Boston – NY Islanders 4:1 (kon.) | NY Rangers – NJ Devils 4:0 (kon.) | Carolina – Nashville 4:1 (kon.)
Pittsburgh – Philadelphia 1:2 (1:2 po s.n.) | Toronto – Winnipeg 2:5 (kon.) | Tampa Bay – Florida 3:2 (po pr.)
Washington – Buffalo 2:5 (kon.) | Detroit – Chicago 4:1 (kon.) | Dallas – Columbus 4:1 (kon.)
koniec po predl.
Tampa Bay Lightning
3:2 (0:1, 1:0, 1:1 - 1:0)
Florida Panthers
cz Piatok 16.04.2021, 01:10 • Amalie Arena, Tampa • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:55:30)
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 19 – 38 | Přesilová hra: 1/2 – 0/3 | Trestné minuty: 6 – 4

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Andrej Vasilevskij (TBL) – 36 zákroků, 2 OG, úspěšnost 94,7%, odchytal 60:54
    Chris Driedger (FLA) – 16 zákroků, 3 OG, úspěšnost 84,2%, odchytal 60:48

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Erik Černák (TBL) – 0+0, -1 účast, 2 střely na branku, TM 0, čas na ledě 22:00
    Ondřej Palát (TBL) – 0+0, 0 účast, 2 střely na branku, TM 2, čas na ledě 17:06
    Radko Gudas (FLA) – 0+0, -1 účast, 1 střela na branku, TM 2, čas na ledě 14:06

    Tři hvězdy utkání

    1. Andrej Vasilevskij (TBL) – 0+1, 36 zákroků
    2. Aleksander Barkov (FLA) – 0+0
    3. Victor Hedman (TBL) – 1+0
     
    Dnešnímu utkání přihlíželo 3 800 diváků.
     
    Tampa Bay nakonec na domácím stadiónu vydřela bod navíc, Pantery z Floridy porazila 3:2 po prodloužení.

    Nastavený čas netrval ani minutu. O vítězství Bolts rozhodl nejvíce bodující hráč týmu Victor Hedman, jenž obdržel pas od Killorna a tváří v tvář Driedgerovi si věděl rady, forhendová klička neměla chybu.

    Svěřenci kouče Coopera se díky vítězství udrželi na druhé pozici Centrální divize, za Carolinou zůstávají o skóre. Dnešnímu soupeři naopak odskočili na rozdíl jednoho bodu.
     
    Konec zápasu.
    60:54 Victor HEDMAN - 3:2
     
    60:54
    Tampa právě vstřelila branku!
    Bonusový bod berou Bolts! Po zákroku Vasilevského sebral kotouč Killorn, jenž bekhendovou nahrávkou vyslal do úniku VICTORA HEDMANA. Nejproduktivnější hráč Tampy v sezóně rameny zmátl gólmana, načež skvěle provedl forhendovou kličku, puk poslal do sítě podél Driedgerova pravého betonu. Asistence: Alex Killorn.
     
    60:23
    Prodloužení ve třech hráčích na obou stranách začalo v opatrném duchu. MacKenzie Weegar místo útočné akce zacouval za vlastní bránu.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Třetí třetina o vítězi nerozhodla, zápas půjde do prodloužení. Pantery z Floridy přiblížil vítězství ve 48. minutě Anthony Duclair, avšak o dvě a půl minuty později vrátil skóre vyrovnanou podobu Ross Colton. V závěrečné desetiminutovce už gól, oba celky tak mají zajištěný minimálně bod.
     
    Střely na branku po 3. třetině: 17 – 37
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:49
    Chris Driedger musel vytáhnout ještě jeden zákrok, ve třetí třetině nejspíše poslední. S projektilem Paláta vypáleným z pravého kruhu si věděl rady, zasáhl lapačkou.
     
    59:21
    Za nahozením Gustava Forslinga vystartoval Alexander Wennberg. K tomu sjeli hned dva protihráči, kteří jej společnými silami zpacifikovali.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:45
    Velmi chytře vyhodil Brandon Montour, takovým způsobem, že rozhodčí nemohl odpískat zakázané uvolnění. Patrick Maroon musel zabrat.
     
    58:22
    Slabá střela slovenského beka Erika Černáka nemohla Driedgera ohrozit. Gólman kontroloval pomalu letící puk za branku, kde jej sebral Weegar.
     
    57:52
    Domácí bleskově otočili hru na druhou stranu. Blake Coleman vyzval k souboji jeden na jednoho Barkova, úspěšnější byl Fin.
     
    57:23
    Místo očekávaného zakončení volil Juho Lammikko střelu zápěstím. Vasilevskij reagoval pozdě, ale měl štěstí, puk proletěl vedle levé tyčky.
     
    56:31
    Další icing, opět v podání hostujícího mužstva. Patric Hörnqvist zabojoval, ale ztráta na Lukea Schenna byla příliš velká, kanadský zadák si situaci pokryl.
     
    56:11
    Nahrávku po mantinelu sebral Brayden Point. Sjel si do levého kruhu, odkud mířil do protějšího horního růžku, který minul jen o pár čísel.
     
    55:46
    Michail Sergačjov po mantinelu posunul hru za branku, kde operoval s pukem Barclay Goodrow. Zkusil otočku kolem brány a zasunutí k pravé tyči, na Driedgera však nevyzrál.
     
    55:05
    Těžké zpracování Alex Barre-Boulet nezvládl. Vzápětí zkusil alespoň zastavit vyhození Forslinga, ani to se mu ovšem nepodařilo.
     
    54:23
    Akce Panterů ještě pokračovala. Barkov tentokráte v roli nahrávajícího uvolnil mezi kruhy napřáhnutého Marchmenta, Kanaďan poslal hrací předmět pouze do výstroje gólmana.
     
    54:08
    Elitní centr Aleksander Barkov zkusil štěstí z nulového úhlu. Zamířil mezi tři tyče, ale domácí strážce svatyně se nachytat nenechal.
     
    53:32
    Švédský zadák Victor Hedman choval na útočné modré čáře, do úniku posléze ujel Frank Vatrano. Zkusil bekhendovou kličku, kterou si Vasilevskij pohlídal.
     
    53:18
    Dan Savard ještě udržel kotouč v útočném pásmu, ale ne na dlouho. Nahození totiž poslal do clonícího Huberdeaua, od jehož brusle se puk odrazil do střední třetiny.
     
    52:53
    Tampa je v posledních okamžicích jasně lepším týmem. Forčekující Blake Coleman zatlačil na Masona Marchmenta, ten vyhodil jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    52:19
    Dobrou práci odvedl Tyler Johnson, který za branku soupeře vyzrál na dva soupeře. Mezi kruhy posléze nahrál Maroonovi, jeho pokus skončil vysoko nad.
     
    51:53
    Ondřej Palát zády k bráně protečoval nahrávku Schenna po mantinelu. Za tělem měl ale pouze protihráče, akce Tampy tak neměla dlouhého trvání.
     
    51:17
    Tentokráte to byl Radko Gudas, kdo příliš agresivním vyhozením způsobil přerušení hry z důvodu icingu. Victor Hedman na zádech udržel Barkova.
     
    50:58
    Keith Yandle poslal nahrávku do země nikoho. Výsledkem je zakázané uvolnění, Chris Driedger by měl zase zbystřit.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Skóre mezi Tampo a Floridou je opět srovnané, rozhodovat nyní může každá drobná chyba.
    49:57 Ross COLTON - 2:2
     
    49:57
    Tampa právě vstřelila branku!
    To je odpověď! Sergačjov zachytil kotouč na modré čáře a našel úplně volného ROSSE COLTONA, jehož pokus sice nesměroval mezi tři tyče, ale dezorientovaný Driedger si pravou nohou sám srazil touš za brankovou čáru. Asistence: Michail Sergačjov a Blake Coleman.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    49:11
    Po zaváhání Sergačjova ujeli hosté do přečíslení dvou proti jednomu. Juho Lammikko vzal akci na sebe, střelou trefil Vasilevského do levého betonu.
     
    48:30
    Rázem je to Tampa, která musí zabrat, pokud chce pomýšlet na bodový zisk z dnešního utkání. Naopak lze očekávat, že Florida začne hrát více do defenzivy.
    47:13 Anthony DUCLAIR - 1:2
     
    47:13
    Florida právě vstřelila branku!
    Na jedničku vyřešený protiútok vrací Panterům vedení! Po levém mantinelu se rozjel Huberdeau. Kanaďan otočkou zmátl obránce a napříč pásmem našel hokejku spoluhráče ANTHONYHO DUCLAIRA, ten z první prostřelil marně se přesunujícího gólmana. Asistence: Jonathan Huberdeau a Markus Nutivaara.
     
    46:44
    Podruhé v krátkém časovém sledu odpískal rozhodčí icing, opět na straně domácích. Z pod tlaku se tímto způsobem vysvobodil Erik Černák.
     
    46:21
    Zakázané uvolnění vrátí hru před Andreje Vasilevského. Jonathan Huberdeau zkoušel vyslat do úniku Acciariho, avšak přihrávce dal příliš velkou razanci.
     
    45:46
    Dlouhou dobu už se hraje bez přerušení. David Savard dlouhým pasem hledal Rosse Coltona, jemuž přeskočil puk přes čepel hole.
     
    45:22
    Pěknou individuální akci předvedl Aleksander Barkov, jenž se obtočil kolem Colemana a po levém mantinelu pokračoval do šance. Z úhlu na Vasilevského nevyzrál.
     
    44:44
    Mathieu Joseph nahodil do útočné třetiny a odjel střídat. Alex Killorn zabojoval, ale manko na Radka Gudase nesmazal, český bek pod tlakem přihrál Nutivaarovi.
     
    44:20
    Oba potrestaní hráči už jsou na ledě, hra pokračuje v pěti na obou stranách. Středem zkusil proniknout do příležitosti Weegar, přes dva soky neuspěl.
     
    43:36
    Zaváhání beka Sergačjova mohl potrestat Alexander Wennberg, jenž byl nejrychleji u odraženého kotouče, avšak při snaze o bekhendovou kličku mu gólman vykopl puk pravým betonem.
     
    43:11
    Na druhou stranu rozjel slibně vypadající kontr Mathieu Joseph. Z vrcholku levého kruhu střílel na zadní tyčku, Driedger zvládl přirazit levou ruku k tělu.
     
    42:35
    Více volného prostoru chtěla jako první využít Florida. Aleksander Barkov hledal napříč pásmem Marchmenta, ten promáchl naprázdno.
     
    42:13
    Početní převaha Cooperovy družiny neměla dlouhého trvání. V souboji u mantinelu trefil autor vyrovnávací trefy Alex Killorn vysokou holí do obličeje Weegara.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    41:42
    Za prohřešek v útočné třetině odjíždí pykat Anthony Duclair. Kanadský forvard ve službách Floridy příliš dlouho držel Pointa.
     
    41:29
    Oslabení Tampy je minulostí, domácí se i s notnou dávkou štěstí ubránili. Vzápětí rozjel neúspěšný brejk Ondřej Palát, čistým způsobem ho zastavil Weegar.
    40:51 Vasilevskij si poradil s Hörnqvistem i dorážejícím Huberdeauem
     
    40:51
    Fantastický Andrej Vasilevskij. Ruský obr se natáhl a zastavil pokusy Hörnqvista i Huberdeaua. Následně se v předbrankovém prostoru strhla velká bitva o puk, z níž vyšli vítězně domácí.
     
    40:10
    Florida vstupuje do třetího dějství v přesilovce, která bude trvat ještě déle jak minutu. Wennberg ovládl buly, Panteři ta mohou okamžitě útočit.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 2:57.
     
    Ve druhé třetině padl rovněž jen jeden gól, ale tentokráte do branky Floridy, do třetí třetiny tak týmy půjdou za vyrovnaného stavu 1:1. Domácí vyrovnali v přesilové hře, v níž sehrál důležitou roli dlouhou nahrávkou gólman Vasilevskij. Adresát pasu Alex Killorn chtěl ještě akci vyšperkovat přihrávkou Cirellimu, ale byl to bránící Weegar, kdo poslal touš za záda vlastního gólmana. Hra v prostředním dějství byla vyrovnaná, ani jeden z týmů neměl výrazně navrch. Ve třetím dějství se můžeme těšit na velkou bitvu.
     
    Střely na branku po 2. třetině: 12 – 22
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:31
    Panterům už moc času nezbývá. Navíc musí útočnou akci rozjíždět až od gólmana Driedgera, kam kotouč vyhodil Erik Černák.
     
    39:15
    Po přerušení hry došlo k potyčce mezi několika hráči. Muži v pruhovaném překvapivě vylučují pouze domácího Barclaye Goodrowa, přesilovku tak bude hrát Florida.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:54
    Dobře myšlená nahrávka nevyšla úplně podle představ. Alexander Wennberg nahrávku od Acciariho nezpracoval napoprvé, načež ho o touš připravil pozorný Joseph.
     
    38:19
    Dobrou práci odvedl Chris Driedger. Nenechal se rozhodit forčekujícím Pointem a kolem jeho těla zvládl propasírovat touš na volného Nutivaaru.
     
    37:46
    Další hit v podání Radka Gudase, zatím bezesporu ten nejtvrdší! Český zadák si počkal na Cirelliho, který se těžce sbírá z ledu.
     
    37:15
    Victor Hedman tentokráte sehrál důležitou roli v defenzivní činnosti. Pravou rukavicí zastavil oblouček vyslaný Weegarem, puk hodil pryč z obranné třetiny.
     
    36:46
    Palát sehrál důležitou roli i při další ofenzivní akci Tampy. Podržel hru a nabil na modrou Hedmanovi, s jehož projektilem si Driedger poradil.
     
    36:12
    Hokejisté v modrých dresech se v útočné třetině také dlouho neohřáli. Ondřej Palát dojel za bránu, kde si na něj počínal s čistým hitem krajan Gudas.
     
    35:46
    Mason Marchment nezvládl zpracování prudké nahrávky Yandlea, čehož okamžitě využil k zisku hracího předmětu Luke Schenn. Vyjel alespoň do středního pásma.
     
    35:17
    Na druhé straně nastartoval motory Aleksander Barkov. Protlačil se až před bránu, ale v těsném bránění Hedmanem vystřelil pouze do výstroje gólmana.
     
    34:30
    Utkání tak začíná prakticky od začátku. Barclay Goodrow chtěl bleskově dokonat obrat, ale Driedger se pokusem na bližší tyč zaskočit nenechal.
    33:28 Alex KILLORN - 1:1
     
    33:28
    Tampa právě vstřelila branku!
    Přesilovka využita, máme vyrovnáno! Skvělý přehled ve hře ukázal gólman Vasilevskij, jenž využil střídání soupeře k dlouhé nahrávce na ALEXE KILLORNA, který rázem se Cirellim ujížděl proti jedinému obránci. Volil nahrávku. Tu sice Weegar zblokoval, avšak puk smolně nasměroval mezi betony bezmocného Driedgera. Asistence: Andrej Vasilevskij.
     
    33:11
    Ruský zadák Michail Sergačjov si netroufl zkusit štěstí proti dvojici protihráčů, proto zadovkou o mantinel předal puk Pointovi. Ten projel do útočného pásma, kde momentálně probíhá kombinace Bolts.
     
    32:13
    Alexander Wennberg zvládl důležitý úkol, vyhrál vhazování. Puk získal MacKenzie Weegar, jenž po mantinelu poslal kotouč až za bránu domácích.
     
    32:05
    Početní převaha čeká také na Tampu. I v tomto případě putuje na lavici hanby český hokejista, a sice obránce Radko Gudas za držení.
     
    31:43
    Kličkovanou Pointa zastavil Gustav Forsling. Ten nejprve skočil na první náznak, ale soka rychle dohnal a čistým způsobem mu touš vypíchl.
     
    31:21
    V souboji dvou devatenáctek Barclay Goodrow poslal na mantinel Marchmenta, který následně skončil na ledové ploše. Hrají domácí.
     
    30:36
    Brayden Point našel zpoza brány v levém kruhu najetého Alexe Barre-Bouleta, jenž dlouho neváhal a švihem napálil masku gólmana.
     
    30:10
    Zápas se přehoupl do své druhé poloviny. Panteři z Floridy nadále drží nejtěsnější možné vedení, hra je ve druhé části vyrovnaná.
     
    29:54
    Blízko vyrovnání byla čtvrtá lajna Bolts. Mathieu Joseph na sebe navázal dva hráče a před bránou posléze uvolnil Johnsona, jehož vychytal Driedger.
     
    29:14
    Výborným zákrokem se blýskl rovněž domácí strážce svatyně Andrej Vasilevskij. Povyjel si proti Jonathanu Huberdeauovi a střelu lapil do výstroje.
     
    28:45
    Ondřej Palát okamžitě po návratu na ledovou plochu rozjel rychlý protiútok. Po výměně puku s Pointem střílel z pravého kruhu, trefil levý beton skvěle se přesunujícího Driedgera.
     
    28:15
    Konečně se hokejistům v bílých dresech podařilo získat pevnou pozici v útočném pásmu. Nahození Weegara jemně tečoval Nikita Gusev do boční sítě.
     
    27:52
    Trápení Floridy v početní převaze pokračuje. Mason Marchment po souboji s Goodrowem upadl do útočné třetiny, čímž vystavil do ofsajdové pozice Forslinga.
     
    27:20
    Úvod přesilovky Panterů rozhodně nevychází podle představ. Po buly nejprve okamžitě vyhodil Victor Hedman, tentýž hráč následně zastavil průnik Barkova.
     
    26:33
    První přesilovou hru v utkání si zahraje hostující Florida. Vyloučeným hráčem je český útočník Ondřej Palát na dvě minuty za hákování.
     
    26:20
    Elitní útočná formace Tampy přesunula těžiště hry do útočného pásma. Na konci kombinace stál Ondřej Palát, který vypálil příklepem do lapačky Driedgera.
     
    26:03
    Do defenzivy musel zabrat Brayden Point. měl ale štěstí, protože unavený Alexander Wennberg Alexander Wennberg vzdal jeho stíhání a raději odjel na střídačku.
     
    25:51
    Na modré čáře ještě udržel kotouč Alexander Wennberg. V těžké pozici dokázal prostrčit touš na hokejku Acciariho, jenž v souboji jeden na jednoho proti Gourdemu neuspěl.
     
    25:14
    Ihned po buly pálil od levého mantinelu Barclay Goodrow. Driedger mohl zůstat klidným, protože obětavě padající Gudas srazil hrací předmět do ochranné sítě.
     
    24:40
    V novém působišti se hned prvním utkání chce uvést gólově bek Brandon Montour. Křižným projektilem těsně minul prostor u levé tyčky.
     
    24:18
    Druhá třetina zatím plyne v poměrně rychlém tempu. Štěstí zkusil Aleksander Barkov středem, ale dvojice soupeřů jej zavřela do kleští.
     
    23:49
    Brayden Point podržel puk na holi, načež ve finále akce našel v mezikruží najetého beka Erika Černáka. Dělovka z první prosvištěla těsně nad.
     
    23:17
    Vyrážečkou si zahrál rovněž Andrej Vasilevskij. Ruský obr zastavil nahození Wallmarka a bekhendovou stranou posunul touš za sebe na Maroona.
     
    22:55
    S nahození Victora Hedmana od modré čáry neměl kanadský gólman ve službách Panterů žádné starosti. Vyrážečkou odpálil touš do rohu kluziště.
     
    22:20
    Spoluhráčům se vydal vypomoci s rozehrávkou gólman Chris Driedger. Vedl si velmi dobře, po mantinelu našel volného Montoura.
     
    21:44
    Za Tampu zahrozil Blake Coleman. Pěknou individuální akci zakončil pokusem od pravého mantinelu, hrací předmět poslal do boční sítě.
     
    21:16
    Protože byl zády k bráně, tak Anthony Duclair nestřílel, ale pouze přihrával. Mezi kruhy našel Acciariho, rána z první proletěla vysoko nad.
     
    20:42
    Radko Gudas pohlídal na zádech rozjetého Braydena Pointa, muži v pruhovaném proto odpískali zakázané uvolnění. Vhazování proběhne v blízkosti Vasilevského.
     
    20:10
    Druhá dvacetiminutovka je v plném proudu, tak pojďme na ni! Buly opanoval Alexander Wennberg, jenž posunul puk za sebe na Nutivaaru.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 2:02.
     
    Florida po první třetině vede na stadiónu Tampy Bay nejtěsnějším možným výsledkem 1:0. Skóre utkání udává situace z 16. minuty, kdy Wennberg posunul puk na Patrica Hörnqvista, jenž bekhendovým pokusem na přední tyč zaskočil Andreje Vasilevského v bráně. Vedení Panterů je zasloužené, neboť mají více ze hry. Cooperova družina má do zbylých dvou třetin co zlepšovat.
     
    Střely na branku po 1. třetině: 4 – 13
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:37
    Stalo se. Owen Tippett vyslal středem na zteč Patrica Hörnqvista, prudké zakončení z forhendové strany rozvlnilo pouze boční síť.
     
    19:13
    Victoru Hedmanovi se nepovedla rozehrávka po pravé straně, neboť adresát Yanni Gourde sjížděl na střed. Útočit tak mohou hokejisté Floridy.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    18:46
    Ruský brankář ve službách Tampy Bay předvedl působivý zákrok levým betonem. Roztáhl se na brankovišti a zvedl levou nohu proti projektilu Huberdeaua, který nepustil za brankovou čáru.
     
    18:11
    V úvodním dějství o sobě hodně dává vědět Aleksander Barkov. Nyní se natlačil až před Vasilevského, v zabránění mu v posledním okamžiku zabránil navrátivší se Ryan McDonagh.
     
    17:46
    Odrazem o mantinel Point protečoval nahrávku na Ondřeje Paláta. Ten měl před sebou posledního soupeře, střelou přes něj o kousek minul prostor u levé tyčky.
     
    17:20
    Blake Coleman lehkým obloučkem splnil přesně to, co potřeboval. Chris Driedger schoval puk do lapačky a netroufl s na rozehrávku, vhazování proběhne po jeho levici.
     
    16:58
    Další útok obhájce Stanley Cupu zastavil hvizd čárového rozhodčího. Patrick Maroon nabral příliš velkou rychlost, pas Josepha zachytil až v útočném pásmu.
     
    16:30
    Rázem jsou to domácí, kteří musí dohánět jednobrankové manko. Hráči v modrém okamžitě vyrazili na zteč, ale Killorn špatně zpracoval pas Gourdeho.
    15:13 Patric HÖRNQVIST - 0:1
     
    15:13
    Florida právě vstřelila branku!
    S blížící se koncovkou první třetiny jdou do vedení Panteři z Floridy! PATRIC HÖRNQVIST v rychlosti obdržel nahrávku od Wennberga, obránce Sergačjov jeho tempu nestíhal. Ostřílený švédský forvard zachoval při zakončení chladnou hlavu, z levého kruhu překvapil Vasilevského bekhendovým pokusem k bližší tyči. Asistence: Alexander Wennberg a Markus Nutivaara.
     
    15:00
    Brayden Point vzal situaci dvou proti dvěma do svých rukou. Zadovkou ale celou situaci zpomalil a než cokoliv vymyslel, už u něj byli další dva protihráči.
     
    14:36
    Premiéru v novém dresu si dnes odbývá ruský útočník Nikita Gusev. Tu by určitě rád okořenil i premiérovým gólem, pokus zápěstím poslal o kousek vedle levé tyče.
     
    14:15
    Jenže Kanaďan zaváhal, proto Panteři útočné pásmo vybojovali, alespoň na pár vteřin. Aleksander Barkov nabil Acciarimu, pokus z první nezamířil do cílového prostoru.
     
    13:52
    Forčekující Owen Tippett nevyzrál na Victora Hedmana. Švédský obránce zachoval chladnou hlavu a volným prostorem posunul hru na Killorna.
     
    13:16
    Individuální akci Alexandera Wennberga chyběla jen gólová tečka. Schenn jej zastavit nedokázal a pak jen sledoval střelu mířící pár centimetrů nad horní tyčku.
     
    12:36
    Kanadský zadák MacKenzie Weegar opět potvrdil své ofenzivní choutky. Za obranu najížděl zprava, na dlouhý pas Vatrana jen těsně nedosáhl.
     
    12:02
    Radko Gudas podpořil ofenzivní složku mužstva. Ve středu na sebe navázal dva hráče a po pravém mantinelu rozjel Lammikka, křižný pokus vyrazil Vasilevskij vyrážečkou.
     
    11:22
    V úvodním dějství je k vidění časté přerušení hry. O další se zasloužil Anton Strälman, jehož obranné vyhození nedokázal Anthony Duclair tečovat.
     
    11:00
    Odvážnou kličkovanou před vlastní svatyní předvedl Michail Sergačjov. Poradil si, Marchmenta vymíchal. Následně nahrál Pointovi.
     
    10:44
    Další kontr Floridy již skončil zákrokem Andreje Vasilevského. Gólman povyjel proti pokusu Tippetta, jenž podržel v nastavené lapačce.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    10:12
    Po delší době zaútočili také Panteři. Frank Vatrano si připravil puk na pokus zápěstím, svižným projektilem trefil boční oblouk brány.
     
    09:33
    Devětadvacetiletý kanadský centr Yanni Gourde sice promáchl, ale záda mu kryl slovenský bek Erik Černák, ten už vypálil. Driedger vytěsnil puk vyrážečkou do ochranné sítě.
     
    09:02
    Kousek chyběl obránci MacKenziemu Weegarovi k povedenému vyhození z obranného pásma. Černá guma ovšem ve finále proletěla těsně vedle brány, proto je pískáno zakázané uvolnění.
     
    08:30
    Brayden Point viděl na útočné modré volného Ondřeje Paláta, avšak nahrávce dal přílišnou razanci. Český forvard puk jen ztlumil, nezpracoval.
     
    08:11
    Ruský obr zapisuje druhý úspěšný zákrok v krátkém časovém sledu. S projektilem Jonathana Huberdeaua měl drobné problémy, poradil si až nadvakrát.
     
    07:50
    Aleksander Barkov se nezalekl dvojice protihráčů a zkusil projet s pukem na holi až před bránu. To se podařilo, bekhendem po ledě trefil Vasilevského do betonu.
     
    07:16
    Akce Tampy ještě pokračovala. Pokus Paláta z vrcholku levého kruhu vykopl Driedger levým betonem před sebe, načež Montour odvrátil touš do bezpečí.
     
    06:55
    Šťastný odraz od mantinelu málem domácí využili. Od zadního mantinelu se hrací předmět odrazil ke Goodrowovi, ten z velkého úhlu minul odkrytou část svatyně.
     
    06:21
    Radko Gudas je v úvodu střetnutí hodně vidět. Do statistik zapisuje svůj první hit, kterým odstavil od kotouče Anthonyho Cirelliho.
     
    05:47
    Velkou rychlost nabral ve středním pásmu Alex Barre-Boulet. Po přejeté útočné modré vypálil od levého mantinelu příklepem vysoko nad.
     
    05:15
    Andrej Vasilevskij ukázal rychlý přesun, proti pasu Wallmarka se bleskově přesunul k levé tyči. Ale nebylo třeba, Acciari totiž puk nezasáhl.
     
    04:40
    Sám proti dvěma neměl Alex Killorn možnost uspět. Zpracování zvládl, ale při kličce po své pravé straně neudržel stabilitu a upadl.
     
    04:17
    Nepřesnost v rozehrávce Tampy znamená zakázané uvolnění. Yanni Gourde ještě zabojoval, ale ztrátu na Forslinga již nesmazal.
     
    03:59
    Český obránce ve službách Floridy vzápětí zklidnil hru, když před forčekujícím McDonaghem ujel za vlastní bránu, kde podržel hrací předmět na holi.
     
    03:17
    Hokejisté v modrých dresech opět útočili, i v tomto případě narazili na dobře postavenou defenzivu. Radko Gudas si počíhal na Mathieua Josepha.
     
    02:37
    Akce střídá akci, celky šlapou do plných od prvních vteřin. Blake Coleman v situaci dva na dva hledal Goodrowa, toho pokryl Weegar.
     
    02:19
    Rovněž druhý útok měla Florida velmi dobře promyšlený. Alexander Wennberg našel napříč pásmem Luostarinena, rána z první prosvištěla těsně nad bránou.
     
    01:56
    Domácí rozjeli rychlou akci na opačnou stranu. Avšak slovenský bek Erik Černák přecenil rychlostní schopnosti Paláta, výsledkem je zakázané uvolnění.
     
    01:24
    Příležitost Panterů stála za to! Jonathan Huberdeau dostal za obranu nahrávku od Barkova a ujížděl sám na bránu. Vasilevskému zkusil poslat touš mezi betony. Neuspěl!
     
    00:42
    První útok obstaral obhájce Stanley Cupu. Jeho nejproduktivnější hráč v sezóně Victor Hedman rozjel po mantinelu Pointa, jehož pokus proletěl na bránou.
     
    00:10
    Zápas mezi Tampou a Floridou odstartoval! Můžeme očekávat kvalitní utkání, utkávají se proti sobě nejlepší týmu Centrální divize. Oba nasbírali stejný počet bodů jako první Carolina.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (McElhinney) – Černák, Hedman (A), D. Savard, McDonagh (A), L. Schenn, Sergačjov – Barre-Boulet, B. Point, Palát – Colton, Cirelli, Killorn (A) – Coleman, Gourde, Goodrow – M. Joseph, T. Johnson, Maroon.

    Florida Panthers: Driedger (Bobrovskij) – Weegar, Forsling, Gudas, Yandle (A), Montour, Nutivaara – N. Gusev, Barkov (C), Marchment – Duclair, Wennberg, Huberdeau (A) – Tippett, Lammikko, Vatrano – Hörnqvist, Wallmark, Acciari.

    Rozhodčí: Brenk, O'Rourke – Murray, Alphonso.
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    Erik Černák (TBL)
    Ondřej Palát (TBL)
    Radko Gudas (FLA)
     
    Florida Panthers

    Jak již bylo zmíněno, tak Panteři se drží na čele Západní divize společně s Carolinou a dnešním soupeřem Tampou. Odstup čtvrtého Nashvillu už je vyšší, Predátoři zaostává na elitní trojici devět bodů a má navíc odehráno více utkání. Svěřenci kouče Quennevilla ještě nedávno drželi sérii šesti vítězství v řadě, ale pak přišli tři porážky za sebou. Nelichotivou statistiku Florida přerušila v doposud posledním zápasem, v němž zvítězila na stadiónu Dallasu 3:2 po prodloužení. Týmovou produktivitu vede Aleksander Barkov s 44 body.
     
    Tampa Bay Lightning

    S obhájcem Stanley Cupu se musí počítat i v letošní sezóně. Blesky z Tampy Bay pokračují ve výborných výkonech i v letošní sezóně. Doposud sehráli 42 utkání, v nichž získali 58 bodů. Aktuálně jsou v Centrální divizi druhé o skóre za Carolinou, stejně bodů a nejhorší skóre z trojice pak má právě Florida. Formu Bolts z poslední doby lze hodnotit jako průměrnou, v předešlých sedmi střetnutích čtyřikrát zvítězili a třikrát prohráli. Nejproduktivnějším hráčem týmu je obránce Victor Hedman s 38 body.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc! Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Tampou a Floridou.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Milan Huppert

    Góly a asistencie: 34. Killorn (Vasilevskij), 50. Colton (Sergačov, Coleman), 61. Hedman (Killorn) – 16. Hörnqvist (Wennberg, Nutivaara), 48. Duclair (Huberdeau, Nutivaara)


    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (McElhinney) – Černák, Hedman (A), D. Savard, McDonagh (A), L. Schenn, Sergačov – Barre-Boulet, B. Point, Palát – Colton, Cirelli, Killorn (A) – Coleman, Gourde, Goodrow – M. Joseph, T. Johnson, Maroon.
    Florida Panthers: Driedger (Bobrovskij) – Weegar, Forsling, Gudas, Yandle (A), Montour, Nutivaara – N. Gusev, Barkov (C), Marchment – Duclair, Wennberg, Huberdeau (A) – Tippett, Lammikko, Vatrano – Hörnqvist, Wallmark, Acciari.

    Rozhodca: Brenk, O'Rourke – Murray, Alphonso

    Diváci: 3 800