Blansko – Varnsdorf 2:0 (kon.) | Třinec – Dukla Praha 2:2 (kon.) | Prostějov – Vlašim 3:5 (kon.)
Vyšehrad – Chrudim 0:4 (kon.)
koniec
FK Blansko
2:0 (0:0)
FK Varnsdorf
cz Sobota 03.04.2021, 16:30 • Stadion na Mlýnské, Blansko • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA (CZ)
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.
     
    Vítám všechny fanynky a fanoušky druhé nejvyšší soutěže. V rámci 16. kola přivítá FK Blansko na svém stadionu FK Varnsdorf.
     
    FK Blansko

    Primárním cíle celku z jihu Moravy je v jarní části záchrana. Blanenští se v tabulce nacházejí momentálně na 12. místě se ziskem 13 bodů a před třináctým Táborskem jsou pouze o skóre. Na jaře však nováček soutěže zatím neprohrál, když si nejprve poradil s Třincem a následně remizoval v derby 0:0 s Líšní. Nejlepšími střelci týmu jsou i nadále čtyřgóloví Lukáš Kania (již působící v Opavě) a Filip Žák.
     
    FK Varnsdorf

    Severočeský celek se drží ve středu tabulky, konkrétně na 9. místě se ziskem 19 bodů a na sestupové pásmo (i svého soupeře) drží náskok šesti bodů. V dosavadních jarních zápasech Varnsdorf ještě nevyhrál. Nejprve doma prohrál s Prostějovem 2:4, následně remizoval bez branek v Třinci a naposledy minulou neděli doma s Líšní 1:1, i když k výhře měl opravdu blízko. Nejlepším střelcem týmu je se čtyřmi góly Ukrajinec Pavlo Rudnytskyy.
     
    Řekli před utkáním:

    Radek Buchta (obránce Blanska): „Pauzu jsme využili k potrénovaní. Dobili jsme baterky před nesmírně náročným dubnem, kdy nás čeká velký zápasový maratón. Druhá liga je vyrovnaná a porazit může každý každého. Proto je důležité připravovat se na každý zápas a pokusit se urvat každý možný bod."

    Pavel Drsek (hlavní trenér Varnsdorfu): „Blansko působí pod novým trenérem kompaktním dojmem. Snaží se hrát jednoduchý fotbal, bez zbytečných ztrát v rozehře. Spoléhá se na útočné standardní situace.“
     
    První letošní vzájemné měření sil na podzim ve Varnsdorfu skončilo po remíze 1:1 dělbou bodů, na úvodní trefu hostujícího Kanii odpověděl za domácí Ondráček.
     
    Oba celky jsou na hřišti. Domácí hrají tradičně v červeném, hosté zvolili žluto-modrou sadu dresů.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hosté rozehrávkou načali dnešní utkání, první dlouhý nákop sebral Tarek Aggoun, ale Severočeši budou v útoku pokračovat.
     
    2
    Kopičár ve středu zachytil balón a přiklepl jej Žákovi, ten však nedokázal míč rozdat hlavou do kraje na volného spoluhráče.
     
    3
    Davy se uvolnil na levé straně a dostal se k ostrému centru, žádného spoluhráče však v náběhu nenašel a trefil je dobře dobře postaveného obránce Richtera.
     
    4
    Zatím se hraje vesměs ve středu hřiště a oba týmy řeší všechny útoky dlouhými nákopy, to však nepřináší žádný úspěch.
     
    5
    Žák si na hrotu zpracoval dlouhý míč, neměl však žádnou podporu spoluhráčů. Hosté poté mohli hru otočit, ale Patrik Schön nedostal přesnou přihrávku.
     
    6
    Další akce domácích skončila sraženým centrem, uvidíme první roh v zápase.
     
    7
    A také přišla první šance! Vlachovský zakroutil míč do ohně a k hlavičce se prodral Claude Lhotecký, ke své smůle však hlavičkoval jen doprostřed branky, a Richter nadvakrát míč pokryl.
     
    8
    Blansko poté vyrukovalo znovu vpřed, přetažený centr měl najít na zadní tyči Sukupa, ten ale těžký míč nezpracoval.
     
    10
    Žák nevybíravě dojel jednoho z hostů při odkopu z vlastní poloviny, rozhodčí poprvé v utkání tasí ze své kapsy žlutou kartu.
     
    10
    Sukup na polovině hřiště dotíral na Heppnera, ten si jej nedokázal obhodit, ale rozhodčí dobře viděl hru rukou domácího beka.
     
    11
    Žák si měl po pasu od Sukupa prostor na pravé straně. Přišel centr, po němž Davy připravil střeleckou pozici Kopičárovi, ale jeho pokus byl zablokován.
     
    12
    V akci po delší době také fotbalisté Varnsdorfu, Hasil chtěl po pravé lajně vysunout spoluhráče, ale přihrávka byla až moc dlouhá.
     
    13
    Hosté to poté zkusili zleva, ale Heppner přes dva soupeře neprošel a Aggoun důrazným odkopem poslal míč do autu.
     
    14
    Severočeši jsou nyní aktivní a po faulu na pravé straně vybojovali rozehrávku standardní situace.
     
    15
    Po rozehrávce nakrátko chtěl ve vápně hlavou míč prodloužit Hasil, domácí jej však pokryli a celou situaci zažehnali.
     
    16
    Sedlo si na pravé straně uhlídal náběh Rudnytskyye, míč o něj navíc stihl odrazit, a tak Halouska bude vykopávat.
     
    17
    Znovu několik nepřesností ve středu hřiště zastavilo akci domácích, hosté jsou u balonu.
     
    18
    Velich si na hrotu zpracoval míč a rozdal jej do křídla na rozběhnutého Zbrožka. Ten centroval na zadní tyč, ovšem nikoho ve žluto-modrém nenašel.
     
    19
    V další akci Varnsdorfu přišel opět centr zprava, Buchta si s ním nadvakrát poradil.
     
    20
    Dvacet minut hry za námi a zatím jsme kromě hlavičky Lhoteckého nic moc neviděli. Domácí se nyní pokoušejí vymanit z napadání soupeře.
     
    21
    Brankář Richter dostal těžkou malou domů, po níž mu vůbec nevyšel odkop, a tak domácí získávají zadarmo rohový kop.
     
    22
    Po centru Davyho číhal na hlavičku na zadní tyči Helebrand, jenže jeden z hostů nakonec míč odhlavičkoval. Blansko však v útoku na polovině soupeře pokračuje.
     
    23
    Dlouhým nákopem se hosté do útoku nedostali, na druhé straně byl domácím pískán poměrně jasný ofsajd.
     
    24
    Richter měl znovu problém při odkopu, ale nakonec vybojoval aut. Po něm dobře napadal Kopičár, ale Kubistu nakonec fauloval.
     
    26
    Žák opět zcela zbytečně fauloval na pravé straně, hosté tak budou rozehrávat přímý kop ze stejné pozice jako několik minut nazpět.
     
    27
    Centr byl hodně nízký a doletěl navíc jen ke Kopičárovi, který jej hlavou srazil na rohový kop.
     
    28
    Rohový kop domácím zvládli, následnou akci zastavil obranou hlavičkou Aggoun a celý útok hostů ukončil ofsajd Patrika Schöna.
     
    29
    Domácí se na chvíli usadili na polovině soupeře, Vlachovský ale nedostal přesnou přihrávku k pravé lajně.
     
    30
    Lhotecký si zabíhal na přihrávku od Kopičára ze středu hřiště, k míči se ale nakonec pod tlakem obránce nedostal a Richter se mu pohotově vrhnul pod nohy.
     
    31
    Sukup vyhrál hlavičku, narazil si s Lhoteckým a následně byl na středu útočné poloviny faulován Bláhou. Domácí mají k dispozici přímý kop.
     
    32
    S centrem si hosté poradili, jenže pak u levé lajny přišel ostrý zákrok na Buchtu, a tak přijde další standardní situace.
     
    33
    Obrovská šance domácích! Centr Vlachovského našel ve vápně nehlídaného Aggouna, který se dostal k hlavičce, ale jeho zakončení skončilo ke smůle domácích na tyči.
     
    34
    Následoval rohový kop, po němž už se domácí radovali ze vstřelené branky, když se opět k hlavičce dostal Tarek Aggoun, rozhodčí však viděl faul jednoho z domácích, a tak radost byla zbytečná.
     
    35
    Blansko zůstalo aktivně usazeno na polovině soupeře a do šance se chtěl prodrat také Žák, byl mu však máván ofsajd.
     
    36
    Po sérii nákopů se k míči dostal Buchta, který jej zastavil ve středu hřiště, jenže Davyho za obranu vysunout nedokázal.
     
    37
    A opět Blansko zahrozilo. Sedlo předvedl důraz na levém okraji vápna, kde vybojoval míč a zkusil technicky vystřelit na zadní tyč, branku však zhruba o metr minul.
     
    38
    Vlachovský sebral míč ve středu hřiště a chtěl kolmicí vysunout Žáka, tomu vůbec nevyšlo zpracování a balón mu uskočil.
     
    39
    Po delší době se v útoku mohou připomenou také hosté, po faulu Aggouna vybojovali na středu útočné poloviny přímý kop.
     
    40
    Opět to zkusili rozehrávkou nakrátko, zleva centroval volný Petr Heppner, ale přihrávka mu vůbec nevyšla a zamířila vysoko nad branku.
     
    42
    Obránce Hasil po faulu na Žáka nesportovně zakopnul míč na dostává žlutou kartu.
     
    42
    Žák chtěl centr prodlužovat hlavou nabíhajícímu spoluhráči, ale úmysl mu nevyšel. Navíc při souboji trefil také hostujícího Bláhu.
     
    43
    Davy centroval z levé strany, Vlachovský na hlavičku nedosáhl, ale míč ještě doběhl Sukup, který pálil z ostrého úhlu z voleje, napálil však jen hostujícího beka.
     
    44
    Akce domácích poté pokračovala už jen chvíli, byl totiž pískán ofsajd.
     
    45
    Vlachovský dostal krásný dlouhý míč do vápna, kde mohl buď střílet, nebo přihrávat pod sebe, ale vůbec mu nevyšel první dotek, kterým se dostal už do autu.
     
    45+1
    Nastavují se dvě minuty.
     
    45+2
    Hosté se drží na míči, do útoku už se však neženou.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 17:33.
     
    První dějství je za námi, branku jsme zatím neviděli. Rozhodně s ní měli blíže domácí, když nejprve v úvodu zakončoval hlavou Lhotecký. Následně po půlhodině hry mohl otevřít skóre Aggoun, ale taktéž hlavičkou trefil jen tyč. Ihned nato se Blansko radovalo z vedoucí trefy, jenže gólové akci předcházel faul. Hosté toho v první půli moc nepředvedli, uvidíme, co nám přinese druhá půle.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Domácí rozehrávkou načali druhou půli, první dlouhý centr však odvrátil Pavlo Rudnytskyy.
     
    47
    Žák kousek před vápnem posunul míč hlavou na Lhoteckého, kterého jeden z hostů fauloval, a tak domácí budou mít jedinečnou šanci k ohrožení branky.
     
    49
    Blansko právě vstřelilo branku!
    Domácí se dostávají do vedení. K rozehrávce standardní situace se postavil MARTIN VLACHOVSKÝ, který předvedl skvělou kopací techniku a míč zakroutil parádně kolem zdi na zadní tyč, Richter se po míči natahoval marně – 1:0.
     
    50
    Domácí jsou rázem při chuti a opět byli na polovině soupeře, rána Žáka ale hosté srazili na rohový kop.
     
    51
    Po rohu hosté odvrátili hned dva centry, ale útočný akce pokračovala. Centr pro změnu z levé strany od Sedla byla sražen na další roh.
     
    52
    Ten obrana Varnsdorfu opět zvládla, domácí ale na polovině zůstali. Při chuti hrající Vlachovský pálil z dálky, ale jen do rukavic brankáře Richtera.
     
    53
    Pavlo Rudnytskyy po tlakem odcentroval z pravé strany a našel ve vápně volného Kocourka, tomu však míč skočil na drnu, a tak pálil vysoko nad.
     
    54
    Ukrajinský záložník byl na pravé straně opět aktivní, kličkou se zbavil soupeře, ale jeho centr následně zblokoval na bližší tyči Buchta.
     
    55
    Po centru z rohu se jeden z hostů dostal na zadní tyči k hlavičce, v záklonu ale hlavičkoval hodně nepřesně.
     
    57
    Teď jsou hosté hodně aktivní a nadále se drží na polovině soupeře, domácí už však dva centry odvrátili.
     
    58
    Třetí centr nakonec byl ten nejpovedenější, ovšem Velich se k němu nedostal, a tak si jej sebral do svých rukavic pohodlně Halouska.
     
    59
    Vlachovský se protáhl po pravé straně a chtěl se prodrat až do vápna, kličkou na obránce si ale nepřišel. Výsledkem je rohový kop.
     
    60
    Po něm se k hlavičce na zadní tyči dostal Lhotecký, zády k brance ale nezakončil podle svých představ, a tak Richter bude vykopávat.
     
    61
    Domácí chtěli po centru z pravé strany a zákroku na Lhoteckého penaltu, rozhodčí nechává ve hře pokračovat.
     
    63
    Kristian Zbrožek musel zastavit akci soupeře jasným faulem, rozhodčí opět tasí žlutou kartu.
     
    64
    S přímým kopem, respektive centrem si obrana Severočechů opět poradila, hosté budou moci zaútočit.
     
    65
    Sedlo zhruba tři metry před vápnem poslal k zemi Patrika Schöna, Varnsdorf má k dispozici rozehrávku hodně zajímavé standardní situace.
     
    65
    Střídání v týmu FK Varnsdorf: ze hřiště odchází Petr Heppner, přichází Matyáš Kazda.
     
    65
    Střídání v týmu FK Varnsdorf: ze hřiště odchází Marek Richter, přichází Martin Kouřil.
     
    65
    Střídání v týmu FK Blansko: ze hřiště odchází Claude Lhotecký, přichází Jakub Černín.
     
    66
    S přímým kopem si domácí poradili, ale pak k dalekonosné ráně napřáhl Kristian Zbrožek a Halouska musel vytáhnout fantastický zákrok. Ránu směřující pod břevno vytáhl konečky prstů na rohový kop!
     
    67
    Prvotní centr Blansko odvrátilo, poté přišla ještě rána jednoho z hostů z hranice vápna, tu ale obětavě zablokoval Žák.
     
    68
    Hosté znovu vyrukovali do útoku, ale centr dobře odvrátil obraně vypomáhající Davy, který navíc poté stihl i míč odkopnout.
     
    69
    V Blansku nyní začalo hustě pršet, což fotbalu v závěrečným dvaceti minutách rozhodně nepřidá. Hosté mají na levé straně další přímý kop.
     
    70
    Největší šance Varnsdorfu v zápase! Po centru domácí úplně zapomněli na Hasila, ale ten zblízka hlavičkoval jen do levé tyče!
     
    71
    Po další Hasilově hlavičce se roh opakoval a hostující bek se dostal posléze opět k zakončení hlavou, tentokrát levou tyč těsně minul.
     
    71
    Střídání v týmu FK Blansko: ze hřiště odchází Filip Žák, přichází Robert Bartolomeu.
    Střídání v týmu FK Blansko: ze hřiště odchází Martin Vlachovský, přichází Tomáš Machálek.
     
    73
    Bláha si před vápnem sbíhal na kolmici mezi stopery, skákavý míč ale nezpracoval.
     
    74
    Střídání v týmu FK Varnsdorf: ze hřiště odchází Ondřej Bláha, přichází Adam Ondráček.
     
    75
    Sukup po souboji u pravé čáry zůstává ležet se zraněním na trávníku, hra je přerušena.
     
    77
    Aggoun na levé straně zajel do Ondráčka, který si míč kolem něj chytře píchnul, a domácí stoper dostává zaslouženě žlutou kartu.
     
    78
    Následoval přímý kop, ale centr z něj odvrátil Sedlo a v souboji o míč poté ve středu hřiště vybojoval Davy sám na sebe faul.
     
    79
    Další faul hostů daruje domácí přímý kop na pravé straně, s rozehrávkou fotbalisté Blanska pospíchat nebudou.
     
    80
    Nakonec z něj přišel křižný centr k levé lajně na Davyho, ten ale nezpracoval, a v pokračování akce byl pískán faul domácích.
     
    81
    Do vápna propadl míč po nákopu ze středu. Gólman Halouska si počínal jistě a míč skryl v náručí. Následně pošetřil pár cenných vteřinek pro svůj mančaft.
     
    84
    Střídání v týmu FK Varnsdorf: ze hřiště odchází Patrik Schön, přichází Daniel Novák.
     
    84
    Bartolomeu pláchl po pravé straně a dostal se k centru, ten nakonec jeden z hostů odvrátil na rohový kop.
     
    85
    Po rozehrání nakrátko přišel nepřesný centr, ale o míč dobře zabojoval Buchta, který získal pro svůj celek rozehrávku přímého kopu.
     
    86
    Blansko právě vstřelilo branku!
    Domácí přidávají druhou branku a je rozhodnuto! Fotbalovou lahůdku nyní předvedl záložník ADRIÁN KOPIČÁR, který se ujal rozehrávky přímého kopu a krásnu táhlou ranou zamířil na zadní tyč. Brankář Richter se po míči opět natahoval zbytečně – 2:0.
     
    88
    Hosté chtějí s výsledkem ještě něco udělat a drží se na polovině soupeře, domácí však dnes působí v obraně až na několik chyb velmi dobře.
     
    89
    Další žlutou kartu vidí hostující Kouřil, který fauloval na útočné polovině.
     
    90
    Kopičár dobře zpracoval dlouhý míč a navíc vybojoval další faul.
     
    90+1
    Střídání v týmu FK Blansko: ze hřiště odchází Kablan Davy Ngoma, přichází Dejan Koraksić.
     
    90+1
    Nastavuje se pět minut.
     
    90+2
    Centr z přímého kopu odvrátili domácí na další rohový kop, hosté vrací poslední zbytky sil do útoku.
     
    90+3
    Roh domácí opět zvládli a dokonce mohli definitivně rozhodnout, když se po chybě brankáře Richtera a přihrávce Dejana Koraksiće hnal za míčem směrem k prázdné brance Robert Bartolomeu, byl však pískán ofsajd.
     
    90+4
    V hustém dešti jsou hosté naposledy usazeni na polovině soupeře, ale už je vidět křeč z jejich strany.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Utkání je u konce! Blansko díky dvěma zásahům z přímých kopů z druhé půle slaví druhou jarní výhru a opět se o něco vzdaluje sestupovým vodám. Hned zkraje druhé půle se Jihomoravané dostali do vedení, když se krásnou střelou z přímého kopu prezentoval Martin Vlachovský. Hosté poté měli několik šancí vyrovnat, ale Kristiana Zbrožka vychytal Halouska a Hasil hlavičkoval jen do tyče. Pojistku tak v závěru přidali domácí, když se krásně – opět z přímého kopu – trefil Kopičár, který Blansku pojistil tři body.
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 3:2. Rohy: 7:8. (18:46:03)

    Daniel Kinc

    Góly: 49. Vlachovský, 86. Kopičár

    Karty:   10. Žák (BLA), 77. Aggoun (BLA) – 42. Hasil (VDF), 63. Zbrožek (VDF), 89. Kouřil (VDF)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 3:2. Rohy: 7:8.
    FK Blansko: Halouska – Sukup, Helebrand, Aggoun, Sedlo – R. Buchta (C) – Vlachovský (71. T. Machálek), Kopičár, Ngoma (90+1. Koraksić) – Žák (71. Bartolomeu), Lhotecký (65. Černín).
    Náhradníci: Chmiel – Koraksić, Klusák, Bartolomeu, T. Machálek, Černín, Mach.

    FK Varnsdorf: A. Richter – M. Richter (65. Kouřil), Zbrožek, Hasil – Rudnytskyy (C), Bláha (74. Ondráček), Kocourek, Heppner (65. Kazda) – M. Kubista, Schön (84. Daniel Novák) – Velich.
    Náhradníci: Vaňák – Kazda, Kouřil, Šilhan, Daniel Novák, Ondráček, Lehoczki.

    Rozhodca: Dorušák – Vejtasa, Líkař