Buffalo – NY Rangers 3:2 (1:0 po s.n.) | Montreal – Ottawa 3:6 (kon.) | NY Islanders – Philadelphia 3:2 (1:0 po s.n.)
Carolina – Dallas 2:3 (kon.) | Florida – Columbus 5:2 (kon.) | Colorado – St. Louis 2:1 (kon.)
Vegas – Minnesota 1:2 (kon.) | LA Kings – San Jose 2:3 (kon.) | Tampa Bay – Detroit 1:5 (kon.)
NJ Devils – Washington 4:5 (kon.) | Florida – Columbus 3:0 (kon.)
koniec
New Jersey Devils
4:5 (1:1, 1:2, 2:2)
Washington Capitals
cz Nedeľa 04.04.2021, 21:07 • Prudential Center, Newark • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásný nedělní večer! Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi New Jersey Devils a Washingtonem Capitals.
     
    New Jersey Devils

    Vzhledem k současné situaci by bylo velkým překvapením, pokud by se ještě Ďáblové dokázali probojovat do vyřazovací části. Momentálně ve Východní divizi okupují předposlední sedmou příčku, přičemž ztráta na čtvrtý Boston čítá jedenáct bodů, a to mají ještě Medvědi odehráno o jedno utkání méně. Ani forma nehraje ve prospěch Ruffových svěřenců, kteří v posledních pět utkáních zvítězili jedinkrát, porazili 1:0 Boston. Týmovou produktivitu vede dvojice Pavel Zacha, Ty Smith s 19 body.
     
    Washington Capitals

    Mužstvo z hlavní města USA řeší úplně jiné starosti než jeho nedělní soupeř. Hokejisté Capitals kralují Východní divizi s dvoubodovým náskokem na New York Islanders, jen o skóre horší je třetí Pittsburgh. Lavioletteho družina sice dvě z posledních tří utkání prohrála, ale pokud se podíváme na dlouhodobější statistiku, tak z předešlých čtrnácti střetnutí prohráli pouze třikrát. Naposledy sehrál Washington duel právě s New Jersey, které porazil 2:1 po prodloužení. Nejproduktivnějším hráčem týmu je s 38 body Nicklas Bäckström.
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    Pavel Zacha (NJD)
    Vítek Vaněček (WSH)
    Zdeno Chára (WSH)
    Jakub Vrána (WSH)
    Richard Pánik (WSH)
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Úvodní sestavy:

    New Jersey Devils: Blackwood (Wedgewood) – Severson (A), T. Smith, P. K. Subban, D. Kulikov, Vatanen, R. Murray – Šarangovič, Zajac (A), Kuokkanen – N. Merkley, J. Hughes, A. Johnsson – Wood (A), Zacha, M. Malcev – J. Boqvist, M. McLeod, Bratt.

    Washington Capitals: Samsonov (Vaněček) – Carlson (A), Dillon, J. Schultz, Orlov, Jensen, Chára – Oshie, Eller, Ovečkin (C) – T. Wilson, Bäckström (A), Sheary – Sprong, Kuzněcov, Pánik – Hathaway, Dowd, Hagelin.

    Rozhodčí: Sutherland, MacDougall – Knorr, MacPherson.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Zápas mezi New Jersey a Washingtonem právě začal! Buly opanoval Nicklas Bäckström, tudíž první útok patří favoritovi dnešního střetnutí, Capitals.
     
    00:45
    Hosté dostali kotouč do útočného pásma, ale dlouhou u něj nezůstali. Dobře zapracoval Ty Smith, jenž vypíchl puk z pod hole Ovečkinovi.
     
    01:17
    Daniel Sprong při kličkované neudržel rovnováhu a upadl. Volný kotouč sebral Damon Severson, vysokým obloučkem jej poslal do středního pásmu.
     
    01:51
    Další útočnou akci Washingtonu zastavil hvizd rozhodčího. Zakázané uvolnění, kterým způsobil příliš prudkým pasem Carlson.
     
    02:21
    Na ledě poprvé čtvrtá útočná lajna Ďáblů. Malcev našel mezi kruhy McLeoda, jehož zakončení z otočky vykopl Samsonov pravým betonem.
     
    02:46
    Hokejisté v bílých dresech získali pevnou pozici v útočné třetině. Po nahrávce na modrou pálil John Carlson, Blackwood touš udržel ve výstroji.
     
    03:17
    Devils právě vstřelili branku!
    Aktivněji do zápasu vstoupili hosté, avšak skórují domácí! Skvělou práci odvedl Merkley, jenž po pravém mantinelu zavezl touš do útočné třetiny, načež s hlavou nahoře našel mezi kruhy úplně volného TRAVISE ZAJACA, ten střelou z první vymetl pavouky v pravé šibenici. Asistence: Nick Merkley a Ryan Murray.
    03:17 Travis ZAJAC - 1:0
     
    04:21
    Domácí hráče vstřelený gól viditelně nakopl. V tlaku pokračuje elitní útočná formace, Janne Kuokkanen z úhlu trefil pouze oblouk brány.
     
    04:47
    Hokejisté Capitals se osvobodili, ale ne na dlouho. Jegor Šarangovič objel bránu soupeře a zkusil touš zasunout k bližší tyči. Neuspěl.
     
    05:08
    Gólman Mackenzie Blackwood byl v pozoru poté, co přes obránce vypálil Alexandr Ovečkin. Severson pokus zblokoval, brankář s pomalu letícím pukem neměl žádné potíže.
     
    05:44
    Situaci dva na dva nevyřešil Jevgenij Kuzněcov ideálně. Spoluhráč Sprong mu najel do dobré pozic, ale Rus zvolil nepřesnou střelu.
     
    06:22
    I Ďáblové předvedli rychlý brejk. V přečíslení tří proti dvěma Pavel Zacha nahrál na pravou stranu Subbanovi, jenž zápěstím trefil Cháru.
     
    06:47
    Menší zaváhání si neodpustil Ilja Samsonov, který neudržel v lapačce pokus Šarangoviče. Dorážel Travis Zajac, ale pouze do betonu brankáře.
     
    07:28
    Velkou rychlost nabral ve středním pásmu Richard Pánik. Slovenský útočník završil individuální akci křižnou střelou těsně vedle pravé tyčky.
     
    07:46
    Další příležitost Capitals spálil Alexandr Ovečkin. Ostrostřelec obdržel nahrávku na vrcholek pravého kruhu, příklepem vysoko přestřelil.
     
    08:20
    Po delší době přichází přerušení hry. Na vině je postavení mimo hru domácího celku, Damon Severson zpracoval nahrávku až za modrou.
     
    08:49
    Spoluhráčům vypomohl s rozehrávkou Ilja Samsonov. Zachoval před forčekujícím Malcevem chladnou hlavu, přihrál po mantinelu Orlovovi.
     
    09:16
    Washington právě vstřelil branku!
    Vyrovnáno! Parádní individuální akcí se o srovnání stavu postaral T. J. OSHIE. Americký forvard obdržel nahrávku od Dillona, probojoval se za záda Kulikova, najel si před gólmana, a bekhendem poslal kotouč nechytatelně nad jeho levé rameno. Asistence: Alexandr Ovečkin a Brenden Dillon.
    09:16 T. J. Oshie - 1:1
     
    10:11
    S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Michail Malcev. Podobně jako Oshie se protlačil na hranu brankoviště, odkud ale trefil pouze výstroj Samsonova.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    10:32
    Damon Severson dlouho otálel s rozehrávkou, čehož využil Nicklas Bäckström. Švédský útočník našel mezi kruhy Hathawaye, jehož pokus zastavil obětavě padající Subban.
     
    11:00
    Za brankou bojoval proti početní přesile Pavel Zacha. Neuspěl, obrovitý Zdeno Chára byl nad jeho síly. Slovák hru přemístil do střední třetiny.
     
    11:43
    Nahrávku Brendena Dillona Ovečkin jen protečoval do útočného pásma, aby se nemohlo pískat zakázané uvolnění a odjel střídat.
     
    12:06
    Dmitrij Orlov obdržel nahrávku na modrou čáru. Zakvedlal s pukem a poslal jej nad bránu, skrze velký počet těl ale černý guma až k Blackwoodovi neprošla.
     
    12:44
    Nahrávku Wooda na Palmieriho zpomalil Dowd, čehož využil k zisku kotouče Nick Jensen. Zkusil založit rychlý protiútok, ale Sprong na puk nedosáhl.
     
    13:18
    Damon Severson si společně se Smithem poradil s dotírajícím Ovečkinem. Parťákovi z obrany nahrál o mantinel, druhý jmenovaný obránce pak měl před sebou volnou dálnici.
     
    13:30
    Zmiňovaný bek Smith projel až do útočného pásma. Od levého mantinelu nahodil na bránu, Janne Kuokkanen tečoval černou gumu těsně vedle pravé tyčky.
     
    14:21
    Ruský snajpr Alexandr Ovečkin si protáhl střídání, ale útočnou třetinu pro svůj tým vybojovat nedokázal. V minisouboji prohrál se Subbanem.
     
    14:44
    Útok Capitals táhl jiný z Rusů, a sice Jevgenij Kuzněcov. Průnik středem završil ránou zápěstím do tvrzeného skla za brankou.
     
    15:23
    Slabé nahození P. K. Subbana od modré čáry nemohlo nadělat Samsonovovi žádné problémy. Nastavil lapačku a kotouč v ní uschoval.
     
    15:55
    V posledních minutách jsou lepším týmem Ďáblové. Běloruský útočník Jegor Šarangovič zkusil překvapit brankáře pokusem z úhlu, Samsonov se nedal.
     
    16:25
    Nicklas Bäckström prokličkoval skrze dvojicí protihráčů, načež přihrál na modrou Chárovi. Slovák vypálil tvrdou střelu vedle pravé tyčky.
     
    16:54
    Hra přerušena z důvodu úspěšného zákroku Mackenzieho Blackwooda. Domácí brankář si povyjel proti střele Pánika, kterou udržel v rukavici.
     
    17:02
    Krátce po buly měl fantom New Jersey další práci. Z oblíbené pozice, z levého kruhu, pálil Alexandr Ovečkin, i v tomto případě hrála prim lapačka.
     
    17:36
    Miles Wood využil volnějšího prostoru po pravém mantinelu k průniku do útočné třetiny. Zadovkou následně uvolnil Zachu, Čech střílel vysoko nad břevno.
     
    18:14
    Ofenzivu Devils podpořil Ryan Murray. Obránce si nabruslil mezi kruhy od levého mantinelu, zápěstím prověřil tvrdost Samsonovovy vyrážečky.
     
    18:49
    Travis Zajac v rohu kluziště vybojoval kotouč na úkor Oshieho. Naslepo nahrával před bránu, kde neměl žádného ze spoluhráčů.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:21
    Situaci uklidňuje za vlastní brankou Dmitrij Kulikov. Do tohoto prostoru ujel z důvodu forčekujícího Kuzněcova, načež přihrál po mantinelu Seversonovi.
     
    19:31
    Závar v brankovišti Washingtonu neskončil gólem! Volného puku si všiml mladičký Jack Hughes, ale nezakončil, protože jej zezadu krosčekoval Carl Hagelin. Jasné dvě minuty.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Střely na branku po 1. třetině: 17 – 5
     
    Po první třetině je skóre utkání mezi New Jersey a Washingtonem vyrovnané 1:1. Do vedení šli ve 4. minutě domácí, kdy se po výborné práci Merkleyho prosadil z mezikruží Travis Zajac. Těsný náskok vydržel Ďáblům do 10. minuty, pak T. J. Oshie projel kolem Kulikova, najel před bránu a bekhendem zakončil nad gólmanovo rameno. Ve druhé polovině úvodní dvacetiminutovky měli více ze hry domácí, ale stav se již do sirény nezměnil.
     
    Další třetina začne přibližně v 22:01.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Domácí se mohou těšit ještě z minuty a půl dlouhé přesilové hry, trest si do prostředního dějství přenesl Hagelin.
     
    20:37
    Těžkou nahrávku zpracoval Ty Smith na modré čáře bruslí. Po levé straně našel Hughese, jenž napříč pásmem uvolnil Zachu. Proti jeho střele se Samsonov přesunul a předvedl výborný zákrok lapačkou.
     
    21:11
    Další střelecký pokus mezi tři tyče zaznamenal Jack Hughes. Americký forvard zůstal nepokrytý mezi kruhy, gólmana trefil do hrudi.
     
    21:31
    Carl Hagelin je zpět, jeho dvouminutový trest za krosček nebyl potrestán, ačkoli Ďáblové měli několik slibných příležitostí. Pokračuje kombinace v útočném pásmu.
     
    22:02
    Ruský útočník Alexandr Ovečkin obral Hughese a nastartoval motory po pravém mantinelu. V plném sprintu pálil příklepem těsně nad břevno.
     
    22:46
    Rychle na druhou stranu. pro změnu po levé lajně ujel svému osobnímu strážci Jesper Bratt, křižnou střelu poslal těsně vedle levé tyčky.
     
    23:09
    Vyhození Damona Seversona se od tvrzeného skla odrazilo mimo hrací plochu. O vyloučení nemůže být řeč, vhazování proběhne po Blackwoodově levici.
     
    23:21
    Washington právě vstřelil branku!
    Velká smůla pro domácí, štěstí pro hosty! CONOR SHEARY dostal nahrávku do pravého kruhu od Orlova, následně vypálil bez přípravy. Smolařem je Severson, který kotouč nezblokoval mimo bránu, pouze zpomalil. Překvapený Blackwood reagoval pozdě, puk spatřil až za zády. Asistence: Dmitrij Orlov a Justin Schultz.
    23:21 Conor SHEARY - 1:2
     
    24:30
    New Jersey je střelecky výrazně aktivnějším týmem, přesto prohrává. Washington konkurentovi uděluje pořádnou lekci z efektivity.
     
    24:50
    Miles Wood ovládl buly, na němž musel nahradit vykázaného McLeoda. Následně puk získal Andreas Johnsson, který přejel středovou čáru a nahodil za branku soupeře.
     
    25:27
    Tvrdý hit si pro krajana Ovečkina připravil Dmitrij Kulikov. Za brankou ho tvrdě narazil na na hrazení, ostrostřelec Capitals skončil na ledě.
     
    25:49
    Slibnou příležitost hostujícího mužstva zastavil P. K. Subban, jenž podklouzl a vlastní svatyni vychýlil ze svého postavení. Vlastně tak odvedl dobrou práci, Sheary byl v dobré palebné pozici.
     
    26:17
    Snahu Devils zastavil hvizd čárového rozhodčího. Pavel Zacha udělal v blízkosti útočné modré čáry kličku navíc, čímž překvapil Bratta. Výsledkem byl ofsajd.
     
    26:40
    Nick Jensen ujel do vlastního pásma, aby měl větší prostor pro rozehrávku. Kolem nastavené hokejky Johnssona našel hůl spoluhráče Dillona.
     
    27:03
    Pokud by si Jesper Bratt poradil s těžkým zpracováním, postupoval by spolu se Zachou sám na gólmana. Nepodařilo se, kotouč dojel za bránou.
     
    27:36
    V defenzivě na jedničku zapracoval Ryan Murray, který padl do střely Ovečkina, černá guma přes jeho tělo vyletěla vysoko nad bránu.
     
    27:58
    Premiérovou přesilovku si zahrají hokejisté Capitals. Dmitrij Kulikov holí trefil do obličeje krajana Ovečkina. V jeho tváři není viditelné krvavé zranění, trest tak zůstává dvouminutový.
     
    28:09
    Washington právě vstřelil branku!
    Tak to bylo rychlé! Střela zápěstím v podání Bäckströma Blackwoodovi vypadla a puk pomalu letěl do brány. Celou situaci ještě pojistil ALEXANDR OVEČKIN, jenž kotouči za brankovou čáru pomohl a potrestal tak nedovolený zákrok na svou osobu. Asistence: Nicklas Bäckström a Jevgenij Kuzněcov.
    28:09 Alexandr OVEČKIN - 1:3
     
    29:12
    Hosté jsou při chuti, což je pochopitelné. Střel mají dvakrát méně než soupeř, přesto disponují dvoubrankovým vedením. To není dobrá vizitka pro ofenzivu Ďáblů.
     
    29:46
    Ty Smith obdržel nahrávku na modrou čáru. Dlouho neotálel a vypálil tvrdou střelu do horních pater tabulky, kde se objevila Samsonovova lapačka.
     
    30:10
    Utkání se přehouplo do své druhé poloviny. Mužstvo z hlavního měst USA vede o dvě branky, efektivita dnes hraje v jejich prospěch. Momentálně ale útočí domácí.
     
    30:44
    Ilja Samsonov zatím chytá velmi spolehlivě. Chytře povyjel proti pokusu Jegora Šarangoviče, černou gumu chytil do rukavice.
     
    31:32
    Obránce Brenden Dillon zkusil udržet útočné pásmo, ale kotouč dojel až za modrou čárou. Čárového rozhodčího proto donutil přerušit hru z důvodu ofsajdu.
     
    31:55
    Finský zadák Sami Vatanen nevyužil skutečnosti, že proti němu stojící Sheary ztratil hokejku. Při pokusu o nahození trefil protihráčovi pravou brusli.
     
    32:20
    Dnes dvoubodový Aleandr Ovečkin zaútočil na třetí bod, druhý gól. Rána švihem nabrala velkou rychlost, avšak postrádala přesnost, proletěl vedle levé tyče.
     
    32:48
    Ďáblové si zahrají druhou početní převahu v utkání. Za vlastní bránou nezabrzdil včas nizozemský útočník Daniel Sprong, pravou bruslí podrazil nic netušícího Merkleyho.
     
    33:13
    O svou druhou trefu v zápase se pokusil rovněž T. J. Oshie, a to dokonce v oslabení. Rychlonohý Američan ujel po levém mantinelu Murraymu, ale Blackwooda z prakticky nulového úhlu nepřekvapil.
     
    33:38
    Pokus Damona Seversona vykopl Samsonov pravým betonem jenom před sebe. S dorážkou přispěchal Hughes, ale i on trefil jen pravou nohu gólmana!
     
    34:01
    Jack Hughes si vyměnil touš se Zachou, načež přihrál do palebné pozice Ty Smithovi. Ten celou akci přibrzdil, ale nakonec vypálil, jenže hodně nepřesně.
     
    34:48
    Daniel Sprong je zpět ve hře. Domácí zatlačili již unavenou čtveřici pod velký tlak, snížení visí ve vzduchu! Zatím ovšem chybí střelecké pokusy.
     
    35:32
    Hosté stále nemohou odjet na střídačku! Do levého kruhu dostal nahrávku Jegor Šarangovič, který mířil na bližší tyč, ale trefil jen brankovou konstrukci! Kuokkanen už zvedal ruce do vzduchu.
     
    35:52
    Hráči v bílých dresech se dočkali, mohou si odjet vydechnout. Pokus Smithe zblokoval Wilson, vysoko letící puk vzápětí Schultz rukavicí hodil pryč z obranné třetiny.
     
    36:20
    Další faul, další podrážení, další přesilovka pro New Jersey. Na lavici hanby beze slova odjíždí Jevgenij Kuzněcov, jenž podrazil Šarangoviče.
     
    36:34
    Početní převaha domácího mužstva dlouho netrvala. Pavel Zacha totiž při snaze zabránit Hagelinovi ve vyhození přesekl Švédovi hokejku.
     
    37:05
    Alexandr Ovečkin nabruslil do útočné třetiny, načež chtěl nezištnou zadovkou předat kotouč Schultzovi. Dobře zakročil jiný Rus Malcev, který nahrávku vystihl a touš poslal o mantinel do středního pásma.
     
    37:42
    Devils právě vstřelili branku!
    Domácí jsou znovu na kontakt! JEGOR ŠARANGOVIČ v obranném pásmu nejprve převzal nahrávku od Murrayho. Běloruský útočník posléze najel středem do útočné třetiny a střelou přes obránce prostřelil Samsonova mezi pravým betonem a vyrážečkou. Asistence: Ryan Murray a Jack Hughes.
    37:42 Jegor ŠARANGOVIČ - 2:3
     
    38:19
    Vyrovnání viselo na vlásku! Damon Severson obdržel ideální nahrávku do hokejky na pravou stranu a mířil do horní poloviny brány. Fantasticky se ovšem přemístil Ilja Samsonov, jenž obránci ukradl gól lapačkou!
    38:19 Skvělý zákrok Samsonova proti střele Seversona
     
    38:35
    Vzápětí přichází vyloučení na domácí straně. Na trestnou lavici je poslán P. K. Subban. Ten nezachytil pohyb Kuzněcova, kterého ve finále podrazil.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:11
    Domácí se prvnímu útoku ubránili na jedničku. Pokus Bäckströma zblokoval Murray, přes všechny čáry posléze odpálil kotouč Travis Zajac.
     
    39:46
    Alexandr Ovečkin mohl střílet, ale ještě hledal před branku najíždějícího Kuzněcova. Tomu Ty Smith v klíčový moment dokázal zablokovat hokejku.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Střely na branku po 2. třetině: 31 – 12
     
    Prostřední dějství nabídlo tři zásahy do černého, do třetí třetiny půjde v lepší pozici Washington. Hráči Capitals dokonali obrat ve 24. minutě, kdy se šťastně trefil Conor Sheary za velkého přispění bránícího Seversona. Svěřenci kouče Lavioletteho dokonce ve 29. minutě odskočili do dvougólového náskoku zásluhou branky Alexandra Ovečkina z přesilové hry, ale Ďáblové ještě před odchodem do šaten dokázali snížit, střelou přes obránce rozvlnil síť Jegor Šarangovič. Stále platí, že Devils výrazně častěji střílí, přesto musí dotahovat manko.
     
    Další třetina začne přibližně v 22:58.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Rozběhla se poslední dvacetiminutovka základní hrací doby. Washington vede o jeden gól, ale New Jersey soupeři určitě nedá nic zadarmo. Můžeme se těšit na dramatickou podívanou.
     
    40:35
    V úvodu třetí části ještě dobíhal trest P. K. Subbana. Domácí hráči půl minutu ubránili bez větších problémů, nyní už je kanadský bek zpět ve hře.
     
    41:14
    Příležitost pro Ďábly. Lars Eller totiž v útočném pásmu nesmyslně přepůlil hokejku Damonu Seversonovi, za což obdržel trest na dvě minuty.
     
    41:36
    Úvod početní převahy hokejistů, v červených dresech rozhodne nevyšel podle představ. Nahození Ovečkina obránce Smith na modré neudržel.
     
    42:07
    Přihrávka Pavla Zachy po mantinelu se nesetkala s úspěchem. Adresát Jack Hughes v minisouboji prohrál se Schultzem, ten Capitals osvobodil.
     
    42:41
    Washington právě vstřelil branku!
    Místo kýženého vyrovnání Devils přichází gól při vlastním oslabení v podání Capitals! Hathaway v přečíslení dvou na jednoho nahrál bekhendem CARLU HAGELINOVI a švédský útočník bez problémů umístil puk za záda ležícího Blackwooda. Asistence: Garnet Hathaway a Brenden Dillon.
    42:41 Carl HAGELIN - 2:4
     
    43:27
    Pavel Zacha obdržel nahrávku mezi kruhy, odkud zkusil vystřelit, ale pokus zápěstím mu vůbec nevyšel. Zamířil o pořádný kus nad břevno.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    43:58
    Domácí si prodloužili pobyt v útočné třetině, ale třetí gól nevsítili. Po pobídce od Malceva pálil kanadský obránce P. K. Subban vedle pravé tyče.
     
    44:22
    Na zteč se vydala dvojice hokejistů v bílých dresech. Lars Eller hledal Bäckströma, ten si s těžkým zpracováním neporadil, proto hrají znovu domácí.
     
    44:56
    Prostor k zakončení Šarangovičovi nedal Brenden Dillon. Běloruského konkurenta vystál do posledního momentu a střelu zblokoval pravou nohou.
     
    45:12
    Snahu Ďáblům upřít nelze, ale řešení finální fáze pokulhává. Jack Hughes marně natahoval hokejku za prudkou nahrávkou Seversona. Zakázané uvolnění.
     
    45:31
    Washington právě vstřelil branku!
    Souhra tří ruských hráčů ještě více přibližuje Washington vítězství. Orlov předal touš Ovečkinovi, který byl ve složité pozici pro střelu, proto nahrál JEVGENIJU KUZNĚCOVOVI. Tomu jen stačilo nastavit hokejku a poslat puk do odkryté brány. Asistence: Alexandr Ovečkin a Dmitrij Orlov.
    45:31 Jevgenij KUZNĚCOV - 2:5
     
    46:31
    Nechybělo moc, aby hosté vstřelili šestý gól. Nahození Dillona tečoval Nicklas Bäckström, Mackenzie Blackwood vykopl beton na poslední chvíli.
     
    46:51
    Mladičkého amerického útočníka Jacka Hughese zastavil hvizd čárového rozhodčího. Ofsajdovému postavení spoluhráče vystavil netrpělivý Wood.
     
    47:20
    Střeleckou listinu chtěl rozšířit Brenden Dillon. Pokus zápěstím od levého mantinelu přizvedl blokující Damon Severson do ochranné sítě.
     
    47:46
    Rozhodčí rozpažil, proto Ilja Samsonov vyjel za bránu pomoci s rozehrávkou. Zachoval klid a odvážně středem uvolnil Schultze.
     
    48:26
    Těžko říct, proč nyní Michail Malcev vůbec nehrál. Nahrávka od McLeoda jej trefila do brusle, ale ruský útočník jako by vůbec kotouč neviděl, protože nereagoval.
     
    48:52
    Dmitrij Orlov napálil hned prvního clonícího hráče Šarangoviče. Bělorus vystartoval na zteč, ale černou gumu dostihl až za brankou soupeře, kde podlehl přečíslení.
     
    49:03
    Sami Vatanen měl velké štěstí, že vyhození z obranné třetiny trefilo tvrzené sklo a až pak vyletělo mimo hrací plochu. Vyhnul se tak dvouminutovému trestu.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    49:35
    Váhající Ty Smith inkasoval tvrdý hit za vlastní svatyní od Jensena. Přesto zvládl rozehrát, hokejkou posunul touš k Ryanu Murraymu.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Hráči Washingtonu mají blízko vítězství. Vedou rozdílem tří gólů a do defenzivy zatím ve třetí části pracují velmi dobře.
     
    50:15
    Devils právě vstřelili branku!
    Ďáblové bojují! Pavel Zacha za brankou obral Dillona a bekhendem přihrál JESPERU BRATTOVI. Ten se i s notnou dávkou štěstí dostal k zakončení, forhendem poslal kotouč neomylně k levé tyči. Asistence: Pavel Zacha.
    50:15 Jesper BRATT - 3:5
     
    51:22
    Na rozehrávajícího Seversona zatlačil Nic Dowd. Kanadský obránce se nenechal rozhodit a napříč pásmem našel kolegu z obrany Smithe.
     
    51:44
    Dobrou práci odvedl Travis Zajac. Jeho nahrávka sice byla zblokovaná, ale puk si sám dojel, načež bekhendový pokus zvedl do ochranné sítě Schultz.
     
    52:16
    Je zjevné, že hosté začali hrát více do defenzivy. Stále mají k dobru dva góly, o tento náskok by pochopitelně neradi přišli. Domácí ale bojují alespoň o bod.
     
    52:46
    Ilja Samsonov společně s obránci přestál bez úhony nájezd elitní útočné formace soupeře. Zajac nahrál Kuokkanenovi, který z voleje přestřelil.
     
    53:14
    V souboji jeden na jednoho byl úspěšnější bránící Ryan Murray. Poradil si s forčekujícím Richardem Pánikem, jehož hit bez problémů odrazil.
     
    53:57
    Dmitrij Orlov přejel středovou čáru, načež vyhodil za branku soupeře. Dopřál tak nejenom sobě, ale i zbylým čtyřem spoluhráčům na ledě možnost k vystřídání.
     
    54:23
    Po pravém mantinelu najel do útočné třetiny Tom Wilson. Nahazoval na teč, před branku najížděl Dowd. Toho ale udržel na uzdě Damon Severson.
     
    54:49
    Michail Malcev zkusil odvážně proniknout mezi dvěma protihráči. Podle očekávání neuspěl, Nick Jensen a Brenden Dillon soka skřípli do kleští.
     
    55:23
    Nejrychleji dojel za nahozeným kotoučem Ovečkina bránící P. K. Subban. Na záda mu nepříjemně dýchal Eller, ale obránce si poradil, našel Zachu.
     
    55:53
    Devils právě vstřelili branku!
    Drama nabírá na obrátkách, domácí snižují na rozdíl jediného gólu! Merkley s TRAVISEM ZAJACEM si zopakovali spolupráci předcházejícímu prvnímu gólu střetnutí. Tentokráte obdržel druhý jmenovaný nahrávku na levou stranu, odkud forhendem prostřelil přesunujícího se brankáře. Asistence: Nick Merkley a Ryan Murray.
    55:53 Travis ZAJAC - 4:5
     
    56:32
    Hokejisté v červených dresech jsou při chuti. Okamžitě podnikli další útočný výpad, který ale neskončil vyrovnávací trefou, Bäckström zastavil Kuokkanena.
     
    56:59
    Za Capitals zahrozil Conor Sheary. Prokličkoval se až mezi kruhy, ale na střelu mu nezbylo dostatek sil, po ledě pouze trefil gólmanův beton.
     
    57:23
    P. K. Subban nahodil do útočného pásma a odjel střídat. Ke kotouči dojel nejrychleji Zdeno Chára, oblouček poslal chytře do středné třetiny.
     
    57:45
    Brenden Dillon způsobil zakázané uvolnění, Alexandr Ovečkin na kotouč nedosáhl. Mackenzie Blackwood odjíždí na střídačku, domácí zkouší powerplay!
     
    58:17
    Dobrou práci odvedl Alexandr Ovečkin. Vystihl nahrávku Zachy na Hughese a s pomocí mantinelu poslal hrací předmět mimo obranné pásmo.
     
    58:44
    Nyní se Ďáblové sami připravili o několik vteřin. Michael McLeod byl bez puku rychlejší než Jegor Šarangovič, čárový rozhodčí odpískal postavení mimo hru.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:11
    Travis Zajac tvrdou střelou trefil Šarangoviče, který se nedokázal zorientovat dostatečně rychle. Na zakázané uvolnění posléze vyhodil touš Dmitrij Orlov.
     
    59:34
    Komplikace Vatanen zvládl, puk, který mu sjel z čepele, na podruhé rozehrál tak, jak chtěl. Nick Merkley vzápětí nabil Subbanovi, jehož pokus ukryl Samsonov v lapačce.
     
    59:54
    Washington je velmi blízko vítězství. Zdeno Chára vyšel vítězně ze souboje v rohu kluziště a i on bez přemýšlení odpálil kotouč na icing. Domácí mají posledních šest vteřin.
     
    Konec zápasu.
     
    Ďáblové z New Jersey v koncovce utkání mohutně dotahovali, ale tříbrankové manko nakonec stáhnout nedokázali, z vítězství 5:4 se radoval hostující Washington.

    Hosty přiblížil vítězství ve 43. minutě Carl Hagelin, jenž při vlastním oslabení vrátil Capitals dvougólové vedení, které ještě navýšil ve 46. minutě po spolupráci tří Rusů Jevgenij Kuzněcov. Domácí ale střetnutí nezabalili a v počátku závěrečné desetiminutovky snížil na 3:5 Jesper Bratt a na kontakt Devils o pět minut později dostal svým druhým gólem Travis Zajac. Vyrovnat se ale už domácím nepodařilo ani při závěrečné powerplay.

    Svěřenci kouče Lavioletteho odskočili v čele Východní divize New Yorku Islanders na rozdíl dvou bodů. New Jersey zůstává sedmé, na poslední postupovou příčku do play-off, kterou momentálně okupuje Boston, ztrácí jedenáct bodů.
     
    Dnešnímu utkání přihlíželo 3 600 diváků.
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 39 – 19 | Přesilová hra: 0/4 – 1/3 | Trestné minuty: 6 – 8

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Mackenzie Blackwood (NJD) – 14 zákroků, 5 OG, úspěšnost 73,7%, odchytal 57:45
    Ilja Samsonov (WSH) – 35 zákroků, 4 OG, úspěšnost 89,7%, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Pavel Zacha (NJD) – 0+1, 0 účast, 2 střely na branku, TM 2, čas na ledě 17:46
    Zdeno Chára (WSH) – 0+0, 0 účast, 1 střela na branku, TM 0, čas na ledě 18:22
    Richard Pánik (WSH) – 0+0, -2 účast, 1 střela na branku, TM 0, čas na ledě 8:43

    Tři hvězdy utkání

    1. Alexandr Ovečkin (WSH) – 1+2
    2. Jevgenij Kuzněcov (WSH) – 1+1
    3. Travis Zajac (NJD) – 2+0
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (23:57:49)

    Milan Huppert

    Góly a asistencie: 4. Zajac (N. Merkley, R. Murray), 38. Šarangovič (R. Murray, J. Hughes), 51. Bratt (Zacha), 56. Zajac (N. Merkley, R. Murray) – 10. Oshie (Ovečkin, Dillon), 24. Sheary (Orlov, J. Schultz), 29. Ovečkin (Bäckström, Kuzněcov), 43. Hagelin (Hathaway, Dillon), 46. Kuzněcov (Ovečkin, Orlov)


    New Jersey Devils: Blackwood (Wedgewood) – Severson (A), T. Smith, P. K. Subban, D. Kulikov, Vatanen, R. Murray – Šarangovič, Zajac (A), Kuokkanen – N. Merkley, J. Hughes, A. Johnsson – Wood (A), Zacha, M. Malcev – J. Boqvist, M. McLeod, Bratt.
    Washington Capitals: Samsonov (Vaněček) – Carlson (A), Dillon, J. Schultz, Orlov, Jensen, Chára – Oshie, Eller, Ovečkin (C) – T. Wilson, Bäckström (A), Sheary – Sprong, Kuzněcov, Pánik – Hathaway, Dowd, Hagelin.

    Rozhodca: Sutherland, MacDougall – Knorr, MacPherson

    Diváci: 3 600