AS Rím – Bergamo 1:1 (kon.) | Neapol – Lazio 5:2 (kon.)
koniec
AS Rím
1:1 (0:1)
Atalanta Bergamo
cz Štvrtok 22.04.2021, 18:30 • Stadio Olimpico (Řím) • Talianska Seria A • 32. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Italská Serie A má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi AS Řím a Atalanta Bergamasca Calcio.
     
    Atalanta Bergamasca Calcio

    Fotbalisté Bergama se momentálně nacházejí na čtvrté pozici, což by v konečném důsledku stačilo na základní skupinu Ligy mistrů. Atalanta má na svém kontě čtyřiašedesát bodů, navíc na pátou Neapol má čtyřbodový náskok. Bergamo se ovšem v případě vítězství může tabulkou posunout, klidně z toho může být druhá pozice, kde se v současné době s dvoubodovým náskokem nachází milánský AC, který ovšem v tomto kole zaváhal a pošesté prohrál. Bergamo má společně s Laziem nejlepší formu ze všech týmů Serie A, na svém kontě má totiž pět výher v řadě.
     
    AS Řím

    Na opačné straně stojí římský AS, který pro změnu okupuje až sedmou pozici ligové tabulky, což je daleko za očekáváním vedení klubu. AS momentálně ztrácí na pohárové pozice čtyři body, v případě vítězství by se tak přiblížil Laziu na jediný bod. AS z posledních pěti ligových duelů dokázalo vyhrát pouze jedinkrát, bylo tomu tak v předešlém kole na domácím stadionu proti Bologně. Posléze ovšem přišla letošní devátá ligová porážka, AS totiž poměrně překvapivě nakonec nebodovalo na půdě trápícího se Turínu, kterému se povedlo vyhrát výsledkem 3:1.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost hosté, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Následovalo autové vhazování z levé strany, které si nakonec vzal na starost hostující obránce Gosens, kterému se povedlo oslovit Zapatu.
     
    4
    Do kombinace se navíc zapojil také hostující brankář Gollini, který následně rozehrál po zemi nakrátko na Palomina, jenž trefil pouze nohu Calafioriho.
     
    5
    Po nedovoleném zákroku jsme sledovali první standardní situaci tohoto zápasu. Na starost si jí vzal domácí Veretout, který našel pouze protihráče.
     
    6
    Atalanta Bergamasca Calcio se posléze prokombinovala k hranici pokutového území, kde ovšem hodně nepřesně nahrával forvard Iličić.
     
    7
    Domácí obrana si posléze poradila i s dalším útokem soupeře, načež vyrazila na opačnou stranu hrací plochy, kde ovšem rychle narazil Karsdorp.
     
    8
    Do menších problémů se před malým momentem dostal domácí Mancini, kterému se nakonec povedlo trefit protihráče, čímž vybojoval vhazování.
     
    9
    Gollini posléze na jistotu rozehrál nakrátko po zemi na Romera. Následně odkopem jistil situaci Palomino, který ovšem našel domácího Cristanteho.
     
    10
    Sledovali jsme další nepřesnost, po které se míč snesl mimo hrací plochu. To znamená, že od své branky bude moci odkopávat brankář López.
     
    11
    Bergamo posléze rozehrálo urychleně a sledovali jsme střelecký pokus v podání křídelníka Malinovskyho, který svůj pokus poslal doprostřed branky.
     
    12
    Římský celek se nyní s míčem usadil na polovině soupeře, přesto obránce Mancini raději zpětnou nahrávkou oslovil vedle postaveného Cristanteho.
     
    13
    Do vzduchu se poté dostával domácí Džeko, kterému se sice povedlo prodloužit míč za sebe, kde se ovšem nacházel pouze hráč Bergama.
     
    14
    Následoval rohový kop z pravé strany, který si vzal na starost domácí Veretout. Jeho nabídku si ovšem dokázal najít Romero, který míč odhlavičkoval.
     
    15
    K zemi nyní musel domácí brankář López, který si nakonec poradil se zakončením v podání Zapaty. Posléze jsme sledovali nákop na druhou polovinu.
     
    16
    Za obranu se poté dostával domácí Džeko, který místo zakončení ještě volil centr k hranici malého vápna, kde si pro míč vyběhl Gollini, který ho vyrazil před sebe.
     
    17
    Na druhé straně se v pokutovém území dokázal uvolnit ke střeleckému pokusu Zapata, který mířil k zadní tyči, jenomže míč nakonec putoval vedle.
     
    18
    Nyní se s míčem na útočnou polovinu dostal domácí Pellegrini, který se následně pokoušel vysunout Džeka, před kterým na zemi zakročil Romero.
     
    19
    Míč se v krátkém časovém sledu znovu dostal ven z hrací plochy a bude z toho autové vhazování pro Bergamo, ke kterému se postavil zadák Gosens.
     
    20
    Poté průniková nahrávka směřovala mezi domácí obranu na Zapatu, který se dostal k zakončení pravou nohou, jenomže to poslal doprostřed.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku tohoto zápasu. Atalanta Bergamasca Calcio je sice směrem dopředu aktivnější, na branku marně čekáme.
     
    23
    Do pokutového území se dostával domácí Veretout, který se nakonec dostal přes protihráče, jenomže následnou nabídku zablokoval Romero.
     
    24
    A do další vyložené šance se pro změnu dostal hostující Iličić, který nakonec zakončoval k přední tyči, kde ovšem nevyzrál na Lópeze.
    24. Iličić selhal v šanci.
     
    25
    López má v úvodu zápasu plné ruce práce. Po dalším jeho zákroku jsme sledovali další rohový kop, který se ovšem snesl na hlavu Mchitarjana.
     
    26
    Atalanta Bergamasca Calcio zahrávala další rohový kopm na který si na hranici malého vápna naskočil obránce Romero, který nakonec mířil vedle.
     
    26
    Bergamo právě vstřelilo branku!
    Hosté se naprosto zaslouženě dostávají do vedení! Po kombinaci jsme sledovali roztažení hry na levou stranu, odkud Gosens nabízel nahrávku do malého vápna, kam si seběhl RUSLAN MALINOVSKYJ. Posledně jmenovaný hráč levačkou mířil mimo dosah brankáře.
    26. Ruslan MALINOVSKYJ - 0:1
     
    27
    Calafiori vyprodukoval zpětnou nahrávku na brankáře Lópeze, který pro změnu roztáhl hru na pravou stranu hrací plochy, kde se mu nabídl Mancini.
     
    29
    I tak to bude mít domácí celek najednou nesmírně složité. Prohrává totiž o jednu branku, přesto do konce tohoto zápasu zbývá hodně času na vyrovnání.
     
    30
    AS posléze rozjelo kombinaci u svého pokutového území, načež jsme sledovali rozehrávku obránce Cristanteho, který našel pouze Romera.
     
    31
    Máme za sebou něco málo přes třetinu utkání, zatím jsme se dočkali jediné branky. O tu se postaral hostující celek, konkrétněji se jednalo o Malinovskyho.
     
    32
    Žlutou kartu dostává Riccardo Calafiori (AS Řím).
     
    33
    Maehle skončil po souboji s protihráčem na zemi, přičemž se nejednalo o nedovolený zákrok a domácí celek tak bude zahrávat rohový kop.
     
    34
    Po delší době si navíc s míčem zahrál také hostující brankář Gollini, který to zkoušel rozehrávkou do strany, kde se mu nabídl osamocený Djimsiti.
     
    35
    A chytrou průnikovou nahrávkou to poté zkoušel hostující Zapata, kterému se málem povedlo nastartovat Malinovskyho, avšak míč se snesl do zámezí.
     
    37
    Do menších problémů se poté dostal domácí Villar, který se nakonec dostal kolem protihráče, načež se mu povedlo roztáhnout hru na Karsdorpa.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    40
    Zapata si hodil míč kolem protihráče, načež skončil na zemi. Hlavní sudí ponechal výhodu, jenomže hodně nepřesně zkoušel přenést hru Maehle.
     
    42
    K sympatickému střeleckému pokusu se před malým momentem dostal hostující de Roon, který ovšem mířil nad branku a následovat bude odkop.
     
    44
    Zapata zcela očividně zasáhl soupeře rukou do obličeje, což se domácímu celku vůbec nelíbilo. Nakonec z toho je pouze sportovní odevzdání míče Gollinimu.
     
    45
    Nastavuje se minuta.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nabídl jedinou branku, o kterou se postaralo Bergamo. To bylo v prvním dějství směrem dopředu aktivnější a také nebezpečnější, rozdíl ve skóre mohl být daleko vyšší. Další šance totiž pochytal domácí brankář López, který byl rozhodně více práce než brankář Gollini, který nebyl donucen k žádnému složitějšímu zákroku.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu AS Řím: ze hřiště odchází Riccardo Calafiori, přichází Bruno Peres.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí hráči, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    47
    Žlutou kartu dostává Gonzalo Villar (AS Řím).
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu na pravém křídle protáhl k centrované nabídce domácí Pellegrini, jehož nabídka ovšem nenašla nikoho z kolegů.
     
    49
    Bergamo si nyní vybojovalo standardní situaci kousek za pokutovým územím. López si tak staví zeď, očekávat se dá zakončení směřující na branku.
     
    50
    Nakonec se k oné rozehrávce volného kopu postavil hostující Malinovskyj, který to zkoušel přímo na branku, avšak trefil pouze domácí zeď.
     
    51
    Posléze od své branky mohl odkopávat hostující brankář Gollini, který se na opačné polovině pokoušel najít Zapatu, kterého ale úspěšně ubránil Mancini.
     
    52
    Do pokutového území se posléze dostával Iličić, který si hodil míč na pravou nohu, avšak se mu povedlo najít pouze domácího brankáře Lópeze.
     
    52
    Žlutou kartu dostává Robin Gosens (Atalanta Bergamasca Calcio).
     
    53
    Posléze od své branky mohl rozehrávat domácí brankář López, kterému se povedlo roztáhnout hru na pravou stranu hrací plochy, kde se nacházel Mancini.
     
    54
    K rohovému praporku si to posléze namířil forvard Zapata, který trefil pouze protihráče před sebou a následovat tak bude další rohový kop.
     
    55
    Atalanta Bergamasca Calcio zahrávala další rohový kop, který se ovšem snesl pouze na hlavu obránce Cristanteho, který odehrál míč směrem do zámezí.
     
    56
    Hosté mohli zahrávat ještě jeden rohový kop, po kterém se do střelecké pozice dokázal dostat Malinovskyj, který svůj pokus poslal vysoko nad.
     
    57
    Nyní kousek od pokutového území fauloval jeden z hostujících hráčů a následovat bude standardní situace pro domácí celek a bude to na střelu.
     
    58
    Nakonec se k oné rozehrávce postavil domácí Veretout, který to skutečně zkoušel směrem na branku, jenomže Golliniho nedonutil k zákroku.
     
    59
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Josip Iličić, přichází Luis Muriel.
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Ruslan Malinovskyj, přichází Mario Pašalić.
     
    60
    Hostující brankář tak pro změnu mohl odkopávat od své branky, přičemž se mu míč povedlo poslat na druhou stranu, kde ovšem zasahoval Villar.
     
    61
    Znovu se k míči dostal domácí brankář López, který mohl rozehrávat od své branky, přičemž to zkoušel dalekonosným odkopem směrem na Džeka.
     
    62
    Máme za sebou necelou hodinu hry, která nám zatím nabídla jedinou branku. Druhý poločas je hodně vyrovnaný, žádnou šanci jsme zatím neviděli.
     
    63
    S míčem se na opačnou polovinu dostal také Freuler, kterému se povedlo načasovat nahrávku na Muriela, který si ještě počkal na de Roona.
     
    64
    Do pokutového území navíc z pravé strany přiletěl další centr, který si pro změnu přichystal hostující Maehle, který ovšem našel pouze hlavu protihráče.
     
    65
    Domácím se vůbec nepovedla kombinace středem hrací plochy, k míči se tak pro změnu dostal brankář Gollini, který rozehrál po zemi na Romera.
     
    67
    Znovu se do kombinace musel zapojit domácí brankář López, který nakonec zvolil rozehrávku po zemi, kde se mu nabídl zcela osamocený Mancini.
     
    68
    Na útočnou polovinu posléze zavítal Peres, kterému se u středového kruhu sice povedlo najít Pellegriniho, ten ovšem trefil pouze hlavního rozhodčího.
     
    69
    Odkopem do bezpečí to posléze chtěl vyřešit hostující Djimsiti, který ovšem trefil pouze protihráče před sebou a volný balón tak převzal Freuler.
     
    69
    Tak pozor! Již se žlutou kartou hrající Gosens fauloval Džeka a vyfasoval tak druhou žlutou kartu a tento duel pro něj končí!
    69. Červená karta po 2. žluté
     
    71
    Sledovali jsme další nedovolený zákrok, po kterém se na zemi objevil domácí Džeko. Jednalo se o faul, následovat tak bude další standardní situace.
     
    72
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední dvacetiminutovka. Bergamo si to před malým momentem pořádně zkomplikovalo, bude dohrávat v desíti.
     
    74
    S míčem se k hranici pokutového území dokázal dostat hostující Muriel, který nakonec zakončoval levou nohou, avšak míč poslal vedle branky.
     
    75
    AS Řím právě vstřelil branku!
    Zničehonic máme znovu vyrovnáno! Obránce BRYAN CRISTANTE to zkoušel z dobrých třiceti metrů od branky a jeho pokus se možná až příliš překvapivě snesl přesně ke vzdálenější brankové konstrukci, kam se Gollini nedokázal natáhnout.
    75. Bryan CRISTANTE - 1:1
     
    76
    Střídání v týmu AS Řím: ze hřiště odchází Gonzalo Villar, přichází Carles Pérez.
     
    77
    Brankář López tak urychleně rozehrával od své branky, přičemž se mu povedlo najít vedle postaveného Manciniho, jenž se dostal na druhou stranu.
     
    79
    Menší zdravotní problémy měl jeden z domácích hráčů, který byl nakonec ošetřován a posléze musel zamířit za postranní lajnu.
     
    80
    Pokračovalo se rozehrávkou od hostující branky, po které si nedovoleně počínal domácí Veretout, který taktickým zákrokem zastavil unikajícího Freulera.
     
    81
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední desetiminutovka. AS je pochopitelně o něco aktivnějším týmem a nyní s míčem kombinuje na druhé straně.
     
    82
    Vedoucí branku svého celku měl nyní na noze domácí Džeko, který převzal nahrávku, jenomže s zakončením pod břevno si Gollini dokázal poradit.
     
    83
    Následoval rohový kop, který sám o sobě nakonec nepřinesl nic nebezpečného. K odraženému míči se ovšem dostal Džeko, který napálil pouze soupeře.
     
    84
    Do pokutového území se posléze dostával dnes hodně nenápadně hrající Mchitarjan, který nepřetlačil soupeře a přišel tak o hrací předmět.
     
    85
    Také Bergamo se kombinačně dostalo na opačnou polovinu, kde souboj s protihráčem nakonec neustál Pašalić a následovat bude standardka.
     
    86
    Střídání v týmu AS Řím: ze hřiště odchází Henrich Mchitarjan, přichází Borja Mayoral.
     
    88
    Do konce tohoto zápasu nezbývá už moc času. Ještě musíme počítat s nastaveným časem, Bergamo se ovšem nyní nachází na polovině soupeře.
     
    90
    Nastavují se čtyři minuty.
     
    90+2
    Míč se nyní snesl ven z hrací plochy a vhazování se tak ujal hostující Maehle. Na jeho nabídku si seběhl Muriel, který z otočky mířil kousek vedle branky.
     
    90+3
    Jsme za polovinou nastaveného času, zřejmě z toho bude dělba bodů. Ještě ale nepředbíhejme, s míčem je na útočné polovině domácí mužstvo.
     
    90+4
    Žlutou kartu dostává Bryan Cristante (AS Řím).
     
    90+5
    Ibaňez sáhl k taktickému zákroku a následovat bude poslední standardka zápasu.
     
    90+5
    Ibaňez za nesportovní chování dokonce vyfasoval druhou žlutou kartu!
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 3:9. Střely mimo: 8:10. Rohy: 4:8. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 14:7.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí nerozhodným výsledkem 1:1. Druhý poločas nabídl poměrně vyrovnanou podívanou, Bergamo dlouhou dobu drželo své jednobrankové vedení, jenomže přišlo o vyloučeného Gosense. Domácí celek přesilovku dokázal rychle využít, vyrovnávací branku totiž dokázal vsítit obránce Cristante. Závěr zápasu nám přinesl několik dalších šancí, avšak žádnou další branku jsme již neviděli. (20:24:00)

    David Suchý

    Góly: 75. Cristante (Ibañez) – 26. Malinovskyj (Gosens)

    Karty:   32. Calafiori (ASR), 47. Villar (ASR), 90+4. Cristante (ASR), 90+5. Ibañez (ASR) – 52. Gosens (ABC)   90+5. Ibañez (ASR) – 69. Gosens (ABC)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 3:9. Střely mimo: 8:10. Rohy: 4:8. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 14:7.
    AS Rím: Pau López – Mancini, Cristante, Ibañez – Karsdorp, Villar (76. C. Pérez), Veretout, Calafiori (46. Peres) – Lorenzo Pellegrini (C), Mchitarjan (86. B. Mayoral) – Džeko.
    Náhradníci: Fuzato, Mirante – Ciervo, Fazio, Peres, Pastore, B. Mayoral, Santon, C. Pérez, Reynolds, Darboe, Juan Jesus.

    Atalanta Bergamo: Gollini – Djimsiti, Romero, Palomino – Maehle, de Roon, Freuler (C), Gosens – Iličić (59. Muriel), Malinovskyj (59. Pašalić) – D. Zapata.
    Náhradníci: Sportiello, F. Rossi – Tolói, Pašalić, Kovalenko, Caldara, Ruggeri, Muriel, Šutalo, S. Lammers, Pessina, Al. Mirančuk.

    Rozhodca: Calvarese – Vivenzi, Valeriani