Liverpool – Newcastle 1:1 (kon.) | West Ham – Chelsea 0:1 (kon.) | Sheffield Utd. – Brighton 1:0 (kon.)
koniec
West Ham United
0:1 (0:1)
Chelsea FC
Sobota 24.04.2021, 18:30 • Olympijský štadión, Londýn • Anglická Premier League • 33. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu West Ham United – Chelsea FC. Stretnutie 33. kola anglickej Premier League sa začne o 18:30.
     


    West Ham United

    West Ham sa pred týmto dôležitým súbojom nachádza na piatom mieste o skóre za svojím dnešným súperom Chelsea. Naopak, pred šiestym Liverpoolom má jednobodový a pred siedmym Tottenhamom dvojbodový náskok (Liverpool i Tottenham odohrali o jeden ligový zápas viac). V posledných týždňoch striedajú „kladivári“ lepšie výsledky s horšími, kvôli čomu majú z posledných siedmich ligových zápasov bilanciu 3 výhry – 1 remíza – 3 prehry. Až trikrát v posledných štyroch zápasoch strelil West Ham po tri góly, kvôli deravej obrane, ktorá v týchto štyroch zápasoch inkasovala až 10 gólov, však získal len sedem bodov. Z tímu West Hamu aktuálne výrazne vyčnieva Jesse Lingard, ktorý po príchode na hosťovanie z Manchesteru United predvádza možno životné výkony a v 10 zápasoch v drese West Hamu strelil už 9 gólov. V tabuľke zápasov doma je West Ham druhým najlepším tímom za Manchesterom City.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Manchester United – West Ham 1:0
    West Ham – Arsenal 3:3
    Wolverhampton – West Ham 2:3
    West Ham – Leicester 3:2
    Newcastle – West Ham 3:2
     


    Chelsea FC

    „The Blues“ sú pred týmto súbojom na štvrtom mieste, znamenajúcom zisk poslednej miestenky do Ligy majstrov, pred piatym West Hamom sa však nachádzajú len o skóre. Od príchodu Thomasa Tuchela na konci januára 2021 hrá Chelsea vo veľkej pohode a pod vedením nemeckého trénera prehrala v lige jediný zápas – doma s West Bromwichom (2:5). Okrem toho sa Londýnčania dostali cez Atlético Madrid a Porto do semifinále Ligy majstrov a i do finále FA Cupu, keď pred týždňom vyradili v semifinále Manchester City (1:0). Tuchelov tím zlepšil hlavne obranu, ktorá (až na zápas s WBA) prakticky úplne prestala dostávať góly a z 13 ligových zápasov pod vedením Tuchela udržala Chelsea čisté konto až deväťkrát. V tabuľke zápasov vonku patrí Chelsea piate miesto, zo 16 zápasov na cudzích ihriskách ale prehrala len štyri.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Chelsea – Everton 2:0
    Leeds – Chelsea 0:0
    Chelsea – West Bromwich 2:5
    Crystal Palace – Chelsea 1:4
    Chelsea – Brighton 0:0
     


    Vzájomné zápasy

    Vzájomná bilancia v anglickej Premier League hovorí v prospech Chelsea, ktorá zo 49 zápasov proti West Hamu vyhrala 26. 9 vzájomných ligových zápasov West Hamu a Chelsea sa skončilo nerozhodnými výsledkami a 14-krát vyhral West Ham. West Ham posledné tri domáce zápasy s Chelsea neprehral, „The Blues“ však podľahol v prvom vzájomnom súboji tohto ligového ročníka na Stamford Bridge pred Vianocami 2020 (0:3).

    Posledných 5 vzájomných ligových zápasov:
    23. 9. 2018: West Ham – Chelsea 0:0
    8. 4. 2019: Chelsea – West Ham 2:0
    30. 11. 2019: Chelsea – West Ham 0:1
    1. 7. 2020: West Ham – Chelsea 3:2
    21. 12. 2020: Chelsea – West Ham 3:0
     
    Tento zápas sa kvôli nariadeniam na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19 bude hrať bez divákov.
     
    Úvodné zostavy:

    West Ham United: Fabiański – Diop, Balbuena, Ogbonna – Coufal, Noble (C), Souček, Fredericks – Fornals – Lingard, Bowen.

    Náhradníci: Randolph, Trott – Odubeko, Johnson, Jarmolenko, Alves, Benrahma, Coventry, Lanzini.

    Chelsea FC: Mendy – Christensen, Silva, Rüdiger – Azpilicueta (C), Kanté, Jorginho, Chilwell – Mount, Pulisic – Werner.

    Náhradníci: Arrizabalaga – Zijach, Havertz, K. Zouma, T. Abraham, Gilmour, M. Alonso, Hudson-Odoi, R. James.

    Rozhodca: Kavanagh – Nunn, Massey-Ellisová.
     
    Oba tímy už sú na hracej ploche, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    West Ham bude hrať v bordových dresoch, Chelsea v modrých.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop zápasu mali hostia, ktorí začínajú svoj prvý postupný útok rozohrávkou obrancov. Domáci ich aktívne napádajú.
     
    2
    West Hamu sa presing vyplatil a hostia pod tlakom o loptu prišli. Domáci sa však ďaleko nedostali a nepresnou rozohrávkou v strede poľa hrací predmet vrátili hráčom Chelsea.
     
    3
    Center hostí z pravej strany sklepol hlavou k svojmu brankárovi Fabiańskému Fredericks. Poľský gólman domáceho tímu odkopol loptu do stredu poľa, odkiaľ sa k nemu prihrávkami dozadu od jeho spoluhráčov vrátila.
     
    4
    Mount našiel centrom z pravého krídla v strede šestnástky voľného Wernera, ten ale z otočky vystrelil vysoko nad domácu bránu.
     
    5
    Hostia postupne preberajú iniciatívu a vysokým napádaním získali loptu pod svoju kontrolu. Domáci zacúvali k vlastnému pokutovému územiu.
     
    6
    Mount vysunul na pravom krídle do nábehu Azpilicuetu, jeho center však odhlavičkoval zo svojho pokutového územia Ogbonna. Bowen potom potiahol loptu na útočnú polovicu West Hamu.
     
    7
    Ani tentoraz sa však domáci futbalisti ďaleko nedostali. Hostia po ďalšom zisku lopty prechádzajú do postupného útoku.
     
    8
    Chilwell si nabehol na ľavé krídlo na Mountov pas za Coufala, v momente prihrávky sa ale nachádzal v ofsajdovej pozícii.
     
    9
    Bowen sa rozbehol po Součkovej prihrávke do otvorenej obrany Chelsea, na konci tohto rýchleho protiútoku ale prihral Lingardovi do šestnástky do ofsajdu.
     
    10
    Mount si na pravej strane šestnástky naviedol okolo Součka a Diopa loptu na ľavačku, jeho strelu po zemi však bez väčších problémov chytil brankár West Hamu Łukasz Fabiański.
     
    11
    West Ham získal svoj prvý rohový kop v zápase. Bowen z neho nacentroval do bránkoviska, kde loptu chytil gólman Chelsea Mendy.
     
    12
    Držanie lopty: 24 % : 76 %
     
    13
    Hostia majú územnú prevahu, cez zoradenú domácu obranu sa ale do vyloženej streleckej pozície ešte nedostali.
     
    14
    West Ham ich teraz navyše vytlačil na ich polovicu ihriska. Loptu domáci nezískali, hra sa ale odohráva ďaleko od ich brány.
     
    15
    Fredericks dostal loptu od Součka v strede poľa a rozbehol sa s ňou po ľavej strane útočnej polovice k šestnástke Chelsea. Z ľavej strany, z pomerne ostrého uhla, sa zrejme pokúsil o center, lopta sa ale zakrútila nad Mendyho bránu.
    15. Ryan Fredericks (WHU)
     
    16
    Werner podržal hrací predmet na pravom krídle a prihrávkou do stredu šestnástky West Hamu ho posunul na dobiehajúceho Pulisica. Ten pohotovou strelou do stredu brány len rozcvičil gólmana Fabiańského.
     
    17
    Strely: 0:3
    Strely na bránu: 0:2
     
    19
    Lingard potiahol hrací predmet na útočnú polovicu, Werner plniaci si obranné povinnosti ho ale vytlačil na krídlo. Domáci futbalista navyše začal krívať, čo pre West Ham neveští nič dobré...
     
    20
    Hostia sa znovu vrátili k šestnástke West Hamu. Balbuena odhlavičkoval z vlastnej šestnástky dva centre z pravej strany, odrazená lopta sa ale zakaždým vrátila na kopačky hráčov Chelsea.
     
    21
    Werner si naviedol pred šestnástkou loptu na strelu, ktorú zrazil jeden z obrancov West Hamu mimo svojej brány. Nasledovať bude rohový kop Chelsea.
     
    22
    Mountov center na zadnú tyč odhlavičkoval Coufal, za šestnástkou West Hamu sa ale ku guľatému nezmyslu opäť dostali hostia. Tí majú v týchto chvíľach veľký tlak.
     
    23
    Souček vypichol loptu Christensenovi, ktorý ho taktickým faulom zastavil. Domáci konečne získavajú hrací predmet pod svoju kontrolu.
     
    24
    Po dlhšej dobe sa domáci postupne dostali na útočnú polovicu. Fredericks sa pokúsil o individuálny prienik po ľavom krídle, Azpilicueta mu ale loptu vypichol na rohový kop.
     
    25
    Bowenov center Christensen odhlavičkoval. Fornalsov následný nákop z opačnej strany obrana hostí tiež úspešne vyriešila.
     
    27
    Hostia sa po tejto štandardke domácich vrátili k svojej dominancii a opäť postupnou kombináciou zatlačili West Ham k jeho šestnástke.
     
    28
    Chilwell hľadal prienikovou prihrávkou pomedzi obrancov West Hamu rozbehnutého Pulisica, s ním sa ale vrátil Souček, ktorý mu loptu odkopol.
     
    29
    Tá sa ale opäť vrátila na kopačky hostí, ktorí ju hneď poslali na pravú stranu šestnástky na Kantého. Tomu lopta pri pokuse o prihrávku odskočila za bránkovú čiaru.
     
    30
    Mount „vytancoval“ na pravom krídle Diopa a ponúkol loptu do šestnástky Wernerovi. Ten potom vystrelil výrazne mimo Fabiańského brány.
     
    31
    Obraz hry sa vôbec nemení. Hostia majú výraznú územnú prevahu a domáci sa k lopte dostávajú len s veľkými problémami.
     
    32
    Obrana domáceho tímu je ale zatiaľ veľmi pevná a i teraz sa podarilo Ogbonnovi odvrátiť center Chilwella z ľavého krídla.
     
    33
    Coufal sa dostal k centru z pravej strany, ktorý odhlavičkoval Thiago Silva. Lingard, ku ktorému sa lopta odrazila, potom trafil Rüdigera.
     
    35
    Prvú žltú kartu dostáva za podrazenie rozbehnutého Lingarda Timo Werner (Chelsea FC). West Ham bude rozohrávať priamy kop z ľavej strany útočnej polovice.
     
    36
    Lingardov center sa od Christensena odrazil k Součkovi, ktorého strelu v páde zrazil rukou „pri tele“ pred brankárom Mendym na rohový kop Azpilicueta. Hlavný rozhodca po konzultácii s videoasistentom ukázal na rohový kop.
    36. Tomáš Souček (WHU)
     
    37
    Domáci rozohrali roh nakrátko a Bowenov center na zadnú tyč napokon preletel ponad šestnástku Chelsea za bránkovú čiaru bez toho, aby ho niekto zasiahol.
     
    38
    Gólman Mendy dostal mizernou rozohrávkou cez napádajúcich protihráčov svoj tím do veľkých problémov, situáciu ale napokon vyriešil Chilwell, ktorý zablokoval Bowenov center na ďalší roh.
     
    39
    Bowenov center do bránkoviska odhlavičkoval Thiago Silva, odrazená lopta sa ale vrátila na kopačky hráčov West Hamu. Tí predvádzajú v týchto chvíľach jednoznačne svoju najlepšiu pasáž doterajšieho priebehu zápasu.
     
    40
    Až po nepresnom pase domácich na ľavé krídlo sa lopta vrátila k hráčom Chelsea. Tí sa po niekoľkých minútach vrátili na útočnú polovicu.
     
    42
    Žltú kartu za držanie rozbehnutého Lingarda dostáva Andreas Christensen (Chelsea FC). Ďalší priamy kop pre West Ham.
     
    42
    Nobleov center do šestnástky odhlavičkoval Rüdiger. Po autovom vhadzovaní prechádzajú domáci k postupnému útoku.
     
    43
    Chelsea dala gól!
    Hostia krásnou rýchlou útočnou akciou otvárajú skóre! Pulisic vysunul na ľavé krídlo k šestnástke Chilwella, ktorý loptu z prvej po zemi prihral do stredu pokutového územia West Hamu. Lopta tesne prešla pomedzi obrancov domáceho tímu až k voľnému TIMOVI WERNEROVI, ktorý ju bez problémov zblízka dorazil od odkrytej brány Fabiańského.
    43. Timo Werner (CHE) - 0:1
     
    45
    Nadstavený čas je jedna minúta.
     
    45+1
    Pridaná minúta sa odohráva na polovici Chelsea. Domáci kombinujú okolo zoradenej obrany hostí, zatiaľ sa im ale nedarí nájsť priestor na prienik do streleckej pozície.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Chelsea ide po prvom polčase do šatne s najtesnejším náskokom, o ktorý sa hosťom tesne pred koncom prvého polčasu postaral svojím presným zásahom Timo Werner. Vedenie hostí sa dá považovať za zaslúžene, Chelsea totiž mala chvíľami až obrovskú územnú prevahu a bola strelecky aktívnejším tímom. Cez zoradenú domácu obranu sa ale okrem gólu Wernera nedostala k žiadnej vyloženej gólovej príležitosti a keďže domáci toho smerom dopredu predviedli ešte menej, tak z toho vyšiel herne nie príliš zaujímavý prvý polčas. Uvidíme teda, či nám oba tímy ponúknu v druhom polčase viac zaujímavých situácií.

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 36 % : 64 %
    Strely na bránu: 0:3
    Strely mimo: 2:2
    Rohy: 4:1
    Ofsajdy: 1:2
    Fauly: 4:7
     
    Druhý polčas sa začne približne o 19:33.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mal West Ham. Cez prestávku nedošlo k žiadnemu striedaniu.
     
    47
    Domáci sa hneď prekombinovali na útočnú polovicu a zatlačili Chelsea do obrany. Zo svojej aktivity ale vyťažili len nevydarený Coufalov center, ktorý chytil brankár Mendy.
     
    48
    Útok Chelsea zastavil v strede poľa Ogbonna. Domáci začali druhý polčas omnoho aktívnejšie ako prvé dejstvo a opäť sa snažia založiť svoj postupný útok.
     
    49
    Coufal sklepol hlavou nákop na pravé krídlo na Noblea, ktorý dokázal potiahnuť loptu k šestnástke Chelsea. Hostia však domácich vytlačili naspäť do stredu poľa.
     
    50
    Až teraz majú hostia prvýkrát v druhom polčase možnosť podržať loptu na svojich kopačkách. Domáci im však rozohrávku komplikujú veľmi aktívnym presingom.
     
    51
    West Ham napokon so svojím napádaním uspel a loptu získal. Coufalov center z pravej strany odvrátila obrana Chelsea do autu.
     
    52
    Coufal je v druhom polčase veľmi aktívny a znovu sa dostal na pravej strane k centru. Tentokrát ho pred nabiehajúcim si Součkom odhlavičkoval do bezpečia Christensen.
     
    53
    Hostia sa vôbec prvýkrát v tomto dejstve dostali na útočnú polovicu, ich kombinácia pred šestnástkou West Hamu ale skončila nepresnou prihrávkou do nej na Wernera. Loptu odkopol do stredu poľa domáci brankár Fabiański.
     
    54
    Chelsea sa rýchlo vrátila k pokutovému územiu West Hamu a Mountov center z pravého krídla musel odkopnúť do autu vracajúci sa Coufal.
     
    55
    Mountovu tvrdú strelu spoza šestnástky k pravej tyči zastavil výborným zákrokom brankár Fabiański, lopta sa ale po zásahu poľského gólmana West Hamu odrazila priamo pred dobiehajúceho Wernera, ktorý dorážkou zblízka tesne minul domácu bránu.
    55. Timo Werner (CHE), Mason Mount (CHE)
     
    56
    Domáci odpovedali svojím útokom, ktorý zakončil strelou z podobnej pozície, ako pred zhruba minútou na opačnej strane Mount, Fornals. Jeho strela ale letela do stredu brány priamo na pripraveného brankára Mendyho.
     
    57
    Christensen podbehol center z pravej strany a lopta sa za ním v šestnástke dostala k Bowenovi. Ten však preváhal vhodný moment na strelu a potom trafil len dánskeho obrancu Chelsea.
     
    58
    West Ham však má v týchto chvíľach najväčší tlak na obranu Chelsea v zápase. Azpilicueta navyše faulom na Fredericksa dal domácim priamy kop z ľavej strany útočnej polovice.
     
    59
    Lingard chcel zaskočiť strelou z tejto pozície Mendyho, gólman hostí ale bol na túto možnosť pripravený a loptu chytil. Jeho spoluhráči však potom pokazili rozohrávku a v strede poľa odovzdali loptu domácim hráčom.
     
    60
    Držanie lopty v 1. polčase: 36 % : 64 %
    Držanie lopty v 2. polčase: 61 % : 39 %
     
    61
    Fredericks trafil strelou z hranice šestnástky Mounta, od ktorého sa lopta odrazila k Lingardovi. Ten skákajúcu loptu krásnou strelou poslal tesne mimo ľavej tyče Mendyho brány.
    61. Jesse Lingard (WHU)
     
    63
    Mount je pri chuti a ďalšou strelou, tentoraz výrazne technickejšou, zakrútil spoza šestnástky loptu do ľavého horného rohu domácej brány. Łukasz Fabiański strelu výborným zákrokom vyrazil.
    63. Mason Mount (CHE)
     
    64
    Hostia prebrali iniciatívu a teraz sú to oni, kto tlačí svojho súpera do obrany. Hráči West Hamu sú zoradení pred vlastnou šestnástkou v obrannom postavení.
     
    65
    Werner si chcel na pravej strane naraziť loptu s Mountom, ten ale loptu na svojho spoluhráča nepretlačil. Následný pokus domácich o rýchly protiútok skončil nevydarenou kolmicou na Bowena.
     
    66
    Chelsea sa tak vrátila na útočnú polovicu, znovu ale musí útočiť „do plných“. Obrancovia hosťujúceho celku si loptu preto prihrávajú v strede poľa a snažia sa domácich futbalistov vytiahnuť ďalej od ich šestnástky.
     
    67
    Werner si okolo Ogbonnu naviedol loptu z pravej strany šestnástky do lepšej streleckej pozície, jeho strelu ľavačkou k ľavej tyči však gólman Fabiański dokázal vyraziť.
    67. Timo Werner (CHE)
     
    68
    Domáci hneď nakopli loptu na opačnú stranu, Bowen si však na prihrávku za obranu nabiehal z postavenia mimo hry.
     
    69
    Striedanie v tíme West Ham United: z ihriska odchádza Pablo Fornals, prichádza Saïd Benrahma.
     
    69
    Striedanie v tíme West Ham United: z ihriska odchádza Mark Noble, prichádza Manuel Lanzini.
     
    71
    Domáci začínajú stupňovať svoj tlak. Fredericks sa pekne uvoľnil na ľavom krídle okolo Chilwella, loptu si ale predkopol príliš ďaleko a Christensen mu ju sklzom vypichol do autu.
     
    72
    Domáci ale pokračovali v tlaku na obranu hostí. Fredericks si chcel naraziť na ľavej strane šestnástky loptu s Lanzinim, jeho spätnú prihrávku za Christensena ale nedobehol.
     
    73
    Hostia pod tlakom napádajúcich hráčov West Hamu opäť odovzdali loptu domácim, ktorí sa rýchlo vrátili k šestnástke Chelsea. „The Blues“ sa v týchto minútach len bránia.
     
    74
    Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Christian Pulisic, prichádza Hakím Zijach.
     
    75
    Hostia konečne získali guľatý nezmysel pod svoju kontrolu. Kombináciou medzi svojimi obrancami získavajú čas.
     
    76
    Rozohrávka Chelsea k ničomu nebezpečnému neviedla a hostia v strede poľa o loptu prišli. Domáci sa zatiaľ na polovicu hostí nedostali.
     
    77
    A teraz sa ani nedostanú, pretože Zijach vystihol prihrávku v strede poľa a hneď vysunul do nábehu za obranu West Hamu Wernera. Ten sa vytlačil mimo streleckej pozície, loptu ale udržal.
     
    78
    Balbuena pri odkope lopty prišliapol zozadu lýtko Chilwellovi. O úmysel sa zrejme nejednalo, navyše Balbuena sa v tejto situácii trochu pošmykol, napriek tomu tento zákrok kontroluje VAR.
     
    79
    Hlavný rozhodca Chris Kavanagh sa ide pozrieť na videozáznam sám!
     
    81
    Po takmer dvojminútovom skúmaní videozáznamu napokon dostáva za prišliapnutie nohy Chilwella pri odkope lopty Fabián Balbuena (West Ham United) červenú kartu. Aj keď sa o úmysel nejednalo, tak rozhodcovia vyhodnotili túto situáciu ako nebezpečný faul domáceho obrancu.
    81. Fabián Balbuena (WHU)
     
    82
    Hostia ešte následne mali štandardku, center z nej ale obrana West Hamu vyriešila. Domáci budú striedať.
     
    83
    Striedanie v tíme West Ham United: z ihriska odchádza Ryan Fredericks, prichádza Benjamin Johnson.
     
    84
    West Ham má, zrejme i kvôli oslabeniu, obrovský problém dostať sa k lopte. „Kladivári“ sa naďalej bránia a hosťom nedovoleným zákrokom navyše darovali ďalšiu štandardku.
     
    85
    Mountovu strelu z priameho kopu zastavil múr z hráčov West Hamu. Hostia s loptou zacúvali do stredu poľa a získavajú svojou kombináciou čas.
     
    86
    Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza César Azpilicueta, prichádza Reece James.
     
    86
    Azpilicueta sa s trénerom West Hamu Davidom Moyesom pri odchode z trávnika dostal do výmeny názorov, ktorú musel vyriešiť Thomas Tuchel tým, že odtiahol Azpilicuetu na striedačku Chelsea.
     
    87
    Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Timo Werner, prichádza Tammy Abraham.
     
    88
    Rýchlu kombináciu Chelsea na jeden dotyk pred šestnástkou West Hamu zakončil strelou po zemi z prvej Zijach, jeho pokus sa ale pomaly dokotúľal výrazne mimo Fabiańského brány.
     
    89
    Benrahma sa pekne uvoľnil na ľavom krídle, jeho center do šestnástky však odkopol do bezpečia Thiago Silva. Hostia potom získali odrazenú loptu.
     
    90
    Bude sa hrať ešte päť minút.
     
    90+1
    Domácim sa nedarí dostať sa do záverečného tlaku, naopak musia sa brániť útočiacom hosťom. Mountova strela zo strednej vzdialenosti bola zrazená na rohový kop Chelsea.
     
    90+2
    Hostia rozohrali roh nakrátko a chceli získať niekoľko sekúnd tým, že loptu budú držať v rohu útočnej polovice. Domáci im však loptu rýchlo zobrali a preniesli hru na opačnú stranu.
     
    90+3
    Kombináciu West Hamu zakončil veľmi zbrklou strelou mimo zo strednej vzdialenosti Benrahma.
     
    90+3
    Žltú kartu za zdržiavanie hry pri odkope od svojej brány dostáva brankár Edouard Mendy (Chelsea FC).
     
    90+5
    Žltú kartu za faul v strede poľa dostáva N'Golo Kanté (Chelsea FC).
     
    90+5
    Mount si naviedol z ľavej strany loptu do šestnástky a oblúčikom takmer z bránkovej čiary nacentroval na Abrahama. Ten hlavičkou zblízka zo záklonu loptu zvládol len nadvihnúť nad Fabiańského bránu.
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    Druhý polčas priniesol výrazne atraktívnejší priebeh, paradoxne sme v ňom však gól nevideli. Napriek tomu, že West Ham mal územnú prevahu, tak väčšie gólové príležitosti mali hostia, ktorí využívali otvorenejší priestor v obrane „kladivárov“. Všetky svoje šance Chelsea zahodila, výborným taktickým výkonom v obrane si ale svoj náskok udržala a záver zápasu po vylúčení Balbuenu dohrala v početnej výhode a s veľkým prehľadom.

    Dôležité tri body v súboji o Ligu majstrov tak získala Chelsea, ktorá získala na štvrtom mieste trojbodový náskok pred piatym West Hamom. Domáci prehrali druhýkrát za sebou.
     
    Štatistiky zápasu:

    Držanie lopty: 45 % : 55 %.
    Strely na bránu: 2:6.
    Strely mimo: 4:6.
    Rohy: 4:2.
    Ofsajdy: 3:3.
    Fauly: 9:11.
     
    Ďalší program:

    West Ham United

    Premier League (34. kolo) – 3. 5. 2021, 21:15: Burnley – West Ham

    Chelsea FC

    Liga majstrov (semifinále) – 27. 4. 2021, 21:00: Real Madrid – Chelsea

    Premier League (34. kolo) – 1. 5. 2021, 18:30: Chelsea – Fulham
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (20:35:32)

    Michal Sadlek

    Góly: 43. Werner

    Karty:   35. Werner (CHE), 42. Christensen (CHE), 90+3. Mendy (CHE), 90+5. Kanté (CHE)   81. Balbuena (WHU)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 4:6. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 9:11.
    West Ham United: Fabiański – Diop, Balbuena, Ogbonna – Coufal, Noble (C) (69. Lanzini), Souček, Fredericks (83. Johnson) – Fornals (69. Benrahma) – Lingard, Bowen.
    Náhradníci: Randolph, Trott – Odubeko, Johnson, Jarmolenko, Alves, Benrahma, Coventry, Lanzini.

    Chelsea FC: Mendy – Christensen, Silva, Rüdiger – Azpilicueta (C) (86. R. James), Kanté, Jorginho, Chilwell – Mount, Pulisic (74. Zijach) – Werner (87. T. Abraham).
    Náhradníci: Arrizabalaga – Zijach, Havertz, K. Zouma, T. Abraham, Gilmour, M. Alonso, Hudson-Odoi, R. James.

    Rozhodca: Kavanagh – Nunn, Massey-Ellisová