L. Mikuláš – B. Bystrica 1:0 (kon.) | Poprad – Skalica 2:4 (kon.) | Púchov – Dubnica 0:1 (kon.)
Košice – Petržalka 0:4 (kon.) | Bardejov – KFC Komárno 0:0 (kon.)
koniec
FK Poprad
2:4 (1:1)
MFK Skalica
Sobota 03.04.2021, 16:00 • NTC Poprad • MONACObet liga • 23. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Druhý polčas bol gólovo výrazne bohatší. Skaličania síce diktovali aj naďalej tempo hry, v 67. minúte prehrávali po góle Dominika Maliňáka. Popradčania defenzívnou hrou vedenie neudržali, postupne sa presadili Baumgartner, Šebesta a na záver Ranko, a tak Skalica otočila výsledok vo svoj prospech a z Popradu si vezie tri body po víťazstve 2:4. (17:46:45)
     
    90+1
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    Rozhodcovia nadstavujú jednu minútu.
     
    90
    Skalica dala gól!
    Záhoráci zrejme definitívne pečatia víťazstvo v tomto zápase. Po rohovom kope dostal prízemnú prihrávku do šestnástky MICHAL RANKO a pohotovou strelou rozvlnil po štvrtýkrát popradskú sieť.
     
    89
    Rudonja sa prepracoval individuálne do šestnástky, dostal sa k strele z pravej strany, Kočik mu ju však zblokoval na rohový kop.
     
    88
    Na útočnej polovici bol nepríjemne faulovaný Kathon, Poprad rýchlo rozohral, presunul loptu do šestnástky, odtiaľ však Skaličania odvrátili.
     
    87
    Hollý ešte zabojoval pri postrannej čiare, napokon to však bude predsa len autové vhadzovanie pre domácich.
     
    85
    Mášik dostal loptu do šestnástky, odrazila sa m však od kopačky. Streleckú pozíciu si potom vytváral Šebesta, lopta mu však v kľúčovom okamihu unikla a Pohoryliak po ňu pohotovo vyrazil.
     
    84
    Hollému sa otvoril na prihrávku Baumgartner, chcel si v šestnástke ešte vylepšiť streleckú pozíciu, no kľučka mu nevyšla.
     
    82
    Michal Horodník tvrdo vyštartoval do súboja s Dávidom Kočikom a nešetrne ho zasiahol. Za zákrok dostal žltú kartu.
     
    81
    Legnani zahrával rohový kop, na ktorý skákali viacerí popradskí hráči, no niekto z nich sa previnil útočným faulom a rozohrávať bude brankár Junas.
     
    80
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Patrik Rumanský, prichádza St. Hillaire Kathon.
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Dominik Maliňák, prichádza Marek Vasiľ.
     
    79
    Skalica dala gól!
    Skaličania otáčajú duel a v zápase po prvýkrát vedú. Baumgartnerova prihrávka z ľavej strany na druhý raz prenikla k DANIELOVI ŠEBESTOVI, ktorý prudkou strelou spred päťky rozvlnil sieť.
     
    78
    Po ľavej strane vybehol dopredu Ján Mizerák, ďaleko sa však nedostal, jeho center bol odrazený protihráčom.
     
    77
    Šebesta chcel prihrávku z ľavej strany ešte predlžovať ďalej pred bránu, no za chrbtom už nemal pripraveného žiadneho spoluhráča.
     
    76
    Legnani ešte dobre zabojoval pri postrannej čiare o loptu s Rudonjom, ktorý musel odovzdať loptu nakoniec domácim, keďže sa pred postrannou čiarou ako posledný lopty dotkol.
     
    74
    Skalica dala gól!
    Čoraz viac boli Skaličania blízko k vyrovnaniu a teraz sa to už hosťom podarilo. DENIS BAUMGARTNER dostal prihrávku do vnútra pokutového územia, ostal nikým nechránený a jemnou prízemnou strelou prekonal Pohoryliaka.
     
    73
    Mášik sa dostal k strele spoza šestnástky, Popradčania mu to však odrazili za postrannú čiaru na aut.
     
    72
    Hostia si vypracovali ďalšiu šancu. Šebesta najprv strieľal z vnútra šestnástky, Pohoryliak vyrážal k nohám Michala Horodníka, ktorý však trestuhodne prepálil bránu.
     
    71
    Dávid Kočik niečo slovne dohováral a kričal po Horodníkovi, hlavný rozhodca prišiel k nemu a udelil mu žltú kartu.
     
    70
    Domáci opäť chceli prekvapiť súpera rýchlym protiútokom. Dominik Maliňák dostihol loptu pred bránkovou čiarou, Skaličania sa však rýchlo vrátili dozadu a prihrávku pred bránu odstrelili preč.
     
    69
    Striedanie v tíme MFK Skalica: z ihriska odchádza Jakub Škovran, prichádza Michal Horodník.
     
    67
    Poprad dal gól!
    Popradčania idú v zápase opäť do vedenia. Hoci Skaličania majú územnú prevahu, domácim vyšiel rýchly protiútok. Kolmú prihrávku dostal dopredu DOMINIK MALIŇÁK, ktorý vyštartoval za loptou, prebral si ju na hranici šestnástky a strelou prekonal vybiehajúceho Junasa.
     
    66
    Do šestnástky poľahky prenikol Baumgartner, ktorý chcel nakrátko prihrávať Škovranovi. Túto prihrávku však protihráči vystihli.
     
    65
    Dominik Maliňák vysunul po krídle Legnaniho, ktorý sa posunul bližšie k stredu, prešiel pred šestnástku a vyslal prízemnú strelu, s ktorou však Junas nemal problémy.
     
    63
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Sebastián Jurčišin, prichádza Oliver Slivka.
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Dávid Maliňák, prichádza Roman Šoltíšik.
     
    62
    Popradčania zahrávali rohový kop, v pokutovom území sa však niekto previnil útočným faulom a rozohrávať teda budú hostia.
     
    60
    Sériu súbojov v strede poľa lepšie zvládli hostia, Šebesta sa s loptou vysúval dopredu, no odskočila mu z kopačky.
     
    59
    Poprad získal štandardku na útočnej polovice pár metrov spoza šestnástky. Priamou strelou sa to rozhodol riešiť Peter Bača a Junas rozhodne mal čo robiť, lopta letela do pravého horného vinkla. Brankár Skalice však úspešne zasiahol.
     
    57
    Skaličania mali aut na útočnej polovici, o loptu však pomerne lacno prišli, následne ju získali opätovne, smerovali do šestnástky, pálil Mášik, ale iba do protihráča.
     
    56
    Popradčania sa nezorganizovali v defenzíve, čo využili Skaličania. Daniel Šebesta dostal loptu pred šestnástku, prehodil brankára Pohoryliaka, no lopta padala mimo brány.
     
    54
    Kočik odkopával loptu ďaleko dopredu na Dominika Maliňáka, ktorý si ju síce spracoval, no na útočnej polovici ešte nemal podporu od spoluhráčov.
     
    53
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Sven Jurčišin, prichádza Peter Bača.
     
    52
    Legnani sa zrazil s Maderom, ktorý loptu odkopol dopredu, inkasoval však ranu kopačkou, z ktorej sa však rýchlo spamätal.
     
    51
    Z ľavej strany posielal prihrávku Baumgartner, ktorú však domáci zachytili. Po niekoľkých sekundách dostal loptu za šestnástku Matúš Mader, tvrdo vypálil, no nepresne.
     
    50
    Mášik si spracoval prihrávku na útočnej polovici, potom to dával naslepo do šestnástky, kde však bol pri lopte prvý brankár Pohoryliak.
     
    49
    Arthur Legnani to vyskúšal pár metrov spoza šestnástky priamou strelou na bránu, ktorú však prestrelil.
     
    48
    Rob Rudonja fauloval popradského hráča, za svoj zákrok dostáva žltú kartu a Poprad získava štandardku na útočnej polovici.
     
    47
    Dominik Maliňák fauloval Šebestu, Skaličania získavajú rozohrávku z miesta pri poliacej čiare.
     
    46
    Cez polčasovú prestávku sa udiala jedna zmena v zostave hostí. Z ihriska bol stiahnutý Rok Mohorko a jeho miesto zaujme Daniel Šebesta. Výkop mali Skaličania.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Hoci bol favorit zo Skalice počas prvého polčas aktívnejším mužstvom, po vlastnom góle z 22. minúty prehrával. Popradské vedenie trvalo 13 minút, keďže v 35. minúte vyrovnal na 1:1 Škovran.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Rozhodcovia nadstavujú jednu minútu.
     
    45
    Dávid Kočik bol atakovaný v hlavičkovom súboji pred vlastnou šestnástkou, padol na zem, chvíľu bol otrasený, ale je v poriadku.
     
    44
    Mizerák dobrým centrom zo štandardky z ľavej strany z uhla našiel hlavičku Michala Ranka v šestnástke, ktorý však zakončoval iba ponad bránu.
     
    42
    Rumanský v strede poľa fauloval Maderu, Skalica získava rozohrávku zo stredového kruhu.
     
    41
    Legnani presúval hru na ľavú strana na Dominika Maliňáka, ktorý sa však akosi neskoro rozbehol a pri rohovej zástavke si ho už vzal na starosť Rudonja.
     
    40
    Loptu do pokutového územia dostal Rok Mohorko, ktorý napriahol pravačku a vypálil. Priestor brány však minul.
     
    39
    Sebastián Jurčišin sa zbavil Baumgartnera, následne však už kľučkami proti Mášikovi neuspel, resp. bol faulovaný.
     
    37
    Kombinácia Škovrana s Mášikom na útočnej polovici nebola veľmi úspešná, potom však dostal dobrú loptu Denis Baumgartner, ktorý vnikol do šestnástky, tvrdo vypálil a vyprášil rukavice Pohoryliaka.
     
    35
    Skalica dala gól!
    Teraz to však už Skaličanom vyšlo a vyrovnávajú stav stretnutia. Najprv Baumgartner z vnútra pokutového územia nastrelil žrď, lopta sa od nej odrazila k JAKUBOVI ŠKOVRANOVI, ktorý zblízka jemnou strelou prekonal Pohoryliaka.
     
    34
    Pohoryliak pochybil v šestnástke, prepustil za seba loptu, ktorú potom rýchlo získal Škovran a chcel strieľať z otočky. Sieť však nerozvlnil, defenzívnym blokom zasiahol jeden z popradských hráčov a zabránil vyrovnaniu.
     
    32
    Mader fauloval Svena Jurčišina, Poprad získal štandardku na útočnej polovici, ale nedôsledný center dokázali odraziť hráči Skalice.
     
    31
    Baumgartner so Škovranom si na hrote pýtali pohybom loptu, aj tam síce putovala, ale odvrátili ju brániaci popradskí hráči.
     
    30
    Do streleckej pozície z pravej strany sa dostal Rok Mohorko, jeho prudký projektil však letel ponad a mimo brány.
     
    28
    Na center Baumgartnera zo štandardky skákal najlepšie asi Rob Rudonja, no vysokú loptu aj tak zasiahnuť nedokázal a nechal ju vzduchom preniknúť až mimo ihriska.
     
    27
    Škovran bol tvrdo zasiahnutý Jurajom Kucom, ktorý predviedol nešetrný nedovolený zákrok a je potrestaný aj žltou kartou.
     
    26
    Legnani sa hrnul rýchlo dopredu za vystrelenou loptou. Prepracoval sa aj k strele, ktorú však zblokoval Černek. Počas jeho akcie ostal v domácej šestnástke ležať na trávniku Šarišský po jednom zo súbojov, tak ho hlavný rozhodca prišiel skontrolovať.
     
    24
    Mizerák priamou prihrávkou do vápna hľadal dvoch nabiehajúcich spoluhráčov, ktorí sa snažili uvoľniť, ale pri lopte bol prvý brankár Pohoryliak.
     
    22
    Poprad dal gól!
    Domáci futbalisti idú nečakane do vedenia. Skaličania urobili chybu v rozohrávke, brankár Junas si nerozumel s Mizerákom, vybehol po lopte, ktorú Mizerák dával dozadu, následne ju už nezachytil a dokotúľala sa až do brány.
     
    21
    Hollý mäkkým centrom za obranu hľadal aktívne nabiehajúceho Škovrana, pri lopte však v pokutovom území bol rukami prvý brankár Pohoryliak.
     
    20
    Skaličania opäť kombinovali na útočnej polovici. Akcia sa skončila strelou Jakuba Škovrana z väčšej diaľky, ktorou však priestor brány minul.
     
    19
    Baumgartner šikovne prenikol po ľavej strane, natlačil sa popri bránkovej čiare a posielal prudkú loptu pred bránu. Mal tam Škovrana, ktorý však loptu nezasiahol a ani žiaden iný spoluhráč.
     
    18
    Prihrávka Mášika smerom dopredu nenašla žiadnych spoluhráčov, lopty sa ujali domáci futbalisti.
     
    17
    Škovran si spracoval na pravej strane prihrávku od Mohorka, dostal sa k strele no dobrým sklzom ju zblokoval Šarišský.
     
    16
    Prudká prihrávka Baumgartnera z ľavej strany prenikla popred päťku, žiaden zo Skaličanov však nešiel do streleckej pozície.
     
    15
    Rumanský svojou priamou prihrávkou dopredu nikoho nenašiel, domáci si počas tejto kombinácie nerozumeli. Lopta došla až k brankárovi Junasovi.
     
    14
    Mizerák centrom do šestnástky hľadal Škovrana s Mohorkom, obaja síce vyskakovali do vzduchu, ale lopta bola ešte vyššie.
     
    12
    Škovran dával na Hollého pred šestnástkou, následne loptu dostal pár metrov za vápnom Ján Mizerák a skúsil to ľavačkou vypáliť. Bránu prestrelil.
     
    11
    Na dlhú prihrávku sa na ľavej strane otvoril Dominik Maliňák, letiacu loptu však proti dvojici protihráčov spracovať nedokázal.
     
    10
    Baumgartner posúval pred šestnástkou Škovranovi, ktorému sa otváral na prihrávku ďalší spoluhráč, ale už ju nedostal.
     
    9
    Legnani na útočnej polovici fauloval Hollého, Popradčania v akcii pokračovať nemôžu, rozohrávku získavajú Záhoráci.
     
    8
    Po faule hosťujúceho hráča rozohrávajú domáci loptu z vlastnej polovice.
     
    7
    Mizerák si na útočnej polovici narazil s Hollým, potom však vrátil loptu späť na svojich spoluhráčov z obrany.
     
    6
    Rumanský chcel popri postrannej čiare vysúvať Legnaniho, ktorý však jeho pas nezachytil, lopta prenikla mimo ihriska a je z toho aut pre Skalicu.
     
    5
    Popradčania sa dostali s loptou pred súperovu šestnástku, odkiaľ sa k strele odhodlal Arthur Legnani. Jeho strela pravačkou však letela vysoko nad bránu.
     
    4
    Mášik uvoľňoval Škovrana kolmicou do vnútra šestnástky. Škovran sa dostal k strele, ale napálil to iba do protihráča.
     
    3
    Černek chcel presúvať ťažisko hry krížnym centrom dopredu na Mohorka, ktorý však dlhú loptu nespracoval a nechal ju preniknúť za postrannú čiaru.
     
    2
    Hollý bol faulovaný v strede poľa Svenom Jurčišinom, hostia získavajú rozohrávku v okolí stredového kruhu.
     
    1
    Úvodný výkop stretnutia mali k dispozícii domáci futbalisti, ktorí získali aut na útočnej polovici.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Na trávnik nastupujú oba tímy. Popradčania v tmavomodrých dresoch a Skaličania v bielozelených.
     
    Úvodné zostavy:

    FK Poprad: Pohoryliak – Seb. Jurčišin, Živčák, Kuc, Šarišský, Kočik, Sven Jurčišin, Dom. Maliňák, Rumanský, Legnani, Dáv. Maliňák
    Náhradníci: Malec, Kathon, Kuba, Šoltíšik, Vasiľ, Slivka, Bača

    MFK Skalica: Junas – Rudonja, Ranko, Černek, Mizerák, Mader, Hollý, Mášik, Mohorko, Baumgartner, Škovran
    Náhradníci: Horodník, Šebesta, Blažek, Straczek, Vašíček, Kollár, Riška

    Rozhodca: Papuča – Mihalík, Čajka.
     
    Vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu 23. kola 2. ligy, v ktorom uvidíme aj zápas medzi FK Poprad a MFK Skalica. Stretnutie sa začína o 16:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    Popradskí futbalisti sú beznádejne na poslednom 15. mieste so ziskom troch bodov a skóre 18:63. Popradčania na jar ešte zvíťaziť nedokázali, od prvého jarného kola ťahajú 7-zápasovú sériu prehier, naposledy podľahli lídrovi z Banskej Bystrice na jej trávniku jasne 4:0.
    Skaličania sú rozhodne v inom tabuľkovom aj výkonnostnom rozpoložení. Záhorákom v tabuľke patrí 3. pozícia so ziskom 39 bodov a skóre 41:25. Skaličania na druhý Mikuláš strácajú sedem bodov a pred štvrtou Podbrezovou majú len tesný jednobodový náskok. Skalica v posledných piatich ligových dueloch predviedla rôzne výkony. Dvakrát prehrala, dvakrát remízovala a raz prehrala. V predchádzajúcom kole Skaličania uhrali remízu 1:1 na ihrisku Trebišova.

    V rámci tejto ligovej sezóny pôjde o druhý vzájomný duel medzi Popradom a Skalicou. Prvý sa odohral 19. septembra 2020 na trávniku Skalice, kde domáci triumfovali jasne 3:0 a víťazstvo Skaličanov pod Tatrami sa určite očakáva aj v tomto druhom vzájomnom zápase.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

    Lukáš Rastislav Ovšonka


    Hľadáme spravodajcu pre tím MFK Skalica. Viac informácií tu.

    Góly: 22. Mizerák (vla.), 67. Dominik Maliňák – 35. Škovran, 74. Baumgartner, 79. Šebesta, 90. Ranko

    Karty:   27. Kuc (PPD), 71. Kočik (PPD) – 48. Rudonja (SKA), 82. Horodník (SKA)


    FK Poprad: Pohoryliak – Seb. Jurčišin, Živčák, Kuc, Šarišský, Kočik, Sven Jurčišin, Dom. Maliňák, Rumanský, Legnani, Dáv. Maliňák
    Náhradníci: Malec, Kathon, Kuba, Šoltíšik, Vasiľ, Slivka, Bača

    MFK Skalica: Junas – Rudonja, Ranko, Černek, Mizerák, Mader, Hollý, Mášik, Mohorko, Baumgartner, Škovran
    Náhradníci: Horodník, Šebesta, Blažek, Straczek, Vašíček, Kollár, Riška

    Rozhodca: Papuča – Mihalík, Čajka