Nejlepším kanonýrem mužstva i celé ligy není nikdo jiný, než polský snajpr Robert Lewandowski, který má na kontě už pětatřicet zásahů, ovšem v tuto chvíli je na marodce.
     
    1. FSV Mohuč 05

    Domácímu celku patří třinácté místo s jednatřiceti body, před šestnáctkou Herthou Berlín, která drží první sestupovou pozici, má náskok pouhých pěti bodů. Na svém trávníku se mu navíc moc nedaří, ze čtrnácti klání si připsal pouhých dvanáct bodů díky třem výhrám a stejnému počtu remíz, skóroval jen ve dvanácti případech, zato jednadvacet gólů inkasoval. V posledním domácím utkání hrála Mohuč nerozhodně 1:1 s Bielefeldem, když o výhru přišla čtvrt hodiny před koncem.
    Hned čtyři fotbalisté se dělí o vedoucí postavení nejlepšího střelce týmu, všichni skórovali shodně ve třech případech.
     
    Vážení fotbaloví příznivci, vítám vás při sledování tohoto komentovaného přenosu. Čtyřmi zápasy dnes pokračuje 31. kolo nejvyšší německé fotbalové ligy, o záchranu bojující Mohuč má před sebou velkou výzvu, čelit slavnému Bayernu Mnichov, který se naopak může přiblížit k titulu. Úvodní výkop je naplánován v půl čtvrté odpoledne.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    David Suchý

    Góly: 3. Burkardt, 37. Quaison (Mwene) – 90+4. Lewandowski

    Karty:   58. Mwene (MAI), 59. St. Juste (MAI), 87. D. da Costa (MAI) – 36. J. Boateng (BAY), 41. Goretzka (BAY), 42. Alaba (BAY), 73. Lewandowski (BAY)


    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 4:13. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 12:15.
    1. FSV Mainz 05: Zentner – St. Juste, Hack, Niakhaté – D. da Costa (89. Brosinski), Latza (C), Barreiro (90. Kohr), Mwene – Quaison (68. Boëtius) – Onisiwo (80. Glatzel), Burkardt (46. Öztunali).
    Náhradníci: Dahmen – Boëtius, Bell, Brosinski, Ádám Szalai, Stöger, Öztunali, Kohr, Glatzel.

    Bayern Mníchov: Neuer (C) – Pavard, J. Boateng, Alaba (70. Gnabry), A. Davies – Kimmich, Goretzka (46. Kouassi) – Sané (46. Choupo-Moting), T. Müller, Coman (46. Musiala) – Lewandowski.
    Náhradníci: Nübel – Dantas, Gnabry, Choupo-Moting, Javi Martínez, Musiala, B. Sarr, Roca, Kouassi.

    Rozhodca: Osmers – Kempter, Gorniak