Villarreal – D. Záhreb 2:1 (kon.) | AS Rím – Amsterdam 1:1 (kon.) | Slavia – Arsenal 0:4 (kon.)
Manchester United – Granada 2:0 (kon.)
koniec
Villarreal CF
2:1 (2:0)
Dinamo Záhreb
Štvrtok 15.04.2021, 21:00 • Estadio de la Cerámica (Villarreal) • Európska liga • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Villarreal CF – Dinamo Záhreb. Odveta štvrťfinále Európskej ligy sa začne o 21:00.
     


    Villarreal CF

    Villarreal po troch vyhrách za sebou v španielskej LaLige podľahol v nedeľu doma Osasune 1:2, čo znamená, že ho ešte čaká tvrdý boj o pohárovú miestenku pre budúci ročník. „Žltá ponorka“ je osem kôl pred koncom súťaže na siedmom mieste a na dvojicu Real Sociedad – Betis stráca 1 bod. Pritom je remízovým kráľom LaLigy, keď z 30 odohraných ligových zápasov Villarrealu skončilo nerozhodným výsledkom až 13.

    Villarreal začal svoju cestu Európskou ligou v základnej skupine a v tejto súťaži ešte ani raz neprehral. Svoju skupinu suverénne ovládol pred izraelským Maccabi Tel Aviv, tureckým Sivassporom a azerbajdžanským Karabachom, keď body stratil len pri remíze 1:1 na ihrisku Maccabi (nad Karabachom vyhral Villarreal doma kontumačne). V suverénnej jazde pokračoval i vo vyraďovacej časti, keď vyhral na jar všetky svoje zápasy a inkasoval v nich jediný gól. Po Salzburgu a Dyname Kyjev porazil v prvom zápase štvrťfinále v Záhrebe i domáce Dinamo a v dnešnej domácej odvete mu tak na postup stačí neprehrať.

    Zápasy Villarrealu v Európskej lige:

    Skupina I:
    Villarreal – Sivasspor 5:3
    Karabach – Villarreal 1:3
    Villarreal – Maccabi Tel Aviv 4:0
    Maccabi Tel Aviv – Villarreal 1:1
    Sivasspor – Villarreal 0:1
    Villarreal – Karabach 3:0 kontumačne

    1/16-finále:
    Salzburg – Villarreal 0:2
    Villarreal – Salzburg 2:1

    Osemfinále:
    Dynamo Kyjev – Villarreal 0:2
    Villarreal – Dynamo Kyjev 2:0

    Štvrťfinále:
    Dinamo Záhreb – Villarreal 0:1
     


    Dinamo Záhreb

    Dinamo vedie chorvátsku najvyššiu súťaž o dva body pred druhým Osijekom, v porovnaní s ním však má jeden zápas k dobru. Záhrebský klub má skvelú ligovú formu, keď od poslednej prehry na konci januára so Šibenikom vyhral z ďalších deviatich ligových zápasov osem a jeden (znovu so Šibenikom) remizoval.

    Do Európskej ligy Dinamo vypadlo z Ligy majstrov, v ktorej skončilo v 3. predkole na maďarskom Ferencvároši (1:2) a miestenku do základnej skupiny si vybojovalo výhrou 3:1 nad estónskou Florou Tallinn v play-off. Skupinovú fázu začalo dvomi bezgólovými remízami s Feyenoordom a CSKA Moskva, ďalšie štyri zápasy však vyhralo, pričom v nich inkasovalo jediný gól, a vyhralo tak svoju základnú skupinu pred rakúskym Wolfsbergerom AC. V 1/16-finále vyhralo oba zápasy proti ruskému Krasnodaru a jeho prvá prehra v tejto súťaži prišla až v prvom zápase osemfinále na ihrisku Tottenhamu (0:2). V odvete však Dinamo skóre otočilo a po výhre 3:0 po predĺžení postúpilo do štvrťfinále. V jeho prvom zápase doma prehralo s Villarrealom 0:1, na postup v odvete tak potrebuje vyhrať aspoň o dva góly alebo mu môže stačiť i výhra o jeden gól, ak by pritom strelil dva a viac gólov.

    Zápasy Dinama Záhreb v Európskej lige:

    Play-off:
    Dinamo Záhreb – Flora Tallinn 3:1

    Skupina K:
    Dinamo Záhreb – Feyenoord 0:0
    CSKA Moskva – Dinamo Záhreb 0:0
    Dinamo Záhreb – Wolfsberger AC 1:0
    Wolfsberger AC – Dinamo Záhreb 0:3
    Feyenoord – Dinamo Záhreb 0:2
    Dinamo Záhreb – CSKA Moskva 3:1

    1/16-finále:
    Krasnodar – Dinamo Záhreb 2:3
    Dinamo Záhreb – Krasnodar 1:0

    Osemfinále:
    Tottenham – Dinamo Záhreb 2:0
    Dinamo Záhreb – Tottenham 3:0 po predĺžení

    Štvrťfinále:
    Dinamo Záhreb – Villarreal 0:1
     


    Vzájomné zápasy

    Oba kluby sa dnes proti sebe v európskych pohárových súťažiach postavia štvrtýkrát. Prvý dvojzápas Villarrealu a Dinama Záhreb sa odohral v základnej skupine Európskej ligy 2010/2011. Oba tímy vtedy vyhrali svoje domáce zápasy – Dinamo Záhreb 2:0 a Villarreal 3:0. Tretím vzájomným súbojom bol prvý zápas tohto štvrťfinále, ktorý v Chorvátsku vďaka gólu Gerarda Morena z penalty tesne pred koncom prvého polčasu vyhral Villarreal 1:0.
     
    Prvý zápas:

    Dinamo Záhreb – Villarreal CF 0:1 (0:1)

    Gól: 44. G. Moreno (pen.)

    Žltá karta: 76. G. Moreno (VLR)

    Dinamo Záhreb: Livaković – Ristovski, Lauritsen, Théophile-Catherine, Gvardiol (72. Leovac) – A. Ademi (C), Jakić (61. Lirim M. Kastrati) – Ivanušec, Majer (82. Franjić), Oršić (82. Tolić) – Atiemwen (61. B. Petković).

    Náhradníci: Zagorac, Josipović – Čabraja, Leovac, Stojanović, Perić, Lirim M. Kastrati, Burton, Tolić, Mišić, Franjić, B. Petković.

    Villarreal CF: Rulli – Foyth, Albiol (C), P. Torres, Pedraza – Parejo, Capoue, Trigueros (86. Peña) – Chukwueze (69. Moisés Gómez), Bacca (46. Alcácer), G. Moreno.

    Náhradníci: Asenjo, Jörgensen – M. Gaspar, Ra. Funes Mori, A. Moreno, J. Costa, Peña, Moisés Gómez, Baena, Alcácer, Niño, Pino.
     
    Tento zápas sa kvôli nariadeniam na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19 bude hrať bez divákov.
     
    Úvodné zostavy:

    Villarreal CF: Rulli – Albiol (C), Foyth, P. Torres, Pedraza – Parejo, Capoue, Trigueros – Chukwueze, G. Moreno, Alcácer.

    Náhradníci: Asenjo – Baena, Bacca, Niño, Ra. Funes Mori, Pino, Peña, M. Gaspar, A. Moreno, Moisés Gómez, J. Costa, Coquelin.

    Dinamo Záhreb: Livaković – Ristovski, Lauritsen, Théophile-Catherine, Gvardiol – Jakić, A. Ademi (C) – Ivanušec, Majer, Oršić – B. Petković.

    Náhradníci: Josipović, Zagorac – Atiemwen, Burton, Čabraja, Franjić, Tolić, Stojanović, Mišić, Perić, Lirim M. Kastrati, Leovac.

    Rozhodca: Makkelie – Steegstra, de Vries (NED).
     
    Oba tímy už sú na hracej ploche, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Villarreal bude hrať v žltých dresoch, Dinamo Záhreb v tmavomodrých.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop zápasu mali domáci, ktorí sa hneď usadili na útočnej polovici k svojej prvej postupnej kombinácii. Dinamo sa zatiahlo k vlastnej šestnástke.
     
    2
    Chukwueze sa snažil hlavou sklepnúť Pedrazov center z ľavej strany na Gerarda Morena, obrancovia chorvátskeho klubu ale loptu odkopli.
     
    3
    Ďaleko sa však Záhrebčania nedostali a po strate lopty sa museli rýchlo vrátiť do obrany. Domáci sú v úvode zápasu zatiaľ výrazne aktívnejším tímom.
     
    4
    Hostia sa nie a nie dostať k lopte. Villarreal naďalej oblieha zoradenú obranu Dinama Záhreb, do nebezpečnej streleckej pozície sa ale zatiaľ nedostal.
     
    5
    Chukwueze dostal výbornú kolmicu za obrancu na pravé krídlo a potiahol si loptu do šestnástky. Jeho prihrávku na Gerarda Morena odkopol Lauritsen.
     
    6
    Aktivita Villarrealu pokračovala. Pedraza si nabehol na prihrávku na ľavé krídlo, jeho nevydarený center ale preletel ponad bránu Livakovića mimo hracej plochy.
     
    7
    Rozohrávka sa hosťom nevydarila a pod tlakom vysokonapádajúcich hráčov Villarrealu sa lopta vrátila na kopačky domácich hráčov. Hostia sa tak znovu musia brániť.
     
    8
    Hostia sa dostali k lopte až po nevydarenej narážačke Pedrazu s Triguerosom na ľavej strane. Rozohrávku však znovu pokazili a Villarreal hneď prechádza do útoku.
     
    10
    Trigueros podržal Jakića a Parejo následne trafil prihrávkou ruku záložníka Dinama Záhreb. Priamy kop pre Villarreal.
     
    11
    Ten rozohral centrom do šestnástky Parejo, obrana hostí si ale poľahky poradila a lopta napokon skončila v rukách brankára Livakovića. Gólman hostí hneď rozohral na opačnú stranu.
     
    12
    Dinamu sa podarilo rýchlo prejsť k šestnástke Villarrealu a jeho útok zakončil strelou zo strednej vzdialenosti Oršić. S pokusom letiacim priamo do stredu brány si domáci gólman Rulli poradil.
     
    13
    Hra sa v posledných minútach trochu vyrovnala a hosťom sa darí podržať loptu pod svojou kontrolou. V tejto chvíli sledujeme postupnú kombináciu Dinama Záhreb.
     
    14
    Postupný útok Záhrebčanov ale k ničomu neviedol a domáci loptu získali. Hostia sa hneď zatiahli dozadu a Villarreal musí útočiť „do plných“.
     
    15
    Albiol potiahol hrací predmet k pokutovému územiu Dinama, kde ho prenechal Chukwuezemu. Ten sa snažil rozohrať kombináciu svojho tímu, Foyth ale fauloval protihráča pri šestnástke hostí.
     
    17
    Hostia vysokým napádaním vytlačili domácich na ich polovicu a dokonca ich donútili až k malej domov na brankára Rulliho, o loptu ich ale nepripravili.
     
    18
    Villarreal preto bez väčších problémov prešiel naspäť na útočnú polovicu. Pedraza dostal výbornú kolmú prihrávku na ľavé krídlo, jeho center do bránkoviska však chytil pripravený brankár Livaković.
     
    19
    Obraz hry sa nemení a domáci pokračujú vo svojej územnej prevahe. Hostia majú obrovský problém sa vôbec dostať k lopte.
     
    20
    Až teraz sa im to podarilo a za nákopom za obranu Villarrealu sa hneď rozbehol Petković. Domáci brankár Rulli včas vybehol pred svoju šestnástku a loptu odkopol.
     
    22
    Zápas zatiaľ prebieha veľmi ospalým tempom. Villarreal, vedomý si svojho náskoku, sa nikam hnať nemusí, priamočiaro dopredu ale nehrá ani Dinamo Záhreb, ktoré akoby ani nechcelo stratu z prvého zápasu doháňať.
     
    23
    Pedraza elegantne obišiel Ivanušeca na ľavom krídle, naviedol si loptu na center a jeho nákop do šestnástky zrazil Jakić do autu.
     
    24
    Pedraza pridal v posledných minútach na aktivite a znovu sa tlačil dopredu po ľavom krídle. Obranca Dinama Záhreb mu loptu odkopol, tá sa ale odrazila za bránkovú čiaru od Pedrazu. Napriek tomu nasleduje rohový kop Villarrealu.
     
    25
    Po niekoľkých odrazoch po centri domácich z krídla sa v šestnástke Dinama lopta odrazila k Chukwuezemu, ktorý zblízka cez hráčov pred sebou trafil tvrdou strelou z voleja pravú tyč Livakovićovej brány.
    25. Samuel Chukwueze (VLR)
     
    26
    Odrazená lopta sa dostala k hráčom Villarrealu, ktorý pokračovali vo svojom tlaku. Ten skončil až nepresným centrom Foytha z pravej strany na Gerarda Morena.
     
    27
    Po dlhšej dobe sa dostali k šestnástke súpera i hostia. Petković pekným centrom na zadnú tyč hľadal nabiehajúceho Oršića, ktorý z prvej nasmeroval loptu nad Rulliho bránu.
     
    28
    Villarreal pokazil rozohrávku a lopta sa rýchlo vrátila na kopačky hostí. Tí zatiaľ kombinujú v úctivej vzdialenosti od Rulliho brány.
     
    29
    Jakić následne o hrací predmet prišiel. Domáci sa opäť dopredu neponáhľajú a loptu si na vlastnej polovici spolu s brankárom prihráva obranná štvorica Villarrealu.
     
    30
    Držanie lopty: 65 % : 35 %
     
    31
    Pedraza zasiahol vysokou nohou do nohy Jakića. Hlavný rozhodca domácemu obrancovi len dohovára, pokojne mu ale mohol ukázať žltú kartu.
     
    32
    Ristovskému sa pokus o individuálny prienik po pravom krídle nevydaril, svojím presingom ale hneď donútil Torresa k odkopu lopty do autu. Dinamo sa tak vracia na útočnú polovicu.
     
    33
    Nákop na Petkovića letel do ofsajdu. Lopta skončila u domáceho brankára Rulliho, ktorý ju nakopol presne na spoluhráčov na útočnej polovici.
     
    34
    Torres našiel presným pasom na ľavé krídlo Pedrazu, ten si ale loptu spracovať nedokázal a Ristovski ho s ňou doslova dotlačil za bránkovú čiaru.
     
    36
    Villarreal dal gól!
    Domáci otvárajú po krásnej kombinácii skóre! Gerard Moreno potiahol loptu do otvorenej obrany Dinama a kolmicou za obrancu vysunul na pravú stranu šestnástky Chukwuezeho, ktorý loptu posunul pred odkrytú bránu na dobiehajúceho PACA ALCÁCERA. Ten už nemal problém doraziť loptu do siete. Asistent rozhodcu najprv odmával ofsajd Chukwuezeho pri Parejovej prihrávke, situáciu ale ešte skontroloval VAR, ktorý ofsajd neodhalil. Gól tak bol následne uznaný.
    36. Paco Alcácer (VLR) - 1:0
     
    38
    Dinamo hneď po výkope o loptu prišlo a odovzdalo ju domácim. Tí kombinujú v strede poľa.
     
    39
    Jakić doslova vletel do Pareja, ktorého po odkope lopty stiahol na trávnik. Parejo zostáva ležať na trávniku a musí byť ošetrený.
     
    40
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za podrazenie Alcácera Kristijan Jakić (Dinamo Záhreb).
     
    41
    Hráči v žltých dresoch si opäť prihrávajú guľatý nezmysel na vlastnej polovici ihriska. Hostia sa ich snažia napádať, k lopte sa ale nedokážu dostať.
     
    43
    Villarreal dal gól!
    Domáci odskakujú do dvojgólového náskoku! Albiol si nabehol na prihrávku Chukwuezeho na pravú stranu šestnástky a odtiaľ loptu prihral na prednú tyč. Od Lauritsena sa lopta odrazila smerom na bránu, Livaković ju však dokázal ešte zastaviť. V šestnástke sa ale potom dostala ku GERARDOVI MORENOVI, ktorý ju ľavačkou poslal k vzdialenejšej tyči.
    43. Gerard Moreno (VLR) - 2:0
     
    44
    Domáci majú zápas úplne pod kontrolou. Opäť sa im podarilo prakticky okamžite po výkope po inkasovanom góle loptu získať a zacúvať s ňou na vlastnú polovicu ihriska.
     
    45
    Bude sa hrať ešte jednu minútu.
     
    45+1
    Aj nadstavený čas sa odohráva pod taktovkou Villarrealu. Prvý polčas sa však viac-menej už len dohráva.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas veľa futbalovej krásy nepriniesol. Domáci tím mal dianie na trávniku úplne pod kontrolou a hosťom nielenže veľa nedovolil, ale i na vlastnú polovicu ihriska ich púšťal len výnimočne. Napriek tomu sa Villarreal dostal len k trom gólovým príležitostiam, dve z nich však dokázali premeniť Alcácer a Gerard Moreno a v tretej Chukwueze tvrdou strelou z voleja takmer zlomil tyč Livakovićovej brány. Dinamo Záhreb tak bude musieť v druhom polčase smerom dopredu poriadne pridať, na postup totiž musí v druhom dejstve streliť pri tomto skóre tri góly.

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 66 % : 34 %
    Strely na bránu: 2:1
    Strely mimo: 1:1
    Rohy: 1:0
    Ofsajdy: 0:3
    Fauly: 6:3
     
    Druhý polčas sa začne približne o 22:03.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali hostia. Cez prestávku nedošlo k žiadnemu striedaniu.
     
    47
    Hostia sa dostali k šestnástke. Center Ivanušeca sa zakrútil z pravej strany smerom k bráne Villarrealu a gólman Rulli ho musel vyraziť.
     
    48
    Hrací predmet sa odrazil na kopačky tmavomodrých, ktorých kombinácia skončila stratou lopty v strede poľa. Domáci im ale rýchlo pomohli faulom pri stredovom kruhu.
     
    49
    Po chybe v rozohrávke Villarrealu sa k lopte za obrancami domáceho tímu dostal Majer. Proti nemu ale vybehol až na hranicu vlastnej šestnástky brankár Rulli, ktorého Majer prestreliť nedokázal.
     
    50
    Chukwueze si naviedol po pravom krídle loptu k šestnástke Dinama Záhreb, jeho technická strela ale skončila výrazne mimo Livakovićovej brány.
     
    51
    Hostia sa snažia o rozohrávku od obrancov, tých ale veľmi aktívne napádajú hráči Villarrealu. Dinamo napriek tomu drží loptu pod kontrolou.
     
    52
    Gvardiol prenechal tesne pred šestnástkou loptu pre Oršića, ktorého technická strela k vzdialenejšej tyči skončila tesne mimo Rulliho brány.
     
    54
    Alcácer dostal prihrávku cez obrancov Dinama, lopta sa mu ale zamotala medzi nohami. Jeho prihrávka na dobiehajúceho Gerarda Morena potom už neprešla.
     
    55
    Capoue zastavil možný rýchly protiútok Dinama Záhreb a keďže sa hostia bleskurýchlo zoradili do obrany, tak loptu radšej podržal na kopačkách žltých.
     
    56
    Villarreal rozohral rohový kop nakrátko, hostia ho ale k strele nepustili. Následnú prienikovú prihrávku pomedzi obrancov záhrebského klubu si Gerard Moreno nedokázal spracovať.
     
    57
    Domáci sa znovu rýchlo dostali k lopte, rovnako rýchlo ju ale odovzdali hosťom, keď si znovu Gerard Moreno nedokázal spracovať ďalšiu prihrávku do šestnástky.
     
    58
    Hosťom sa nedarí založiť útok a pod tlakom loptu opäť odovzdali domácim. Tí si hrací predmet prihrávajú v strede poľa.
     
    59
    Chukwueze si nabehol na kolmicu od spoluhráča a už zvnútra šestnástky dokázal loptu nasmerovať mimo dosahu vybiehajúceho brankára Livakovića. Za ním však bol Lauritsen, ktorý loptu odkopol na roh.
     
    60
    Žltú kartu za podrazenie rozbehnutého Majera pri autovej čiare dostáva Manu Trigueros (Villarreal CF).
     
    61
    Oršić si chcel naraziť loptu s Petkovićom, k jeho spätnej prihrávke sa ale nedostal. Majer potom tesne pred šestnástkou Villarrealu podrazil Torresa.
     
    62
    Striedanie v tíme Dinamo Záhreb: z ihriska odchádza Lovro Majer, prichádza Bartol Franjić.
     
    62
    Striedanie v tíme Dinamo Záhreb: z ihriska odchádza Stefan Ristovski, prichádza Petar Stojanović.
     
    62
    Striedanie v tíme Villarreal CF: z ihriska odchádza Manu Trigueros, prichádza Moisés Gómez.
     
    64
    Gvardiol vysunul prihrávkou na ľavú stranu šestnástky Oršića, ktorý z pomerne ostrého uhla dokázal obstreliť nielen vybiehajúceho brankára Rulliho, ale tesne i bránu Villarrealu.
    64. Mislav Oršić (ZAG)
     
    65
    Domáci hneď prešli do rýchleho protiútoku. Pedraza prenikol po ľavom krídle k šestnástke Dinama a prihrávkou do jej stredu našiel voľného Gerarda Moreno. Jeho strelu z prvej pod brvno vyrazil brankár Livaković výborným reflexívnym zákrokom nad svoju bránu.
     
    66
    Hra sa v posledných minútach začína otvárať a útoky oboch tímov sa pomerne pravidelne striedajú. Chukwuezemu sa prienik po ľavom krídle nevydaril a po strate lopty fauloval Gvardiola.
     
    68
    Záhrebčanom sa darí i kombinovať pri šestnástke Villarrealu a po zablokovanom centri Ivanušeca z pravého krídla získali rohový kop.
     
    69
    Center z rohu Dinama nadvihol jeden z hráčov v šestnástke do výšky, odkiaľ si loptu do rukavíc stiahol pripravený domáci brankár Rulli.
     
    70
    Parejov prienik obrancovia Dinama ukončili, lopta sa ale odrazila priamo pred dobiehajúceho Chukwuezeho, ktorý ju zakrútil technickou strelou nad Livakovićovu bránu.
     
    72
    Striedajúci Stojanović sa zapojil do postupného útoku Dinama, cez Pedrazu sa ale k centru nedostal. Loptu tak musel posunúť dozadu na spoluhráčov.
     
    73
    Moisés Gómez vystihol v strede poľa nepresnú prihrávku Jakića, loptu si ale potiahol až príliš do strany, odkiaľ sa nedostal ani k centru, ani k strele.
     
    74
    Dinamo Záhreb dalo gól!
    Šance hostí ešte žijú! Oršić posunul zľava loptu do šestnástky na Petkovića, ktorý mu ju vrátil pätičkou do behu. MISLAV ORŠIĆ potom z ľavej strany obstrelil brankára Rulliho prízemnou strelou.
    74. Mislav Oršić (ZAG) - 2:1
     
    76
    Domáci mohli hneď odpovedať na inkasovaný gól! Chukwueze si takmer na hranici šestnástky naviedol loptu na ľavačku a tvrdou strelou po zemi trafil ľavú tyč Livakovićovej brány.
     
    76
    Striedanie v tíme Dinamo Záhreb: z ihriska odchádza Luka Ivanušec, prichádza Iyayi Atiemwen.
     
    77
    Jakić si nedokázal spracovať prihrávku na útočnú polovicu a o loptu prišiel. Domáci obrancovia si loptu prihrávajú spolu s brankárom Rullim.
     
    78
    Torres rozohral presne na spoluhráčov v strede poľa, namiesto prechodu na útočnú polovicu ale domáci prešli k prihrávkam v blízkosti stredového kruhu.
     
    80
    Po viac ako dvoch minútach sa Villarreal dostal k šestnástke Dinama. Gerard Moreno prišiel o loptu na hranici pokutového územia hostí, tí však hrací predmet odkopli len k obrancom Villarrealu.
     
    81
    Chukwueze si znovu pripravil loptu na ľavačku a jeho ďalšiu technickú strelu, tentoraz pod brvno, vyrazil brankár Dinama Záhreb Livaković.
     
    82
    Striedanie v tíme Dinamo Záhreb: z ihriska odchádza Arijan Ademi, prichádza Josip Mišić.
     
    82
    Striedanie v tíme Dinamo Záhreb: z ihriska odchádza Kévin Théophile-Catherine, prichádza Dino Perić.
     
    83
    Brankár hostí Livaković nakopol guľatý nezmysel na útočnú polovicu, Oršić ale prehral hlavičkový súboj. Domáci môžu trochu naťahovať čas.
     
    84
    Striedanie v tíme Villarreal CF: z ihriska odchádza Dani Parejo, prichádza Francis Coquelin.
     
    85
    Tentokrát sa už Oršić k lopte v strede poľa dostal, pokryl si ju a vypýtal si faul od Foytha. Priamy kop pre Dinamo Záhreb z ľavej strany útočnej polovice.
     
    86
    Práve Oršić nacentroval hrací predmet do šestnástky Villarrealu, obrana žltých si ale s týmto centrom bez problémov poradila. Odrazenú loptu získali hráči Dinama Záhreb.
     
    87
    Petkovića podkopol v oblúku pred šestnástkou Villarrealu Albiol. Priamy kop pre Dinamo Záhreb z výbornej streleckej pozície.
     
    88
    Oršić tvrdo vystrelil z tejto štandardky nad Rulliho bránu.
     
    90
    Striedanie v tíme Villarreal CF: z ihriska odchádza Alfonso Pedraza, prichádza Alberto Moreno.
     
    90
    Striedanie v tíme Villarreal CF: z ihriska odchádza Samuel Chukwueze, prichádza Rubén Peña.
     
    90
    Striedanie v tíme Villarreal CF: z ihriska odchádza Paco Alcácer, prichádza Álex Baena.
     
    90
    Nadstavený čas sú tri minúty.
     
    90+1
    Center z rohu Dinama Záhreb obrancovia Villarrealu odhlavičkovali a domáca obrana vyriešila i následný nákop Atiemwena z pravého krídla. Napriek tomu zostávajú hostia pri lopte.
     
    90+2
    Brankár Villarrealu Rulli chytil nákop zo stredu poľa. Jeho spoluhráči sa následne dostali na útočnú polovicu, kde loptu zatiahli až k rohovej zástavke.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Druhý polčas priniesol otvorenejší futbal a videli sme niekoľko gólových príležitostí na oboch stranách. Dinamo malo svoje šancu na zdramatizovanie zápasu, svoj jediný presný zásah ale strelilo zásluhou Oršića až v 74. minúte. Domáci si už potom svoj postup skúsene postrážili, nepustili Záhrebčanov k ničomu a sami ešte mohli pridať ďalšie góly. Aj keď ďalší presný zásah neprišiel, tak to domácim určite nevadí a po druhej výhre o gól nad Dinamom Záhreb a s celkovým skóre v dvojzápase 3:1 postupujú do semifinále. V ňom sa stretnú s londýnskym Arsenalom, ktorý vyhral odvetu proti Slavii jasne 4:0. Dinamo Záhreb svoju úspešnú cestu Európskou ligou končí vo štvrťfinále.
     
    Štatistiky zápasu:

    Držanie lopty: 62 % : 38 %.
    Strely na bránu: 4:3.
    Strely mimo: 4:4.
    Rohy: 4:2.
    Ofsajdy: 1:3.
    Fauly: 14:8.
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:58:21)

    Michal Sadlek

    Góly: 36. Alcácer, 43. G. Moreno – 74. Oršić

    Karty:   60. Trigueros (VLR) – 40. Jakić (ZAG)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 4:4. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 14:8.
    Villarreal CF: Rulli – Albiol (C), Foyth, P. Torres, Pedraza (90. A. Moreno) – Parejo (84. Coquelin), Capoue, Trigueros (62. Moisés Gómez) – Chukwueze (90. Peña), G. Moreno, Alcácer (90. Baena).
    Náhradníci: Asenjo – Baena, Bacca, Niño, Ra. Funes Mori, Pino, Peña, M. Gaspar, A. Moreno, Moisés Gómez, J. Costa, Coquelin.

    Dinamo Záhreb: Livaković – Ristovski (62. Stojanović), Lauritsen, Théophile-Catherine (82. Perić), Gvardiol – Jakić, A. Ademi (C) (82. Mišić) – Ivanušec (76. Atiemwen), Majer (62. Franjić), Oršić – B. Petković.
    Náhradníci: Josipović, Zagorac – Atiemwen, Burton, Čabraja, Franjić, Tolić, Stojanović, Mišić, Perić, Lirim M. Kastrati, Leovac.

    Rozhodca: Makkelie – Steegstra, de Vries (NED)
    08.04.2021
    D. Záhreb - Villarreal 0:1

    Góly: 44. G. Moreno (pen.)

    Karty:   76. G. Moreno (VLR)

    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 4:8. Rohy: 6:7. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 6:7.