NJ Devils – Washington 1:2 (po pr.) | Winnipeg – Toronto 1:2 (0:1 po s.n.) | Edmonton – Calgary 3:2 (kon.)
Colorado – St. Louis 3:2 (kon.) | Anaheim – Arizona 2:4 (kon.) | LA Kings – San Jose 0:3 (kon.)
Boston – Pittsburgh 7:5 (kon.) | Tampa Bay – Detroit 2:1 (kon.) | Nashville – Chicago 3:0 (kon.)
koniec
Nashville Predators
3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Chicago Blackhawks
cz Sobota 03.04.2021, 21:00 • Bridgestone Arena, Nashville • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    55:55
    Nashville nebyl daleko od vstřelení další branky! Při akci tři na dva oslovil Eeli Tolvanen najetého Romana Josiho, jehož rychlý pokus zápěstím zazvonil o tyč.
    49:54 Luke KUNIN - 3:0
     
    49:54
    Nashville právě vstřelil branku!
    LUKE KUNIN teď odčinil svůj předchozí trest třetím gólem a Predátoři už jsou velmi blízko k zisku dvou bodů! Forvard s číslem 11 na dresu si počkal před bránou na odraz od betonů Lankinena a poté po ledě prostrčil puk právě mezi nimi. Ani bek Connor Murphy brance nezabránil. 3:0. Asistence: Jeremy Davies a Ben Harpur.
     
    46:09
    Domácí přežili těžké chvíle bez úhony. Zrovna ve chvíli, kdy se na led vracel i Sissons, se dostal k ráně z vrcholu pravého kruhu Kirby Dach. Útočník Chicaga ale trefil nastavenou lapačku Juuseho Sarose.
     
    44:08
    A přichází další vyloučení domácích! Colton Sissons se provinil sekáním, takže Blackhawks budou hrát skoro celé dvě minuty početní výhodu pěti proti třem.
     
    44:03
    Vyloučení v týmu Nashville Predators (Luke Kunin – 2 min., podrážení).
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 15 – 26
     
    36:05
    Akce teď střídala akci. Nejprve se na moment zjevil sám před Lankinenem Luke Kunin, ale pohotovou střelou neuspěl. O pár sekund později se dostal do kvalitní pozice i Philipp Kurashev, ale také přesun Sarose byl okamžitý.
    30:14 Colton SISSONS - 2:0
     
    30:14
    Nashville právě vstřelil branku!
    V NHL trestná střílení moc často nevidíme, ale teď to bylo jinak. COLTON SISSONS se rozjel z pravé strany a těsně před Lankinenem vyslal prudkou střelu, která hostujícímu brankáři propadla výstrojí. Predátoři tedy vedou už o dva góly. 2:0. Bez asistence.
     
    30:14
    Pojede se samostatný nájezd! Colton Sissons přečetl nepřesnost hostů a Boqvistem byl v jasné šanci faulován.
     
    28:43
    Vyloučení v týmu Nashville Predators (Luke Kunin – 2 min., hrubost).
     
    27:42
    Dylan Strome vybídl Mattiase Janmarka, jenž se dostal k bekhendovému zakončení z mezikruží. Janmark jen o pár čísel netrefil zadní tyč, Saros měl kliku.
     
    23:33
    Trenin prováhal možnost jít do protiútoku. Puk tedy vybojoval Strome, který se nádhernou kličkou zbavil obránce a najednou se dostal přímo před Sarose. Gólmana Predators ale rychlou střelou nad vyrážečku nepřekonal.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 6 – 14
     
    16:50
    Rocco Grimaldi ujel úplně sám na bránu Chicaga, ale bekhendový blafák mu hostující brankář fantasticky přečetl. Lankinen zakročil vyrážečkou opravdu skvostně.
     
    09:01
    Vyloučení v týmu Nashville Predators (Mathieu Olivier – 2 min., držení).
     
    08:08
    Před bránou finského brankáře Sarose se vytvořil další obrovský závar. Chicago ale první branku zatím nevstřelilo, přestože bylo blízko.
    05:56 Eeli TOLVANEN - 1:0
     
    05:56
    Nashville právě vstřelil branku!
    Domácí tým využívá přesilovku bleskurychle a na konci 6. minuty jde do vedení. Čas a prostor na modré čáře dostal EELI TOLVANEN, jehož dělovka po ráně příklepem skončila v šibenici u přední tyče. Kevin Lankinen reagovat nestačil. 1:0. Asistence: Calle Järnkrok a Roman Josi.
     
    05:38
    Vyloučení v týmu Chicago Blackhawks (Nikita Zadorov – 2 min., faul loktem).

    Daniel Fekets

    Góly a asistencie: 6. Tolvanen (Järnkrok, Josi), 31. Sissons (t.s.), 50. Kunin (Davies, Harpur)


    Nashville Predators: Saros (Rinne) – Davies, Ekholm (A), Fabbro, Josi (C), Benning, Harpur – Arvidsson, Johansen, Tolvanen – Kunin, Mikael Granlund, Järnkrok – Cousins, Haula, Grimaldi – Olivier, Sissons, Trenin.
    Chicago Blackhawks: Lankinen (M. Subban) – C. Murphy (A), Zadorov, Boqvist, Keith (A), Kalynuk, de Haan – P. Kane (A), Dach, DeBrincat – Kurashev, Kämpf, D. Kubalík – D. Strome, Suter, Janmark – Carpenter, Highmore, Hagel.

    Rozhodca: McIsaac, Luxmore – Tobias, Marquis