Villarreal – D. Záhreb 2:1 (kon.) | AS Rím – Amsterdam 1:1 (kon.) | Slavia – Arsenal 0:4 (kon.)
Manchester United – Granada 2:0 (kon.)
koniec
Manchester United
2:0 (1:0)
Granada CF
Štvrtok 15.04.2021, 21:00 • Old Trafford, Manchester • Európska liga • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
     
    Vážení diváci, vitajte pri priamom textovom online prenose z odvetného duelu štvrťfinále Európskej ligy medzi Manchester United a Granada CF.

    Stretnutie sa začne o 21:00.
     
    Manchester United zvládol prvý zápas a zo Španielska si domov odviezol dvojgólový náskok po zásahoch Rashforda a Bruna Fernandeza. Granada bude mať čo robiť, aby na Old Trafforde zmazala manko.

    Pomôcť jej v tom môže fakt, že sa v prvom zápase vykartovali hráči základnej zostavy súpera – kapitán Harry Maguire, Luke Shaw a Scott McTominay. Dlhodobo mimo sú Phil Jones, Anthony Martial a fit nie je ani Eric Bailly. Otáznik visí nad štartom Marcusa Rashforda.

    Kvôli kartám však nebude môcť zasiahnuť do súboja na Old Trafford ani dvojica z Granady Yan Brice a Domingos Duarte. Po rozhodnutí trénera si v Anglicku nezahrajú ani Fede, Marin, D. Quina a Quini, na maródke sú Lozano, Milla a Soro.
     
    Úvodné zostavy:

    Manchester United: de Gea – Wan-Bissaka, Tuanzebe, Lindelöf, Telles – P. Pogba (C), N. Matić, Fred – B. Fernandes – Greenwood, Cavani.
    Náhradníci: Grant, D. Henderson – A. Diallo, Elanga, D. James, Mata, Rashford, Shoretire, van de Beek, B. Williams, Fish.

    Granada CF: Rui Silva – Foulquier, J. Vallejo, G. Sánchez (C), Neva – Montoro, Gonalons – Kenedy, Y. Herrera, Machís – Soldado.
    Náhradníci: A. Escandell, Fabrega – Díaz, J. Molina, Puertas, N. Pérez, Ruiz, Suárez, Torrente.

    Rozhodca: Kovacs – Marinescu, Artene (všetci Rumunsko).
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    2
    Úvodného výkopu sa ujal Manchester United, domáci hrajú v červenom. Hostia z Granady v čiernom, navyše im patrila prvá šanca. Dnes v srdci obrany hrajúci Tuanzebe s Lindelofom si dali pozor s prvými centrami.
     
    3
    Červení diabli sa už posúvajú smerom dopredu. Dnes vedie United ako kapitán Paul Pogba, tradičný líder mužstva Harry Maguire dnes nehrá pre kartový trest.
     
    4
    Bruno Fernandes vyskúšal streleckú mušku. Portugalčan trafil len obrancu stojaceho pred ním, Rui Silva rýchlou reakciou a štartom z brány zabránil rohu.
     
    5
    Greenwood už mohol zakončovať, Cavani ale nedokázal načasovať prihrávku, ktorá by odchovanca United posunula do samostatného úniku.
     
    6
    Manchester United dal gól!
    Lepší štart si favorit nemohol priať. EDINSON CAVANI zas a znova ukázal svoje kanonierske schopnosti, keď volejom prekonal Ruia Silvu. Skvelú prácu odviedol hlavou Pogba, ktorý sklepol loptu na Uruguajčana po centri z ľavej strany.
    6. Edinson Cavani (MAN) - 1:0
     
    8
    Rohový kop Granady a lopta letí len tesne veľa ľavej žrde. Yangel Herrera vyhral súboj s Tuanzebem, nemieril vôbec zle.
     
    9
    Aktívny Herrera teraz pre zmenu vypálil z hranice šestnástky. S presnosťou to už bolo horšie, avšak pre Manchester jasné varovanie, že sa nemôže uspokojiť so súčasným stavom na ihrisku.
     
    10
    Španieli sa nevzdávajú a chcú čo najskôr reagovať. Pred nami je druhý rohový kop.
     
    11
    Opäť to nebolo bez úplnej hrozby, v tomto prípade však de Gea a spol. mali azda najmenšie problémy.
     
    13
    Fred sa hral s loptou do momentu, kým ho neatakoval Angel Montoro. Domáci Brazílčan udržal nervy na uzde, rovnako tak aj loptu a ako bonus si vypýtal faul.
     
    14
    S dvomi chybnými rozohrávkami sa prezentoval Paul Pogba. Pri druhej podľa opakovaných záznamov prišliapol nohu Maxima Gonalonsa, faul sa nepískal. Hosťujúci záložník dlhšie nevstával zo zeme, Fernandes aj preto v zmysle fair-play odkopol loptu do autu.
     
    15
    Šikovná lopta za obranu, na ktorú reagoval Greenwood. Rui Silva vysoko von zo šestnástky, zase tak robí robotu za svojich stopérov, ktorým mladík z Manchestru ušiel.
     
    17
    Zdalo sa, že faulovaný bol Paul Pogba, no opak je pravdou. Francúz sa v stredovom kruhu zbavil protihráčov, ktorí ho ťahali za dres, pritom sa ale ohnal rukou a zahnal sa do tváre Germána Sáncheza. Kapitán Granady padol na zem sťa podťatý, čo bolo signálom pre rozhodcu, aby hru zastavil. Žltú kartu tak vidí za lakeť v tvári súpera Pogba, ponechaná výhoda je razom minulosťou.
     
    18
    Divné rozhodnutie, pretože United mali nakročené k zaujímavému brejku. Nepomohli ani protesty. Aktuálne sa hrá na polovici domácich.
     
    19
    Pogba blízko vylúčenia, pretože zozadu fauloval Herreru. Žltú kartu však nevidí ťahúň United, ale útočník Granady Roberto Soldado. Výrazné protesty, ktoré sa už rumunskému rozhodcovi nepáčili.
     
    20
    Všadeprítomný Yangel Herrera sa pretlačil do hlavičkového zakončenia, lenže ani z tohto ohrozenie troch žrdí nebolo. Síce tu máme po dvadsiatich minútach štyri strely od hostí, ani na jednu z nich však de Gea nemusel priamo reagovať.
     
    22
    Cavani si mal po centri Tellesa pomôcť postrčením proti Germánovi Sánchezovi. Opakovaný záber dáva rozhodnutiu arbitrom za pravdu.
     
    23
    Úplná zbytočná prihrávka Matića na Tellesa do ofsajdu. Ľavý obranca United vybiehal z postavenia mimo hry, hrať ani nechcel, ale zároveň chcel zamedziť prípadnému brejku. Aj preto sa ofsajd pri dotyku Tellesa s loptou musel odmávať.
     
    25
    Už-už sa hostia chystali do koncovky, ale zlyhali vo finálnej fáze. Snahu Granade uprieť nemôžeme, no za celkového stavu 0:3 z ich pohľadu jednoducho musia byť maximálne efektívni.
     
    26
    Rui Silva sa po dlhšom čase prihlásil o slovo, keď s pokojom ukryl vysoký center Tellesa vo svojom náručí. Pár sekúnd predtým nevyšla narážačka na hranici pokutového územia Pogbovi s Cavanim.
     
    27
    Fred sa nikam neponáhľa, nevidíme absolútne žiadne napádanie od Španielov. Napriek tomu sa faulu dopustili domáci, keď Greenwood pristúpil nohu Gonalonsovi.
     
    29
    O dve minútky neskôr si faul pýtal Greenwood. Jasné prišliapnutie nohy po odohraní lopty, Manchestru prišiel o možnosť priameho kopu z približne 20 metrov.
     
    30
    Držanie lopty – 67%: 33%.
     
    31
    Maxime Gonalons sa za polhodinu hry ocitol v niekoľkých tvrdých súbojoch. Vyzerá to tak, že svoju daň si za to vybralo rameno... Chystá sa vynútené striedanie.
     
    32
    Striedanie v tíme Granada CF: z ihriska odchádza Maxime Gonalons, prichádza Jorge Molina.
     
    33
    Viacero nepresností v strede poľa. Miestami sa zdá, že hostia akoby rezignovali. Predsa len potrebujú dať na postup tri góly a už žiaden neinkasovať.
     
    34
    Krásny oblúčik za obranu od Matića a famózny volej Bruna Fernandesa, ktorý však napokon končí možno o meter a pol nad brvnom! Futbalový moment to ale bol veľmi pekný.
    34. Bruno Fernandes (MAN)
     
    35
    Jorge Molina sa mohol dostať do prvej koncovky, no nebol dostatočne dôrazný pri stopérskej dvojici Lindelof – Tuanzebe. Z protiútoku sa k prihrávke Pogbu nedostal Greenwood, znegoval ju Jesús Vallejo.
     
    37
    Už aj domáci vyzerajú, že chcú hrať len na krásu. Pogba mohol páliť, mohol prihrať do behu Matićovi, no našiel len Cavaniho, ktorý už ďalej nemal loptu pod kontrolou.
     
    38
    Pogba krivká po strete kolien s Kenedym. Francúz s veľkou pravdepodobnosťou cez polčas vzhľadom na svoju žltú kartu zíde z ihriska.
     
    39
    Totálne nevydarená koncovka Bruna Fernandesa zo šestnástky. Najlepšieho strelca Manchestru to však príliš mrzieť nemusí.
     
    41
    Po údere do chrbta zostáva ležať na zemi Cavani. Nepríjemne ho tam trafil kapitán hostí Germán Sánchez.
     
    42
    Musíme konštatovať, že po úvodných dvadsiatich minútach úroveň duelu klesla. Angličania si s prehľadom držia postupové vedenie.
     
    43
    Možno som to zahriakol, keď Aaron Wan-Bissaka pri svojom prenesení hry našiel len Kenedyho. Ďalekonosná rana stále kmeňového hráča Chelsea nemala de Geu ako ohroziť.
     
    44
    Dnes to nejde ani strelcom Manchestru. Po Brunovi pálil totálne mimo aj Mason Greenwood. Polčasová prestávka tímom môže iba pomôcť.
     
    45
    Znovu len prešpekulované od dvojice Pogba – Bruno Fernandes. Hráči United by to radi vyšperkovali, no niekedy je lepšie jednoducho prihrať či zakončiť.
     
    45+1
    Nadstavuje sa jedna minúta.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Manchester United vedie nad Granadou 1:0 po góle Edinsona Cavaniho. Angličania s pokojom kráčajú do semifinále Európskej ligy, Španieli naopak potrebujú menší zázrak, aby o postup ešte zabojovali.

    Druhý polčas sa začne približne o 22:02.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Granada CF: z ihriska odchádza Roberto Soldado, prichádza Luis Javier Suárez.
    Striedanie v tíme Granada CF: z ihriska odchádza Kenedy, prichádza Antonio Puertas.
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Paul Pogba, prichádza Donny van de Beek.
     
    47
    Donny van de Beek sa okamžite chcel zapojiť do útočného snaženia, nedostal však ideálnu prihrávku. Holanďan toho veľa v aktuálnej sezóne nenahral, dnes sa tak môže ukázať.
     
    49
    O dve minúty neskôr si už van de Beek pripísal na konto faul pri postrannej čiare, keď skosil Montora. Dúfajme, že po zmene strán uvidíme viac vzruchu.
     
    50
    Jorge Molina a Mason Greenwood vypočuli naše prosby, keď po centroch z pravých krídel hlavami poslali loptu len do náručí de Geu, respektíve Silvu. Famózne finálne prihrávky vzduchom, chýbala tomu už len lepšia koncovka.
     
    51
    S vybehnutím brány aj de Gea, ktorý musel hasiť pred Molinom. Ten po svojom príchode robí riadnu neplechu.
     
    52
    Telles sa nepredral po postrannej čiare cez Foulquiera. Pravý obranca Granady pred dvomi minútami nahrával Molinovi.
     
    53
    Španieli si začínajú vytvárať menší tlak. Vyšperkovať ho môžu štandardkou po faule Tuanzebeho.
     
    54
    Nákop našiel len pozorného de Geu, ktorý tak stále čaká na výraznejší zákrok – hlavička Molinu ho nepreverila.
     
    56
    Van de Beek sa zamotal do svojich kľučiek a nemohol tak ani zakončiť, ani odcentrovať. Lopta sa dostala k Brunovi Fernandesovi, ktorý milimetrovo našiel Edinsona Cavaniho. Uruguajčan blízko druhému zásahu, no loptu netrafil hlavou, ale ramenom... Rui Silva si istotne vydýchol.
     
    58
    Striedajúci Luis Javier Suárez síce zakončil, no lopta sa nedostala cez Axela Tuanzebeho, ktorý dnes zaskakuje za Harryho Maguirea.
     
    59
    Na prelome minút vystrelil tesne vedľa pravej žrde Silvu van de Beek! Celú akciu viedol Greenwood, lopta mu však prepadla cez nohu a tak to mohol využiť jeho spoluhráč. Opäť rozhodovali len centimetre.
     
    60
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Edinson Cavani, prichádza Daniel James.
     
    61
    Germán Sánchez šiel do prihrávky Bruna Fernandesa sklzom, loptu zasiahol rukou. Nebyť tohto zákroku kapitána Granady, tak by Greenwood šiel už prakticky sám na bránu. Zaslúžená žltá karta.
     
    63
    Španieli síce sú na ofenzívnej polovici, dostávajú domácich pod optický tlak, ale nič z toho nie je. Ani finálna prihrávka a už vôbec nie strela.
     
    64
    Rumunský arbiter možno prižmúril oko nad súbojom, v ktorom van de Beek vyzeral byť faulovaný. Ak by to totiž pískol, tak by za to musel dať aj žltú kartu, keďže šlo o prekazenie protiútoku.
     
    66
    Z ničoho nič mohol Germán Sánchez zdramatizovať priebeh duelu! Štandardka z pravej strany, lopta prepadla v šestnástke práve ku kapitánovi Granady, ktorý osamotený z otočky netriafa priestor brány!
     
    67
    Manchester United stratil paru. Molina sa rozčuľuje nad verdiktom rozhodcov, podľa ktorého mal faulovať Tuanzebeho. Bolo to naozaj prísne.
     
    69
    Granade patrila uplynulá desaťminútovka, no čo z toho, keď ani jedna koncovka nemierila na bránu. Takto sa o postup do semifinále hrať nedá.
     
    71
    Dvadsať minút do konca. Ak by Granada ojedinele nepohrozila, tak by sa zápas dohrával už od 20. minúty. Dnes to je asi najnudnejšie štvrťfinále Európskej ligy, ktoré môžeme sledovať.
     
    72
    Schyľuje sa k ďalším striedaniam, po dlhej dobe tu máme štandardku pre United. Previnil sa Angel Montoro.
     
    73
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Bruno Fernandes, prichádza Juan Mata.
     
    73
    Mata zároveň prevzal kapitánsku pásku po Brunovi, ktorý ju dostal od Pogbu cez prestávku.
     
    74
    Akcia Manchestru ukončená ďalším nedovoleným zákrokom, tentoraz na Freda. Herrera mu riadne prebrúsil nohu, sledovať budeme aj ošetrenie.
     
    74
    Žltú kartu dostáva Carlos Neva (Granada CF).
     
    74
    Striedanie v tíme Granada CF: z ihriska odchádza Carlos Neva, prichádza Víctor Díaz.
     
    76
    Priamy kop na seba vzal Alex Telles. Trafil pritom hráča v múre, no namiesto rohu píska rumunský rozhodca proti bráne domácich. Pravdepodobne nejaké útočné previnenie voči pravidlách od Tellesových spoluhráčov.
     
    77
    Centre sprava aj zľava zase bez väčšieho nebezpečenstva pre Davida de Geu. Španiel si dnes veľmi nezachytal.
     
    79
    Po necelých dvadsiatich minútach na pľaci sa pripomenul aj Daniel James. Walesan prichytený v ofsajde.
     
    80
    Manchester drží loptu na útočnej polovici, na záverečných desať minút nastúpia aj Brandon Williams a Amad Diallo.
     
    81
    Greenwood preváhal dnes už asi druhý ideálny moment na strelu. Angličania majú šťastie, že sa dnes nedarí ani Granade.
     
    82
    Striedanie v tíme Granada CF: z ihriska odchádza Germán Sánchez, prichádza Nehuén Pérez.
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Mason Greenwood, prichádza Amad Diallo.
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Aaron Wan-Bissaka, prichádza Brandon Williams.
     
    83
    V tomto momente máme dostriedané, tímy už viac zmien urobiť nemôžu.
     
    84
    Donny van de Beek si dnes nerozumie so svojimi spoluhráčmi. Holanďan si pýtal prihrávku do inej strany, ako ju Fred vyslal.
     
    85
    Granada s rohovým kopom.
     
    86
    Priame nebezpečenstvo odvrátené, ale iba na nohu Víctora Díaza. Delovka spoza šestnástky, David de Gea musel ísť na zem a strelu pokryl!
     
    88
    O postupe je dávno rozhodnuté. Poslednou otázkou zostáva, či sa niekomu ešte podarí skórovať.
     
    89
    Telles doprial svojím odkopom hosťom ešte jeden rohový kop. Brazílčan mal dosť času na vyriešenie situácie, no vybral si odohratie lopty za vlastnú bránu.
     
    90
    Na jednej strane Amad Diallo faulovaný pri samostatnom úniku a predsa sa nepískalo, na konci druhom Yangel Herrera hlavou triafa len de Geu!
     
    90
    Manchester United dal gól!
    JESÚS VALLEJO autorom vlastného gólu po centri zľava. Vallejo čakal, že pred ním bude hlavičkovať Juan Mata, nepočítal však s tým, že sa tak nestane a lopta sa dostane k nemu. Smolná situácia.
    90. Jesús Vallejo (MAN) - 2:0
     
    90+1
    Nadstavujú sa tri minúty.
     
    90+3
    Už iba symbolicky Granada podrží loptu na kopačkách. Španieli sa lúčia s Európskou ligou, Angličania čakajú na meno svojho protivníka v predposlednej fáze turnaja.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Manchester United bez väčších problémov postúpil do semifinále Európskej ligy, keď vyradil španielsku Granadu zhodne po výsledkoch 2:0 vonku aj doma.

    Hostia dnes na Old Trafford pálili iba do miest, kde bol doslova postavený de Gea, ten veľa šancí riešiť nemusel. Na druhej strane nastavil tón zápasu gólovým volejom zo šiestej minúty Cavani, bodku za štvrťfinálovým dvojzápasom dal v samom závere vlastným gólom Vallejo.

    Angličania sa v semifinále stretnú s AS Rím, ktorý vyradil Ajax Amsterdam. Druhú dvojičku tímov vytvorili Villarreal a Arsenal, ktorí porazili Dinamo Záhreb, respektíve Slaviu Praha.
     
    Odo mňa je to pre dnešok všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem dobrú noc.

    Do čítania, priatelia! (22:55:03)

    Viktor Kalinács

    Góly: 6. Cavani, 90. J. Vallejo (vla.)

    Karty:   17. P. Pogba (MAN) – 19. Soldado (GRN), 61. G. Sánchez (GRN), 74. Neva (GRN)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 6:5. Rohy: 0:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 16:12.
    Manchester United: de Gea – Wan-Bissaka (82. B. Williams), Tuanzebe, Lindelöf, Telles – P. Pogba (C) (46. van de Beek), N. Matić, Fred – B. Fernandes (73. Mata) – Greenwood (82. A. Diallo), Cavani (60. D. James).
    Náhradníci: Grant, D. Henderson – A. Diallo, Elanga, D. James, Mata, Rashford, Shoretire, van de Beek, B. Williams, Fish.

    Granada CF: Rui Silva – Foulquier, J. Vallejo, G. Sánchez (C) (82. N. Pérez), Neva (74. Díaz) – Montoro, Gonalons (32. J. Molina) – Kenedy (46. Puertas), Y. Herrera, Machís – Soldado (46. Suárez).
    Náhradníci: A. Escandell, Fabrega – Díaz, J. Molina, Puertas, N. Pérez, Ruiz, Suárez, Torrente.

    Rozhodca: Kovacs – Marinescu, Artene (všetci Rumunsko)

    Diváci: Bez divákov
    08.04.2021
    Granada - Manchester United 0:2

    Góly: 31. Rashford, 89. B. Fernandes (pen.)

    Karty:   51. D. Duarte (GRN), 89. Brice (GRN) – 8. P. Pogba (MAN), 40. McTominay (MAN), 84. N. Matić (MAN)