Sigma Olomouc – Pardubice 0:1 (kon.) | Liberec – Ostrava 0:0 (kon.) | Opava – Slovácko 1:2 (kon.)
Sparta Praha – Teplice 7:2 (kon.)
koniec
Slezský FC Opava
1:2 (0:0)
1.FC Slovácko
cz Sobota 03.04.2021, 16:00 • Stadion v Městských sadech, Opava • Česká FORTUNA:LIGA • 25. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+3
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko: ze hřiště odchází Jan Kliment, přichází Patrik Šimko.
     
    90+3
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko: ze hřiště odchází Václav Jurečka, přichází Timur Melekescev.
     
    89
    Střídání v týmu SFC Opava: ze hřiště odchází Dalibor Večerka, přichází Josef Hnaníček.
     
    88
    Slovácko právě vstřelilo branku!
    Hosté otáčejí těsně před koncem utkání výsledek na svou stranu! Zprava odcentroval Petr Reinberk a LUKÁŠ SADÍLEK přeskočil ve vzdušném souboji dotírajícího Hrabinu. Hlavička hostujícího záložníka zamířila nechytatelně k pravé tyči, Digaňa byl bez šance.
     
    86
    Petr Reinberk dostává v přerušené hře dodatečnou žlutou kartu za stažení Matěje Helešice poblíž půlící čáry.
     
    81
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko: ze hřiště odchází Milan Petržela, přichází Jakub Rezek.
     
    74
    Střídání v týmu SFC Opava: ze hřiště odchází Lukáš Holík, přichází Karol Mondek.
     
    73
    Slovácko právě vstřelilo branku!
    Hosté z Uherského Hradiště zaslouženě srovnávají krok. Reinberkův centr z pravé strany propadl až k levé tyči k nehlídanému JANU KLIMENTOVI, který měl dost času na jeho zpracování. Poté jej neomylně napálil do levé horní šibenice.
     
    63
    Opava právě vstřelila branku!
    Slezané využívají rychlý protiútok a jdou po hodině hry do vedení! Z pravé strany odcentroval na zadní tyč Lukáš Holík a našel jmenovce LUKÁŠE KANIU. Dost možná nejmenší hráč na hřišti hlavičkoval Nemravovi do protipohybu a raduje se z premiérové trefy v nejvyšší soutěži.
     
    62
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko: ze hřiště odchází Filip Kubala, přichází Michal Kohút.
     
    60
    Na druhé straně si na hranici šestnáctky navedl míč na střelu Milan Petržela. Přízemní rána zamířila zhruba půl metru vedle levé tyčky.
     
    56
    Zahrozilo ovšem až na druhé straně. Tomáš Digaňa vyběhl na okraj šestnáctky pro balon, který ovšem nečekaně zpomalil. Ke střele do prázdné branky se tak dostal Václav Jurečka a orazítkoval pravou tyčku! Teď stáli při Opavě všichni svatí.
     
    46
    Střídání v týmu SFC Opava: ze hřiště odchází Štěpán Harazim, přichází Matěj Helešic.
     
    44
    Na konci úvodního dějství potrestán žlutou kartou domácí obránce Štěpán Harazim.
     
    41
    Slovácku není v zakončení přáno. Jan Kliment přetlačil v souboji Dalibora Večerku a posunul si míč na střelu levačkou. Ta se mezi tři tyče nevešla.
     
    31
    Slovácko rozehrávalo standardní situaci. Sadílkův centr propadl až k Filipu Kubalovi, kterého neuhlídali Smola s Žídkem. Jeho hlavička z prostoru malého vápna ovšem zamířila vedle levé tyče.
     
    25
    Na druhé straně zlikvidoval skvělým zákrokem Tomáš Digaňa Jurečkovu střelu z hranice malého vápna! Následně pálil bez přípravy ze druhé vlny Vlastimil Daníček, míč ale zakroutil nad pravou šibenici.
     
    24
    Holík posunul míč na pravou stranu pokutového území nehlídanému Christu Joelu Tiéhimu. Ten svou dělovku umístil jen do boční sítě. To byla velká šance!
     
    21
    Lukáš Sadílek odcentroval zleva k penaltovému puntíku, kde se do míče bez přípravy opřel trestuhodně nehlídaný Milan Petržela. Hrál ho těsně před odskokem ze země a netrefil ho podle představ. Míč prosvištěl kousek vedle levé tyče.
     
    18
    Vlastimilu Daníčkovi odskočil balon, následkem čehož byl pozdě v souboji s Matějem Hrabinou. Toho hostující kapitán sestřelil skluzem a vyfasoval žlutou kartu.
     
    17
    Slovácko se kombinací po levé straně dostalo až do zakončení. Jan Kliment měl ale balon na dlouhou nohu a rána mu tak nesedla ideálně. Míč letěl vedle pravé tyče.
     
    13
    Po nákopu do šestnáctky upadli před opavskou brankou dva domácí hráči. Kadlecovu hlavičku odvracel před Filipem Kubalou na poslední chvíli na roh Jan Žídek.
     
    9
    A znovu Tomáš Smola. Tentokrát běžel nikým neohrožen sám na branku, Vít Nemrava ale jeho přízemní střelu vyrazil nohou. Opavu to příliš mrzet nemusí, následně byl pískán ofsajd.
     
    3
    Lukáš Sadílek se zničehonic zjevil za domácí obranou a běžel sám na Digaňu. Naštěstí pro Opavu střílel hostující záložník z hranice šestnáctky vedle pravé tyče!

    Filip Lefenda

    Góly: 63. Kania (Lukáš Holík) – 73. Kliment (Reinberk), 88. L. Sadílek (Reinberk)

    Karty:   44. Harazim (OPA) – 18. V. Daníček (SLO), 86. Reinberk (SLO)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 4:8. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 4:8. Fauly: 19:12.
    Slezský FC Opava: Digaňa – Harazim (46. Helešic), Schaffartzik, Žídek (C), Hrabina – Tiéhi, Večerka (89. Hnaníček) – Nešický – Lukáš Holík (74. Mondek), Smola, Kania.
    Náhradníci: Fendrich – Jan Řezníček, Gorčica, Hnaníček, Mondek, Dedič, Helešic.

    1.FC Slovácko: Nemrava – Reinberk, S. Hofmann, Mich. Kadlec, Kalabiška – V. Daníček (C) – M. Petržela (81. Jakub Rezek), Jurečka (90+3. Melekescev), Kubala (62. Kohút), L. Sadílek – Kliment (90+3. Šimko).
    Náhradníci: Bajza – Srubek, Melekescev, Kohút, Divíšek, Šimko, Jakub Rezek.

    Rozhodca: Lerch – Caletka, Mojžíš