NHL
Winnipeg – Toronto 3:5 (kon.) | NY Islanders – Washington 0:1 (1:2 po s.n.) | Tampa Bay – Columbus 3:1 (kon.)
Pittsburgh – NJ Devils 5:1 (kon.) | NY Rangers – Philadelphia 2:3 (kon.) | Buffalo – Boston 1:5 (kon.)
Florida – Carolina 2:4 (kon.) | Detroit – Dallas 7:3 (kon.) | St. Louis – Colorado 2:4 (kon.)
Vancouver – Ottawa 0:3 (kon.)
koniec
Detroit Red Wings
7:3 (3:0, 1:2, 3:1)
Dallas Stars
cz Piatok 23.04.2021, 01:38 • Little Caesars Arena, Detroit • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    58:47 Sam GAGNER - 7:3
     
    58:47
    Detroit právě vstřelil branku!
    Po dvou neúspěšných pokusech svých spoluhráčů trefil prázdnou branku přes celé kluziště SAM GAGNER. Dnešní zápas se Detroitu fakt povedl. Asistence: Gustav Lindström.
    55:48 Jakub VRÁNA - 6:3
     
    55:48
    Detroit právě vstřelil branku!
    Jenže Detroit má ve svém kádru KUBU VRÁNU a ten dneska jede bomby! Tentokrát se dostal k bekhendové dorážce, kterou zakončil stylově: tyč – tyč – gól. Mimořádně skvělý večer nejproduktivnějšího hráče Red Wings. Asistence: Danny DeKeyser a Filip Zadina.
    53:29 Denis GURJANOV - 5:3
     
    53:29
    Dallas právě vstřelil branku!
    Tým z Texasu se nevzdává! Puk vyšťouraný u mantinelu vyplaval na hokejku Robertsona, tomu se nápřahem hlásil o přihrávku DENIS GURJANOV a jeho dělovka zapadla přesně pod břevno. Asistence: Jason Robertson a Tane Kero.
     
    53:00
    Ale teď měl domácí tým štěstí, protože John Klingberg trefil tyč! Dorážet chtěl ještě Joe Pavelski, ale Thomas Greiss měl lapačku položenou na správném místě.
     
    52:06
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Troy Stecher – 2 min., držení).
    Tuhle přesilovku vybojoval Radek Faksa.
    50:09 Jakub VRÁNA - 5:2
     
    50:09
    Detroit právě vstřelil branku!
    Už je tam! JAKUB VRÁNA kompletuje druhý hattrick v NHL. Pražský rodák k němu potřeboval obrat protihráče u střídaček o puk, všem protivníkům pak ukázal záda a tváří v tvář Oettingerovi nezklamal. Krásně připravená střela kolem vyrážečky a Detroit je na nejlepší cestě za vítězstvím. Bez asistence.
     
    43:25
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Danny DeKeyser – 2 min., nedovolené bránění).
     
    34:41
    Vyloučení v týmu Dallas Stars (Andrew Cogliano – 2 min., hákování).
    32:46 Joe PAVELSKI - 4:2
     
    32:46
    Dallas právě vstřelil branku!
    Dallas snižuje! Své bohaté zkušenosti uplatnil JOE PAVELSKI, v mezikruží přetlačil svého strážce a bekhendem zvedl puk pod horní tyčku. Thomas Greiss máchl lapačkou do prázdna. Asistence: John Klingberg a Roope Hintz.
     
    30:38
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Vladislav Naměstnikov – 2 min., hrubost).
    26:20 Jakub VRÁNA - 4:1
     
    26:20
    Detroit právě vstřelil branku!
    JAKUB VRÁNA zvyšuje svým druhým gólem v utkání na 4:1! Český útočník nastavil čepel svojí hole a změnil tím směr DeKeyserovy tvrdé střely do protipohybu bezmocného Oettingera. Trenér Jeff Blashill si mne ruce, jakého útočníka mu Steve Yzerman do týmu přivedl. Asistence: Danny DeKeyser a Gustav Lindström.
    22:07 Radek FAKSA - 3:1
     
    22:07
    Dallas právě vstřelil branku!
    A Dallasu to v přesilovce vyšlo! Do listiny střelců se zapisuje druhý Čech, tentokrát jím je RADEK FAKSA. Před bránou osamocený rodák z Opavy dostal přihrávku od zadního mantinelu, kam pozdě přijel Hronek, a zblízka zavěsil puk pod horní tyč. Asistence: Tanner Kero a Esa Lindell.
     
    21:11
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Michael Rasmussen – 2 min., podrážení).
     
    20:01
    Střídání v týmu Dallas Stars: ze hřiště odchází Anton Chudobin, přichází Jake Oettinger.
    19:49 Richard PÁNIK - 3:0
     
    19:49
    Detroit právě vstřelil branku!
    A Detroit jde na konci první části překvapivě do trháku! Anton Chudobin podcenil dlouhé nahození, po kterém mu puk vypadl za sebe. Ani Jamie Oleksiak touš do bezpečí nedostal, takže dojíždějící RICHARD PÁNIK už měl jednoduchou úlohu. Pro slovenského forwarda je to čtvrtá branka v sezoně. Asistence: Sam Gagner.
    15:35 Luke GLENDENING - 2:0
     
    15:35
    Detroit právě vstřelil branku!
    Co se Red Wings nepovedlo před chvílí, to napravil LUKE GLENDENING! Hráč přetlačující se v levém kruhu se soupeřem tečoval Staalovu střelu od střídaček na přední tyč, Anton Chudobin přes dvojičku před sebou nic neviděl. Asistence: Marc Staal a Adam Erne.
     
    13:53
    A pozadu nezůstávají ani útočníci! Vyprávět by o tom mohli Dennis Cholowski a Jakub Vrána. Zatímco prvně jmenovaný orazítkoval tyč, český útočník před Chudobinem mezeru mezi jeho betony nenašel. Velká škoda pro Detroit, který mohl utéct do dvougólového náskoku.
    09:50 Jakub VRÁNA - 1:0
     
    09:50
    Detroit právě vstřelil branku!
    Po spolupráci českých hráčů jde Detroit do vedení! JAKUB VRÁNA po chybě Sekery dostal v situaci dva na dva přihrávku od Filipa Zadiny a proměnil ji v nechytatelnou ránu nad Chudobinovo levé rameno. Nejproduktivnější hráč Red Wings vstřelil svůj třináctý gól v sezoně. Asistence: Filip Zadina.
     
    07:19
    Roope Hintz (Dallas) se dostal do samostatného úniku! V první velké šanci vytáhl z rukávu bekhendový blafák, který na Thomase Greisse neplatil.

    Lukáš Jasoněk

    Góly a asistencie: 10. J. Vrána (Zadina), 16. Glendening (M. Staal, Erne), 20. Pánik (Gagner), 27. J. Vrána (DeKeyser, G. Lindström), 51. J. Vrána, 56. J. Vrána (DeKeyser, Zadina), 59. Gagner (G. Lindström) – 23. Faksa (Kero, Lindell), 33. Pavelski (J. Klingberg, Hintz), 54. Gurianov (Robertson, Kero)


    Detroit Red Wings: Greiss (J. Bernier) – Hronek, Cholowski, G. Lindström, DeKeyser, Stecher, M. Staal – Zadina, Rasmussen, J. Vrána – Gagner, Namestnikov, Pánik – Helm, Glendening (A), Erne – Biega, Filppula, J. Svečnikov.
    Dallas Stars: Chudobin (21. Oettinger) – J. Klingberg, Lindell (A), Heiskanen, Oleksiak, Vatanen, Sekera – Pavelski (A), Hintz, Robertson – Gurianov, Ja. Benn (C), Dickinson – Comeau, Faksa, Cogliano – Gardner, Kero, Dowling.

    Rozhodca: Hebert, St. Pierre – Galloway, Dunning