NHL
Winnipeg – Toronto 3:5 (kon.) | NY Islanders – Washington 0:1 (1:2 po s.n.) | Tampa Bay – Columbus 3:1 (kon.)
Pittsburgh – NJ Devils 5:1 (kon.) | NY Rangers – Philadelphia 2:3 (kon.) | Buffalo – Boston 1:5 (kon.)
Florida – Carolina 2:4 (kon.) | Detroit – Dallas 7:3 (kon.) | St. Louis – Colorado 2:4 (kon.)
Vancouver – Ottawa 0:3 (kon.)
koniec
Buffalo Sabres
1:5 (0:1, 1:1, 0:3)
Boston Bruins
cz Piatok 23.04.2021, 01:07 • KeyBank Center, Buffalo • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    58:02 David KREJČÍ - 1:5
     
    58:02
    Bruins právě vstřelili branku!
    Na střeleckou listinu přibylo další české jméno! Obráncem tečovaná střela Lauzona se od tyčky odrazila k DAVIDU KREJČÍMU, centr druhé lajny neměl s dorážkou do odkryté klece žádný problém. Asistence: Jérémy Lauzon a Taylor Hall.
     
    53:25
    Mike Reilly udělal obrovskou chybu, jakožto poslednímu hráči mu ujel puk od hokejky. Situace využil k úniku Tage Thompson, ani nadvakrát ale na Swaymana nevyzrál!
    48:31 Povedená akce Taylora Halla
     
    48:31
    Krásné akci Taylora Halla chyběla pouze gólová tečka. Kanadský útočník stahovačkou vyřadil ze hry Borgena, posléze vypálil zápěstím do levé části brankové konstrukce.
    46:01 Nick RITCHIE - 1:4
     
    46:01
    Bruins právě vstřelili branku!
    Druhý gól v rozmezí minuty a pár vteřin ještě více přibližuje Medvědy vítězství. Z levého kruhu vystřelil po ledě NICK RITCHIE. S tímto zakončením gólman viditelně nepočítal, neboť zvedl pravou nohu a puk mu projel mezi betony. Asistence: Jake DeBrusk a Charlie Coyle.
    44:55 David PASTRŇÁK - 1:3
     
    44:55
    Bruins právě vstřelili branku!
    DAVID PASTRŇÁK prožívá vydařený večer! K asistenci přidal i gól, když z levé strany přejel na pravou, nezastavil jej ani Dahlin. Za křižným pokusem natahoval Tokarski vyrážečku marně. Asistence: Brad Marchand a Matt Grzelcyk.
     
    36:26
    Na druhé straně ujel do šance Rasmus Asplund. Kvalitní zakončení mu nepovolil Charlie McAvoy, soka sekl přes hokejku. Jasné dvě minuty.
     
    33:11
    Krátce po vstřeleném gólu dochází v hostujících řadách k vyloučení. Hákováním se prezentoval samotný kapitán Patrice Bergeron.
    32:50 Matt GRZELCYK - 1:2
     
    32:50
    Bruins právě vstřelili branku!
    Medvědi si berou ztracený náskok zpět! Opět sehrál důležitou roli Pastrňák. Český útočník tentokráte přisunul kotouč McAvoyovi, ten na modrou přihrál černou gumu MATTU GRZELCYKOVI. Tokarski na střelu dobře viděl, přesto mu puk proletěl pod lapačkou. Asistence: Charlie McAvoy a David Pastrňák.
     
    28:56
    Na Buffalo čeká druhá přesilová hra v krátkém časovém rozmezí. Na lavici hanby již usedl obránce Steven Kampfer, ten nedovoleným bráněním zabránil v rozvíjení nebezpečné akce Sheahanovi.
     
    25:48
    Domácí mají možnost dokonat bleskový obrat. Budou totiž hrát druhou přesilovou hru v zápase, v útočném pásmu se proti pravidlům provinil David Pastrňák.
    25:27 Arttu RUOTSALAINEN - 1:1
     
    25:27
    Sabres právě vstřelili branku!
    Skóre utkání opět ukazuje nerozhodný výsledek! Bjork si sjel od pravého kruhu blíže bráně, aby vzápětí vymyslel milimetrově přesnou nahrávku mezi dvěma obránci na ARTTU RUOTSALAINENA, jenž umístil kotouč za záda marně se přesunujícího brankáře. Asistence: Anders Bjork a Dylan Cozens.
     
    21:49
    Podruhé je v zápase vyloučený domácí zadák Rasmus Ristolainen. Tentokráte za držení, kterým ovlivnil slabé zakončení dalšího beka Kampfera.
     
    18:18
    Mimo dění hry se do sebe pustili Casey Mittelstadt a Brad Marchand. Muži v pruhovaném od sebe obě horké hlavy rychle oddělili a poslali je na trestnou lavici za hrubost.
    15:37 Lazar v oslabení na Tokarskiho nevyzrál
     
    15:37
    A další příležitost Bruins v početní nevýhodě! Marchand vyslal bekhendem do brejku Curtise Lazara, ten však ještě nedávno spoluhráče nepřekonal, Tokarskiho trefil do pravého betonu.
     
    14:25
    Početní převahu si vyzkoušejí také hráči Sabres. Vyloučeným hráčem Medvědů je zadák Charlie McAvoy, který zahákoval unikajícího Cozense.
    12:36 Brad MARCHAND - 0:1
     
    12:36
    Bruins právě vstřelili branku!
    Úvodní gól utkání střílí favorit! Pastrňák nahrál na modrou čáru Reillymu, jehož Bergeronem tečované zakončení Tokarski pouze vyrazil k BRADU MARCHANDOVI. Kanaďan si poradil s nelehkým zpracováním, načež forhendem poslal touš do odkryté části brány. Asistence: Patrice Bergeron a Mike Reilly.
     
    08:13
    První přesilovou hru střetnutí si zahrají hosté z Bostonu. Nedovoleného zákroku se dopustil elitní obránce Šavlí Rasmus Ristolainen, jenž narazil na hrazení Pastrňáka.
     
    03:39
    Nyní měl dvaadvacetiletý americký strážce svatyně i notnou dávku štěstí. Ránu Mittelstadta bolestivě schytal Charlie McAvoy, dorážející Rasmus Asplund napálil břevno!

    Milan Huppert

    Góly a asistencie: 26. Ruotsalainen (Bjork, Cozens) – 13. Marchand (Bergeron, Reilly), 33. Grzelcyk (McAvoy, Pastrňák), 45. Pastrňák (Marchand, Grzelcyk), 47. N. Ritchie (DeBrusk, Coyle), 59. Krejčí (Lauzon, Hall)


    Buffalo Sabres: Tokarski (Luukkonen) – Ristolainen (A), M. Samuelsson, Jokiharju, Dahlin, Borgen, Bryson – Olofsson, S. Reinhart (A), Skinner – Tage Thompson, Mittelstadt, Asplund – Ruotsalainen, Cozens, Bjork – Caggiula, Sheahan, Rieder.
    Boston Bruins: Swayman (Halák) – McAvoy, Grzelcyk, Clifton, Reilly, Kampfer, Lauzon – Pastrňák, Bergeron (C), Marchand (A) – C. Smith, Krejčí (A), Hall – DeBrusk, Coyle, N. Ritchie – Wagner, Lazar, Kuraly.

    Rozhodca: MacDougall, Rank – Fournier, Alphonso