Real Madrid – Liverpool 3:1 (kon.) | Manchester City – Dortmund 2:1 (kon.)
koniec
Real Madrid
3:1 (2:0)
Liverpool FC
Utorok 06.04.2021, 21:00 • Estadio Alfredo Di Stéfano, Madrid • Liga majstrov • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (23:03:58)
     
    Štatistiky zápasu:

    Držanie lopty: 48 % : 52 %.
    Strely na bránu: 6:1.
    Strely mimo: 3:3.
    Rohy: 5:3.
    Ofsajdy: 3:0.
    Fauly: 6:11.
     
    Liverpool predviedol v druhom polčase výrazne lepší výkon, je ale nutné priznať, že po prvom dejstve nebola latka položená príliš vysoko. Hostí vrátil do hry už po 6 minútach druhého polčasu Salah, to ale bolo zo strany Liverpoolu smerom dopredu viac-menej všetko. Hostia sa cez skvele organizovanú obranu Realu napriek územnej prevahe nedostali k žiadnej ďalšej nebezpečnej príležitosti a naopak, ešte viac si skomplikovali pred odvetou svoju situáciu, keď inkasovali druhýkrát v zápase z kopačky Viníciusa Júniora. Real tak úplne zaslúžene ovládol dnešný zápas a do odvety v Anglicku pôjde vo výrazne lepšej pozícii.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Firminovi pri spracovávaní prihrávky odkopol loptu spred vlastnej šestnástky Militao. Liverpool sa rýchlo vrátil na útočnú polovicu, cez zoradenú obranu Realu sa ale nie a nie dostať do streleckej pozície.
     
    90+2
    Salah si v oblúku pred šestnástkou naviedol loptu na strelu, ňou ale trafil len Nacha Fernándeza. I tentokrát sa lopta odrazila na kopačky hráčov Liverpoolu, ktorí v prehustenom priestor pred šestnástkou Realu akoby nevedeli, čo s ňou.
     
    90+1
    Real sa síce v posledných minútach len bráni, útokom Liverpoolu ale chýba moment prekvapenia a priamočiarosť. Domáci ich tak bez vážnejších komplikácií zastavujú.
     
    90
    Nadstavený čas sú štyri minúty.
     
    90
    Robertsonov center od rohovej zástavky odhlavičkoval Militao. Až teraz, po niekoľkých minútach neprerušenej kombinácie hostí, sa dostali Madridčania k lopte.
     
    89
    Robertson nedobehol pas na ľavé krídlo, keďže mu však loptu odkopol Valverde, tak bude nasledovať rohový kop Liverpoolu.
     
    88
    Wijnaldum napriahol k strele zo strednej vzdialenosti, tá ale bola zablokovaná. I tentokrát sa odrazená lopta dostala na kopačky hráčov v červenom.
     
    87
    Hostia sa potom dostali k odrazenej lopte a zatlačili domácich k ich pokutovému územiu. Oblúčik Alexander-Arnolda do šestnástky si spracoval Salah, nedokázal sa ale otočiť s loptou okolo Casemira, ktorý mu ju odkopol.
     
    86
    Alexander-Arnold zastavil nákop na striedajúceho Rodryga. Okamžite potom nakopol loptu na opačnú stranu na Maného, ktorý však prihrávku svojho spoluhráča spracovať nedokázal.
     
    85
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Vinícius Júnior, prichádza Rodrygo.
     
    83
    Žltú kartu za zásah rukou do tváre Viníciusa Júniora dostáva Trent Alexander-Arnold (Liverpool FC). Tento zákrok zjavne vyplynul z frustrácie hostí.
     
    82
    Alcântara vysunul krásnou kolmicou pomedzi obrancov na pravú stranu šestnástky Alexander-Arnolda, ktorého center bol zablokovaný.
     
    81
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Diogo Jota, prichádza Xherdan Shaqiri.
     
    81
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Ozan Kabak, prichádza Roberto Firmino.
     
    80
    Napriek tomu držia domáci guľatý nezmysel naďalej na svojich kopačkách a stále ho nepožičiavajú hosťom. Tí sa musia brániť ďalšej „vlne“ útoku Realu Madrid.

    Michal Sadlek

    Góly: 27. Vinícius Júnior, 36. Asensio, 65. Vinícius Júnior – 51. M. Salah

    Karty:   49. L. Vázquez (REA) – 39. Mané (LIV), 56. Th. Alcântara (LIV), 83. Alexander-Arnold (LIV)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 3:3. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 6:11.
    Real Madrid: Courtois – L. Vázquez, Militao, Nacho Fernández, F. Mendy – Kroos, Casemiro, Modrić – Asensio (70. Valverde), Benzema (C), Vinícius Júnior (85. Rodrygo).
    Náhradníci: Altube, Lunin – Isco, Arribas, M. Díaz, Chust, Marcelo, Odriozola Arzallus, Rodrygo, Valverde.

    Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold, Kabak (81. Firmino), N. Phillips, Robertson – Keïta (42. Th. Alcântara), Fabinho, Wijnaldum (C) – M. Salah, Diogo Jota (81. Shaqiri), Mané.
    Náhradníci: H. Davies, Adrián – Cain, Th. Alcântara, B. Davies, Shaqiri, Tsimikas, Oxlade-Chamberlain, Jones, Firmino, Milner, R. Williams.

    Rozhodca: Brych – Borsch, Lupp (GER)
    Streda 14.04.2021
    Liverpool - Real Madrid 0:0

    Karty:   25. Robertson (LIV), 59. N. Phillips (LIV) – 25. Casemiro (REA)

    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 8:1. Rohy: 11:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 10:5.