Trenčín – Michalovce 1:2 (po pr.)
koniec
HC Oceláři Třinec
3:0 (1:0, 2:0, 0:0) Stav série: 3:2
BK Mladá Boleslav
cz Nedeľa 11.04.2021, 14:00 • WERK ARENA, Třinec • Generali play off Tipsport extraligy (CZ) • Semifinále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.
     
    Zápas číslo pět semifinálové série mezi týmy HC Oceláři Třinec a BK Mladá Boleslav je na programu v neděli 11. dubna 2021 s úvodním buly již ve 14 hodin. Hrát se bude bez diváků ve třinecké Werk areně, utkání bude přenášet O2 TV Sport. Dle extraligového herního řádu se série hrané na čtyři vítězné zápasy hrají od utkání číslo pět do rozhodnutí, tzn. v případě nerozhodného výsledku se prodlužuje. Pokud nepadne gól v prodloužení číslo jedna, pokračuje se dalším prodloužením, nikoliv samostatnými nájezdy. Vzhledem k tomu, jak je tato série zatím vyrovnaná, není vyloučeno, že uvidíme dlouhý zápas. Nejdelší extraligový zápas, který zažila nová třinecká Werk arena, bylo utkání číslo pět čtvrtfinálové série 2017 mezi Třincem a Chomutovem. To se hrálo 22. března 2017 a rozhodl jej aktuálně hráč Mladé Boleslavi David Cienciala v čase 88:28.
     
    Dosavadní zápasy semifinálové série

    Dosavadní průběh semifinálové série mezi Třincem a Mladou Boleslaví je nesmírně vyrovnaný a potvrzují se slova Václava Varadi, který před sérií prohlásil, že to budou šachy. Zatím je to 2:2 na zápasy, 7:7 na góly, 100:111 na střely. Série dospěla do utkání číslo pět. Třinec hrál ve své historii doma 13 utkání číslo pět v sériích hraných na čtyři vítězství a 11 z toho vyhrál. Jak dopadne zápas číslo 14? Z pohledu dlouhodobých statistik toho lze u hostujícího mužstva říct méně – bruslaři zatím ve své historii hráli extraligové semifinále jednou a to na jaře 2016, kdy podlehli Liberci 0:4 na zápasy. Už teď se dvěma výhrami jsou nejblíž finále, jak kdy byli, takže případné vítězství číslo tři v nedělním zápase v Třinci a možnost využít v dalším zápase doma mečbol je postaví do pozice, ve které tým nikdy ve své historii nebyl. Semifinálová série tedy nabírá grády…

    3. dubna 2021: HC Oceláři Třinec – BK Mladá Boleslav 2:0 (0:0, 2:0, 0:0)

    Branky a nahrávky:
    26. Martin Růžička (P. Vrána, Hrňa), 29. M. Kovařčík (Freibergs, Martin Růžička)

    4. dubna 2021: HC Oceláři Třinec – BK Mladá Boleslav 1:3 (1:1, 0:2, 0:0)

    Branky a nahrávky:
    9. Rodewald (Jaroměřský, M. Špaček) – 15. Strnad (J. Stránský, Ševc), 31. Bičevskis (Strnad), 33. Bernad (Jääskeläinen)

    7. dubna 2021: BK Mladá Boleslav – HC Oceláři Třinec 1:3 (0:2, 1:1, 0:0)

    Branky a nahrávky:
    29. Šťastný (Šidlík, Kotala) – 2. Rodewald (M. Špaček, M. Kovařčík), 13. Martin Růžička (M. Stránský, P. Vrána), 39. Miloš Roman (Dravecký)

    8. dubna 2021: BK Mladá Boleslav – HC Oceláři Třinec 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)

    Branky a nahrávky:
    17. Jääskeläinen (Hrbas, Fillman), 26. Cienciala (Šťastný, Kotala), 59. Ševc (Hrbas, J. Stránský) – 6. M. Stránský (Kundrátek)
     
    Ohlasy z mladoboleslavské střídačky

    Mladá Boleslav ve všech čtyřech zápasech série inkasovala jako první. Dvakrát však dokázala průběh utkání proti třineckým Ocelářům otočit a zvrátit. „Bohužel jsme po pár minutách opět prohrávali, ale dnes jsme hráli jako úplně jiný tým než včera. Bylo tam všechno, co si představujeme,“ ocenil trenér Patera přístup týmu, který neodehrál první třetinu v útlumu jako v utkání číslo tři. Ve třetí třetině čtvrtého zápasu došlo v mladoboleslavském brankovišti ke srážce mezi Kundrátkem a Janem Růžičkou, na třineckém obránci se následně v rohu kluziště mstil obránce Dlapa – Oceláři se zlobili, že třineckého beka sekl holí do obličeje. Na přímou otázku Dlapa odpověděl: „Když si to člověk pustí zpomaleně, tak je vidět, že to do obličeje nejde. On to chtěl asi taky uhrát na nějakej faul, proto se chytal za obličej,“ odmítl rezolutně mladoboleslavský bek třineckou verzi. Zda bude mít tento souboj pokračování, uvidíme v neděli odpoledne.

    Bilance v Generali Česká play off: 8 zápasů, 6/2, skóre 23:12
    Bilance venku: 4 zápasy, 3/1, skóre 12:8
    Nejproduktivnější hráč: Jakub Kotala 9 (5+4)
    Nejlepší střelec: Jakub Kotala 5
    Nejlepší nahrávač: Martin Ševc 5
    Nejproduktivnější obránce: Martin Ševc 7 (2+5)
    Vítězné góly: Jakub Kotala 2
    Góly v přesilovce: Jakub Kotala 4
    Body v přesilovce: Jakub Kotala 5 (4+1)
    Statistiky brankáře: Jan Růžička 8 z. – 6/2, úsp. 94,67 %, prům. 1,51 g/z, 2 SO
     
    Ohlasy z třinecké střídačky

    „Začali jsme slušně. Měli jsme dobrý pohyb a šli do vedení. Po individuální chybě jsme inkasovali laciný gól a hra se vyrovnala, domácí měli v některých fázích možná trochu navrch. Ve druhé třetině jsme propadli ve středním pásmu a Boleslav si s přečíslením poradila,“ žehral na individuální chyby, nedůrazy a také na nevyužité šance v utkání číslo čtyři trenér Varaďa. Drobným pozitivem zápasu bylo to, že útočník Matěj Stránský odčaroval kouzlo mladoboleslavské branky, do které se dosud ve své extraligové kariéře netrefil a to ani při dvou pokusech při power play soupeře v zápase číslo tři. „Radost z gólu určitě mám. Zvlášť po minulém zápase, kdy jsem nedal ani dvakrát do prázdné! Takže ano, radost mám, ale hraje se na výhry. A tu nemáme,“ okomentoval svůj první gól do branky bruslařů Stránský, jehož ofenzivní příspěvek Oceláři nutně potřebují.

    Bilance v Generali Česká play off: 8 zápasů, 6/2, skóre 27:11
    Bilance doma: 4 zápasy, 3/1, skóre 15:5
    Nejproduktivnější hráč: Matěj Stránský 8 (3+5)
    Nejlepší střelec: Michal Kovařčík, Martin Růžička oba 5
    Nejlepší nahrávač: Michael Špaček 8
    Nejproduktivnější obránce: Martin Gernát 5 (1+4)
    Vítězné góly: Martin Růžička 3
    Góly v přesilovce: Matěj Stránský, Erik Hrňa, Michal Kovařčík, Martin Růžička všichni 2
    Body v přesilovce: Erik Hrňa 5 (2+3)
    Statistiky brankáře: Ondřej Kacetl 8 z. – 6/2, úsp. 95,43 %, prům. 1,25 g/z, 2 SO
    Kdo si dnes vybojuje postupový mečbol?
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Štěpánek) – Gernát, M. Doudera, M. Adámek, D. Musil, Kundrátek, Jaroměřský, Freibergs – Martin Růžička (A), P. Vrána (C), M. Stránský – Hrňa, Marcinko, Kurovský – Rodewald, Špaček, M. Kovařčík – Dravecký (A), Miloš Roman, Hrehorčák.

    BK Mladá Boleslav: J. Růžička (Krošelj) – Ševc (C), Hrbas, Dlapa, Pláněk (A), Šidlík, Fillman, Bernad – J. Strnad, Bičevskis, J. Stránský – Kotala, Cienciala, Šťastný – Jääskeläinen, A. Zbořil (A), Claireaux – Flynn, Najman, P. Kousal.

    Rozhodčí: Hodek, Lacina – Lhotský, J. Svoboda.
     
    Při pohledu na sestavy obou týmů vidíme, že trenér domácího týmu HC Oceláři Třinec Václav Varaďa udělal oproti poslednímu utkání v Mladé Boleslavi následující úpravy – tým nehraje na šest obránců a třináct útočníků, ale na sedm beků a čtyři kompletní útočné trojice. Z pozice třináctého útočníka se Hrňa vrátil k Marcinkovi a Kurovskému do druhé formace, Chmielewski je dnes mimo sestavu a do zápasového line-upu se dostal obránce Adámek. Ten vytvoří druhou obrannou dvojku s Davidem Musilem a Freibergs bude hrát jako sedmý bek. Trenérská dvojice hostujícího týmu BK Mladá Boleslav Rulík – Patera neudělala oproti zápasu číslo čtyři žádnou změnu v sestavě, bruslaři tak hrají v naprosto totožném line-upu jako ve čtvrtek.
     
    Týmy postupně nastupují na ledovou plochu, utkání číslo pět semifinálové série za minutu a půl začne. Dnešní utkání je boj o finálový mečbol.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Sudí Pavel Hodek zahájil úvodním buly mezi hole Petra Vrány a Marise Bičevskise zápas číslo pět semifinálové série mezi Třincem a Mladou Boleslaví.
     
    00:06
    Po šesti sekundách první přerušení pro ofsajd, kam se dostali Oceláři po vyhraném buly.
     
    00:35
    Pěkná kombinace mezi Vránou, který zatáhl puk do útočného pásma, a Stránským na levém křídle překazilo hákování hostů. Třinec bude hrát přesilovku.
     
    00:45
    Zatímco ve čtvrtém utkání se za celý zápas na trestnou dostali jen dva hráči dohromady na čtyři minuty, dnes jsme čekali na prvního vyloučeného 45 sekund. Prvním vyloučeným je Jan Stránský (MBL) za hákování.
     
    01:10
    Rodewald si nerozuměl při kombinaci s Michalem Kovařčíkem a hosté vyhazují.
     
    01:42
    Oceláři vystřídali a nastěhovali se do útočného pásma, ale opět po odskoku puku od Růžičkovy hole hosté vyhazují.
     
    02:12
    Hosté se zatím velmi efektivně brání. Domácí ještě nedokázali ohrozit branku, nepodařilo se to ani Hrňovi individuálně.
     
    02:45
    Hosté jsou kompletní a velmi úspěšně odbránili třineckou přesilovku.
     
    03:00
    Individuálně se snažil až před Jana Růžičku projít Marian Adámek, ale byl před mladoboleslavským brankářem zastaven.
     
    03:48
    Bernad nahodil ze středního pásma na Kacetla, který sebral puk a ihned rozehrál na své obránce.
     
    03:57
    Icing Boleslavi stěhuje hru před Růžičku.
     
    04:30
    Oceláři se snažili o tlak v útočném pásmu, ale nedokázali se vykombinovat od mantinelu. Hosté vyhazují, a tak to Třinec zkouší znova.
     
    04:50
    Kousal zkoušel z rohu kluziště centrovat před branku, puk se nepříjemně pro třineckého brankáře otřel o jeho hůl, ale nakonec z toho nebezpečí pro Třinec není.
     
    05:22
    Třinec právě vstřelil branku!
    První gól utkání zaznamenali o pár momentů později na druhé straně domácí. Úvodním střelcem pátého semifinále je MARTIN RŮŽIČKA, který před Janem Růžičkou šikovně tečoval nahození Davida Musila od modré. Asistence: David Musil, Matěj Stránský. Stav utkání 1:0.
    05:22 Martin RŮŽIČKA - 1:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    05:56
    Puk mají na holích hosté a zpoza vlastní branky budou zkoušet rozjet útok s odpovědí na úvodní gól zápasu.
     
    06:20
    Icing domácích. Před chvílí to zahučelo před třineckou brankou, když domácí brankář měl problém se skrytým nahozením, které proklouzalo těsně vedle levé tyče jeho branky. K třinecké brance ještě na dorážku dojížděl Cienciala.
     
    06:39
    Protiakci zkoušeli Hrňa s Marcinkem. Druhý jmenovaný poslal puk na zadní prkna, odkud rozehrál do strany hostující brankář Růžička. Hrňa sebral u mantinelu puk a okamžitě jej poslal na Růžičkovu branku. Kurovský puk odrazil nad úroveň horní tyčky, kde jej zasáhl Marcinko, proto je přerušená hra. Pokračovat budeme po komerční přestávce.
     
    07:06
    Adámek zablokoval kolem modré čáry přihrávku Mladé Boleslavi a okamžitě zkoušel vysunout Růžičku do samostatného úniku. Hosté přihrávku ve středním pásmu zablokovali.
     
    07:35
    Icing bruslařů vrací hru před Růžičku.
     
    08:01
    Kundrátek vystoupil proti vysoké přihrávce Jana Stránského ze středního pásma a založil protiútok Ocelářů.
     
    08:15
    Střelu Doudery od modré čáry schoval Růžička do lapačky a vhazuje se před jeho brankou.
     
    08:25
    Hrehorčák hned po buly obkroužil Růžičkovu branku a poslal puk do Růžičkova brankoviště. Moc nechybělo, aby Dravecký z bezprostřední blízkosti překonal mladoboleslavského brankáře podruhé.
     
    09:18
    Dlapa sebral ve středním pásmu puk a od červené jej poslal do třineckého pásma. Zde puk okamžitě vyčistil Musil, ale tak prudce, že je z toho i přes Kurovského sprint icing.
     
    09:23
    Hosté vyhráli buly a Šťastného střelu od modré odrazil Adámek do ochranné sítě.
     
    10:09
    Claireaux u třinecké obranné modré přebruslil Růžičku, ale v útočném rohu Mladé Boleslavi puk okamžitě sebral a vyexpedoval Kundrátek.
     
    10:15
    Vhazování v útočném pásmu, kde na buly první formace domácích vystřídal Vrána Michala Kovařčíka. Domácí první centr chyběl nějakou dobu zřejmě ze zdravotního důvodu.
     
    10:51
    Gernát teď měl trochu problémy se Strnadem a Stránským, ale nakonec si poměrně snadno s hostujícími hráči poradil a domácí zakládají další útok.
     
    11:13
    Prvním vyloučeným hráčem Ocelářů je Michal Kovařčík (TRI), který se ve středním pásmu provinil faulem vysokou holí. Mladá Boleslav hraje první přesilovku zápasu.
     
    11:31
    Šťastný s Kotalou si teď nerozuměli při předání puku na modré čáře, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    12:05
    Domácí teď rozdali několik ran hostujícím hráčům, už to vypadalo, že Jääskeläinen na modré ztratí puk, ale nakonec se domácím získat kotouč podařilo až po souboji Gernáta s Kotalou v rohu. Pásmo čistí Marcinko.
     
    12:48
    Hosté se půl minuty před koncem přesilovky rozestavěli v pásmu. Bernad ale od modré trefil svého spoluhráče Flynna.
     
    13:11
    Gernát zablokoval Strnad po přihrávce od Dlapy a domácí čistí pásmo. Vypadá to, že se první přesilovce Boleslavi ubrání.
     
    13:39
    Dobrá střela Najmana! Hostující útočník dostal nabito na levý kruh a jeho střelu z první kryje Kacetl ve své výstroji. Pokračovat budeme po druhé komerční přestávce první třetiny.
     
    14:03
    Hodně zajímavá střela domácího týmu! Růžička ve středním pásmu dal do jízdy Kundrátkovi, který zavezl puk, předal jej Stránskému a ten zkoušel trochu schovat svou střelu přes beka. Růžička kryje a po následně drobné rozmíšce před jeho brankou se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    14:03
    Předchozí rozmíšku odnesli Martin Pláněk (MBL) a Tomáš Kundrátek (TRI) dvěma minutami za hrubost. Oba týmy hrají ve čtyřech.
     
    14:55
    Doudera posunul puk po modré a následně z druhé strany jej poslal Adámek na Růžičku. Hostující brankář celou dráhu puku vidět, proto neměl problém přerušit hru.
     
    15:29
    Šťastný zavezl puk do útočného pásma, ale skončil v rohu na Douderovi. Následně střelu Bernada od modré šikovně tečoval Cienciala. Domácí brankář ukázal ukázkový rozštěp.
     
    15:50
    Dvě obrovské šance Michala Kovařčíka! Nejprve střílel z pravého kruhu, Růžička betonem jeho střelu odrazil. Následně po laxním bránění Davida Šťastného dostal puk do samostatné situace, ale jeho kličku Růžička přečetl.
     
    16:41
    Další dobrá šance domácích! Vrána postupoval po pravém křídle s Hrňou, nakonec se zkusil natlačit před Růžičku sám, ale jeho kličku Růžička vybruslil a pokryl.
     
    17:46
    Oceláři teď častěji drží puk a Kundrátek spolu s Romanem založili další útok.
     
    18:23
    Jaroměřský ztratil kolem modré čáry puk a hrozila akce tři na dva na třineckou branku. Naštěstí pro domácí a k smůle hostů vložil některý z domácích hráčů hůl do přihrávky Najmanovi od Kousala a domácí brankář pak neměl problém puk přikrýt.
     
    18:59
    Domácí teď zamkli na dobrých dvacet sekund hosty v jejich pásmu a zkoušeli nahazovat od modré a po zmatku před brankou dorážet.
     
    19:36
    Bičevskis se Strnadem postupovali na druhou stranu, ale střela prvního mladoboleslavského centra byla zblokována.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina skončila jednobrankovým vítězstvím domácích, když v šesté minutě otevřel skóre Martin Růžička, který tečoval nahození Davida Musila od modré. Jako vítěze první části můžeme paradoxně označit trochu i hosty, protože domácí měli výraznou převahu jestli jde o dobré střelecké pokusy nebo vyložené šance. Jen Michal Kovařčík spálil dvě tutovky, v dobré střelecké pozici byl třeba Stránský. Hosté z Mladé Boleslavi tak po úvodní dvacetiminutovce prohrávají o jednu branku a utkání je tak do dalších dvou třetin otevřené.
     
    Prostřední dvacetiminutovka bude pokračovat od 14:48.
     
    Statistiky po první třetině:

    Střely na branku 11:6
    Střely mimo 1:2
    Zblokované střely 7:8
    Hity 8:5
    Vhazování 13:8
    Trestné minuty 4:4
     
    Aktéři dnešního zápasu se vracejí na led. Za zhruba šedesát sekund budeme pokračovat.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Hlavní rozhodčí si vyměnili role. První buly vhodil Petr Lacina a Oceláři poslali na první buly druhou pětku. Marcinko prohrál s Bičevskisem.
     
    20:14
    První přerušení rovněž jako v první třetině po ofsajdu týmu, který z pohledu hlavní kamery útočí doprava, takže teď Mladé Boleslavi.
     
    20:37
    Marcinko s Hrňou bojovali za brankou o puk, následně Ševc odzbrojil Kurovského.
     
    20:45
    Jan Růžička přerušuje hru před dotírajícím Kurovským.
     
    20:54
    Adámek z první po buly pálil na branku, ale jeho střelu zblokoval Kotala. Hosté upalovali na druhou stranu, ale Ciencialu vytlačil do velkého úhlu právě Adámek.
     
    21:13
    Hosté se tlačili do třineckého brankoviště, ale Kacetl má puk ve své moci. Vhazuje se před třineckou brankou.
     
    21:17
    Fillmanovu bombu od modré po vyhraném buly odrazil Kacetl svou širokou holí do ochranné sítě.
     
    21:41
    Kovařčík se Špačkem a Rodewaldem chtěli kombinovat v útočném rohu, ale kanadský útočník zlomil hůl a musel jet střídat.
     
    22:24
    Šance hostů! Doudera propadl v útočném pásmu a Boleslavští jeli dva na jednoho. Puk vedl na pravém křídle Kousal, na druhé straně mezitím Hrehorčák dojel a pokryl Najmana, Kousal tak zkusil vystřelit a Kacetl kryje.
     
    22:27
    Ihned po buly zasáhl vysokou holí Jan Stránský (MBL) Milana Douderu a míří na trestnou lavici. Druhá přesilovka zápasu pro Třinec.
     
    23:02
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři museli rozehrávat akci z vlastního pásma trochu komplikovaně, protože Růžička při rozehrávce upadl. Vrána se Stránským odzbrojili Bičevskise, který se snažil šetřit čas, a na druhé straně se právě tato dvojice dostala do akce dva na jednoho. Stránský poslal puk na PETRA VRÁNU a domácí kapitán na dlouhou kličku překonal Jana Růžičku. Oceláři využili přesilovku. Asistence: Matěj Stránský, Martin Růžička. Stav utkání 2:0.
    23:02 Petr VRÁNA - 2:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    23:17
    Po icingu se vhazuje před Růžičkou.
     
    23:33
    Před Růžičkou byl velký provoz a hostující brankář přesně se střelou Adámka od modré upadl. Sudí Lacina situaci zpoza branky viděl a nevyhodnotil jako situaci mimo hokejové regule.
     
    23:50
    Hosté přesunuli hru před Kacetla. Bude se vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    24:36
    Hra se teď přelévala ze strany na stranu. Na třinecké straně pálil Marcinko od modré, Růžička odrazil puk do rohu. Naopak na stranu třinecké branky střílel z jízdy Zbořil a Kacetl odrazil puk vyrážečkou.
     
    25:27
    Hrehorčák dobruslil volný puk v útočném pásmu, ale nikdo mu nedojížděl, tak aspoň poslal puk před branku. Následně ještě atakoval Kousala a hosté měli složitou rozehrávku.
     
    25:36
    Na druhé straně byl sám proti Kacetlovi Jan Stránský. Domácí brankář povyjel a nakonec zneškodnil dobrou šanci hostujícího útočníka.
     
    25:52
    Po vyhození Petra Vrána zakázané uvolnění Třince. Úvod druhé třetiny je dost rozdroben častými přerušeními.
     
    26:29
    Hrozil rychlý kontr domácích. Špaček na pravém křídle dojel puk a poslal jej do druhé vlny na Adámka. Ten nevystřelil z první, ale nepodařilo se mu zpracovat puk ke střele, a tak z toho pro domácí nic není.
     
    27:28
    Hosté jsou teď aktivnější na puku. Jaroměřský aspoň vyvezl puk ze středního pásma do útočné zóny a Oceláři šli střídat.
     
    28:11
    Doudera ztratil v obranném pásmu puk a Flynn jej zkoušel zpoza branky poslat do předbrankového prostoru. Puk cinknul o tyč, ale z vnější strany.
     
    28:45
    Kacetl sebral vysoký puk ze středního pásma a přerušil hru. Je zde komerční přestávka.
     
    29:45
    Dobrých několik desítek sekund, téměř minutu byl puk zašlápnutý u pravého mantinelu z pohledu útoku hostů. Bruslaři nakonec vyjeli s pukem na holi a následně od modré pálil Hrbas.
     
    30:14
    Ofsajd přerušuje hru při přechodu hostů do útočného pásma.
     
    30:48
    Vrána roztáhl hru na Stránského, ten zatáhl hru do útočného pásma a následně z druhé vlny pálil Adámek. Těžká střela pro Jana Růžičku.
     
    31:40
    Oceláři teď podrželi Boleslavské před jejich brankou, ale vyrobili z toho jen střelu Michala Kovařčíka z otočky těsně mimo. Následně Doudera ztratil na modré puk.
     
    32:41
    Hosté teď také pobyli v útočném pásmu, ale nakonec takovou přihrávku nazdařbůh sebral a vyvezl z pásma Kundrátek.
     
    33:03
    Teď se taky dlouze válčilo o puk v útočném pásmu Třince. Sudímu Hodkovi ale došla trpělivost, hru přerušil a nakázal vhazování před Růžičkou.
     
    33:44
    Oceláři se dostali pod tlak ve vlastním pásmu, ale Ševcova přihrávka po obkroužení branky nenašla adresáta. Domácí se pak osvobodili.
     
    33:53
    Po komerční pauze se bude vhazovat před Růžičkou.
     
    I když by se už mělo hrát, hráči krouží po ledové ploše. Vypadá to, že z důvodu nějakého technického problému, budeme chvíli stát.
     
    Tak jedná se o prasklé plexisklo za brankou Ondřeje Kacetla. Tohle musí třinečtí technici vyměnit, aby se mohlo bezpečně pokračovat dál.
     
    Smůla byla, že se tenhle technický problém zrodil poměrně dlouho před druhou přestávkou, hrát se má ještě šest minut. Jinak si myslím, že by sudí poslali hráče do kabin a zbytek druhé třetiny se dohrál na začátku třetí části. Třineckým technikům se už ale sklo podařilo vyměnit, a tak bude druhá třetina pokračovat po desetiminutové komerčně-technické přestávce.
     
    34:28
    Hra se teď stěhuje z pásma do pásma. Nebezpečnějším kombinacím chybí přesnější přihrávka.
     
    34:48
    Jako teď na Stránského, který byl úplně volný na útočné modré. Od třineckých spoluhráčů nedostal přesnou přihrávku a jde střídat.
     
    34:55
    Na druhé straně Jääskeläinen otřel puk o Douderovy nohy a je přerušeno. Vhazovat se bude před Kacetlem.
     
    35:01
    Opět po icingu domácích.
     
    35:20
    Bernadovu střelu od modré viděl Kacetl pozdě, ale dokázal reflexivně vykopnout beton a puk odrazit.
     
    35:37
    Po dalším nahození směrem na třineckou branku Kacetl kryje puk do lapačky a přerušuje hru.
     
    36:03
    Třinec právě vstřelil branku!
    Hosté teď ostřelovali třineckou branku ze všech pozic, ale jejich snažení utnul za brankou Musil. Puk získal v obranném pásmu Adámek a nádhernou přihrávkou vyslal do samostatného úniku MICHAELA ŠPAČKA, který forhendovým naznačením a střelou do horních pater branky překonal Růžičku. Asistence: Marian Adámek, David Musil. Stav utkání 3:0.
    36:03 Michael ŠPAČEK - 3:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    36:14
    Po icingu se vhazuje před Růžičkou.
     
    36:18
    Po vyhraném buly pálil ihned z první Hrňa, ale Růžička jeho pokus odrazil betonem.
     
    37:23
    První třinecká pětka se teď snažila dostat do tlaku, ale nedošlo k přesné finální přihrávce.
     
    37:42
    Martin Růžička vyjel s pukem na holi ze souboje z rohu a zkusil překvapit svého jmenovce odrazem zpoza úrovně brankové čáry o beton, ale puk jen prošel brankovištěm.
     
    37:58
    Ofsajd hostů a vhazování ve středním pásmu.
     
    38:10
    Fillmanova lehce tečovaná střela skončila kousek nad Kacetlovou hlavou a brankou.
     
    39:02
    Dravecký vybojoval v rohu útočného pásma puk, poslal jej na modrou, odkud Jaroměřský odrazem o zadní hrazení do Růžičkova brankoviště. Hostující brankář přerušuje hru a za jeho brankou došlo ještě k valné hromadě. Kromě dvou třineckých beků a domácího brankáře tam jsou úplně všichni včetně rozhodčích.
     
    39:02
    Opět to je fifty fifty. Menší trest dostává David Bernad (MBL) a Patrik Hrehorčák (TRI). Oba za hrubost. Hrajeme čtyři na čtyři.
     
    39:23
    Po aktivitě Martina Růžičky v dobré šanci před Janem Růžičkou promáchl Vrána.
     
    39:46
    Pobyt Třince v útočném pásmu ukončila srážka Ševce s Kundrátkem.
     
    39:56
    Pláněk v dobré šanci! Hostující bek měl puk na bombu na vrcholu kruhu, ale jeho ránu odrazil Kacetl do ochranné sítě.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Oceláři ve druhé třetině již neměli takovou převahu jako v úvodní dvacetiminutovce, ale dokázali navýšit vedení až na tříbrankový rozdíl, který se zrodil v této semifinálové sérii poprvé. Nejprve ve čtvrté minutě rozehráli netradiční přesilovkovou akci Stránský se střelcem Petrem Vránou a druhý gól padl po dálkové přihrávce Adámka na najíždějícího Michaela Špačka, který následně v samostatné akci překonal Růžičku. Hosté nebyli úplně bez šancí, ale spíše než vyložené příležitosti, měli občasný tlak v útočném pásmu. Největší šanci spálil v samotném závěru Pláněk, který tvrdou střelou nepřekonal Kacetla.
     
    Třetí třetina začne cca v 15:51.
     
    Statistiky po druhé třetině:

    Střely na branku 20:17
    Střely mimo 2:12
    Zblokované střely 10:16
    Hity 12:9
    Vhazování 25:20
    Trestné minuty 6:8
     
    Hráči obou týmů už opět krouží po ledové ploše. Za necelou minutu začne třetí dvacetiminutovka.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Ještě 61 sekund se bude hrát čtyři na čtyři. Úvodní buly třetí části hry mezi Marcinkem a Bičevskisem skončilo takovou remízou, ale puk míří na třinecké hole.
     
    40:31
    Doudera nezachytil puk v útočném pásmu a od Doudery se puk dostal ke Gernátovi, který ale vjel do ofsajdu. Stránský ještě dlel v útočném pásmu.
     
    40:52
    Rodewald vybojoval v útočném pásmu puk, ale jeho prohazovačka na Špačka nenašla adresáta. Domácí ale zůstalil u puku a následně takovou schovanou střelu poslal na Růžičku Adámek.
     
    41:10
    Oba týmy jsou kompletní a Zbořil nabral rychlost, ale v útočném pásmu nenašel spoluhráče.
     
    41:44
    Hosté poté, co Roman v útočném pásmu ztratil puk, ujížděli do situace tři na dva. Domácí ji ale dobře dojeli a Ševcovi nezbývali nic moc u pravého mantinelu než poslat puk na Kacetla. Domácí brankář kryje.
     
    42:14
    Kousalova přihrávka byla dlouhá a nepřesná, ale rozhodčí nechávají hru plynout. A tak se o útok na druhou stranu snaží Dravecký.
     
    42:29
    Hosté vyvezli hru ke Kacetlovi, ale před Kousalem s Flynnem přerušuje hru Kacetl.
     
    42:47
    Pláňkovu střelu od mantinelu nemohl Kacetl vidět, ale jeho obrana mu puk srazila za branku. Na druhé straně zavezl útok Marcinko, následně domácí ztrácí puk po nepřesné Jaroměřského přihrávce nebo střele.
     
    43:26
    Po krátkém pobytu bruslařů v útočném pásmu se zase bojuje o puk za Růžičkovou brankou.
     
    44:04
    Teď se rychle přesouvá hra ze strany na stranu. Moc nechybělo, aby se po nedorozumění v hostující rozehrávce dostal k puku u odkryté branky Rodewald.
     
    44:48
    Přesilovka pro Třinec. Jakub Kotala (MBL) trochu ostřeji dohrál v útočném rohu Draveckého a rozhodčí Hodek za to uděluje menší trest.
     
    44:58
    Pláněk vyvezl puk až do útočného pásma a do jeho střely z jízdy vložili domácí obránci hůl, a tak se vhazuje před Kacetlem.
     
    45:22
    Domácí byli v útočném pásmu, ale Gernát otřel přihrávku o Kousala a Třinec hraje zase ze střední zóny.
     
    45:43
    Hosté pošetřili čas v útočném pásmu a Gernát začíná zpoza vlastní branky.
     
    45:54
    Růžička najížděl s pukem na holi ze středního pásma do dobré střelecké situace, ale v pásmu ještě byl o krok Vrána.
     
    46:35
    Oceláři mají problém se udržet v útočném pásmu a tak další akce začíná od Kacetla.
     
    47:00
    Hosté jsou kompletní a Třinec hraje opět proti pěti bruslařům. Jediné pozitivum této přesilovky pro domácí je to, že utekly dvě minuty.
     
    47:25
    Puk drží hosté, ale Šťastný se zdržel ve středním pásmu a následně je z toho ofsajdu. Bude se pokračovat vhazováním ve středním pásmu po komerční přestávce.
     
    47:44
    Šidlíkovo vysoké nahození před branku usměrnil mimo nebezpečný prostor Adámek.
     
    47:50
    Kotala v dobré příležitosti! Hosté drží útočné pásmo.
     
    48:07
    Valentin Claireaux byl v rohu útočného pásma Bruslařského klubu atakován Davidem Musilem (TRI), který dostává menší trest za nedovolené bránění. Přesilovka Mladé Boleslavi.
     
    48:28
    Hosté se drželi v pásmu, ale spíše se s pukem vzájemně honili po hrazení. Gernát s Rodewaldem vyhazují.
     
    48:57
    Ševc koordinuje přesilovku na modré čáře, ale nevyšla mu střela z osy kluziště a Roman vyhazuje.
     
    49:43
    Hosté byli v pásmu, ale Claireauxovu nepřesnou přihrávku narušil Kurovský a následně vyhodil Gernát.
     
    50:15
    Domácí jsou kompletní a Roman se snažil vysunout do brejku Musila. Třinecký obránce vyvezl puk a pošetřil trochu času pro domácí.
     
    51:00
    Gernát se Špačkem se na pravém křídle snažili založil útočnou akci. Nakonec po odrazu končí puk na mladoboleslavské střídačce. Bude se vhazovat ve středním pásmu.
     
    51:23
    Cienciala dobruslil puk, následně střílel z úhlu Hrbas. Adámek odrazil puk a vyvezl jej se svými spoluhráči.
     
    51:54
    Rodewald získal puk v obranném pásmu, vyvezl za červenou čáru a nahodil za Růžičkovu branku. Domácí střídají a hosté budou zakládat další útok.
     
    52:33
    Kurovský získal za brankou puk a centroval na slot pro Marcinka. Hosté vyvezli hru, ale Claireaux neuspěl, a tak další akci zakládají domácí. Hrňa dostal puk z vlastní třetiny.
     
    53:14
    Najman zavezl puk do útočného pásma, předal do strany Flynnovi, který to zkusil z otočky. Zajímavá akce, ale Kacetla by ohrozila jedině v případě, kdyby vůbec nic neviděl. Kacetl puk vykopl.
     
    53:33
    Dravecký vyvezl puk k Janu Růžičkovi, který přerušuje hru. Je zde poslední komerční přestávka normální hrací doby.
     
    53:40
    Roman vyhrál buly a Hrehorčák se málem dostal k puku před brankou Růžičky. Jeho přihrávku z otočky ale zblokovala obrana.
     
    54:10
    Šidlíkova střela od modré se od blokujícího Romana dostala na levou stranu k Pláňovi, jehož střelu z první Kacetl viděl a přikryl. Vhazuje se v útočném pásmu Bruslařského klubu.
     
    54:42
    Cienciala dlouho kroužil s pukem v útočném pásmu, ale žádná cesta ke spoluhráčům se mu neotevřela. Zkusil zavézt puk do útočné zóny sám, ale mezitím mu do ofsajdu vjel Šťastný.
     
    54:51
    Matěj Stránský odjíždí z útočného pásma s bolestivou grimasou. Za sekání odjíždí na trestnou Adam Zbořil (MBL), Oceláři můžou ukrojit další dvě minuty v početní převaze.
     
    55:32
    Oceláři teď celkem úspěšně kombinovali v útočném pásmu, ale dvě Hrňovy střely – po přihrávce Stránského zpoza branky a Freibergse od modré – gólově neuspěly.
     
    56:23
    Jednoznačně nejpohlednější přesilovka domácích. Rodewald střílí z pravého kruhu nad, Oceláři tráví dost času v útočném pásmu.
     
    56:40
    Oceláři přesilovku nedohrají, neboť 11 sekund před koncem početní výhody je za sekání vyloučen Tomáš Marcinko (TRI). Bude se hrát chvíli ve čtyřech a pak následuje přesilovka hostů. Odvolají brankáře?
     
    56:52
    Šťastný probruslil do útočného pásma, předal na levou stranu Ciencialovi, který rychle přenechal Jääskeläinenovi a jeho velmi nebezpečnou střelu z vrcholu kruhu Kacetl lehce usměrnil mimo lapačkou.
     
    57:31
    Hosté kombinovali v útočném pásmu, ale po nepřesné přihrávce od mantinelu vyhazuje Jaroměřský.
     
    57:54
    Domácí drží puk a šetří čas. Kotouč je za Růžičkovou brankou.
     
    58:14
    Zbořilův pokus z ostrého úhlu není přesný, míří nad Kacetlovu branku.
     
    58:28
    Kacetl sebral od zadního mantinelu odražený puk. Za třineckou brankou vznikla rozmíška, po které se bude vylučovat. Zbývá 12 sekund početní výhody Mladé Boleslavi.
     
    58:28
    Za šarvátku jsou vyloučení Maris Bičevskis (MBL) a Martin Gernát (TRI). Oba dostali menší trest za hrubost, bude se pokračovat v přesilovce pět na čtyři hostujícího týmu.
     
    58:45
    Kacetl schoval do lapačky nahození ze středního pásma. Domácí už jsou kompletní. Vhazovat se bude ve třineckém obranném pásmu.
     
    58:59
    Útočící hráč Mladé Boleslavi v Kacetlově brankovišti. Vhazovat se bude ve středním pásmu. Brankář Bruslařského klubu zůstává v brance.
     
    59:02
    Oscar Flynn (MBL) při buly sekl Draveckého do hole a odzbrojil jej. Mladoboleslavskému útočníkovi se vyloučení nepozdává, ale míří na trestnou za nedovolené bránění.
     
    59:27
    Menší trest dostává Erik Hrňa (TRI). Třinecký útočník hasil požár, který vznikl při akci hostů dva na jednoho domácího hráče. Hostujícího útočníka Najmana sekl při zakončení této akce. Hrajeme čtyři na čtyři.
     
    59:33
    Po zakázaném uvolnění se vrací hra před Kacetla.
     
    59:41
    Dalším vyloučeným hráčem je Michael Špaček (TRI), který dostává menší trest za hrubost. Hosté budou hrát do konce třetí třetiny přesilovku čtyři na tři.
     
    Konec zápasu.
     
    Hosté vyhráli buly a ještě pobyli před Kacetlem, vyrobili pouze dvě nepřesné střely po křížné přihrávce z první, takže už nedošlo žádným způsobem k úpravě skóre. Počtvrté z pěti zápasů ve třetí třetině gól nepadl, a tak utkání skončilo výsledkem, který platil po druhé třetině – tedy 3:0. Ondřej Kacetl podruhé v sérii udržel čisté konto a Oceláři dnes zaznamenali vítězství největším brankovým rozdílem v sérii.
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku 24:22
    Střely mimo 4:17
    Zblokované střely 12:27
    Hity 14:9
    Vhazování 35:33
    Trestné minuty 16:16
     
    Finálový mečbol tak získávají třinečtí Oceláři. V úterý 13. dubna série pokračuje zápasem číslo šest na ledě mladoboleslavské ŠKO-ENERGO arény. Domácí nutně musí vyhrát, aby zůstali ještě v sérii, Oceláři budou útočit na třetí finálový postup v řadě. My se z Třince v této sezóně ještě z extraligového hokeje v každém případě přihlásíme – zda to bude při utkání číslo sedm, které by se hrálo ve čtvrtek 15. dubna, budeme vědět až v úterý večer. Já se prozatím loučím a děkuji za pozornost! (16:32:37)

    Michal Samiec

    Góly a asistencie: 6. Martin Růžička (D. Musil, M. Stránský), 24. P. Vrána (M. Stránský, Martin Růžička), 37. Špaček (M. Adámek, D. Musil)


    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Štěpánek) – Gernát, M. Doudera, M. Adámek, D. Musil, Kundrátek, Jaroměřský, Freibergs – Martin Růžička (A), P. Vrána (C), M. Stránský – Hrňa, Marcinko, Kurovský – Rodewald, Špaček, M. Kovařčík – Dravecký (A), Miloš Roman, Hrehorčák.
    BK Mladá Boleslav: J. Růžička (Krošelj) – Ševc (C), Hrbas, Dlapa, Pláněk (A), Šidlík, Fillman, Bernad – J. Strnad, Bičevskis, J. Stránský – Kotala, Cienciala, Šťastný – Jääskeläinen, A. Zbořil (A), Claireaux – Flynn, Najman, P. Kousal.

    Rozhodca: Hodek, Lacina – Lhotský, J. Svoboda
    Třinec 4 3 Mladá Boleslav
    #1 Sobota 03.04.2021 • 15:00
    Třinec - Mladá Boleslav 2:0
    #2 Nedeľa 04.04.2021 • 17:00
    Třinec - Mladá Boleslav 1:3
    #3 Streda 07.04.2021 • 19:00
    Mladá Boleslav - Třinec 1:3
    #4 Štvrtok 08.04.2021 • 19:00
    Mladá Boleslav - Třinec 3:1
    #5 Nedeľa 11.04.2021 • 14:00
    Třinec - Mladá Boleslav 3:0
    #6 Utorok 13.04.2021 • 17:00
    Mladá Boleslav - Třinec 4:2
    #7 Štvrtok 15.04.2021 • 19:00
    Třinec - Mladá Boleslav 3:0