Chicago – Nashville 5:4 (po pr.) | Arizona – Minnesota 1:4 (kon.) | Vegas – San Jose 5:2 (kon.)
Edmonton – Montreal 3:4 (kon.)
koniec
Vegas Golden Knights
5:2 (1:1, 2:1, 2:0)
San Jose Sharks
cz Štvrtok 22.04.2021, 03:30 • T-Mobile Arena, Las Vegas • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    59:05 Mattias JANMARK - 5:2
     
    59:05
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Jonathan Marchessault hattrick mít dnes nebude, přenechal kotouč spoluhráči. Tím byl MATTIAS JANMARK, který do prázdné branky dává gól. Asistence: Jonathan Marchessault.
    53:18 Jonathan MARCHESSAULT - 4:2
     
    53:18
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Vegas navyšuje své vedení. Rychlou ránou bez přípravy prostřelil Josefa Kořenáře JONATHAN MARCHESSAULT. Dává svou druhou branku v tomto zápase. Tentokrát poslal kotouč přesně do horního rohu branky, s tím nemohl brankář nic dělat. Asistence: Mattias Janmark.
    39:10 Alex TUCH - 3:2
     
    39:10
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Poprvé v zápase jde domácí celek do vedení. Jonathan Marchessault dostal puk do útočného pásma. Následně od modré čáry mohl pálit Theodore. Místo střely našel zcela volného u tyče spoluhráče. ALEX TUCH si zpracoval kotouč a poslal jej do horní části branky. Asistence: Shea Theodore a Jonathan Marchessault.
    32:52 Mark STONE - 2:2
     
    32:52
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Vegas využívá přesilovku a srovnává na 2:2. Velmi podobně jako v předchozím zápase se i nyní prosazuje MARK STONE. Puk dostal k brance a rychlou střelou na vzdálenější tyč srovnává stav zápasu. Max Pacioretty získává 600. bod v NHL. Asistence: Max Pacioretty a Shea Theodore.
    31:07 Tomáš HERTL - 1:2
     
    31:07
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Hosté jdou díky nedůrazné hře Vegas do vedení. K odraženému puku se dostal TOMÁŠ HERTL. Jeho tvrdá rána zapadla přesně do branky. Marc-Andre Fleury ne nepřesunul 14. gól pro Hertla v sezoně. Asistence: Patrick Marleau a Erik Karlsson.
    06:51 Jonathan MARCHESSAULT - 1:1
     
    06:51
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Máme srovnáno na 1:1. Domácí se usadili v útočném pásmu. William Karlsson našel před brankou volného JONATHANA MARCHESSAULTA. Ten si počkal na pohyb brankáře, a pak kotouč poslal ke vzdálenější tyči. Asistence: William Karlsson a Alec Martinez.
    02:38 Timo MEIER - 0:1
     
    02:38
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Tradiční začátek z pohledu Vegas. Po aktivní hře Golden Knights inkasují branku. Před brankou zůstal neobsazený TIMO MEIER, který těžil z přihrávky Kellmana. Asistence: Joel Kellman.

    Jan Prošek

    Góly a asistencie: 7. Marchessault (W. Karlsson, Martinez), 33. Mark Stone (Pacioretty, Theodore), 40. Tuch (Theodore, Marchessault), 54. Marchessault (Janmark), 60. Janmark (Marchessault) – 3. Meier (Kellman), 32. Hertl (Marleau, E. Karlsson)


    Vegas Golden Knights: M.-A. Fleury (Lehner) – Martinez, Pietrangelo (A), McNabb, Theodore, Hague, Whitecloud, Coghlan – Pacioretty (A), Mark Stone (C), Stephenson – Marchessault, W. Karlsson, Tuch – W. Carrier, Sikura, Reaves – Janmark, Nosek.
    San Jose Sharks: Kořenář (M. Jones) – Ferraro, Burns, Knyžov, E. Karlsson, R. Šimek, Vlasic – E. Kane, Couture (C), Gregor – Balcers, Hertl (A), Marleau (A) – Meier, Gambrell, Labanc – Leonard, Kellman, Donato.

    Rozhodca: Morton, Anderson – Flemington, Gawryletz

    Diváci: 3 950